SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jagna zgadza się, u mnie też podczas laparoskopii wykryli ogniska endometriozy i usunęli je,przepłukali jajowody i usunęli jakieś zrosty w miednicy mniejszej.Jajowody przepłynąli,niby okazało się drozne ale skądś ta ciąża pozamaciczna w jajowodzie się wzięła. ..bo gin w klinice niepłodności był już ze mną umówiony na chromotubacje. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie ta ciąża jest z owu po stronie prawej,cykl wcześniej była pozamaciczna w lewym jajowodzie wiec jest szansa ze lewa strona jest niedrozna

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    3 dni po owu duphaston, tak mi mówił doktor

To myslisz, ze powinnam poczekac? Pytalam go i mowil, ze od 16 dc brac.

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie masz zalecenia naprawdę, każdy lekarz wybiera indywidualnie, mi kazał 3 dni po owu

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Zależy jakie masz zalecenia naprawdę, każdy lekarz wybiera indywidualnie, mi kazał 3 dni po owu
    mi tak samo kazal :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi wytłumaczył, ze duphaston moze zaburzyc zapłodnienie przez zmiane wlasciwosci sluzu...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Bardzo fajny pomysł Jagna! A skąd zamawiałaś?
    ja postanowiłam, że jeżeli we wtorek wszystko będzie ok to kupię książkę o ciąży z empiku.
    Zamówilam z jakiejs ksiegarni tylko ilosc byla na stanie niska i dostalam mejla ze byc moze nie bedzie,okaze sie w polowie tygodnia czy wyslą..jesli tam nie bedzie to zamówie na tej stronie co wkleiłam.Jest bardzo duzo zadowolonych osób z tego kalendarza,mislam zamiar kupic jà w lutym przy pierwszej ciązy ale nie zdązylam,stalo sie jak sie stało...

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Czesc, ja cały weekend w pracy. Od dzisiaj powinnam wziąć dupka i ciągle mi w głowie siedzi czy ta owu była. Zwariować można :)
    Popieram Susan, mnie też zawsze mówiono, że suplementacja progiem 3 dni po teście owu. Jak weźmiesz za szybko to możesz po prostu owulkę zaburzyć.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się wstrzymam do wizyty z dupkiem.

f2w39jcgync8jov1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ze jestes w drugiej fazie,jakby po ovulacji..ale czy byla to wynik ci tego nie powie bo to nie rzadne potwierdzenie ovulacji

Wszystko fajnie tylko temperatura nie wskazuje ze była owulacja

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale panan po co mierzysz temperaturę jeśli masz podejrzenie pco?

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka, ile miesiecy przed cyklem udanym (po clo?) sie starałaś? Pytam, bo też jestem 1-szy miesiac na clo )

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Wszystko fajnie tylko temperatura nie wskazuje ze była owulacja
    Lh tez nie musi wskazywac..wiec jsk dla mnie bez sensu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Lonia, ja absolutnie nie chcę podważać wyników Waszej armii, ale miałam takie doświadczenie, że laboratoria mają różne normy, zależy na podstawie których zaleceń WHO robi pomiary, jak robiliśmy w Luxmedzie badania, to małż miał 40% morfologicznie poprawnych (na podstawie wytycznych z 2003 r. liczyli), a w klinice leczenia niepłodności uwzględniają standardy WHO z 2010 r. i tu już wypadliśmy blado, bo tylko 2% poprawnych morfologicznie plemników....sprawdź, które wytyczne stosuje Twoje laboratorium, żeby wiedzieć na 100% co i jak
    Ooooo to tego nie wiedziałam :/ To aż tak zaostrzyli wytyczne? Fora potrafią być skarbnicą wiedzy :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Malowanka, ile miesiecy przed cyklem udanym (po clo?) sie starałaś? Pytam, bo też jestem 1-szy miesiac na clo )
    Susanna cykl z clo był moim 11 cyklem starań :) trzymam za Ciebie kciuki :)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:))
    Witam w niedzielny poranek:)ja z kolei z książek czytam sławna "w oczekiwaniu na dziecko"- absolutny bestseller,każda ciężarówka powinna mieć bo to prawdziwa skarbnica wiedzy a teraz czytam tez juz polecona przez 2 osoby "w Paryżu dzieci nie grymaszą"- ponoć o zdroworozsadkowym podejściu do wychowania czyli jak nie dać się zwariowac :))))))i czytam TE gazetkę m jak mama bo są bardzo fajne porady,rzeczy o których nie miAłam pojęcia jako osoba w ciąży pierwszy raz; ))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Witam w niedzielny poranek:)ja z kolei z książek czytam sławna "w oczekiwaniu na dziecko"- absolutny bestseller,każda ciężarówka powinna mieć bo to prawdziwa skarbnica wiedzy a teraz czytam tez juz polecona przez 2 osoby "w Paryżu dzieci nie grymaszą"- ponoć o zdroworozsadkowym podejściu do wychowania czyli jak nie dać się zwariowac :))))))i czytam TE gazetkę m jak mama bo są bardzo fajne porady,rzeczy o których nie miAłam pojęcia jako osoba w ciąży pierwszy raz; ))
    Aniu, dokładnie ta książka jest na mojej liście do kupienia po wtorkowej wizycie. A ten "Paryż" muszę obczaić:)
    super rekomendacje!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

To polecam Ci "francuskie dzieci jedza wszystko"!!! Ksiazka opisuje cała francuska kulturę kulinarna okiem widzenia obcokrajowca. Świetna jest i prawdziwa

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?
    Ja mam,od tygodnia zwiekszylam dawke z 50/75 na 75,kolejne badanie zrobie po trzech tygodniach

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ