CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
SusannaDean wrote:Ja bym została w tej poradni bo zaproponowali ci jednak leczenie, od maja to nie ejst długo szczególnie, ze wnioskuję, że coś nie tak z nasieniem więc niekoniecznie ty potrzebujesz inwazyjnych zabiegów i kosztownych badań, bo w klinice takie będą
Co macie na poprawę nasienia? Mój mąż stosował profertil (w ciemno, potem były badania okazały się dobre) za 2 miesiące byłam w ciąży tylko, ze nieszczęśliwie się skończyło.
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:U mnie owulacje sa, po kilku miesiącach wspomagane clo. Biore tez luteine 3dpo przez 9 dni. Ginekolog tez mowil ze hsg jest inwazyjne i dajemy sobie spokoj (mialo byc w pazdzierniku gdyby nasienie bylo ok). Na poprawe nasienia mamy profertil. Za tydzien maz ma kontrole, zobaczymy co wyjdzie. Moze fakt bede sie trzymac mojego ginekologa bo jestem zadowolona z niego. Potrzebowalam uslyszec to od kogos
Jeśli to dobry lekarz to wiecj tylko szkody przyniesie pójście do klinki gdzie prawdopodobnie jeden cykl też by chcieli obserwować bez wspomagaczy itp... -
SusannaDean wrote:A powiedz mi jakie były wyniki twojego męża?
Jeśli to dobry lekarz to wiecj tylko szkody przyniesie pójście do klinki gdzie prawdopodobnie jeden cykl też by chcieli obserwować bez wspomagaczy itp...
Uplynnienie do 30min
Ilosc 15,8mln
Morfologia 28% prawidłowych
No i najgorsza ruchliwosc tylko 10%ruch szybki ponad 70% bez ruchu.
Wiecej nie pamietam, ale wiem ze mial jakies bakterie. Dostal antybiotyk +profertil i dodatkowo jeszcze mu daje cynk+selen.
Jesli wyniki sie nie poprawia to i tak pewnie jedynym ratunkiem jest inseminacja?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Fajna morfologia
Ogółem zastanawia mnie to na jakim sprzęcie były robione bo dużo czytałam i czasem wychodzą zawyżone
Wiesz co , trzeba by może było zrobić takie rozszerzone bo tu mało parametrów też masz
A gdzie on pracuje? Siedzący tryb?Teraz będziemy robic w diagnostyce z posiewem, pewnie bedzie więcej informacji. Maz pracuje na kopalni czesto w wysokich temp. No i w syfie...lekarz mowil ze to moze miec wplyw na nasienie. Nie pali, pije bardzo malo i gra w pilke nozna a tu taki klops
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lonia1990 wrote:A robil jakies badania kontrolne? Ciekawi nnie skutecznosc tego profertilu, bo cena jest zaskakujaco wysoka
Lonia, profertil choociaż jest "tylko" suplementem, miał przeprowadzane badania kliniczne, jak produkty lecznicze i wyniki tych badań klinicznych możesz poczytać w necie, zainwestowali w badania, mają potwierdzoną skuteczność, to cena jest odpowiednio wysoka, żeby sobie pokryc koszty tych badań
dla mnie profertil to Wuderwaffe - przy kiepskich, "inseminacyjnych" parametrach armii, jestem w ciąży z naturalnego cyklu i bzykanka;)Lonia1990, SusannaDean lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Cześć Dziewczyny!! Też się witam sobotnio,dzisiejszy dzień zaczynam od wizyty u kosmetyczki,potem idę się spotkać z koleżanką ciężarówka,potem chyba jakiś remanent w szafach trzeba zacząć robić,bo w końcu przyjdzie nowy mieszkaniec hihi;))
Życzę Wam udanej soboty i trzymam kciuki za Was!! -
Lonia1990 wrote:Ph 9,0
Uplynnienie do 30min
Ilosc 15,8mln
Morfologia 28% prawidłowych
No i najgorsza ruchliwosc tylko 10%ruch szybki ponad 70% bez ruchu.
Wiecej nie pamietam, ale wiem ze mial jakies bakterie. Dostal antybiotyk +profertil i dodatkowo jeszcze mu daje cynk+selen.
Jesli wyniki sie nie poprawia to i tak pewnie jedynym ratunkiem jest inseminacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:26
Lonia1990 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Lonia, ja absolutnie nie chcę podważać wyników Waszej armii, ale miałam takie doświadczenie, że laboratoria mają różne normy, zależy na podstawie których zaleceń WHO robi pomiary, jak robiliśmy w Luxmedzie badania, to małż miał 40% morfologicznie poprawnych (na podstawie wytycznych z 2003 r. liczyli), a w klinice leczenia niepłodności uwzględniają standardy WHO z 2010 r. i tu już wypadliśmy blado, bo tylko 2% poprawnych morfologicznie plemników....sprawdź, które wytyczne stosuje Twoje laboratorium, żeby wiedzieć na 100% co i jak
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
A co oznacza :
Leukocyty 3-5wpw
Formy mlode 0-2wpw
Uplynnienie zupelne po 30 min(pisalam wcześniej ze do 30min)
Ruchliwosc jest 10% zwawy, 20%drgajacy i 70% bez ruchu.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
mamakejti wrote:Lonia, ja absolutnie nie chcę podważać wyników Waszej armii, ale miałam takie doświadczenie, że laboratoria mają różne normy, zależy na podstawie których zaleceń WHO robi pomiary, jak robiliśmy w Luxmedzie badania, to małż miał 40% morfologicznie poprawnych (na podstawie wytycznych z 2003 r. liczyli), a w klinice leczenia niepłodności uwzględniają standardy WHO z 2010 r. i tu już wypadliśmy blado, bo tylko 2% poprawnych morfologicznie plemników....sprawdź, które wytyczne stosuje Twoje laboratorium, żeby wiedzieć na 100% co i jakStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Miłego dnia Dziewczyny! Ja dzisiaj wychodzę ze szpitala
No to teraz Olciaaaa szaleństwo z małżem;) nie macie innej opcji, a pozytyw na Boże Narodzenie;) tego życzę z całego serca!Olciaaa lubi tę wiadomość