X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?
    ja nie mam niedoczynności, ale od endo mam zalecenia kontrolowania tarczycy i pierwszy raz badanie zrobiłam 14 listopada, czyli ok 25 dpo? i już TSH skoczyło mi mocno, więc przy niedoczynności może to być widoczne już wcześniej. Będziesz powtarzać betę? to wtedy zrobiłabym TSH, zeby mieć to pod kontrolą.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, Skarbie, kiedy Ty na wizytę usg się wybierasz? planuję kalendarz trzymania kciuków;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?

ana1122, pisałam niedawno o mojej wizycie u endo, ja mam spora niedoczynność, zaszłam w ciążę na dawce 112 euthyroxu, po pozytywnym wyniku endo stwierdził, że zapotrzebowanie na euthyrox zwiększa się o 25%
    i mi się dawka zwiększyła do 125 a za dwa tyg mam w weekendy brac 137

kontrolować należy co 3-4 tygodnie, aż do 18 tc, bo wtedy nasze bejbi już uaktywniają swoją tarczycę;)

a nasze bety ciążowe dodatkowo zwiększają wynik tsh, więc naprawdę trzeba ogarniać to regularnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 12:15

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Susanna cykl z clo był moim 11 cyklem starań :) trzymam za Ciebie kciuki :)
    Mój 10 cs, 1 na clo, a raz mi się na chwilę udało być w ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Aniu, dokładnie ta książka jest na mojej liście do kupienia po wtorkowej wizycie. A ten "Paryż" muszę obczaić:)
    super rekomendacje!
    Mam tą książkę... :) Przyda się mam nadzieję, wkrótce <3

cookiemonster lubi tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna a ktory to Twoj dzien cyclu?

W jakich dniach I île razy ma sie monitoring z CLO??? Robia to dokladnie przez kazde 6 cyckli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dc, a owu była jak wydaje mi się 13 dc ok 28 h po zastrzyku ovitrelle :) Zależy jaką masz dawkę w jakich dniach, ja miałam dawkę 1x1 1-5 dc a monitoring z uwagi na nieobecność lekarza miałam już w 6 dc, potem w 10 dc a w 12 dc już podany zastrzyk, więc według moich doświadczeń lepiej iść wcześniej niż za późno. Nie wiem, ale chyba 6 cykli, ja mam dopiero pierwszy.

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie, Skarbie, kiedy Ty na wizytę usg się wybierasz? planuję kalendarz trzymania kciuków;)
    Wtorek 20.40...dorwałam się do statystyk (okazuje się, że więcej jest takich szajbusów jak ja) i wynika z nich, że po zobaczeniu zarodka z serduchem szanse na poronienie z każdym dniem maleją i to znacząco. Dla chętnych podsyłam szanse dzień po dniu: http://spacefem.com/pregnant/mc.php?m=08&d=10&y=12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 16:03

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Wtorek 20.40...dorwałam się do statystyk (okazuje się, że więcej jest takich szajbusów jak ja) i wynika z nich, że po zobaczeniu zarodka z serduchem szanse na poronienie z każdym dniem maleją i to znacząco. Dla chętnych podsyłam szanse dzień po dniu: http://spacefem.com/pregnant/mc.php?m=08&d=10&y=12
    Jakos nie chce mi sie wierzyc w te statystyki,bo tak wiele poronien jest miedzy 6 a 9tygodniem...nawet ja dzis jakis dolek zalapalam bo objawy zmalaly,tzn.brzuch cicho jest i to mnie niepokoi :-( cóz,nie mozna pomóc jak tylko czekac na wizyte...jesli nadal bede swirowac ze byc moze serducho juz nie bije to moze skocze sie na monitoring w tym tygodniu.Nie moge doczekac sie twojej wizyty,jeszcze tak pózno,rety...jajo zniose

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 16:21

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mój 10 cs, 1 na clo, a raz mi się na chwilę udało być w ciąży :(
    Oby byl szczęśliwy jak moj, bardzo Ci tego zycze. Pierwsza córkę udało się poczac w pierwszym cyklu, druga kazała na siebie czekać trochę dłużej. Jeszcze chwila i będzie z nami. Ty tez się doczekasz ZOBACZYSZ :)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Oby byl szczęśliwy jak moj, bardzo Ci tego zycze. Pierwsza córkę udało się poczac w pierwszym cyklu, druga kazała na siebie czekać trochę dłużej. Jeszcze chwila i będzie z nami. Ty tez się doczekasz ZOBACZYSZ :)
    <3

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jakos nie chce mi sie wierzyc w te statystyki,bo tak wiele poronien jest miedzy 6 a 9tygodniem...nawet ja dzis jakis dolek zalapalam bo objawy zmalaly,tzn.brzuch cicho jest i to mnie niepokoi :-( cóz,nie mozna pomóc jak tylko czekac na wizyte...jesli nadal bede swirowac ze byc moze serducho juz nie bije to moze skocze sie na monitoring w tym tygodniu.Nie moge doczekac sie twojej wizyty,jeszcze tak pózno,rety...jajo zniose
    Jagienko, sprawdzałam sporo różnych stron i wygląda to podobnie. W 8 tyg po zobaczeniu serduszka PRAWIDŁOWO bijącego ryzyko poronienia wynosi mniej niż 5%. Sama wkręcam sobie mnóstwo rzeczy - czy cycki dalej tak samo bolą, dlaczego podbrzusze cały czas daje popalić, najpierw zaparcia, a dziś w drugą stronę... Dziś Mój stwierdził, że po wizycie we wtorek jeśli będzie ok to powiemy rodzicom, bo stwierdził, że nic to nie zmieni, a mnie to przeraża. Autentycznie przeraża mnie mówienie ludziom o tym, bo co jeśli?..i tak w kółko milion myśli. Boję się wizyty bardzo, jeszcze mam zajęcia do 19.40 i nie wiem jak dam radę to przetrzymać. Boję się, że nie będzie zarodka, nie będzie serduszka, albo, że wiek ciaży wyjdzie jeszcze młodszy niż ostatnio. Ech, niech ktoś weźmie coś ciężko i mnie strzeli.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Jagienko, Cookie, w sumie to Wy już jesteście w 8 tygodniu, ja w 9 - jest bliżej niż dalej do oddalenia strachów,
    Cookie ja też jestem popaprana, sprawdzam ilość tygodni tylko w tych kalkulatorach, w których wyraźnie pisze mi, że to już 9 tc;) no bo w sumie na paskach mamy 8 plus klika albo 7 plus kilka , co oznacza, że jesteśmy odpowiednio W 8 lub 9 tc;)
    ja wizytuję dopiero 15 grudnia i mam z tym problem, bo zastanawiam się, czy wtedy zrobia mi już badanie usg genetyczne, w tym dniu minie już 10 pełnych tygodni i 7 pełnych dni (10 + 7 t.c.) czyli w sumie minie 11 tyg. ciekawe co zadecydują, czy też zalecą tydzień później przyjść....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Cookie, kalkulator mocno podnoszący na duchu ;) merci!
    to jeszcze dwie doby i odetchniesz;)

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagienko, Cookie, w sumie to Wy już jesteście w 8 tygodniu, ja w 9 - jest bliżej niż dalej do oddalenia strachów,
    Cookie ja też jestem popaprana, sprawdzam ilość tygodni tylko w tych kalkulatorach, w których wyraźnie pisze mi, że to już 9 tc;) no bo w sumie na paskach mamy 8 plus klika albo 7 plus kilka , co oznacza, że jesteśmy odpowiednio W 8 lub 9 tc;)
    ja wizytuję dopiero 15 grudnia i mam z tym problem, bo zastanawiam się, czy wtedy zrobia mi już badanie usg genetyczne, w tym dniu minie już 10 pełnych tygodni i 7 pełnych dni (10 + 7 t.c.) czyli w sumie minie 11 tyg. ciekawe co zadecydują, czy też zalecą tydzień później przyjść....
    Nie do końca, bo wg USG dziś mam 6t+5 więc 7 tydzień dopiero...

Jagna 75 lubi tę wiadomość

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie, kalkulator mocno podnoszący na duchu ;) merci!
    to jeszcze dwie doby i odetchniesz;)
    Prawda?:) też uznałam, że jest optymistyczny

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie za pierwszym razem czekalam by powiadomoc o ciazy rodziców do konca pierwszego trymestru ale sie nie doczekalismy,powiedzialam tylko w pracy przyjaciólce i nikt nie wiedział.
    Teraz powiedzialam w pracy wczesniej szefowi,przyjaciólce,rodzenstwu i tesciowej...taki bliski krąg i tak mialo pozostac,chcialam reszcie powiedziec dopiero po pierwszym trymestrze a przynajmniej po prenatalnych.Bylo mi bardzo przykro kiedy wczoraj przyszla fryzjerka do szefa i gratulowala firmowego dziecka..moja tesciowa u fryzjera pochwalila sie ze bedzie babcià brrtr,udusze jà za to..a potem dwie klijentki mi gratulowały,nosz kurde!Jestem bardzo zla na nià bo jeszcze z męzem nie cieszymy sie tą ciàzą bo wszystko zdarzyc sie moze,teraz najgorszy miesiàc przed nami,czy za tydzien serducho bedzie bic a jak tak to znów czy koncem grudnia prenatalne bedą ok..nie rozumiem kto jej dal prawo rozniesc te wiadomosc skoro dla nas to jeszcze niewiadoma i jakby nie bylo powinna to byc tajemnica.Tak wiec ja zaluje ze powiedzial mąz tesciowej,w sumie juz jej poeiedzial kilka slów ale to nie odwróci tego wszystkiego,zresztą mozna die bylo po niej tego spodziewac bo ma niestety niewyparzoną gèbe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 18:01

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Cookie za pierwszym razem czekalam by powiadomoc o ciazy rodziców do konca pierwszego trymestru ale sie nie doczekalismy,powiedzialam tylko w pracy przyjaciólce i nikt nie wiedział.
    Teraz powiedzialam w pracy wczesniej szefowi,przyjaciólce,rodzenstwu i tesciowej...taki bliski krąg i tak mialo pozostac,chcialam reszcie powiedziec dopiero po pierwszym trymestrze a przynajmniej po prenatalnych.Bylo mi bardzo przykro kiedy wczoraj przyszla fryzjerka do szefa i gratulowala firmowego dziecka..moja tesciowa u fryzjera pochwalila sie ze bedzie babcià brrtr,udusze jà za to..a potem dwie klijentki mi gratulowały,nosz kurde!Jestem bardzo zla na nià bo jeszcze z męzem nie cieszymy sie tą ciàzą bo wszystko zdarzyc sie moze,teraz najgorszy miesiàc przed nami,czy za tydzien serducho bedzie bic a jak tak to znów czy koncem grudnia prenatalne bedą ok..nie rozumiem kto jej dal prawo rozniesc te wiadomosc skoro dla nas to jeszcze niewiadoma i jakby nie bylo powinna to byc tajemnica.Tak wiec ja zaluje ze powiedzial mąz tesciowej,w sumie juz jej poeiedzial kilka slów ale to nie odwróci tego wszystkiego,zresztą mozna die bylo po niej tego spodziewac bo ma niestety niewyparzoną gèbe.
    No my też ostrożni byliśmy. Jak była ciąża pozamaciczna to tylko moja mama wiedziała no i potem tato no bo trafiłam do szpitala,teśc wiedział tylko ze byłam w szpitalu z powodu "kobiecych spraw".
    A w tej ciąży moi rodzice wiedzieli juz na etapie jakoś 6-7 tc,a jak wróciliśmy z wakacji czyli był jakoś 9-10 to powiedzieliśmy teściom a znajomym zaczęliśmy mówić dopiero po usg genetycznym

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Nie do końca, bo wg USG dziś mam 6t+5 więc 7 tydzień dopiero...
    Ja tez mam 3 dni minus wedlug usg :-) ale nie zmieniam suwaka bo to jeszcze bedzie sie zmieniac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, Jagna - Wam te 8 tygodnie po suwaczkach oczywiście napisałam;)
    Ja, skoro jestem na L4 to już wszyscy w pracy wiedzą, to jest oczywiste, więc stwierdziłam, że powiem rodzicom i właśnie w piątek powiedziałam, a mąż wczoraj teściowi;) co ma być to będzie...

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ