X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jak do nich zadzwonilam by podali mi normy to mi powiedzieli ze to lekarz oceni. Dlatego teraz idziemy do diagnostyki bo mam do nich wieksze zaufanie. Pewnie gdy juz pojdziemy do kliniki to i tak zrobią je jeszcze raz :)

wiesz, u mnie na wydruku badań było napisane wg jakich wskazań WHO, po pierwszych badaniach wpadłam w euforię, że taki super wynik, a tu się okazało, że dooooopa...dlatego napisałam, żebyś zerknęła czy WHO 2003 czy 2010;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    wiesz, u mnie na wydruku badań było napisane wg jakich wskazań WHO, po pierwszych badaniach wpadłam w euforię, że taki super wynik, a tu się okazało, że dooooopa...dlatego napisałam, żebyś zerknęła czy WHO 2003 czy 2010;)
    Na stronie laboratorium Pisze tak: wg WHO.
    Objetosc od 2 ml mamy 3ml,
    uplynnienie do 30 min my mamy po30 min,
    Ilosc min. 20mln my mamy niecale 16mln,
    Prawidłowe 60% mamy 28%
    Ruchliwosc min. 50% mamy 10%
    Czyli bez szalu..

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Czyli gdybym ja miala to lekarz by to zauwazyl? Mam dylemat....bo w grudniu mija 3 mies od leczenia meza i mam sie pojawić u ginekologa i będziemy przygotowywac sie do sonohsg, a zastanawiam sie czy to juz nie czas isc do kliniki. Od maja mialam minitoringi i 3 stymulacje. Isc jeszcze na sonohsg gdzie koszt to tylko ok 200 zl a potem do kliniki? Doradzi mi ktos?;) bo ja jestem zagubiona... Obecnie chodze do poradni rozpozbawania nieplodnosci
    Mysle ze na razie jestes w dobrych rękach skoro zajmują sie rozpoznawaniem nieplodnosci,mysle ze w klinice podobnie by cie prowadzili,tez wszystko zaczyna sie od diagnostyki.Endomende czasem mozna dostrzec na usg ale jak pisalam czesto tego nie widac,czasem lekarzowi daje cos do myslenia ze mogą byc jakies zmiany i takie zabiegi mówią juz wszystko.Niestety na usg wielu rzeczy nie widac wiec warto takie badania robic.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Też niemam pojęcia . A co to oznacza jak mam tak wysokie Lh?
    Ze jestes w drugiej fazie,jakby po ovulacji..ale czy byla to wynik ci tego nie powie bo to nie rzadne potwierdzenie ovulacji

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lonia, ja absolutnie nie chcę podważać wyników Waszej armii, ale miałam takie doświadczenie, że laboratoria mają różne normy, zależy na podstawie których zaleceń WHO robi pomiary, jak robiliśmy w Luxmedzie badania, to małż miał 40% morfologicznie poprawnych (na podstawie wytycznych z 2003 r. liczyli), a w klinice leczenia niepłodności uwzględniają standardy WHO z 2010 r. i tu już wypadliśmy blado, bo tylko 2% poprawnych morfologicznie plemników....sprawdź, które wytyczne stosuje Twoje laboratorium, żeby wiedzieć na 100% co i jak
    Dokładnie to samo miałam na myśli, muszą stosować się według nowych norm - są restrykcyjne ale chociaż masz pewność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No to teraz Olciaaaa szaleństwo z małżem;) nie macie innej opcji, a pozytyw na Boże Narodzenie;) tego życzę z całego serca!
    Dzięki dzięki :-) Ja dziś mam 11 dc, a ale lekarz powiedział, że współżycie najwcześniej za 2 tyg. Ale idę do mojej pani ginekolog już w pon więc może ona pozwoli wcześniej :P Nawet nie wiecie jak się cieszę, że mam to za sobą choć jestem potwornie obolała.

• CarPer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia swietnie ze juz po wszytskim!
    Co Ci wykryli? Miałas tez przepychane jajowody?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Olcia swietnie ze juz po wszytskim!
    Co Ci wykryli? Miałas tez przepychane jajowody?
    Wykryli endometriozę między 1 a 2 stopniem, i miałam przepchany jeden jajowód. W szpitalu spotkałam wiele dziewczyn jak ja, które miały problem z owulacją, od roku albo dłużej nie zachodziły w ciążę, clo im też nie pomogło a miały dobre wyniki badań - hormonów. U nas wszystkich stwierdzono endometriozę (zazwyczaj 1 albo 2 stopień). U żadnej usg nic nie wykazało. A teraz będziemy czekać na efekty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja nigdy nic nie czuje przy owulacji :(

Z innej beczki - jak wykrywa sie endometrioze? Na usg czy tylko przy laparoskopi?

U mnie dzięki laparoskopii, na usg nic nie było widać. W sierpniu miałam hsg i wyszło ok, a w czasie laparo okazało się, że jeden jajowód nie jest drożny.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia no a co z tà endomendà zrobili?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti zamówilam taki kalendarz fasolki,w którym jest sporo info no i samemu tez sie wpisuje rózne informacje a takze wkleja fotki z usg itp.Taki niby pamietnik z tych 9 miesiecy..tak to wygląda choc nie na tej stronie zamawialam
    http://sanctus.com.pl/szczegoly/5227/kalendarz_fasolki

ana1122, cookiemonster, izabelkamodo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Olcia no a co z tà endomendà zrobili?
    Lekarz powiedział mi, że usunął ogniska endometriozy i przepłukał jajowody jakimś roztworem z lekami. W pon idę do mojego lekarza prowadzącego i dowiem się co robimy dalej (czy mam brać jakieś leki czy od razu się starać, bo powiedzieli mi, że największe szanse na ciążę są tak do pół roku)

A jak tam się czują nasze Forumowiczki - Ciężarówki :-) Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze Dziewczyny :-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Lekarz powiedział mi, że usunął ogniska endometriozy i przepłukał jajowody jakimś roztworem z lekami. W pon idę do mojego lekarza prowadzącego i dowiem się co robimy dalej (czy mam brać jakieś leki czy od razu się starać, bo powiedzieli mi, że największe szanse na ciążę są tak do pół roku)

A jak tam się czują nasze Forumowiczki - Ciężarówki :-) Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze Dziewczyny :-)
    Ania staraczka miala podobnie chyba..i efekt jest :-)

Olciaaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mamakejti zamówilam taki kalendarz fasolki,w którym jest sporo info no i samemu tez sie wpisuje rózne informacje a takze wkleja fotki z usg itp.Taki niby pamietnik z tych 9 miesiecy..tak to wygląda choc nie na tej stronie zamawialam
    http://sanctus.com.pl/szczegoly/5227/kalendarz_fasolki
    Bardzo fajny pomysł Jagna! A skąd zamawiałaś?
    ja postanowiłam, że jeżeli we wtorek wszystko będzie ok to kupię książkę o ciąży z empiku.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja cały weekend w pracy. Od dzisiaj powinnam wziąć dupka i ciągle mi w głowie siedzi czy ta owu była. Zwariować można :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Czesc, ja cały weekend w pracy. Od dzisiaj powinnam wziąć dupka i ciągle mi w głowie siedzi czy ta owu była. Zwariować można :)
    Tez w tym cyklu nie bylam pewna co do owulacji,niby w niedziele wydawało mi sie ze jest po czym we wtorek bylo dużo sluzu przy kochaniu , ale taki bardziej mleczny. Zaczęłam od srody 20dc luteine, teraz mam wyrzuty ze moglam zablokować owulke. No ale juz za pozno :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba po tym zastrzyku miałam owu. Ratujcie :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno miałaś po zastrzyku, ja też miałam wczoraj bo moje bóle były (w ogóle to wiem skąd są, lewy jajnik jest blisko macicy i z tyłu schowany koło jelit i dlatego boli) :) w pon i tak idę na usg potwierdzić, dziś znowu bardziej "boli" czuć go, prawy:)

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko wieczorem w dniu podania zastrzyku bolały plecy na dole po prawej stronie. Wezmę na wieczór pierwsza tabletke. Będzie co będzie :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni po owu duphaston, tak mi mówił doktor

‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ