CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ania1985 wrote:Dziewczyny odebralam wyniku badan i prolaktyna 870 a norma jest do 459. Czyli wychodzi na to, że to może ona blokowala zagnieżdzanie sie zarodka i dlatego nie moge zajsc w ciąże. Jak bylo u Was z prolaktyna jakie mailayscie wyniki i co lekarz Wam powiedzial. Dopiero jutro ide po 20 do ginekoliga.
Ania, ja pierwsze moje badania jakie zrobiłam to była właśnie prolaktyna i inne hormony. wyszło mi przy takiej samej normie jak u Ciebie 798 chyba. najpierw brałam 2x1/2 i po 3 miesiącach spadła mi do dolnej granicy chyba 124, potem lekarz odstawił na kolejne 2 miesiące, żeby zobacczyć jaka będzie reakcja no i wzrosła znów pod górną granicę. teraz biorę 1/2 tabletki, wynik się utrzymuje, ale nadal nie mogę zajść w ciążę. bromka biorę już półtora roku. u mnie widocznie to coś grubszego. słyszałam jednak, że jeśli to jest jedyny problem to dziewczyny bardzo szybko zachodzą w ciążę. także powodzenia
Joasia, mocno trzymam kciuki. teraz nie może się nie udać
Trapa, ja temperatury nie mierzę przy CLO bo jakaś dziwaczna wychodzi. darowałam to sobie.
Kurcze, rano miałam wziąć przed pracą pierwszą tabsę CLO. nic się nie stanie jak wezmę wieczorem? parę godzin różnicy. dziś 3dc.Klara Wysocka, ania1985 lubią tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena88, według mnie nic się nie stanie.
Trapa, u mnie po CLO temperatura (w II fazie) znacznie wyższa (powyżej 37*). Jak nie byłam stymulowana, to nie dochodziłam do tej granicy, także wnioskuję, że u mnie tabletki podnoszą ciepłotę organizmu.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny
-
Klara Wysocka wrote:Ja miałam ponad 900. Po miesiącu brania bromergonu 3x0,5 tabletki spadła poniżej 90. Teraz mam stała dawkę 0,5 dziennie i wyniki ok. Niestety, ciąży nadal brak, ale od swojej endo wiem, że niektóre dziewczyny zachodzą w ciążę już w pierwszym miesiącu brania leku.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
AniaStaraczka85 wrote:Ja też miałam w innych jednostkach,ja miałam 26 przy normie do 23.dostałam bromergon na zbicie prolaktyny,choć inny lekarz uważał że nie trzeba,ale ten w klinice niepłodności odrazu zapodal,zwłaszcza że mam nerwowa naturę a prolaktyna to hormon stresu...bromka odstawiłam dopiero w 5 tc34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualnyMarlena to 1sza tabletka w cyklu, mysle ze nic sie nie stanie. Tez zdarzalo mi sie brac z kilku godzinna roznica.
Ja wczoraj juz tak dobrze sie czulam, migdaly przestaly mnie bolec a budze sie dzis rano i nos zatkany i sahara w gardleDosc juz mam tego przeziebienia. Chyba ciagle mamy za cieplo w mieszkaniu (21st.), ale chlodniej sie juz nie da, bo kaloryfery caly czas zakrecone i to sasiedzi nas chyba grzeja. Okien nie otworze, bo smrod na maxa... Naprawde, mam ochote wyjechac nad morze i pooddychac jodem
Aniu1985 ze mnie tez mega nerwus, o byle pierdole. Maz tylko ciagle mnie uspakaja, ze o co ja sie wkurzam a ja przeciez wcale nie chcezakichane hormony. On uwaza, ze hormony to taka nasza wygodna wymowka, no nie da mu sie wytlumaczyc, ze to faktycznie tak jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 09:11
-
Marlena88 wrote:Ania, ja pierwsze moje badania jakie zrobiłam to była właśnie prolaktyna i inne hormony. wyszło mi przy takiej samej normie jak u Ciebie 798 chyba. najpierw brałam 2x1/2 i po 3 miesiącach spadła mi do dolnej granicy chyba 124, potem lekarz odstawił na kolejne 2 miesiące, żeby zobacczyć jaka będzie reakcja no i wzrosła znów pod górną granicę. teraz biorę 1/2 tabletki, wynik się utrzymuje, ale nadal nie mogę zajść w ciążę. bromka biorę już półtora roku. u mnie widocznie to coś grubszego. słyszałam jednak, że jeśli to jest jedyny problem to dziewczyny bardzo szybko zachodzą w ciążę. także powodzenia
Joasia, mocno trzymam kciuki. teraz nie może się nie udać
Trapa, ja temperatury nie mierzę przy CLO bo jakaś dziwaczna wychodzi. darowałam to sobie.
Kurcze, rano miałam wziąć przed pracą pierwszą tabsę CLO. nic się nie stanie jak wezmę wieczorem? parę godzin różnicy. dziś 3dc.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Dziewczyny, a czy po wysokim wyniku prolaktyny robiłyście jeszcze badanie prolaktyny z obciążeniem czy tylko na podstawie wysokiego wyniku prolaktyny dostałyście leki?
Jak wygląda badanie prolaktyny z obciążeniem?34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualny
-
ania1985 wrote:Klara dzięki, dziś pójdę do lekarza to zobaczę co mi zleci. A u Ciebie jeszcze coś innego występuje czy tylko problemy z prolaktyną?
W trakcie robienia badań okazało się, że z prolaktyną jest problem i z tarczycą (TSH miałam bliskie 3, a przy staraniach warto pilnować, by było około 1). Niestety, po unormowaniu ww. ciąży nadal brak, więc w następnym miesiącu znowu czeka mnie diagnostyka, bo może problem jest jeszcze gdzieś indziej.
W każdym razie, co do leczenia prolaktyny. Ja robiłam badanie krwi bez obciążenia. Mój endo chciał jednak sprawdzić gdzie leży problem (czy nie ma mikrogruczolaka przysadki) i wysłał mnie na rezonans - dopiero wówczas wdrożył leczenie.
Do plusów należy zaliczyć fakt, iż prolaktynę bardzo szybko i skutecznie się leczy, więc nie martw się na zapas i głowa do góry! Jeżeli problem jest tylko tu, to już po kilku dniach leczenia wyniki powinny się zmieniać (twierdzę tak na podstawie doświadczenia i zapewnień mojego lekarza).
A co do humorów, wysoka prolaktyna naprawdę zmienia nastroje! Ja zawsze byłam nerwusem, szybko się irytowałam, wkurzałam, a po obniżeniu jakoś tak na luzie bardziej jestem. Mój Mąż nawet to zauważył, bo przestałam się czepiać Go o każdą pierdołę i w ogóle jakaś taka milsza jestemMówi, że nie wie która to ja tak naprawdę - czy ta Klara teraz, czy ta przed leczeniem
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
ja też badania z obciążeniem nie miałam. jak tlyko zaszłam do lekarza po badaniu, on już mi recepte wypisywał bo widział wcześniej wyniki niż ja mu zaniosłam.
Ania, to widzę, że mamy podobnie. u mnie 36 cykl starań, prolaktyna zbita, endo ładne, żołnierzyki ładne, clo się bierze a brzuszka jak nie było tak nie ma.ania1985 lubi tę wiadomość
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Cześć dziewczyn, podczytuję Was od kilku dni. Na razie chciałam się tylko tak wstępnie przywitać, od przyszłego cyklu mam pierwszy raz zażywać Clo, także jakby coś to czasami mogę wam jakimiś z pozoru błahymi pytaniami głowy zawracać
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Marlena88 wrote:
Ania, to widzę, że mamy podobnie. u mnie 36 cykl starań, prolaktyna zbita, endo ładne, żołnierzyki ładne, clo się bierze a brzuszka jak nie było tak nie ma.
Ja też jestem w Waszej bandzie. Piona!ania1985 lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara ma rację z tymi nastrojami po hormonach. ja 2 mies brałam w zeszłym roku cyclo progynovę na uregulowanie cyklu, po odstawieniu wyjechaliśmy za granicę na dwutygodniowe wakacje. wyobraźcie sobię, że w połowie wyjazdu tak się pokłóciliśmy, że ja na plaży leżałam sama, a mój mąż spacerował aż się uspokoił. tak mu dałam popalić
a mi przeszkadzał nawet źle odłożony widelec, a piwo w ręku to już był szał. a przecież były wakacje
wracając powiedziałam mu że nie byłam sobą
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
Co dalej???
-
Selina wrote:Aniu metaclopramid sie bodajze zazywa i bada sie prolaktyne i pozniej znow po 2h chyba. Aczkolwiek z tego co slysze, to raczej sie juz tego nie wykonuje, bo ponoc nie miarodajne badanie. Ja tego nie mialam34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
wszamanka wrote:Cześć dziewczyn, podczytuję Was od kilku dni. Na razie chciałam się tylko tak wstępnie przywitać, od przyszłego cyklu mam pierwszy raz zażywać Clo, także jakby coś to czasami mogę wam jakimiś z pozoru błahymi pytaniami głowy zawracać
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian