X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tobie czemu nie pozwolił Madzia?? Nie wiem czy nie zmienić gina, mój jest naprawdę fajny, ale jakoś nie ma skutków jego działania, nic nie zmienia, nic nie proponuje, a ja czuję jak mój zegar biologiczny wyje: Pośpiesz się, bo już niedługo będziesz mieć szansę :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od tego cyklu Dostinex, mam brać Metoformax, ale jeszcze czekam, bo dziś się źle czuję i nie wiem czy nie przez ten Dostinex, nie chcę namieszać.. CLO, Ovitrelle, magnezy, witaminy, wiesiołki, zioła i inne paskudztwa, a efektu i tak i tak nie ma.. Jeszcze zmusiłam mojego żeby się faszerował, zdrowo odżywiał, nie pił, nie palił, nie słodził.. Za chwilę będziemy jeść marchewki, ekologiczne i popijać wodą źródlaną, a i tak h... z tego :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie skierowanie na IUI dostałam już prawie dwa lata temu ale chcieliśmy próbować. Teraz każdy lekarz nam przyznaje rację ze sie zdecydowaliśmy.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:16

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze ma jak mialam 3 razu inseminacje i sie nie udalo przy tym stres i blokada psychiczna a jak pow mezowi ze to koniec nie mam sily i nie chce nadzieji Bo tak sie uda...odpuscilam i zaszlam w ciaze...

co do Clo nie pozwolil mi wiecej Bo do inseminacji tez mialam w 2010 trzy serie i teraz 3 cykle od wrzesnia...i pow ze mam bardzo slaba rezerwe jajnikowa i nie moze tak w przysadke ingerowac ...nic trudnoo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 21:43

• Idia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój drugi cykl z clo i kolegami (na wykresie widać co biorę :) ) no i się zastanawiam czy ten lek w ogóle działa.

W zeszłym cyklu moje samopoczucie było fatalne, wciąż mnie coś bolało. Teraz- lekkie wzdęcia, lekko pobolewa prawy (to ZAWSZE jest prawy!!! nawet w zeszłym miesiącu) jajnik i tyle. Przy tym moim złym samopoczuciu miesiąc temu, pojawiło się 1 pełnowymiarowe jajeczko we właśnie prawym jajniku i kilka mikrusów (5 może 6) w lewym.

Drugie moje pytanie. Czy clo wydłuża cykl? Mój poprzedni (z zapewne zaliczoną ciążą biochemiczną) trwał 34 dni, teraz w sumie nie wiem czego się mogę dalej spodziewać.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam dodać, że monitoring mam dopiero w poniedziałek i to pewnie z tego powodu mój niepokój. Trochę późno bo to będzie 13dc (albo 14dc) Ten cykl w sumie nie wiem też jak liczyć bo krwawić i to gwałtownie zaczęłam około 20 dzień wcześniej.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jeszcze zapomniałam dodać, że monitoring mam dopiero w poniedziałek i to pewnie z tego powodu mój niepokój. Trochę późno bo to będzie 13dc (albo 14dc) Ten cykl w sumie nie wiem też jak liczyć bo krwawić i to gwałtownie zaczęłam około 20 dzień wcześniej.
    Idia ja mam monit w 12dniu cyklu tak sie udalo ale mysle ze 13 , 14 niekoniecznie musi byc za pozno,..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 14 dzień byłoby zdecydowanie za późno....w 10dc już miałam gotowego pęchola.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym cyklu z CLO owulę miałam 11 dc a teraz w drugim już 8dc dwa miały po 18mm i 20mm i pękły najprawdopodobniej w 9dc a dwa pozostałe były ciut mniejsze ale później urosły i 12 dc już było po owulacji... tak więc nie ma reguły..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    U mnie w pierwszym cyklu z CLO owulę miałam 11 dc a teraz w drugim już 8dc dwa miały po 18mm i 20mm i pękły najprawdopodobniej w 9dc a dwa pozostałe były ciut mniejsze ale później urosły i 12 dc już było po owulacji... tak więc nie ma reguły..
    zalezy od ktorego dnia przyjmuje sie tabsy bo jak od5-9 to watpie by w 9juz byly ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    zalezy od ktorego dnia przyjmuje sie tabsy bo jak od5-9 to watpie by w 9juz byly ;)

przyjmowałam od 3-7dc

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz kazdy przyjmuje inaczej a jesli przyjmuje sie pozniej to i owu raczej wczesniej nie bedzie..A pisalam do niej majac na uwadze sposob dawkowania jak na ulotce...zreszta ja tez tak mam dawkowanie od5tego,.,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    u mnie 14 dzień byłoby zdecydowanie za późno....w 10dc już miałam gotowego pęchola.....
    a ty to w ogole zaczelas od3ciego i pechole mialas jak arbuzy :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idia na wykresie ma wlasnie od5tego dnia cyklu przyjmowany clo :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja rozumiem, ale chcialam jedynie wskazać że mimo tego że zaczęłam przyjmować tabletki tego samego dnia cyklu zarówno w pierwszym jak i w drugim cyklu z CLO - owulacja nie wystąpiła w obu cyklach tego samego dnia.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to to zawsze jest tak zalezy jak szybko jajnikji zaczna dzialac..a w kolejnych cyklach sa juz bardziej stymulowane..zreszta podobno dzialanie clo wyst nawet juz po odstawieniu go w kolejnym cyklu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po CLO mam zawsze 1 pęcherzyk i pęka ok 15-16 dnia mimo że mam normalne cykle, tak że każdy jest inny

• olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal zastrzyki prawie nie bolą, czego tu się bać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałam w końcu @ i zaczynam swój pierwszy cykl z pakietem clo+ pregnyl! jestem pełna nadziei, że to przybliża mnie do ciąży :)

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ