X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, mamy zrobić powtórne badanie nasienia poprzednie było robione w styczniu 2016. I teraz od połowy grudnia mój maż przyjmuje lek panzol na jelita i ma ich 28 tabletek czyli skończy pod koniec stycznia. Zapisałam go na badanie na 17.01 i wtedy będzie jeszcze brał ten lek. Czy badanie będzie wiarygodne czy biorąc ten lek można robić badanie? Tylko trzeba powiedzieć o tym leku w klinice?
    Zadzwoń do kliniki i zapytaj, oni wiedzą czy to ma wpływ czy nie

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Witam się po wizycie u gina na NFZ. Ta babka tez leczy w klinice niepłodności. Mówi,ze prywatny dał mi zla dawkę CLO. Mógł zapisać 3-7dc 3x1 a nie 4-6 3x1. Pęcherzyki nadal małe :( zapisala mi od dzis na wieczor 1 tabl Lamette. Powiedziała,ze to ostatnia szansa w tym cyklu. W czw mam zrobić lh, progesteron,estradiol i w pt przyjść do niej.
    Tyle dobrego,że mam endometrium 11 mm (10 dc).
    Aha i acard mi zmieniła na 2x 0.5 tabl, zamiast 1x1 na wieczór.

Ehh jestem zdolowana...
    wczoraj zmusilam się do seksu była nie przegapić dnia. Cała noc potwornie bolał mnie żołądek,niedobrze mi było. ciągle powstrzymuje się żeby nie zwrócić,bo boję się,ze zaslabne, a jestem z dzieckiem sama. Poprosiła męża koleżanki koleżanki bloku,żeby poprowadził moje auto. W przychodni dali mi od razu zastrzyk przeciwwymiotny,mam nadzieje ze pomoże.

Endometrium pierwsza klasa. Niech pęcherzyki rosną. A na co bierzesz Acard? Lekarze czasem namieszają nam w głowach - jeden tak, drugi inaczej... A tu masz córkę czy syna? W jakim wieku?

Ania 1985 - ja bym zrobiła jak napisała Natalica 06 - w klinice podpowiedzą, a szkoda by było tracić pieniądze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 1989 - byłaś w laboratorium - czekasz na wynik bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Gosia 1989 - byłaś w laboratorium - czekasz na wynik bety?
    Czekam :-) ok. 16 będzie, oczywiście dam znać :-)

Paulinucha87, Ena, Selina lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Mamma-mia lekarze lubią tak krytykować innych, że źle, że nie tak itp. mi też mówili, że dawka clo 2x1 od 3 do 5 dc to głupota, że tak się nie ustala dawkowania, a mi urosły pęcherzyki wreszcie bez torbieli. Zwykle rosło ich więcej, jeden pękał a z reszty robiły się torbiele, więc wg mnie lepiej żebyś się zdecydowała na jakiegoś lekarza i do niego chodziła, bo tak to każdy będzie mówił coś innego. Jak Ci jakiś nie pasuje to zmień go, ale nie chodź do kilku innych, bo Ci tylko wszystko zamieszają, ale to tylko moje zdanie.
    U mnie teraz sezon ogórkowy, czyli po owulce a do testu daleko, to najgorszy czas, zwłaszcza, że jestem przekonana, iż to nie TEN cykl :) chciałabym żeby zaczął się już nowy.
    Właśnie tamta babka nie chciała go skrytykować . Powiedziałam,ze nie czuje do niego zaufaj takigo,jak do byłego gina i te dawkowanie nie do konca mi się podoba. Ona powiedziała,ze nie będzie mówić,ze on podjął złą decyzję,bo nie chce wchodzic w jego kompetengje ale z cala pewnością to nie było dzialanie standardowe i ona mi mowi jak robi sie to normalnie w klinice nieplodnosci i jak ona zaleca na podstawie swojego doświadczenia. Jednak powiedziała,ze nie wie co doktor chciał osiągnąć takimi zaleceniami.
    Jajuz raczej do niego nie wrócę.teraz pojdr do niej w pt i jak powie, ze coś coś tego cyklu jeszcze będzie, to pojawie się znowu, a jak nie,to odpuszcze i od nowego cyklu pójdę do nowego gina. Poszlabym do niej, ale badsnienusg robi tak niedelikatnie,że wilam się na fotelu

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Czekam :-) ok. 16 będzie, oczywiście dam znać :-)
    Kciuki :)

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Endometrium pierwsza klasa. Niech pęcherzyki rosną. A na co bierzesz Acard? Lekarze czasem namieszają nam w głowach - jeden tak, drugi inaczej... A tu masz córkę czy syna? W jakim wieku?

Ania 1985 - ja bym zrobiła jak napisała Natalica 06 - w klinice podpowiedzą, a szkoda by było tracić pieniądze.
    Kciuki lepsze ukrwienie,wówczas jest większą szansa na zagniezdzenie.
    Mam syna, dwulatka :) ciężki czas.

age.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Właśnie tamta babka nie chciała go skrytykować . Powiedziałam,ze nie czuje do niego zaufaj takigo,jak do byłego gina i te dawkowanie nie do konca mi się podoba. Ona powiedziała,ze nie będzie mówić,ze on podjął złą decyzję,bo nie chce wchodzic w jego kompetengje ale z cala pewnością to nie było dzialanie standardowe i ona mi mowi jak robi sie to normalnie w klinice nieplodnosci i jak ona zaleca na podstawie swojego doświadczenia. Jednak powiedziała,ze nie wie co doktor chciał osiągnąć takimi zaleceniami.
    Jajuz raczej do niego nie wrócę.teraz pojdr do niej w pt i jak powie, ze coś coś tego cyklu jeszcze będzie, to pojawie się znowu, a jak nie,to odpuszcze i od nowego cyklu pójdę do nowego gina. Poszlabym do niej, ale badsnienusg robi tak niedelikatnie,że wilam się na fotelu
    to mam nadzieję, że jednak jeszcze coś wskórasz :) ja swojego doktorka nie lubię, on jest mega nawiedzony na punkcie kościoła i trochę mnie to drażni, ale jajka urosły to póki co go nie zmienię. Mam nadzieję, że zzbyt wiele kontaktów nie będę musiała z nim mieć :) Wg mnie lekarz nie powinien wyrażać swojego zdania nt. religii czy polityki.

201602111680.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio miałam genialnego ginekologa. Mądry,zabawny,kulturalny, świetny specjalista ginekolog-endokrynolog. Miałam do niego pełne zaufanie, opiekował sie mną bardzo dobrze i przed ciaza, i w czasie ciazy oraz po. Niestety zmieniłam miasto zamieszkania.

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Zadzwoń do kliniki i zapytaj, oni wiedzą czy to ma wpływ czy nie
    Natalica no właśnie tak zrobiłam. Powiedzieli mi, że nie powinny mieć znaczenia. I nie kazali odwoływać badania, więc pójdziemy.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie bylo mnie kilka dni i widze duzo nowych twarzy! :)

U mnie okres przyszedl jak w zegarku. Dzisiaj 2dc i wzielam clo 2.5 tabl. Gin tak kazal, a ja sie boje torbieli.
    Widze Mammamia Ty masz 3 tabletki to niezly hardcor :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od zastrzyku vitrelle caly czas ciagnie w brzuchu. to normalne?

Mama mia taki lakarz to skarb. waze jest czuc sie dobrze i ufac swojemu lekarzowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Kciuki lepsze ukrwienie,wówczas jest większą szansa na zagniezdzenie.
    Mam syna, dwulatka :) ciężki czas.

A co - okres buntu dwulatka się zaczął? Urwisuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, mamy zrobić powtórne badanie nasienia poprzednie było robione w styczniu 2016. I teraz od połowy grudnia mój maż przyjmuje lek panzol na jelita i ma ich 28 tabletek czyli skończy pod koniec stycznia. Zapisałam go na badanie na 17.01 i wtedy będzie jeszcze brał ten lek. Czy badanie będzie wiarygodne czy biorąc ten lek można robić badanie? Tylko trzeba powiedzieć o tym leku w klinice?
    Leki i wysoka temperatura moga miec wply na jakosc nasienia, ale dopiero po 8-10tyg.-po takim czasie dopiero moga zajsc w nim zmiany.
    Niemniej jednak lepiej sie upewnij w klinice :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki bety.

Beta HCG 453,12
    Progesteron >80.00

Proszę was o opinie, bo chyba coś mnie zaćmiło albo otumaniło. Patrząc na normy mojego laboratorium ten wynik wcale nie jest wspaniały, a czytają internety wydaje się być bardzo dobry... Jaki on według was jest? Dodam, że to 27dc, owu była ok 13-14dc.

Selina, joasia1982, ojejku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bosko! :D gratulacje raz jeszcze :D bardzo sie ciesze :) Jak tam Twoje odczucia?
    A jakie normy ma Twoje laboratorium? Ja zawsze w diagnostyce sie badam. Wydaje mi sie, ze wyniki b.dobre jak na poczatek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 15:33

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Gosia bosko! :D gratulacje raz jeszcze :D bardzo sie ciesze :) Jak tam Twoje odczucia?
    A jakie normy ma Twoje laboratorium? Ja zawsze w diagnostyce sie badam. Wydaje mi sie, ze wyniki b.dobre jak na poczatek
    Dziękuję. Ciążowo się nie czuję, chociaż coś dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze. Jestem mega przeziębiona. Od rana kicham, smarkam i boli mnie gardło ;/ Wraz z mężem jeszcze do wszystkiego podchodzimy z dystansem, aby nie zawieźć się tak strasznie jak poprzednio.

Bardzo chciałabym już marzec, aby odetchnąć i pełną piersią cieszyć się ciążą :)

Selina lubi tę wiadomość

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluje!

f2w39jcgync8jov1.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Dziękuję. Ciążowo się nie czuję, chociaż coś dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze. Jestem mega przeziębiona. Od rana kicham, smarkam i boli mnie gardło ;/ Wraz z mężem jeszcze do wszystkiego podchodzimy z dystansem, aby nie zawieźć się tak strasznie jak poprzednio.

Bardzo chciałabym już marzec, aby odetchnąć i pełną piersią cieszyć się ciążą :)
    Wynik jest przepiękny!!pamiętaj że nie liczy się sama wartość a przyrost bety!!!
    Ps.bólami brzucha się nie przejmuj ja we wczesnej ciąży miałam bardzo silne bóle że momentami myślałam że nic z tej ciąży nie będzie,choć lekarz mnie uspokajal że tak może być. Ale w początkowym okresie byłam cały czas na nospie forte i szczęśliwie jestem w 28 tc, pracowałam choć uważałam na siebie także głową do góry!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:* Jestem już spokojniejsza :)

Selina lubi tę wiadomość

‹‹ 2281 2282 2283 2284 2285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ