X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na @, mogłaby już przyjść....
    jutro idziemy z moim m. (sam się krępuje :) ) na badanie nasienia...

• Agaagu Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja po clo od razu zaszłam ale nie donosiłam.
    Teraz mam 3 cykl z clo, ale od 2 dnia cyklu musiałam brac antybiotyk. I tak sobie myśle, ze trochę odpuszczam. Nie będę biegać codziennie na usg, bo to kosztuje i w głowie robi sie tylko schiza. Starania tez zaczynam wczesniej. Do tej pory jak pewnie każda z nas na koniec cyklu broń Boże, na początku ewentualnie a potem czekamy na owu i oszczędzamy żołnierzyki.
    I stało sie Coś dziwnego. Przytulania zaczęliśmy juz 7 dnia ( owu u mnie 10-11 dc ) i jak zrobiłam 7 dni pasek owulacyjny wyszedł pozytywny. Do tego słuzu mega mega duzo. Hmmm nigdy tak wcześnie sie nie zaczynało, ale moze to przez chorobę i antybiotyk.
    Na usg pójdę 11-12 dc sprawdzić czy pękł pecherzyk.
    Myślicie ze to juz owu???
    Pozdrawiam wszystkie i niech sie staną 2 kreski :)

Malenq lubi tę wiadomość

Agaagu
  • Agaagu Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze oprócz clo biorę castagnus, wiesiolek i ziola sroki :)

monikaw86 lubi tę wiadomość

Agaagu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "i niech sie staną 2 kreski :)"
    Agaagu z całego serca również życzę pojawienia się 2kreseczek:-)

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech u wszystkich staraczek na wiosne beda dwie tłusciutkie krechy

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 tak masz rację:-) niech wszystkie teraźniejsze i przyszłe staraczki zobaczą tej wiosny 2kreseczki:-)

Idia lubi tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywista sprawa nie ma innej opcji:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wie moze ktoras jak to jest jak np jajka sa roznej wielkosci a to wieksze potraktuje sie pregnylem i np to drugie to co z nim?dalej rosnie do odpowiednich rozmiarow czy takie male niedojrzale tez peka???boje sie cholernie znow torbieli..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy. Jeżeli to mniejsze jest nie wiele mniejsze od drogiego to.może dorównać do pęknięcia tego większego i też ulec peknieciu. Jeżeli różnica jest duża to po owu powinno sie wchłonąć

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sysssia tak samo dzis gin mi powiedzial... A u mnie jest tak przeklejam posta bo pisania troche
    Dziewczyny a wiec tak na mojej farmie.,,,jedna kura i pare kurczat ihhih na prawym mam jeden na 15z hakiem na lewym sa az 3 jeden na 22mm dorodny(to ta kura :P ) , drugi na 16mm i trzeci na 15mm skad tak naroslo jak byly w sobote tylko dwa 13mm na lewym jajniku... nie mam pojecia...ale stwierdzil gin ze dieta wspomaga bardzo jajniki..I najwazniejsze moje endo od soboty z 5mm wzroslo dzis na 9,2mm wiec duuuzo przyroslo za krotki czas,,, zasluga wina i orzeszkow od malza ihhihihi,
    Pregnyl podalam sobie wlasnie i teraz wszystko w rekach najwyzszego....
    Amen..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:44

AnBe lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz działać! Działać! Powodzenia :)

kapturnica lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kura i parę kurcząt, a tyle radości... powtórzę za Sysiaaaaa nic tylko działać...:-) powodzonka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po CLO cykl się wydłuża??? i czy owulacja może być opóźniona ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica to ci narosło :):) oby i u mnie choć jedno dorodne było i owulacja nastąpiła. działaj kochana, działaj :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Kapturnica to ci narosło :):) oby i u mnie choć jedno dorodne było i owulacja nastąpiła. działaj kochana, działaj :)
    Odstaw wszystko z wysokim indeksem glikemicznym a zobaczysz ze urosnie ....Trzymam w kciuki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aankia92 wrote:
    Czy po CLO cykl się wydłuża??? i czy owulacja może być opóźniona ???

ja miałam późną i nie potwierdzoną monitem przedłużyłam mi się z 28 na 34 bo luteinę później musiałam wziąć.

Aankia92 lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym dniu...
    U mnie coś nie bardzo ze śluzem, i zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś żelu, ale ten w aptece dla par starających się, kosztuje 80pln, a może znacie jakieś inne specyfiki, które bez szkody dla plemników będą...nigdy nie miałam problemu z suchością, a teraz po clo się porobiło....
    a co do wysokiego indeksu, to jest różnie...ja już od 2 lat nie jadam potraw o wyskim IG, o wysokim ŁG i nici, nic nie rośnie...nadwagi nie mam (przy wzroście 166 ważę 50 czasami 53kg), kiedyś ważyłam ponad 80kg i myślałam, że jak schudnę to będzie ok...jednak nie jest....więc na dwoje babka wróżyła...moja znajoma (a raczej kilka znajomych) mając nadwagę urodziła zdrowego bobaska...więc...
    sama już nie wiem co myśleć... mój gin jak się zapytałam czy nie mam niedowagi, bo BMI na to wskazuje, to odparł, że BMI mogę sobie podłogę posprzątać i kazał na siłę nie nadrabiać kg....dietetyczka również stwierdziła to samo...
    ech życie ....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ale wiem ze w przypadku dziewczyn z pcos to odstawienie wszystkiego z wysokim indeksem pozwala na zwiekszenie szans nawet na wlasne owulki..Nie wiem jak w przypadku innych przypadlosci.., ale dla pcowiczek cukier to wrog numer1

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sluzu ja wciskam wiesiolka i pije duzo siemie lniane i na szczescie nie mam problemu ze sluzem przy clo, A jesiopijac syrop na kaszel rozrzedzajacy z guajazylem czy jakos tak rozrzedzisz sobie ten sluz co go masz i w jakis sposob zwiekszysz ilosc,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 08:34

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Powiedzcie mi proszę czy ktoras z was miała taką sytuację. W 1 dpo temp mi skoczyła do 37, 2 spadła do 36.8, od tamtego dnia stała zupełnie na poziomie 37.1.

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ