CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ania1985 wrote:A mam jeszcze pytanie o progesteron. Jak robiłam wcześniej to miałam wynik 0,36 ng/ml w 20 dc, teraz przez prawie rok brałam duphaston i wynik w 20 dc to 15,78 ng/ml czyli w normie. Czy wynik może byc nie miarodajny ze względu na to iż brałam duphaston? Ostatnią tabletkę wzięłam 31.12.16 a badanie miałam 24.01.17. Czyli nie pełny miesiąc bez leku. Czy on długo utrzymuje się w organizmie?
Duphaston nie powoduje wzrostu temperatury ani nie wplywa na badanie progesteronu,poniewaz jest to lek syntetyczny. -
Mamma-mia wrote:Kochane, mam wyniki jedne póki co.
Progesteron 37,08 mam 7dpo
Rany,rany... jak ja bym chciała żeby to oznaczalo ciaze...
W ciąży z moim synkiem 7dpo miałam progesteron 35.
Nadrobie Was,obiecuje! Ale wieczorem,bo właśnie czekam na występ synka
Wow super wynik! !trzymam kciuki,zeby to oznaczalo tylko jednoMamma-mia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamma-mia, piękny progesteron i dobry znak. Czekam na niedzielny test
Ja biorę ovarin od ponad roku. Cykle 40-46 dniowe skrócił mi na 30-33 dniowe więc dla mnie bomba. Drogi jest ale uważam że ma dobry skład.
Myślę że wysoki wynik progesteronu po duphastonie to efekt wyregulowania cyklu w związku z czym pojawiła się naturalna owulacja
Miło widzieć że bierzecie głęboki oddech przed następnym krokiem w walce o dzidziusia. Uważam że kliniki są dobrym pomysłem chociaż nigdy w żadnej nie byłam. Ale gdyby miała jakaś w pobliżu to już pół roku temu do niej poszła.
Wspaniale się was czyta. Tyle wsparcia i ciepłych słów w stosunku do innych, praktycznie obcych ludzi nigdzie nie spotkałam. Jesteście fenomenalneMamma-mia, Olciaaa, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki kochane. Szczerze mówiąc miałam dziś rano jakieś źle przeczucia i bałam się,że wyjdzie niski.
Mam już też wynik tsh. Ładny1,1
Co do leków, to mi ginekolog mówił,ze duphaston nie jest termogenny,ani nie podwyższa wyników, bo to sztuczny progesteron. A z kolei,ze luteina może podwyższać zarówno wyniki jakni temperaturę.
Ovarinu nie brałam,także w tym temacie sie bo wypowiem.
Wszamanka - wiesz co,mi mówili,ze duphaston brany przed owulacja blokuje ja,bo pecherzyk nie wydala jajeczka.
Gosia - a Ty jak się czujesz teraz?kiedy najbliższa wizyta?
Selina -trzymam kciuki żeby test za kilka dni pokazał dwie kreski :*Selina, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
Jagna super wiadomości Przepraszam, że tak późno ale dopiero nadrobiłam zaległości.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
A ja siedzę jak na szpilkach i odliczam czas do 20. Już bym chciała byc po wizycie. Bo patrząc na wynik progesteronu to prawdopodobnie miałam swoja owulacje ale z drugiej strony ta prolaktyna taka wysoka. Niby badanie było w 20dc a owulacje - tak mi się wydaje, że to była owulacja bo bolał mnie lewy jajnik w 16 dc. Więc może jeszcze jest jakaś nadzieja. Bo skoro progesteron jest 15,78 mg/ml to owulacja była.
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualny
-
Selina -zdrowiej kochana!
Ja po południu miałam dreszcze takie,ze w grubych legginsach,koszulce,swetrze, pod dwoma kolorami i z odkreconym kaloryferem przez 2,5h było mi zimno! Do tego strasznie mnie zmulilo. Na szczęście maz przyszedł i zajął się małym,a ja poszlam spać.
Ehh dziewczyny chyba za szybko sie ucieszyłam.
Cholera cos mi sie pomyliło z beta. Betę miałam poprzednio 35,a proga 49 ng/mla teraz 37.08 ale nmol
Moze jednak za niski jest?
Przed owulacja miałam w tym samym labie 0.3 nmol
-
Znalazłam takie normy,ale pewnie troche zależą od labo. Zadzwonie jutro do mojego i zapytam bo podali jedynie normy dla różnych faz cyklu.
I trymestr – 35,7 do 386,2 nmol/l; II trymestr – 81,2 do 284,3 nmol/l; III trymestr – 153,0 do 1343,6 nmol/lSelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:Znalazłam takie normy,ale pewnie troche zależą od labo. Zadzwonie jutro do mojego i zapytam bo podali jedynie normy dla różnych faz cyklu.
I trymestr – 35,7 do 386,2 nmol/l; II trymestr – 81,2 do 284,3 nmol/l; III trymestr – 153,0 do 1343,6 nmol/l
Także bądź dobrej myśli!Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was bo nigdzie nie moge znalesc powiedzcie mi czy biorac clomid moge wypic jedno piwo - bedzie to bezpieczne? i drugie pytanie czy badania hormonalne typu progesteron lh fsh estradiol moge robic popoludniu i po jakims posilku?START 2014 ;(
-
Olciaaa wrote:Selina Maa- mia zdrówka! Teraz jakaś epidemia, tyle ludzi chorych
Ja w listopadzie szczepiłam się przeciw grypie i jak na razie jestem zdrowa. Trzymajcie się
Dlatego odpuscilam. A tak to zawsze się szczepilam i dzięki temu w zimę gora raz chorowalan. Generalnie z tego,co wiem, to ta szczepionka dodatkowo o20 % zmnuejsza ryzyko zachorowania na zapalenie górnych dróg oddechowych -
Dziewczyny, jestem po wizycie u ginekologa. Wyniki hormonów super, jedynie tsh blisko górnej granicy i trzeba je powtórzyć bo wcześniej nigdy nie było tak wysoko. No i prolaktyna wysoka bardzo, ale na nią od nowego cyklu dostałam bromergan( chyba tak się to nazywa)w dawce 2x1 tab. A co było największym zaskoczeniem to że w tym cyklu bez stymulacji od ponad dwóch lat miałam swoja własna owulacje. Także lekarz powiedział, że czekamy na efekty a jak nie to zaczynam brać bromka i nowy cykl też sprawdzimy bez stymulacji bo może i w następnym miesiącu będzie owulacja a jak nie to później clo. A Wy jakie macie dawki bromka? bo jeszcze mi powiedział, że mam zacząć od 1/4 tabletki wieczorem, na drugi dzień 1/2 tabletki i tak codziennie powiększać dawkę aż dojdę do 2x1 tabletka34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian