X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Jagna ciesze się bardzo ze wszystko jak narazie zmierza w dobra strone! I nadal trzymam kciuki kochana!!

Ja też się z Wami zgadzam ze tu jest zgrana paczka i ciężko rozmawiać tylko o Clo bo przeżywacie smutki i radości razem. Ja jeszcze do tego paczki nie należę ale mam nadzieje ze to się zmieni ;)
    Nie wyobrażam sobie zeby np Jagna nie podzieliła się z nami swoim usg....nie da się na jednym wątku ciągnąć jednego tematu
    Jak się na czymś nie znam, coś mnie nie interesuje, czy nie jestem w temacie to poprostu tego nie komentuje.. a na każde pytanie o Clo dziewczyny prędzej czy później odpowiedzą.

A tak apropos Clo czy po nim mam prawo być senna?

tak,sennosc to normalne po clo czy letrozolach.Ja to miałam nawet problem z koncentracją,taki opózniony zapłon jakby..w zasadzie czulam to tylko na pierwszym cyklu potem juz raczej bez jakichs skutków..były tez kołatania serca,zmiennosc temperatury raz zimno raz ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:34

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Witajcie :-)
    No to i ja się pozwolę wtrącić... Byłam na tym wątku na szczęście tylko kilka miesięcy, potem udało mi się zajść w ciążę. Jednak raz na kilka dni wchodzę tu i z sentymentem i uśmiechem na ustach czytam o sukcesach dziewczyn starających się oraz tych które cieszą się tym cudownym stanem, szczególnie tych które długo się starały bo szczególnie one zasługują na to szczęście. Ale zawsze też zwracam uwagę na to, że pomimo wielu tematów ciążowych, radości i obaw które ich dotyczą, nigdy nie lekceważą pytań dziewczyn starających się. Zawsze odpowiadają na pytania nawet te, które im jako "weterankom" mogłyby wydawać się banalne, gdyż dla tych które rozpoczynają przygodę z clo czy innym lekiem są czymś bardzo ważnym. Dziewczyny na tym wątku są bardzo pomocne i pomimo iż nie należę do tej "zgranej paczki" bo szybko stąd ucieklam gdyż nie miałam dużego doświadczenia z clo (na szczęście), to będę dziewczyn "bronić" i chwalić na potęgę :-) To tyle z moich wywodów :-)
    Pozdrawiam Was z moim 18 tygodniowym bobasem w brzuchu:-) U nas wszystko dobrze. Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie!

Ja CLO brałam na noc więc spałam lepiej :)

Fajnie że u Was wszystko dobrze :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to juz połówkowe przed tobą..super,potem juz z górki tylko cięzar bedzie odczuwalny,zdróweczka

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Paulina to juz połówkowe przed tobą..super,potem juz z górki tylko cięzar bedzie odczuwalny,zdróweczka
    Dokładnie, sama nie wiem kiedy ten czas ucieka... dziękuję i dla Was również :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wedmooczka a jak u ciebie,działasz na luzie,bez wspomagaczy?Urodziła ci sie juz ta chrzesniaczka/ak?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Dokładnie, sama nie wiem kiedy ten czas ucieka... dziękuję i dla Was również :-)
    pamietam jak testowałas,moze nie byłas tu długo ale niedawno wiec pamietam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wózek kupiony?Ty tez zapylasz z tym suwakiem :-) przystopuj troche bo bedzie cie tu brakowac <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny staraczki,zachecam was do suwaczków..suwaczki nie tylko ustawia sie kiedy juz ciąza jest ale mozna ustawic termin do wizyty,termin do testowania...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    wedmooczka a jak u ciebie,działasz na luzie,bez wspomagaczy?Urodziła ci sie juz ta chrzesniaczka/ak?

Hejka tak działam na luzie bez żadnych leków(tylko ciśnieniowe) plus od 10.12 piję pyłek pszczeli...dziś 29dc na @ sie nie zanosi pewnie znów bezowulacyjny mam...czekam do 6.01 jak nie dostanę to siknę na patyk :))

Moja przyszła chrześnica urodziła się 22.12 jest mało szczęśliwa póki co bo nic się nie działo ale została wyciągneta na świat na silę przez cc na zimno...ale jest zdrowa i wszystko jest w porządku :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:51

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dziewczyny staraczki,zachecam was do suwaczków..suwaczki nie tylko ustawia sie kiedy juz ciąza jest ale mozna ustawic termin do wizyty,termin do testowania...

Ja chciałam dać więcej sowaczkow czy tekstu ale tam gdzie się to wpisuje nie mieści mi się więcej. A widzę ze niektóre dziewczyny mają więcej sowaczkow czy tekstów jak ja. Jest na to jakieś sposób?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee no co jak co, ale dziewczyny to skarbnica wiedzy nt. Clo i nie tylko :D
    Istnieje jeszcze jeden wątek o tym leku, ale jak już ktoś napisał, umarł śmiercią naturalną... Zaglądałam tam, ale mało kto się udzielał.
    Nie mogę narzekać, bo zawszę otrzymywałam odpowiedź na pytanie a i o innych doświadczeniach poczytałam :)

Madziulla ja przy braniu clo byłam senna w ciągu dnia a w nocy spać nie mogłam :/ A brałam właśne na noc, może to był błąd. Miałam też uderzenia gorąca.

Teraz sie tak zastanawiam czego "winą" może być ten spadek CA125, bo czyżby clo było za to odpowiedzialne? Zaczęłam też zażywanie nowych suplementów (nie takie typowe z apteki dla starających się, ale takie wyciągi roślinno-ziołowo-owocowe mające regulować gospodarkę hormonalną i długość cyklu oraz łagodzić pms), ale za krótko je biorę chyba, zeby aż taki efekt był.
    Mialam już nie brać clo, ale teraz już sama nie wiem ;> No, lekarz w styczniu na pewno doradzi :)

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Mam pytanie do tych ktore sprawdzają temperature będąc na CLO.
    Czy temperatura "po" wzrasta tak samo jak bez CLO na naturalnym cyklu owulacyjnym???

To samo mnie zastanawia,do tego jak bralam clo(5-9dc)mialam podwyzszona temp.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja chciałam dać więcej sowaczkow czy tekstu ale tam gdzie się to wpisuje nie mieści mi się więcej. A widzę ze niektóre dziewczyny mają więcej sowaczkow czy tekstów jak ja. Jest na to jakieś sposób?
    było cos takiego jak wielkosc suwaczka,mały i duzy kiedy tworzyłas suwaczek,tych małych wiecej sie miesci poza tym jak skrócisz link i wymarzesz na koncu i na poczatku z nawiasami URL i pozostawisz link zaczynający sie w nawiasie od i tak samo konczący sie to skrócisz link o połowe a wyswietli sie to samo,dotyczy to równiez gifów czy innych linków na fora
np.www.gify.net........[IMG][/img]

To to samo co wyciete
    www.gify.net.......[IMG][/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna miałam małe suwaczki tez juz kiedys ale dzięki jutro jak będę miała czas przetestuje i wykasuje te skróty w linkach

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna wózek jeszcze nie kupiony ale już wypatrzony we wrzesnii:)za dwa tygodnie jak już pójdę na l4 to będę działać bardziej w temacie,wybiorę się na zakupy itp,dostaliśmy od siostry męża dużo rzeczy ale na starsza już dziewczynkę więc te podstawy muszę kupic;)ale łóżeczko mamy:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    To samo mnie zastanawia,do tego jak bralam clo(5-9dc)mialam podwyzszona temp.
    jednym podwyzsza innym nie,ale wiekszosc ma podwyzszoną ale zazwyczaj temperatura utrzymuje sie w róznych wartosciach ale w stanie podwyzszonym...to samo ponoc robi dupek...to z przeczytanych kiedys opini,ja nie mierzyłam,wystarczał mi pełny monitoring

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna wózek jeszcze nie kupiony ale już wypatrzony we wrzesnii:)za dwa tygodnie jak już pójdę na l4 to będę działać bardziej w temacie,wybiorę się na zakupy itp,dostaliśmy od siostry męża dużo rzeczy ale na starsza już dziewczynkę więc te podstawy muszę kupic;)ale łóżeczko mamy:)
    a masz go gdzies na stronce,to podaj link

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hejka tak działam na luzie bez żadnych leków(tylko ciśnieniowe) plus od 10.12 piję pyłek pszczeli...dziś 29dc na @ sie nie zanosi pewnie znów bezowulacyjny mam...czekam do 6.01 jak nie dostanę to siknę na patyk :))

Moja przyszła chrześnica urodziła się 22.12 jest mało szczęśliwa póki co bo nic się nie działo ale została wyciągneta na świat na silę przez cc na zimno...ale jest zdrowa i wszystko jest w porządku :))
    nie zamierzasz znów zacząc stymulacje zeby zwiekszyc szanse miec ovu po dobrej stronie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nieee no co jak co, ale dziewczyny to skarbnica wiedzy nt. Clo i nie tylko :D
    Istnieje jeszcze jeden wątek o tym leku, ale jak już ktoś napisał, umarł śmiercią naturalną... Zaglądałam tam, ale mało kto się udzielał.
    Nie mogę narzekać, bo zawszę otrzymywałam odpowiedź na pytanie a i o innych doświadczeniach poczytałam :)

Madziulla ja przy braniu clo byłam senna w ciągu dnia a w nocy spać nie mogłam :/ A brałam właśne na noc, może to był błąd. Miałam też uderzenia gorąca.

Teraz sie tak zastanawiam czego "winą" może być ten spadek CA125, bo czyżby clo było za to odpowiedzialne? Zaczęłam też zażywanie nowych suplementów (nie takie typowe z apteki dla starających się, ale takie wyciągi roślinno-ziołowo-owocowe mające regulować gospodarkę hormonalną i długość cyklu oraz łagodzić pms), ale za krótko je biorę chyba, zeby aż taki efekt był.
    Mialam już nie brać clo, ale teraz już sama nie wiem ;> No, lekarz w styczniu na pewno doradzi :)
    jesli dasz rade to idz na wizyte zaraz na poczatku cyklu,zanim wezmiesz clo,zeby sprawdzic czy jest czysto czy ta cysta ci zeszła.Bedziesz jeszcze krwawic ale to nic,to normalne kiedy prowadzi sie monitoring..
    co do tego markera mysle ze ta cysta ci go podwyzszyła,mozliwe ze sie wchłoneła i stąd spadek...
    moja przyjaciółka miała dwa torbiele których nie mogła sie pozbyc przez 4 cykle,markery miała bardzo podwyzszone,kiedy udało sie usunąc torbiele markery wróciły do normy...moze u ciebie było podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 00:02

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna napisałam Ci w wiadomości;)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 2257 2258 2259 2260 2261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ