X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie możesz pozwolić na nie monitorowanie cyklu przy braniu CLO, a tym bardziej w pierwszym cyklu jego stosowania. Możesz mieć za dużą dawkę i Ci narosnie kupę pecherzykow, a może być tak ze nic nie będzie.
    Ja też mam PCO ale nie wiem jak lekarze mogą dopuścić do cyklu który trwa rok czasu
    syysia tu sie nie zgodze czasem przy bardzo silnym rzucie choroby nawet silne stymulanty nie wywolaja zakonczenia cyklu...i bedzie sobie on trwal i trwal...
    Jak bylam baaardzo mlodziutka tak kolo15lat nie mialam okresu poltora roku...zadne leki nie pomogly sama przyszla,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Tak czytam i czytam ten wstrętny internet (o ile łatwiej byłoby w tym przypadku nie mieć dostępu do informacji :D) i widzę, że wiele kobiet dostaje clo na 3 miesiące bez monitoringu. Faktycznie najczęściej te, u których pękają samoistnie pęcherzyki. Ehh. Nie chciałabym narobić więcej krzywdy niż pożytku :(
    jaki problem pojsc sobie do jakiegos gina na monitoring??ze chcesz spr czy rosna pecherzyki bo starasz sie o ciaze???i juz masz monit jeslu twoj lekarz nie ejst skory do tego

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak ze lakarze w takich sytuacjach zalecają laparoskopie? Nigdy sie z czymś takim nie spotkałam i ciężkie to trochę do pojęcia

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego lekarza chodzę prywatnie, dlatego zastanawia mnie jeszcze bardziej ten fakt. Bo to przecież dodatkowe pieniążki dla niego.
    Nie wiem czemu, ale czuję się atakowana :( Dziewczyny, ja przyszłam po radę, bo nie miałam jeszcze styczności z tym lekiem, nie złośćcie się proszę :(

olka30 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt sie nie złości spokojnie :) tak jak pisałam wyżej nigdy sie nie spotkałam z taka sytuacją :/ a co do monitoringu to raczej jest niezbędny przy CLO a poza tym łatwiej będzie określić termin owulacji

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A nie jest tak ze lakarze w takich sytuacjach zalecają laparoskopie? Nigdy sie z czymś takim nie spotkałam i ciężkie to trochę do pojęcia
    laparo to nie zabawa i jest ostatecznoscia...tym bardziej ze obarczona jest ryzykiem wywolania zrostow iinnych powiklan..Ja na resekcje jajnikow zdecydowalam sie dopiero w wieku 20lat kiedy zrobila mi sie wielka torbiel......a jesli nie ma sie parcia na ciaze czy torbieli laparo nie robi sie ot tak do tego trzeba wskazania...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Do tego lekarza chodzę prywatnie, dlatego zastanawia mnie jeszcze bardziej ten fakt. Bo to przecież dodatkowe pieniążki dla niego.
    Nie wiem czemu, ale czuję się atakowana :( Dziewczyny, ja przyszłam po radę, bo nie miałam jeszcze styczności z tym lekiem, nie złośćcie się proszę :(
    spokojnie nie czuj sie tak...dajemy ci rady jedynie ,,,,nie ma w tym zadego ataku,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziekuje za laparoskopie juz !!! Mam ja w gratisie ...;(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

najlepiej na monit idz gdzies indziej i juz..a moze zasiegnij opini innego gina??jeden drugiemu nie ejst rowny....ja chodzilam prywatnie a byl debil a poszlam na nfz i zaczal mnie leczyc jak trzeba z 4monitami w miesiacu....wiec nie ma reguly,,,,wszystko zalezy od lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:16

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze laparo robią też po to by wyregulować cykle. U mojej wcześniejszej Gin leczyła sie dziewczyna która miała laparo kilka razy i do tego nosiła spiralę bo nie chciała ciąży

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ja dziekuje za laparoskopie juz !!! Mam ja w gratisie ...;(
    ale co mialas zrobic...zdrowie kochanie najwazniejsze...i to ze ani jajniki ani jajowody nie zostaly uszkodzone...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy można tu wklejać linki do innych stron ale znalazłam na bocianie coś takiego "http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php&f=21&t=73549". Już sama nie wiem, czy mój lekarz oszalał, czy faktycznie gdy pęcherzyki same pękają to ten monitoring nie jest aż tak bardzo konieczny :/

bpz77ab.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wiem ze laparo robią też po to by wyregulować cykle. U mojej wcześniejszej Gin leczyła sie dziewczyna która miała laparo kilka razy i do tego nosiła spiralę bo nie chciała ciąży[/
    ale masz na mysli laparo zwiadowcze??czy kauteryzacje? czy co??? bo samo laparo nic nie mowi,,zalezy co sie podczas niego robi...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Nie wiem czy można tu wklejać linki do innych stron ale znalazłam na bocianie coś takiego "http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php&f=21&t=73549". Już sama nie wiem, czy mój lekarz oszalał, czy faktycznie gdy pęcherzyki same pękają to ten monitoring nie jest aż tak bardzo konieczny :/
    jeden zwiadowczy przy pierwszym miesiacu powinnas miec by wiedziec ile ich rosnie itd by cie nie przestymulowac,,,,,ryzyko ciazy mnogiej przy clo jest wieksze...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    najlepiej na monit idz gdzies indziej i juz..a moze zasiegnij opini innego gina??jeden drugiemu nie ejst rowny....ja chodzilam prywatnie a byl debil a poszlam na nfz i zaczal mnie leczyc jak trzeba z 4monitami w miesiacu....wiec nie ma reguly,,,,wszystko zalezy od lekarza...
    To już 5 lekarz. Żaden z pozostałych nawet nie próbował pomóc (tak mi się wydaje z biegiem czasu). Wcześniej nikt nawet nie wspomniał, że w ogóle istnieje coś takiego jak stymulacja owulki...

bpz77ab.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    To już 5 lekarz. Żaden z pozostałych nawet nie próbował pomóc (tak mi się wydaje z biegiem czasu). Wcześniej nikt nawet nie wspomniał, że w ogóle istnieje coś takiego jak stymulacja owulki...
    ehhto rzeczywiscie pechowo cos trafiasz....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak ono sie naukowo i medycznie nazywa. Chodzi mi wypalaniu dziur w jajnikach

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie wiem jak ono sie naukowo i medycznie nazywa. Chodzi mi wypalaniu dziur w jajnikach
    kauteryzacja...tak ale malo ktory lekarz mowi ze kauteryzacja za kazdym razem niszczy czesc struktury jajnika i w tym wlasnie problem tracimy rezerwe jajnikowa..ja mam w ostatecznosci isc w lipcu...i pewnie bede musiala z racji tej ze robia mi sie torbiele...ale wiem ze czesta kauteryzacja prowadzi do wczesniej menopauzy u kobiet...i glupota jest coagle jej robienie zwlaszcza jesli nie ma to sluzyc stymulacji jajnikow by zajsc w ciaze

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację. Nigdy sie tym nie interesowalam, bo torbiele sie nie robią i jajniki wróciły do normy i już nie mają obrazu policystycznych. Kiedyś mi to Gin proponowała jak z ciążą będę sie długo borykać

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi pomoglo bo zaszlam szybko wtedy w ciaze nbbez wspomagania w naturalnym cyklu . ale robienie laparo co chwile chyba mija sie z celem tak sadze...Sa lekarze ktorzy uwielbiaja kroic zamaist najpierw poprpstu leczyc...Pewnie balabym sie robic kauteryzacje bedac juz kiedys po resekcji bo kawal jajnikow mam zniszczony ale mnie ratuje 12lat brania antykow i co za tym idzie oszczedzenie rezerwy jajnikowej z tych lat...inaczej pewnie w naturalnych cyklach mialabym sznury pecherzykow i one by sie niszczyly...Duzo dziewczyn daje sie w to wmanewrowac a pozniej placz jak okazuje sie ze rezerwa na granicy i strach ze czas nas goni....Warto to uzmyslowic dziewczynom by sie tak latwo nie dawaly na kauteryzacje nabierac . tylko w ostatecznosci....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ