X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tobie czemu nie pozwolił Madzia?? Nie wiem czy nie zmienić gina, mój jest naprawdę fajny, ale jakoś nie ma skutków jego działania, nic nie zmienia, nic nie proponuje, a ja czuję jak mój zegar biologiczny wyje: Pośpiesz się, bo już niedługo będziesz mieć szansę :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od tego cyklu Dostinex, mam brać Metoformax, ale jeszcze czekam, bo dziś się źle czuję i nie wiem czy nie przez ten Dostinex, nie chcę namieszać.. CLO, Ovitrelle, magnezy, witaminy, wiesiołki, zioła i inne paskudztwa, a efektu i tak i tak nie ma.. Jeszcze zmusiłam mojego żeby się faszerował, zdrowo odżywiał, nie pił, nie palił, nie słodził.. Za chwilę będziemy jeść marchewki, ekologiczne i popijać wodą źródlaną, a i tak h... z tego :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie skierowanie na IUI dostałam już prawie dwa lata temu ale chcieliśmy próbować. Teraz każdy lekarz nam przyznaje rację ze sie zdecydowaliśmy.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:16

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze ma jak mialam 3 razu inseminacje i sie nie udalo przy tym stres i blokada psychiczna a jak pow mezowi ze to koniec nie mam sily i nie chce nadzieji Bo tak sie uda...odpuscilam i zaszlam w ciaze...

co do Clo nie pozwolil mi wiecej Bo do inseminacji tez mialam w 2010 trzy serie i teraz 3 cykle od wrzesnia...i pow ze mam bardzo slaba rezerwe jajnikowa i nie moze tak w przysadke ingerowac ...nic trudnoo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 21:43

• Idia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój drugi cykl z clo i kolegami (na wykresie widać co biorę :) ) no i się zastanawiam czy ten lek w ogóle działa.

W zeszłym cyklu moje samopoczucie było fatalne, wciąż mnie coś bolało. Teraz- lekkie wzdęcia, lekko pobolewa prawy (to ZAWSZE jest prawy!!! nawet w zeszłym miesiącu) jajnik i tyle. Przy tym moim złym samopoczuciu miesiąc temu, pojawiło się 1 pełnowymiarowe jajeczko we właśnie prawym jajniku i kilka mikrusów (5 może 6) w lewym.

Drugie moje pytanie. Czy clo wydłuża cykl? Mój poprzedni (z zapewne zaliczoną ciążą biochemiczną) trwał 34 dni, teraz w sumie nie wiem czego się mogę dalej spodziewać.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam dodać, że monitoring mam dopiero w poniedziałek i to pewnie z tego powodu mój niepokój. Trochę późno bo to będzie 13dc (albo 14dc) Ten cykl w sumie nie wiem też jak liczyć bo krwawić i to gwałtownie zaczęłam około 20 dzień wcześniej.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jeszcze zapomniałam dodać, że monitoring mam dopiero w poniedziałek i to pewnie z tego powodu mój niepokój. Trochę późno bo to będzie 13dc (albo 14dc) Ten cykl w sumie nie wiem też jak liczyć bo krwawić i to gwałtownie zaczęłam około 20 dzień wcześniej.
    Idia ja mam monit w 12dniu cyklu tak sie udalo ale mysle ze 13 , 14 niekoniecznie musi byc za pozno,..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 14 dzień byłoby zdecydowanie za późno....w 10dc już miałam gotowego pęchola.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym cyklu z CLO owulę miałam 11 dc a teraz w drugim już 8dc dwa miały po 18mm i 20mm i pękły najprawdopodobniej w 9dc a dwa pozostałe były ciut mniejsze ale później urosły i 12 dc już było po owulacji... tak więc nie ma reguły..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    U mnie w pierwszym cyklu z CLO owulę miałam 11 dc a teraz w drugim już 8dc dwa miały po 18mm i 20mm i pękły najprawdopodobniej w 9dc a dwa pozostałe były ciut mniejsze ale później urosły i 12 dc już było po owulacji... tak więc nie ma reguły..
    zalezy od ktorego dnia przyjmuje sie tabsy bo jak od5-9 to watpie by w 9juz byly ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    zalezy od ktorego dnia przyjmuje sie tabsy bo jak od5-9 to watpie by w 9juz byly ;)

przyjmowałam od 3-7dc

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz kazdy przyjmuje inaczej a jesli przyjmuje sie pozniej to i owu raczej wczesniej nie bedzie..A pisalam do niej majac na uwadze sposob dawkowania jak na ulotce...zreszta ja tez tak mam dawkowanie od5tego,.,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    u mnie 14 dzień byłoby zdecydowanie za późno....w 10dc już miałam gotowego pęchola.....
    a ty to w ogole zaczelas od3ciego i pechole mialas jak arbuzy :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idia na wykresie ma wlasnie od5tego dnia cyklu przyjmowany clo :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja rozumiem, ale chcialam jedynie wskazać że mimo tego że zaczęłam przyjmować tabletki tego samego dnia cyklu zarówno w pierwszym jak i w drugim cyklu z CLO - owulacja nie wystąpiła w obu cyklach tego samego dnia.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to to zawsze jest tak zalezy jak szybko jajnikji zaczna dzialac..a w kolejnych cyklach sa juz bardziej stymulowane..zreszta podobno dzialanie clo wyst nawet juz po odstawieniu go w kolejnym cyklu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po CLO mam zawsze 1 pęcherzyk i pęka ok 15-16 dnia mimo że mam normalne cykle, tak że każdy jest inny

• olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal zastrzyki prawie nie bolą, czego tu się bać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałam w końcu @ i zaczynam swój pierwszy cykl z pakietem clo+ pregnyl! jestem pełna nadziei, że to przybliża mnie do ciąży :)

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ