X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 dni po zastrzyku progesteron był ok 35 jak zaszła zaszła ciaze

age.png
  • Kallaa Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Spoko luz i spontan,widocznie owu była.w cyklu w którym ja zaszłam badałam proga i był podobny do Twojego pierwszego wyniku,beta 0 (sprawdzane po usunięciu ciąży pozamacicznej) było to jakiś miesiąc po zabiegu,zaczęłam brać luteine na wywołanie okresu bo progesteron był tak niski że byłam przekonana że okresu nie będzie że hormony się przestawily...za 2 tyg okazało się że jestem w ciąży taki nic mnie już nie zdziwi chyba

Niewiarygodne! a w ktorym dc robiłas progesteron, ze mimo ciaży wyszedł taki niski?

24 lata, starania od październik 2016
    pierwszy cykl z clo
    brak owulacji
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa na pocieszenie powiem Ci że ja przy becie ponad 3 tys miałam prg 13,29, w dodatku lekarz (a właściwe dwóch) stwierdził że jest ok i nawet luteiny nie dostałam a dziś jestem w 20 tc. Także głowa do góry i trzymam kciuki!

anciaa, Mamma-mia lubią tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kallaa wrote:
    Niewiarygodne! a w ktorym dc robiłas progesteron, ze mimo ciaży wyszedł taki niski?
    Ciężko powiedzieć który to był dzień cyklu bo tak naprawdę od laparoskopii (c.pozamac) nie dostałam prawdziwego okresu.dwa dni po zabiegu miałam krwawienie które wzięłam za pierwszy dzień cyklu i powyliczalam sobie kiedy mamy uważać żeby nie zajść a tu wpadka,dopiero potem lekarz mi wytłumaczył że takie krwawienie to jest fizjologia po usunięciu jaja płodowego i nie ma nic wspólnego z miesiączka.więc do dzisiejswego dnia nie mam tak naprawdę ustalonej Daty ostatniej miesiączki.zabieg miałam 16.06,krwawienie 18.06. A kontrolna betę i progesteron zrobiłam 13.07 nawet sprawdziłam smsa którego pisAdłam wtedy do gina ze ten program. Był 0,16 jakas porażka...natomiast robocza Date ostatniej miesiączki jakby wyliczona z terminu porodu i wieku ciąży jedna lekarka na prenatalnych wyznaczyła na niby 3.07...ech pogmatwana ta moja historia...;) wszystko się poprzrstawialo i wtedy się udalo:)

Mamma-mia, Selina, Kallaa lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, ze się udało i jej bobas w brzuchu :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, z mojego testowania 20 stycznia nici :-( dziś przyszła @ a jutro zamiast clo zaczynam z Aromkiem. Czyli walka trwa dalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia szkoda :( no ale moze aromek przyniesie sukces :) a czemu lekarka ci zmienila? Mialas tylko jeden cykl z CLO prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz miałam 1, a parę miesięcy temu 6 cykli brałam clo. Moja gin stwierdziła, ze moze spróbujmy z czymś innym. Ja modlę sie tylko zeby teraz owu byla z lewej strony bo tam mam dobry jajowod.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same źle wieści tu ostatnio :-/ ale w lutym urodziła się moja córeczka, luty to dobry miesiąc !! Oby wszystkim przyniósł szczęście! !

Olciaaa lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Teraz miałam 1, a parę miesięcy temu 6 cykli brałam clo. Moja gin stwierdziła, ze moze spróbujmy z czymś innym. Ja modlę sie tylko zeby teraz owu byla z lewej strony bo tam mam dobry jajowod.

Olcia kciuki! Powodzenia z Aromkiem!

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia przykro mi z powodu @ i trzymam kciuki za cykl z aromkiem. Niech lewy sie bierze do dziela (jajnik oczywiscie nie lewandowski ;) )!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) bardzo mi się podoba pomysł zeby moj lewy jajnik był jak Lewandowski - sprawny i skuteczny haha :-) ja trzymam kciuki za was!!! Jakieś testy teraz w planach?

Parsleyek, Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia :( oby aromek pomogl i byl to szczesliwy cykl

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie znamy się ale mam problem i chciałam was i coś zapytać. Otóż to mój drugi cykl z clo i pierwszy z pregnylem. Z poprzedniego cyklu została mi torbiel, ale o tym nie wiedziałam bo ginka była zbyt leniwa żeby sprawdzić po raz kolejny. W tym cyklu na nowo brałam clo i w 9dc miałam pecherzyk 22mm, położna (bo ona robi monitoring) nakazała wzięcie pregnylu. Teraz okazało się że to jednak torbiel a pechezyk rośnie w drugim jajniku. I teraz pytanie. Co się dzieje przy zbyt wcześnie podanym pregnylu?
    Może troszkę namieszalam ale bardzo proszę o pomoc jeśli ktoras z was zna taki przypadek :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Olgaa Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymamy kciuki za Lewandowskiego i nowy lek :)

28 lat,pcos,4 cs,obecnie 2 cs z Clo - podcięte skrzydła

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Same źle wieści tu ostatnio :-/ ale w lutym urodziła się moja córeczka, luty to dobry miesiąc !! Oby wszystkim przyniósł szczęście! !

Ja bym jeszcze chciala zeby styczen byl skuteczny :) i zeby 22.1 byl najpiekniejszym 22 stycznia w moim zyciu haha :)

Olgaa, Gosia1989 lubią tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa, trzymałam kciuki za Ciebie:/ no to teraz jeszcze mocniej.

Tuliska, może położna nie ma takich kompetencji i wiedzy jak ginekolog. bo wątpię, żeby gin pomylił torbiel z pęcherzykiem. nie wiem jaki może być skutek, ale jakichś super efektów to nie wróży.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Ja bym jeszcze chciala zeby styczen byl skuteczny :) i zeby 22.1 byl najpiekniejszym 22 stycznia w moim zyciu haha :)

amen :)

joasia1982 lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć dziewczyny :) nie znamy się ale mam problem i chciałam was i coś zapytać. Otóż to mój drugi cykl z clo i pierwszy z pregnylem. Z poprzedniego cyklu została mi torbiel, ale o tym nie wiedziałam bo ginka była zbyt leniwa żeby sprawdzić po raz kolejny. W tym cyklu na nowo brałam clo i w 9dc miałam pecherzyk 22mm, położna (bo ona robi monitoring) nakazała wzięcie pregnylu. Teraz okazało się że to jednak torbiel a pechezyk rośnie w drugim jajniku. I teraz pytanie. Co się dzieje przy zbyt wcześnie podanym pregnylu?
    Może troszkę namieszalam ale bardzo proszę o pomoc jeśli ktoras z was zna taki przypadek :)
    Hej ja nie miałam takiej sytuacji, ale moze jesscze jest szansa na owulacje. Po clo i pregnylu dobrze jakby Twoj lekarz prowadzacy zobaczyl czy do owu doszlo bo to w koncu on bierze odpowiedzialnosc za leczenie. powidzenia!

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, Marlena dzięki ;)

No właśnie u "tej" Pani doktor tak jest że to położna wykonuje monitoring, niby jest "przeszkolona w tym kierunku" ale teraz naprawdę w to wątpię :/ no nic pozostało mi czekac. W piątek jadę podejrzeć co tam się dzieje znowu. Liczyłam że znajdę jakąś dziewczynę z takim problemem ale chyba mój przypadek jest jeden na milion. Nie każdy ma takiego pecha jak ja ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ