X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jagna zgadza się, u mnie też podczas laparoskopii wykryli ogniska endometriozy i usunęli je,przepłukali jajowody i usunęli jakieś zrosty w miednicy mniejszej.Jajowody przepłynąli,niby okazało się drozne ale skądś ta ciąża pozamaciczna w jajowodzie się wzięła. ..bo gin w klinice niepłodności był już ze mną umówiony na chromotubacje. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie ta ciąża jest z owu po stronie prawej,cykl wcześniej była pozamaciczna w lewym jajowodzie wiec jest szansa ze lewa strona jest niedrozna

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    3 dni po owu duphaston, tak mi mówił doktor

To myslisz, ze powinnam poczekac? Pytalam go i mowil, ze od 16 dc brac.

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie masz zalecenia naprawdę, każdy lekarz wybiera indywidualnie, mi kazał 3 dni po owu

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Zależy jakie masz zalecenia naprawdę, każdy lekarz wybiera indywidualnie, mi kazał 3 dni po owu
    mi tak samo kazal :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi wytłumaczył, ze duphaston moze zaburzyc zapłodnienie przez zmiane wlasciwosci sluzu...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Bardzo fajny pomysł Jagna! A skąd zamawiałaś?
    ja postanowiłam, że jeżeli we wtorek wszystko będzie ok to kupię książkę o ciąży z empiku.
    Zamówilam z jakiejs ksiegarni tylko ilosc byla na stanie niska i dostalam mejla ze byc moze nie bedzie,okaze sie w polowie tygodnia czy wyslą..jesli tam nie bedzie to zamówie na tej stronie co wkleiłam.Jest bardzo duzo zadowolonych osób z tego kalendarza,mislam zamiar kupic jà w lutym przy pierwszej ciązy ale nie zdązylam,stalo sie jak sie stało...

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Czesc, ja cały weekend w pracy. Od dzisiaj powinnam wziąć dupka i ciągle mi w głowie siedzi czy ta owu była. Zwariować można :)
    Popieram Susan, mnie też zawsze mówiono, że suplementacja progiem 3 dni po teście owu. Jak weźmiesz za szybko to możesz po prostu owulkę zaburzyć.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się wstrzymam do wizyty z dupkiem.

f2w39jcgync8jov1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ze jestes w drugiej fazie,jakby po ovulacji..ale czy byla to wynik ci tego nie powie bo to nie rzadne potwierdzenie ovulacji

Wszystko fajnie tylko temperatura nie wskazuje ze była owulacja

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale panan po co mierzysz temperaturę jeśli masz podejrzenie pco?

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka, ile miesiecy przed cyklem udanym (po clo?) sie starałaś? Pytam, bo też jestem 1-szy miesiac na clo )

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Wszystko fajnie tylko temperatura nie wskazuje ze była owulacja
    Lh tez nie musi wskazywac..wiec jsk dla mnie bez sensu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lonia, ja absolutnie nie chcę podważać wyników Waszej armii, ale miałam takie doświadczenie, że laboratoria mają różne normy, zależy na podstawie których zaleceń WHO robi pomiary, jak robiliśmy w Luxmedzie badania, to małż miał 40% morfologicznie poprawnych (na podstawie wytycznych z 2003 r. liczyli), a w klinice leczenia niepłodności uwzględniają standardy WHO z 2010 r. i tu już wypadliśmy blado, bo tylko 2% poprawnych morfologicznie plemników....sprawdź, które wytyczne stosuje Twoje laboratorium, żeby wiedzieć na 100% co i jak
    Ooooo to tego nie wiedziałam :/ To aż tak zaostrzyli wytyczne? Fora potrafią być skarbnicą wiedzy :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Malowanka, ile miesiecy przed cyklem udanym (po clo?) sie starałaś? Pytam, bo też jestem 1-szy miesiac na clo )
    Susanna cykl z clo był moim 11 cyklem starań :) trzymam za Ciebie kciuki :)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:))
    Witam w niedzielny poranek:)ja z kolei z książek czytam sławna "w oczekiwaniu na dziecko"- absolutny bestseller,każda ciężarówka powinna mieć bo to prawdziwa skarbnica wiedzy a teraz czytam tez juz polecona przez 2 osoby "w Paryżu dzieci nie grymaszą"- ponoć o zdroworozsadkowym podejściu do wychowania czyli jak nie dać się zwariowac :))))))i czytam TE gazetkę m jak mama bo są bardzo fajne porady,rzeczy o których nie miAłam pojęcia jako osoba w ciąży pierwszy raz; ))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Witam w niedzielny poranek:)ja z kolei z książek czytam sławna "w oczekiwaniu na dziecko"- absolutny bestseller,każda ciężarówka powinna mieć bo to prawdziwa skarbnica wiedzy a teraz czytam tez juz polecona przez 2 osoby "w Paryżu dzieci nie grymaszą"- ponoć o zdroworozsadkowym podejściu do wychowania czyli jak nie dać się zwariowac :))))))i czytam TE gazetkę m jak mama bo są bardzo fajne porady,rzeczy o których nie miAłam pojęcia jako osoba w ciąży pierwszy raz; ))
    Aniu, dokładnie ta książka jest na mojej liście do kupienia po wtorkowej wizycie. A ten "Paryż" muszę obczaić:)
    super rekomendacje!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

To polecam Ci "francuskie dzieci jedza wszystko"!!! Ksiazka opisuje cała francuska kulturę kulinarna okiem widzenia obcokrajowca. Świetna jest i prawdziwa

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?
    Ja mam,od tygodnia zwiekszylam dawke z 50/75 na 75,kolejne badanie zrobie po trzech tygodniach

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ