CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, napiszcie jak długo od potwierdzenie pęknięcia pęcherzyka bierzecie dupka? Bo mi się skończą tabletki na ok tydzień przed @. I szczerze to nie wiem co robić, wydaje mi się że powinnam go brać bynajmniej do @.Napiszcie proszę co robić.
-
Tak około 2-3 dni od pekniecia:)przy owu w 14 dc przykładowo dupka czy lutke miałam brać od 16-17 dc jakos także, za wcześnie tez nie moznaizabelkamodo wrote:Cześć dziewczyny, napiszcie jak długo od potwierdzenie pęknięcia pęcherzyka bierzecie dupka? Bo mi się skończą tabletki na ok tydzień przed @. I szczerze to nie wiem co robić, wydaje mi się że powinnam go brać bynajmniej do @.Napiszcie proszę co robić.
-
Ja biorę zawsze od 16 dc przez 10 dni 2x1 tab.izabelkamodo wrote:Cześć dziewczyny, napiszcie jak długo od potwierdzenie pęknięcia pęcherzyka bierzecie dupka? Bo mi się skończą tabletki na ok tydzień przed @. I szczerze to nie wiem co robić, wydaje mi się że powinnam go brać bynajmniej do @.Napiszcie proszę co robić.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ja dziś już trzeci dzień na clo. Jeszcze dwa do wtorku i w czwartek idę na pierwsze usg. Zobaczymy czy zmiana w terminie przyjmowania będzie miała wpływ na działanie. Kurcze mam nadzieje, ze świąteczna atmosfera sprawi, że się uda. Chociaż w tamtym roku też taka miałam nadzieje:(34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
dziewczyny przy jakiej długości cyklu bierze się clo 3-7 dc? Jak się ma wczesne owulacje? ja miałam (zazwyczaj) owu między 11-14 dc i już brałam przez 3 cykle od 5 dc i się zastanawiam czy teraz nie lepiej spróbować od 3 dc skoro wtedy się nie udało...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
nick nieaktualny
-
To nie zalezy od dlugosci cyklu,przynajmniej nie tylko.Wiele czynników ma wplyw na decyzje lekarza.Czasem wczesniejsze branie clo moze wcale nie byc dobrym sposobem,jajka szybko urosną ale jakosc moze nie byc dosc dobra,wiele spostrzezen lekarza tutaj jest wazna jak i doswiadczeniepyatii wrote:dziewczyny przy jakiej długości cyklu bierze się clo 3-7 dc? Jak się ma wczesne owulacje? ja miałam (zazwyczaj) owu między 11-14 dc i już brałam przez 3 cykle od 5 dc i się zastanawiam czy teraz nie lepiej spróbować od 3 dc skoro wtedy się nie udało...Antoś IVF,Julisia natural

-
Mój gin mówił tylko o długości cyklu, a ja teraz rozmyślam bo teraz mi troszke skaczą cykle... Wiecie jak to jest jak człowiek rozmyśla "a co jeśli"
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Ja do tej pory miałam cykle 30-31 dniowe i brałam clo od 5-9dc a teraz w tym cyklu lekarz powiedział abym brała od 3-7 dc. I zobaczymy czy mi sie cykl skróci.pyatii wrote:dziewczyny przy jakiej długości cyklu bierze się clo 3-7 dc? Jak się ma wczesne owulacje? ja miałam (zazwyczaj) owu między 11-14 dc i już brałam przez 3 cykle od 5 dc i się zastanawiam czy teraz nie lepiej spróbować od 3 dc skoro wtedy się nie udało...34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
A jak u Was przygotowania świąteczne? Ja sprzątnie już ogarnęłam takie generalne i teraz tylko na bieżącą. Synek już nie może doczekać się pieczenia pierników i ich dekorowania - obiecałam mu w tym tygodniu.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ja juz po wizycie,dzidziol identycznie jak suwaczek,mierzy juz 29,3mm.Doktorek mówi ze juz 10tydzien i ładnie sie rozwija.Usg juz przez powloki brzuszne.Kelejna wizyta miedzy swietami

moniaaa_1988, Lonia1990, Monia85, Wedmoczka, marzusiax, Amc, Biedronka7, Parsleyek, Justyna911, mamakejti, nevergiveup, Kinga40 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural

-
Jagna 75 wrote:Ja juz po wizycie,dzidziol identycznie jak suwaczek,mierzy juz 29,3mm.Doktorek mówi ze juz 10tydzien i ładnie sie rozwija.Usg juz przez powloki brzuszne.Kelejna wizyta miedzy swietami

Super wiadomości
zanim się obejrzysz będzie 9 miesiąc, strasznie szybko czas w ciazy leci, wiem co mówię
hihi ❤
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Ależ piękny mały ludźJagna 75 wrote:Ja juz po wizycie,dzidziol identycznie jak suwaczek,mierzy juz 29,3mm.Doktorek mówi ze juz 10tydzien i ładnie sie rozwija.Usg juz przez powloki brzuszne.Kelejna wizyta miedzy swietami

na pewno już jesteś spokojniejsza Jagienko. Jak się czujesz?
mamakejti, a Ty u schyłku pierwszego trymestru jak tam??
monika1988, Tobie już niewiele zostało:) denerwujesz się? gdzie rodzisz?? -
Jagna cudowne wiadomości i cudowne zdjęcie:))widziałaś jak się rusza???ja pamiętam z tego mniej więcej etapu jak fajnie wyglądało na monitorze jak się rusza i te nóżki i rączki cieniutkie jak wykalaczki
)))
aleksandrazz lubi tę wiadomość