CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Basic Bartez wrote:Hejka
Ja jestem po drugim cyklu CLO, przy czym w pierwszym miałam dawkę 1x1, a teraz 2x1. Miałam zwiększać dawkę co miesiąc, ale po ostatniej wizycie u gina - pozostała dawka 2x1.
Na początku było ok, jajniki tylko bolały, a teraz za drugim razem miałam skutki uboczne w postaci mocnego bólu głowy, zaburzeń widzenia, bezsenności i tez oczywiście mocnego bólu jajników podczas owulacji..
Na śluz pomaga mi sok marchewkowy lub surówki ze świeżej marchewki...
Powodzenia wszystkim w staraniach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej to i ja się powoli dopisuję już kiedyś tutaj co nieco napisałam nam po prawie 3 latach starań udało się w drugim cyklu z CLO ale z dawką 2x1tab. Niestety szczęście zostało Nam odebrane zbyt szybko. Teraz jutro już kończę 3 opakowanie antykoncepcji no i już byłam na wizycie u lekarza i wg. Niego wszystko "w środku" oki, zapisał CLO od 5dc do 9dc. W między czasie mam z Nim umówić między 12 a 16dc na monitoring, a te dni dlatego, że wcześniej miałam cykle 30-31 choć teraz nie wiem po tej antykoncepcji czy wrócą do normy choć brałam że tak powiem najsłabsze tab.anty i tylko 3 opakowania. Lekarz tez liczy na to, że wystąpi tzw."bum" po odstawieniu anty + CLO i że uda się tym razem szybciej no ale to wszystko pokaże czas pozdrawiam i powodzenia
-
nick nieaktualnyCześć Kochane!
nie wiem co myśleć o tym co się w moim organizmie dzieje ;/
Od 3-7 dnia brałam CLO. Drugiego dnia brania zaczęły się mdłości i bardzo źle samopoczucie, uznałam, ze to CLO i po prostu czekałam aż skończę brać. Dawka 3x1 + metformax cały czas. Byłam na monitoringu w 11 dc i lekarz stwierdził pęcherzyki wzrastające, ale jeszcze mniejsze niż 10 mm, endo 4 mm, wiec malutko W sobotę powtórka. Ale dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny (testowa troszkę ciemniejsza od kontrolnej). Jak myślicie czy może organizm jednak się szykować do owulacji? tylko przecież moje pęcherzyki na bank nie urosły az do owulacyjnego rozmiaru -
nick nieaktualnyMnie lekarz powiedział (jak byłam na usg, żadnego dominującego nie było), że są jeszcze szanse na urośnięcie (na drugim monitoringu nie byłam)...może u Ciebie tak się dzieje??? ale nie wiem, ja dopiero po pierwszej stymulacji z clo (nic z niej nie wyszło jednak), teraz czekam na @ i znowu clo 2x1 może tym razem się uda....
3mam kciuki aby jednak urosły:-)betii lubi tę wiadomość
-
Betii mdłości masz raczej po Metoformaxie.. Ja raz musiałam przerwać branie CLO i zrobiła się mi jedynie torbiel, nie powinno się przerywać brania w trakcie.. Testy owu mogą wychodzić mimo, że owulacji nie ma i pewnie tak jest w twoim przypadku..
betii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Betii mdłości masz raczej po Metoformaxie.. Ja raz musiałam przerwać branie CLO i zrobiła się mi jedynie torbiel, nie powinno się przerywać brania w trakcie.. Testy owu mogą wychodzić mimo, że owulacji nie ma i pewnie tak jest w twoim przypadku..
olka30 ja metformax biorę już od listopada, więc to raczej nie to Clo na szczeście dalam rade brać do końca, ale już poźniej czulam się fatalnie, przy dawce 2x1 było ok ale przy 3x1 juz nie Clo biorę już 4 cykl i ani razu nic nie urosło Lekarz powiedział, ze jak teraz sie nie uda zmieniamy na genotropiny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza miałam monitoring i samo zadowolenie lekarza mówi za siebie - pierwszy cykl z clo endometrium ponad 9 mm, dwa pęcherzyki z prawym jajniku 17mm i 18 mm, w lewym 19mm mam podany pregnyl i trzeba działać!
Malenq, polarisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:BasiaB powodzenia również....przeraziłaś mnie z tymi drugimi skutkami ubocznymi, bo u mnie niedługo drugie podejście 2x1 tym razem...
Uhmmmm sok marchewkowy powiadasz......:D:D
Jeśli chodzi o skutki uboczne - to ja je miałam, ale z tego co wiem, większość osób wcale ich nie ma lub ledwo co zauważalne... Więc Kochana, nie martw się na zapas, bo u Ciebie może być całkiem inaczej i lepiej możesz znieść leczenie CLO..
Tak - sok marchewkowy bardzo mi pomógł w śluzie i nie zauważyłam, by się pogorszył, a jest go za to więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:46
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:A wlasnie podczas owu czulas bardzo silny bol jakby macica byla cala obolala??Bo mi sieto wlasnie zdarzylo i caly dzien bolalo jak cholera...Czyli to efekt stymulacji???Ja zrzucilam to na efekt po pregnylu
-
nick nieaktualny