CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cookiemonster mam dni że myślę o porodzie i trochę się denerwuje ale mam też takie ze chciałabym żeby już było po bo 9 miesiąc nie jest już lekki
ale nie ma co narzekać, wszystko trzeba przeżyć
a rodze w szpitalu niedaleko mnie czyli w Myszkowie, lekarka do której chodziłam w angeliusie prowadziła ciąże do 12 tygodnia i sama mi ten szpital polecała. Przynajmniej mam w miarę na miejscu bo do Katowic 60km.
cookiemonster lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
AniaStaraczka85 wrote:Jagna cudowne wiadomości i cudowne zdjęcie:))widziałaś jak się rusza???ja pamiętam z tego mniej więcej etapu jak fajnie wyglądało na monitorze jak się rusza i te nóżki i rączki cieniutkie jak wykalaczki
)))
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
Jagna, Super widok:) na pewno wzruszające jak macha raczkami i nóżkami jak pajacyk
Ja clo brałam też między 5 a 9 dniem. niby standard ale lekarze czasem mają swoje teorie.
teraz w bieżącym cyklu mam przerwę od clo, oprócz bromka, foliku i wiesiołka nic nie biorę, ale już czuję jak mnie lewy jajnik kłuje. może owulka bedzie. oby tylko była w odpowiednim czasie i z odpowiednim jajeczkiem. na razie 8 dzień cyklu, wizyta za tydzień.
coś słyszałam i czytałam ostatino o efekcie odbicia, że clo działa jeszcze jakiś czas po odstawieniu i wtedy wielu arom się udaje. taka cicha nadzieja mi po głowie chodzi..
czujecie juz magię świąt?galerie i sklepy nie dadzą zapomnieć
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
ania1985 wrote:Ja do tej pory miałam cykle 30-31 dniowe i brałam clo od 5-9dc a teraz w tym cyklu lekarz powiedział abym brała od 3-7 dc. I zobaczymy czy mi sie cykl skróci.
Ja chyba pogadam z ginem żeby spróbować 3 cykle 5-9 dc a 3 cykle od 3 dc, ale zobaczymy jeszcze...
Troche się boję aż 6 stymulacji że wytrzaskam sobie całą rezerwę jajnikową07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Jaguś az sie wzruszyłam patrząc na focie twojej fasolinki! Tak sie cieszę ze sie udało i wszystko dobrze! Dzidzia cudowna moze i ja doczekam takiej chwili i sama wstawię taka fotkę.
Pyatii ja mam cykle 26-29 i mi kazali clo wziazc od 2 dnia cyklu i pęcherzyk o wielkości 21 mm był juz w 13 dc wiec myśle ze ty tez powinnaś brać troche wczesniej niz od 5 dnia.
Dziewczyny przepis na syrop imbirowy
30 dkg imbiru
1,5 litra wody
1 cytryna
0,5 kg cukru ciemnego
Imbir obrać i zetrzeć, cytrynę pokroić w plastry, wszystko wrzucić do wody i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na koniec dodać cukier i jeszcze chwile pozwolić sie podgotować tak az cukier sie dobrze rozpuści i mikstura przybierze formę syropu.
Będzie córeczka -
Jagna 75 wrote:Monia to po nowym roku sie rozpakowywujesz?Super,tak szybko to minęlo..dopiero co testowalas:-)
Planowo 10 stycznia ale już 2 mogłabym z chęcią rodzic, nie muszę czekać do 10ale znając życie to pewnie ciąża będzie przenoszona
w każdym razie - tak, strasznie szybko zlecialo, pamiętam jak dziś jak robiłam test po powrocie z zakupów i zjedzeniu ryżu theriaki z KFC
wiedziałam że coś jest na rzeczy - albo ciąża albo zatrucie
Dlatego cieszcie się Dziewczyny każdym dniem ciąży bo mija bardzo szybko a tym które jeszcze czekają na fasolke życzę aby jak najszybciej doczekały się tego "szybko mijającego okresu zycia" ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:23
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
Biedronka zyczylabym sobie bys juz niebawem takie fotki nam tu wklejała,zycze tego wielu dziewczynom.Pamietajcie ze na koncu tej drogi wlasnie to was czeka wiec walczyc prosze jak ja,bo ja wierzylam i nie odpuszczalam.
Cookie a co u ciebie,jak ty sie czujesz,chyba wizyta jakas bedzie niebawem?Mamakejti a u ciebie?
Ja nawet dobrze sie czuje,mdli mnie czasami ale jak cos zjem to przechodzi,rzyganek brak.Cycki dokuczają,mniej bolą kiedy chodze bez biustonosza,dzis mąz zabral mnie do triumfa i wybralam sobie biustonosze..he he nic sexownego a raczej sportowe bardzo wygodne,choc tez małzowi sie podobalyAntoś IVF,Julisia natural
-
Olciaaa wrote:Jagna super!!! Ale masz fajnie
Co do przygotowań świątecznych to ja jeszcze w proszku jestemale po tej laparo nie za bardzo mam siłę na większe sprzątanie. W każdym razie dziś 27 dc i jajniki mi wariują.
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
Monia mnie też bardo szybko ciąża mija,to niesamowite...dopiero co przezywalam szok z powodu ciąży z zaskoczenia a tu już ponad połowa za mną. ..
)
Ja laski nadal w domu,minionej nocy nie spałam nic a nic Przez ten kaszel,jestem właśnie w trakcie podejmowania decyzji o antybiotyku który nawet już wykupiłam ale postanowiłam poczekać do nocy bo wtedy te ataki kaszlu się zaczynają i wydaje mi się z póki co porównując wczoraj jest nieźle wiec sprobuje zasnąć jak mnie nie złapie to nie wezmę antybiotyku. .. -
Biedronka7 wrote:Dziewczyny poczytałam troszkę o iui i statystyki są słabe
i jak tunice nadzieje ????
-
Jagna 75 wrote:Ja juz po wizycie,dzidziol identycznie jak suwaczek,mierzy juz 29,3mm.Doktorek mówi ze juz 10tydzien i ładnie sie rozwija.Usg juz przez powloki brzuszne.Kelejna wizyta miedzy swietami
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
pyatii wrote:Ja chyba pogadam z ginem żeby spróbować 3 cykle 5-9 dc a 3 cykle od 3 dc, ale zobaczymy jeszcze...
Troche się boję aż 6 stymulacji że wytrzaskam sobie całą rezerwę jajnikową34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Jagna 75 wrote:Biedronka zyczylabym sobie bys juz niebawem takie fotki nam tu wklejała,zycze tego wielu dziewczynom.Pamietajcie ze na koncu tej drogi wlasnie to was czeka wiec walczyc prosze jak ja,bo ja wierzylam i nie odpuszczalam.
Cookie a co u ciebie,jak ty sie czujesz,chyba wizyta jakas bedzie niebawem?Mamakejti a u ciebie?
Ja nawet dobrze sie czuje,mdli mnie czasami ale jak cos zjem to przechodzi,rzyganek brak.Cycki dokuczają,mniej bolą kiedy chodze bez biustonosza,dzis mąz zabral mnie do triumfa i wybralam sobie biustonosze..he he nic sexownego a raczej sportowe bardzo wygodne,choc tez małzowi sie podobaly -
Na pęcherz sok z żurawiny ale do picia i to taki koncentrat bez cukru. Ale to trzeba pic litrami na ból. Dostaniesz w jakims ziołowym.
Mi żaden urosept ani furalginy nie pomagały, żurawina mi pomaga ale to jak jest atak to juz trzeba duze ilości mam raz. Teraźniejszości to pije zapobiegawczo.