X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to wszystkim wam życzę powodzenia ♡ w końcu marzymy o tym samym ♡

Marlena88, Gosia1989 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze jedno... czy jeśli zostaną mi torbiele to w pzyszlym cyklu liczyć na clo czy muszę przerwe zrobic? Wiem wiem zapytam mojej inteligentnej gin ale może mi podpowiecie jak to jest?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Aa jeszcze jedno... czy jeśli zostaną mi torbiele to w pzyszlym cyklu liczyć na clo czy muszę przerwe zrobic? Wiem wiem zapytam mojej inteligentnej gin ale może mi podpowiecie jak to jest?

Torbiel musi być wyleczona, bo CLO może sprawić, że urośnie jeszcze bardziej i będzie bieda. mi tak doktor powiedział, że jeśli jest torbiel to odstawiamy CLO bo to niebezpieczne.

Tuliska lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając historię staraczek zaciążonych to jakoś tak milej się robi, że jednak komuś się udało mimo przeciwności, ale ja w stosunku do siebie mam umiarkowany optymizm:/ nie nakręcam się

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja dzis (chyba) 2dpo, wiec do testowania daleeeko, ale czekam zeby progra zrobic. Moj lewy za to dal mi sie we znaki, bo to jajko 28mm jak wystrzelilo przed wczoraj, to myslalam ze zejde ;) lekkie plamienia mialam. Jednak to raczej pechowy jajnik, bo cyste na nim mialam.

Siedze sobie w pracy i marze juz o weekendzie...zieeew.
    Jestem z siebie w ogole mega dumna, bo juz idzie 2gi tydzien jak odstawilam slodycze :D Coprawda praktycznie codziennie pozwalam sobie na 1 drozdzoweczke z makiem ;) i w niedziele na 1 kawalek ciasta u rodzicow, ale u mnie to cud, ze nie zre tabliczek czekolad i ciasteczek :p a mężu nie wierzyl w moje postanowienie ;>

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, z mojego testowania 20 stycznia nici :-( dziś przyszła @ a jutro zamiast clo zaczynam z Aromkiem. Czyli walka trwa dalej!
    kciuki na now ckl!

Mąż zrobił mi dziś zastrzyk z Pregnylu. 23.01 wizyta a 26.01 idę na progesteron.Może 29.01 zatestuję ;)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

age.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    kciuki na now ckl!

Mąż zrobił mi dziś zastrzyk z Pregnylu. 23.01 wizyta a 26.01 idę na progesteron.Może 29.01 zatestuję ;)

Przy jakiej wielkości jajca miałaś zrobić zastrzyk?

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon rano było 18,5 mm, wiec dzis pewnie ok. 21-22 mm patrząc po poprzednim tempie jego wzrostu.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jestem z siebie w ogole mega dumna, bo juz idzie 2gi tydzien jak odstawilam slodycze :D Coprawda praktycznie codziennie pozwalam sobie na 1 drozdzoweczke z makiem ;) i w niedziele na 1 kawalek ciasta u rodzicow, ale u mnie to cud, ze nie zre tabliczek czekolad i ciasteczek :p a mężu nie wierzyl w moje postanowienie ;>

boszzzze, ja też mam z tym problem. jak dziennie nie zjem jakiegoś łakocia to dzień stracony. też kiedyś wedla truskawkową nosem wciągałam, ale się opamiętałam trochę ostatnio. jakieś ciasteczka w domu też nie poleżą. zamieniłam sobie drożdżówki na serki darki albo monte, też słodkie ale wyrzuty umienia i d*pa mniejsze:)

a i jak lubimy na słodko to lepiej jeść chałwe. przynajmniej ma w sobie coś dobrego oprócz kalorii.

walczę z tym, ale ciężko odmówić jak nawet ktoś częstuje :)

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam ze slodyczami problem :( nie wiem jak sie przemóc zeby nie jest albo jest jakas rozsadna ilosc np w weekend u mamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny ja ze slodyczami mam ten sam problem, ale moj maz to juz w ogole ;)
    Teraz chcielismy troche przestac, ale akurat przecenili swiateczne slodycze (np z Lindt bombonierki ze swiatecznym wzorkiem i nakupowalam, bo sa pyszne a kosztowaly grosze haha)

Marlena a co chalwa ma dobrego? Myslalam zawsze ze jest najgorsza z mozliwych, bo nie dosyc ze ma cukier to jeszcze tluszcz :/

Siedze i smarkam, pelno sniegu u nas i zimno i jesc sie chce.

Mamma mia nie chce Cie martwic, ale 29.1 moze ci test wyjsc falszywie pozytywny po pregnylu. Lekarka mi wczoraj powiedziala, ze trzeba robic test dopiero 2,5tyg po zastrzyku, takze jesli dzis robilas zastrzyk to test wyjdzie wiarygodnie ok 4.02. Sama tez czekam do niedzieli, a liczylam ze uda sie juz w czwartek robic, ech...ale jak bedziesz w przyszlym tyg i tak u lekarki to zapytaj ja jeszcze najlepiej, ciekawe co ona powie kiedy najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:25

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nic się nie odzywam bo w pracy mam masakrę, ale poczytuje wieczorami Wasze posty. Tule mocno Wasz wszystkie do których przyszła ta wredna @ zamiast dwóch kresek. Ale Dziewczyny na pewno Nam się uda. My wczoraj z mężem byliśmy na powtórnym badaniu nasienia, juto wyniki będą i zobaczymy co tam się okaże. Oby wyszło wszystko ok. W przyszłym tygodniu we wtorek ide na badania hormonów. A później do ginekologa żeby powiedział o dalej. Strasznie te dni mi się ciągną i nie mogę doczekać się wizyty.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia chałwa ma duzo dobrych tluszczy, ktore sa w ziarnach sezamu :) Jest tlusta, ale tak zdrowo tlusta ;)
    Ja jednak nawet z chalwy zrezygnowalam, bo jednak najwiecej w niej jest cukru :(
    Post sobie zrobilam jak pozzeralam wszystkie slodkosci spod choinki :D zeby mnie nic nie kusilo hehe
    Wiecie co lepiej naprawde zjesc 1 paczka lub drozdzowke niz monte i inne deserki, bo one nafaszerowane sa chemia :/ a jesli mamy dobra piekarnie, to w takiej drozdzowce swinstw nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:15

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:

Marlena a co chalwa ma dobrego? Myslalam zawsze ze jest najgorsza z mozliwych, bo nie dosyc ze ma cukier to jeszcze tluszcz :/

gdzieś z neta:
    "Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, chałwa sezamowa jest dość kaloryczna, ale jednocześnie, jak na słodycz, całkiem wartościowa. Sezam to bowiem bardzo dobre źródło wapnia, magnezu, a także niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Odnajdziemy w nim ponadto witaminę A, E i witaminy z grupy B"

oczywiście trzeba patrzeć na etykietę, bo są chałwy i podróbki.

Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam też przepis jak zrobić swojską chałwę :) podprażyć na patelni sezam, zemleć w młynku do kawy i wymieszać z miodem i ciepłą przelać do keksówki. wygląda na mniam :)

Selina lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleee mam migrene :/

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Jej dziewczyny ja ze slodyczami mam ten sam problem, ale moj maz to juz w ogole ;)
    Teraz chcielismy troche przestac, ale akurat przecenili swiateczne slodycze (np z Lindt bombonierki ze swiatecznym wzorkiem i nakupowalam, bo sa pyszne a kosztowaly grosze haha)

Siedze i smarkam, pelno sniegu u nas i zimno i jesc sie chce.

Mamma mia nie chce Cie martwic, ale 29.1 moze ci test wyjsc falszywie pozytywny po pregnylu. Lekarka mi wczoraj powiedziala, ze trzeba robic test dopiero 2,5tyg po zastrzyku, takze jesli dzis robilas zastrzyk to test wyjdzie wiarygodnie ok 4.02. Sama tez czekam do niedzieli, a liczylam ze uda sie juz w czwartek robic, ech...ale jak bedziesz w przyszlym tyg i tak u lekarki to zapytaj ja jeszcze najlepiej, ciekawe co ona powie kiedy najlepiej.
    moja gin mówiła, że przy mojej masie powinno sie utrzmywac do 10 dni, ale max do 14, wiec jak bede szla na bete to zeby powtorzyc i sprawdzic czy rosnie :) o 2,5 tyg szczerze mowiac pierwszy raz słyszę, długo, ale moze to zalezy od organizmu. Poprzednio zastrzyk utrzymywał sie we mnie 7 dni. :)

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    aleee mam migrene :/
    Oj wiem co to znaczy.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog mówił mi, że 14 dni odczekać od zastrzyku i wtedy badanie jest wiarygodne.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    moja gin mówiła, że przy mojej masie powinno sie utrzmywac do 10 dni, ale max do 14, wiec jak bede szla na bete to zeby powtorzyc i sprawdzic czy rosnie :) o 2,5 tyg szczerze mowiac pierwszy raz słyszę, długo, ale moze to zalezy od organizmu. Poprzednio zastrzyk utrzymywał sie we mnie 7 dni. :)

ja Ovitrelle mialam robiony 7 stycznia i gin kazal zatestowac 22 stycznia. nie wiem czy ovitrelle i pregnyl tyle samo sie utrzymuja

‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ