X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    A mam jeszcze pytanie o progesteron. Jak robiłam wcześniej to miałam wynik 0,36 ng/ml w 20 dc, teraz przez prawie rok brałam duphaston i wynik w 20 dc to 15,78 ng/ml czyli w normie. Czy wynik może byc nie miarodajny ze względu na to iż brałam duphaston? Ostatnią tabletkę wzięłam 31.12.16 a badanie miałam 24.01.17. Czyli nie pełny miesiąc bez leku. Czy on długo utrzymuje się w organizmie?

Duphaston nie powoduje wzrostu temperatury ani nie wplywa na badanie progesteronu,poniewaz jest to lek syntetyczny.

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Kochane, mam wyniki jedne póki co.
    Progesteron 37,08 mam 7dpo :)
    Rany,rany... jak ja bym chciała żeby to oznaczalo ciaze...
    W ciąży z moim synkiem 7dpo miałam progesteron 35.

Nadrobie Was,obiecuje! Ale wieczorem,bo właśnie czekam na występ synka :)

Wow super wynik! !trzymam kciuki,zeby to oznaczalo tylko jedno :-)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Duphaston nie powoduje wzrostu temperatury ani nie wplywa na badanie progesteronu,poniewaz jest to lek syntetyczny.
    Dokładnie :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia, piękny progesteron i dobry znak. Czekam na niedzielny test ;-)

Ja biorę ovarin od ponad roku. Cykle 40-46 dniowe skrócił mi na 30-33 dniowe więc dla mnie bomba. Drogi jest ale uważam że ma dobry skład.
    Myślę że wysoki wynik progesteronu po duphastonie to efekt wyregulowania cyklu w związku z czym pojawiła się naturalna owulacja :-)

Miło widzieć że bierzecie głęboki oddech przed następnym krokiem w walce o dzidziusia. Uważam że kliniki są dobrym pomysłem chociaż nigdy w żadnej nie byłam. Ale gdyby miała jakaś w pobliżu to już pół roku temu do niej poszła.

Wspaniale się was czyta. Tyle wsparcia i ciepłych słów w stosunku do innych, praktycznie obcych ludzi nigdzie nie spotkałam. Jesteście fenomenalne :-D

Mamma-mia, Olciaaa, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma Mia tak żech czuł, że prog bedzie wysoki :D super! Trzymam dalej kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:31

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane. Szczerze mówiąc miałam dziś rano jakieś źle przeczucia i bałam się,że wyjdzie niski.
    Mam już też wynik tsh. Ładny :) 1,1 :)

Co do leków, to mi ginekolog mówił,ze duphaston nie jest termogenny,ani nie podwyższa wyników, bo to sztuczny progesteron. A z kolei,ze luteina może podwyższać zarówno wyniki jakni temperaturę.
    Ovarinu nie brałam,także w tym temacie sie bo wypowiem.

Wszamanka - wiesz co,mi mówili,ze duphaston brany przed owulacja blokuje ja,bo pecherzyk nie wydala jajeczka.

Gosia - a Ty jak się czujesz teraz?kiedy najbliższa wizyta?

Selina -trzymam kciuki żeby test za kilka dni pokazał dwie kreski :*

Selina, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super wiadomości Przepraszam, że tak późno ale dopiero nadrobiłam zaległości.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę jak na szpilkach i odliczam czas do 20. Już bym chciała byc po wizycie. Bo patrząc na wynik progesteronu to prawdopodobnie miałam swoja owulacje ale z drugiej strony ta prolaktyna taka wysoka. Niby badanie było w 20dc a owulacje - tak mi się wydaje, że to była owulacja bo bolał mnie lewy jajnik w 16 dc. Więc może jeszcze jest jakaś nadzieja. Bo skoro progesteron jest 15,78 mg/ml to owulacja była.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co zazywac :( rozklada mnie na lopatki. Zatoki i migdaly nie daja za wygrana a jutro mam 11h w pracy :/ Chce juz weekend!

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina -zdrowiej kochana!
    Ja po południu miałam dreszcze takie,ze w grubych legginsach,koszulce,swetrze, pod dwoma kolorami i z odkreconym kaloryferem przez 2,5h było mi zimno! Do tego strasznie mnie zmulilo. Na szczęście maz przyszedł i zajął się małym,a ja poszlam spać.

Ehh dziewczyny chyba za szybko sie ucieszyłam.
    Cholera cos mi sie pomyliło z beta. Betę miałam poprzednio 35,a proga 49 ng/ml :( a teraz 37.08 ale nmol
    Moze jednak za niski jest?
    Przed owulacja miałam w tym samym labie 0.3 nmol

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie normy,ale pewnie troche zależą od labo. Zadzwonie jutro do mojego i zapytam bo podali jedynie normy dla różnych faz cyklu.
    I trymestr – 35,7 do 386,2 nmol/l; II trymestr – 81,2 do 284,3 nmol/l; III trymestr – 153,0 do 1343,6 nmol/l

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia jak dla mnie progesteron masz rewelacyjny :) ja bym nie przestawala wierzyc :)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Joasiu, pocieszyłaś mnie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Znalazłam takie normy,ale pewnie troche zależą od labo. Zadzwonie jutro do mojego i zapytam bo podali jedynie normy dla różnych faz cyklu.
    I trymestr – 35,7 do 386,2 nmol/l; II trymestr – 81,2 do 284,3 nmol/l; III trymestr – 153,0 do 1343,6 nmol/l
    Aż sprawdziłam normy jakie Diagnostyka podaje, otoz 1 trymestr ma normy 11,0-44,3 ng/ml
    Także bądź dobrej myśli! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina Maa- mia zdrówka! Teraz jakaś epidemia, tyle ludzi chorych :-( Ja w listopadzie szczepiłam się przeciw grypie i jak na razie jestem zdrowa. Trzymajcie się :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia i Mamma Mia dziekuje :*
    U mnie za chorobe sa odpowiedzialne suplementy oczyszczajace i detoksykujące, one ponoc moga miec takie dzialanie-schodzi syf zalegajacy dluzszy czas z zatok i wlasnie sie organizm oczyszcza. Oby tak było...

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was bo nigdzie nie moge znalesc powiedzcie mi czy biorac clomid moge wypic jedno piwo - bedzie to bezpieczne? i drugie pytanie czy badania hormonalne typu progesteron lh fsh estradiol moge robic popoludniu i po jakims posilku?

START 2014 ;(
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Selina Maa- mia zdrówka! Teraz jakaś epidemia, tyle ludzi chorych :-( Ja w listopadzie szczepiłam się przeciw grypie i jak na razie jestem zdrowa. Trzymajcie się :-)
    Ja tez się właśnie zawsze szczepie i tym razem też chciałam,ale 3 lekarzy powiedziało mi,że wedlug obecnej wiedzy medycznej,szczepienie te w przypadku starań o dziecko powinno być zrobione min. 3 miesiące wcześniej, jedynie u astmatykow mozna podac w ramach wyjatku.
    Dlatego odpuscilam. A tak to zawsze się szczepilam i dzięki temu w zimę gora raz chorowalan. Generalnie z tego,co wiem, to ta szczepionka dodatkowo o20 % zmnuejsza ryzyko zachorowania na zapalenie górnych dróg oddechowych

age.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie u ginekologa. Wyniki hormonów super, jedynie tsh blisko górnej granicy i trzeba je powtórzyć bo wcześniej nigdy nie było tak wysoko. No i prolaktyna wysoka bardzo, ale na nią od nowego cyklu dostałam bromergan( chyba tak się to nazywa)w dawce 2x1 tab. A co było największym zaskoczeniem to że w tym cyklu bez stymulacji od ponad dwóch lat miałam swoja własna owulacje. Także lekarz powiedział, że czekamy na efekty a jak nie to zaczynam brać bromka i nowy cykl też sprawdzimy bez stymulacji bo może i w następnym miesiącu będzie owulacja a jak nie to później clo. A Wy jakie macie dawki bromka? bo jeszcze mi powiedział, że mam zacząć od 1/4 tabletki wieczorem, na drugi dzień 1/2 tabletki i tak codziennie powiększać dawkę aż dojdę do 2x1 tabletka

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania -to trzymam kciuki żeby Twoja naturalna owulka była dobrym znakiem i żebyś zobaczyła niedługo dwie kreski :)

ania1985, Klara Wysocka, Gosia1989 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ