X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster mam dni że myślę o porodzie i trochę się denerwuje ale mam też takie ze chciałabym żeby już było po bo 9 miesiąc nie jest już lekki :) ale nie ma co narzekać, wszystko trzeba przeżyć :) a rodze w szpitalu niedaleko mnie czyli w Myszkowie, lekarka do której chodziłam w angeliusie prowadziła ciąże do 12 tygodnia i sama mi ten szpital polecała. Przynajmniej mam w miarę na miejscu bo do Katowic 60km.

cookiemonster lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Jagna ale juz dzidziolek <3

Ja w tym cyklu 2 tabl clo biore. Moze urosna dwa pecherzyki :)
    A od którego dnia cyklu?Ja jak mialam od 3dc to po dwa byly na dwóch tabletkach

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna cudowne wiadomości i cudowne zdjęcie:))widziałaś jak się rusza???ja pamiętam z tego mniej więcej etapu jak fajnie wyglądało na monitorze jak się rusza i te nóżki i rączki cieniutkie jak wykalaczki :))))
    Tak,wywijał tymi szczypiorkami :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to po nowym roku sie rozpakowywujesz?Super,tak szybko to minęlo..dopiero co testowalas:-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko super, że wszystko ok i dzidziuś ładnie rośnie :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, Super widok:) na pewno wzruszające jak macha raczkami i nóżkami jak pajacyk :)

Ja clo brałam też między 5 a 9 dniem. niby standard ale lekarze czasem mają swoje teorie.

teraz w bieżącym cyklu mam przerwę od clo, oprócz bromka, foliku i wiesiołka nic nie biorę, ale już czuję jak mnie lewy jajnik kłuje. może owulka bedzie. oby tylko była w odpowiednim czasie i z odpowiednim jajeczkiem. na razie 8 dzień cyklu, wizyta za tydzień.

coś słyszałam i czytałam ostatino o efekcie odbicia, że clo działa jeszcze jakiś czas po odstawieniu i wtedy wielu arom się udaje. taka cicha nadzieja mi po głowie chodzi..

czujecie juz magię świąt? :) galerie i sklepy nie dadzą zapomnieć :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Ja do tej pory miałam cykle 30-31 dniowe i brałam clo od 5-9dc a teraz w tym cyklu lekarz powiedział abym brała od 3-7 dc. I zobaczymy czy mi sie cykl skróci.

Ja chyba pogadam z ginem żeby spróbować 3 cykle 5-9 dc a 3 cykle od 3 dc, ale zobaczymy jeszcze...
    Troche się boję aż 6 stymulacji że wytrzaskam sobie całą rezerwę jajnikową :P

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś az sie wzruszyłam patrząc na focie twojej fasolinki! Tak sie cieszę ze sie udało i wszystko dobrze! Dzidzia cudowna moze i ja doczekam takiej chwili i sama wstawię taka fotkę.
    Pyatii ja mam cykle 26-29 i mi kazali clo wziazc od 2 dnia cyklu i pęcherzyk o wielkości 21 mm był juz w 13 dc wiec myśle ze ty tez powinnaś brać troche wczesniej niz od 5 dnia.

Dziewczyny przepis na syrop imbirowy

30 dkg imbiru
    1,5 litra wody
    1 cytryna
    0,5 kg cukru ciemnego

Imbir obrać i zetrzeć, cytrynę pokroić w plastry, wszystko wrzucić do wody i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na koniec dodać cukier i jeszcze chwile pozwolić sie podgotować tak az cukier sie dobrze rozpuści i mikstura przybierze formę syropu.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Monia to po nowym roku sie rozpakowywujesz?Super,tak szybko to minęlo..dopiero co testowalas:-)

Planowo 10 stycznia ale już 2 mogłabym z chęcią rodzic, nie muszę czekać do 10 :) ale znając życie to pewnie ciąża będzie przenoszona :) w każdym razie - tak, strasznie szybko zlecialo, pamiętam jak dziś jak robiłam test po powrocie z zakupów i zjedzeniu ryżu theriaki z KFC :) wiedziałam że coś jest na rzeczy - albo ciąża albo zatrucie :)
    Dlatego cieszcie się Dziewczyny każdym dniem ciąży bo mija bardzo szybko a tym które jeszcze czekają na fasolke życzę aby jak najszybciej doczekały się tego "szybko mijającego okresu zycia" ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:23

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super!!! Ale masz fajnie ;-)

Co do przygotowań świątecznych to ja jeszcze w proszku jestem :-P ale po tej laparo nie za bardzo mam siłę na większe sprzątanie. W każdym razie dziś 27 dc i jajniki mi wariują.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka zyczylabym sobie bys juz niebawem takie fotki nam tu wklejała,zycze tego wielu dziewczynom.Pamietajcie ze na koncu tej drogi wlasnie to was czeka wiec walczyc prosze jak ja,bo ja wierzylam i nie odpuszczalam.

Cookie a co u ciebie,jak ty sie czujesz,chyba wizyta jakas bedzie niebawem?Mamakejti a u ciebie?
    Ja nawet dobrze sie czuje,mdli mnie czasami ale jak cos zjem to przechodzi,rzyganek brak.Cycki dokuczają,mniej bolą kiedy chodze bez biustonosza,dzis mąz zabral mnie do triumfa i wybralam sobie biustonosze..he he nic sexownego a raczej sportowe bardzo wygodne,choc tez małzowi sie podobaly

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jagna super!!! Ale masz fajnie ;-)

Co do przygotowań świątecznych to ja jeszcze w proszku jestem :-P ale po tej laparo nie za bardzo mam siłę na większe sprzątanie. W każdym razie dziś 27 dc i jajniki mi wariują.
    Juz niebawem i ty nad zaskoczysz bo Nowy Rok zawsze przynosi dobre niespodzianki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Juz niebawem i ty nad zaskoczysz bo Nowy Rok zawsze przynosi dobre niespodzianki
    Mam nadzieję ;-) Nowy rok, nowa szansa :-)

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytałam troszkę o iui i statystyki są słabe :( i jak tunice nadzieje ????

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie też bardo szybko ciąża mija,to niesamowite...dopiero co przezywalam szok z powodu ciąży z zaskoczenia a tu już ponad połowa za mną. ..:))

Ja laski nadal w domu,minionej nocy nie spałam nic a nic Przez ten kaszel,jestem właśnie w trakcie podejmowania decyzji o antybiotyku który nawet już wykupiłam ale postanowiłam poczekać do nocy bo wtedy te ataki kaszlu się zaczynają i wydaje mi się z póki co porównując wczoraj jest nieźle wiec sprobuje zasnąć jak mnie nie złapie to nie wezmę antybiotyku. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Dziewczyny poczytałam troszkę o iui i statystyki są słabe :( i jak tunice nadzieje ????
    Tez mnie to przerazalo i napawalo brakiem motywacji i rezygnacja ale u mnie IUI się udała, ttylko wiadomo co było potem...także to tez od kilku czynników zależy. ..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja juz po wizycie,dzidziol identycznie jak suwaczek,mierzy juz 29,3mm.Doktorek mówi ze juz 10tydzien i ładnie sie rozwija.Usg juz przez powloki brzuszne.Kelejna wizyta miedzy swietami
    20161212-125455.jpg
    Jagna cudnie:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Ja chyba pogadam z ginem żeby spróbować 3 cykle 5-9 dc a 3 cykle od 3 dc, ale zobaczymy jeszcze...
    Troche się boję aż 6 stymulacji że wytrzaskam sobie całą rezerwę jajnikową :P
    Ja teraz będę miała 7 cykl stymulowany. Tylko miałam przerwy 3 cykle stymulowane i 3 miesiące przerwy. U mnie zazwyczaj po stymulacji jest po jednym maksymalnie dwóch większych pęcherzykach.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Biedronka zyczylabym sobie bys juz niebawem takie fotki nam tu wklejała,zycze tego wielu dziewczynom.Pamietajcie ze na koncu tej drogi wlasnie to was czeka wiec walczyc prosze jak ja,bo ja wierzylam i nie odpuszczalam.

Cookie a co u ciebie,jak ty sie czujesz,chyba wizyta jakas bedzie niebawem?Mamakejti a u ciebie?
    Ja nawet dobrze sie czuje,mdli mnie czasami ale jak cos zjem to przechodzi,rzyganek brak.Cycki dokuczają,mniej bolą kiedy chodze bez biustonosza,dzis mąz zabral mnie do triumfa i wybralam sobie biustonosze..he he nic sexownego a raczej sportowe bardzo wygodne,choc tez małzowi sie podobaly
    Jagna, u mnie cały czas pęcherz nawala, skończyłam jeden antybiotyk, ale dostanę kolejny, bo bakterie ciągle są i boli mnie mocno. Już pominę wstawanie kilkanaście razy do kibelka w nocy - jestem padnięta... Wczoraj kupiłam zapasy uroseptu (w oczekiwaniu na antybiotyk), soku z żurawiny i kory dębu do podmywania po siku. Wizytę mam teraz w sobotę i mam nadzieję, że mimo tego pęcherza wszystko będzie ok...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pęcherz sok z żurawiny ale do picia i to taki koncentrat bez cukru. Ale to trzeba pic litrami na ból. Dostaniesz w jakims ziołowym.
    Mi żaden urosept ani furalginy nie pomagały, żurawina mi pomaga ale to jak jest atak to juz trzeba duze ilości mam raz. Teraźniejszości to pije zapobiegawczo.

‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ