X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basic Bartez wrote:
    Hejka :)
    Ja jestem po drugim cyklu CLO, przy czym w pierwszym miałam dawkę 1x1, a teraz 2x1. Miałam zwiększać dawkę co miesiąc, ale po ostatniej wizycie u gina - pozostała dawka 2x1.
    Na początku było ok, jajniki tylko bolały, a teraz za drugim razem miałam skutki uboczne w postaci mocnego bólu głowy, zaburzeń widzenia, bezsenności i tez oczywiście mocnego bólu jajników podczas owulacji..
    Na śluz pomaga mi sok marchewkowy lub surówki ze świeżej marchewki...
    Powodzenia wszystkim w staraniach :)
    A wlasnie podczas owu czulas bardzo silny bol jakby macica byla cala obolala??Bo mi sieto wlasnie zdarzylo i caly dzien bolalo jak cholera...Czyli to efekt stymulacji???Ja zrzucilam to na efekt po pregnylu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89 wrote:
    Kurcze,mam nadzieję, że nam się uda :)
    Słońce jak wszystkim kobietkom tutaj:-) :-)

Ag..., Anja89 lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol w dole brzucha jest efektem pregnylu. Ja miałam taki ból za każdym razem. Powinni Cię ostrzec przed takim skutkiem ubocznym

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wiadomo pecherzyk 18 mm,endomedrium 8 mm:) clo pobudzilo jajniki:) teraz trzeba sie wziac za robotke i czekac:)

Miśkaa, Malenq, Anja89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro usg i pregnyl najprawdopodobniej :) jak pęcherzyki urosły :) po clo czuje się wyśmienicie, nawet lepiej niż bez ;p także zabieramy się za robotę, mąż wrócił na weekend! :)

Malenq, kapturnica, polarisa, Anja89 lubią tę wiadomość

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdziłam, jednak mam brać od 3 dc przez 5 dni :) A zmyliło mnie, że od 3-5 dc, bo tak mi aptekarka napisała na opakowaniu, ale na szczęście mam zachowaną kartkę od gin. :)

Ja mam pierwszy monitoring dopiero 14 marca :)

polarisa lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się dołączyć?
    Od następnego cyklu wkraczamy z CLO + Estrofem + Duphaston i monitoring.
    W tym cyklu też owulki brak i lekarz stwierdził, że nie ma na co czekać.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie ash:-)

ash lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) to i ja się powoli dopisuję :) już kiedyś tutaj co nieco napisałam :) nam po prawie 3 latach starań udało się w drugim cyklu z CLO ale z dawką 2x1tab. Niestety szczęście zostało Nam odebrane zbyt szybko. Teraz jutro już kończę 3 opakowanie antykoncepcji no i już byłam na wizycie u lekarza :) i wg. Niego wszystko "w środku" oki, zapisał CLO od 5dc do 9dc. W między czasie mam z Nim umówić między 12 a 16dc na monitoring, a te dni dlatego, że wcześniej miałam cykle 30-31 :) choć teraz nie wiem po tej antykoncepcji czy wrócą do normy choć brałam że tak powiem najsłabsze tab.anty i tylko 3 opakowania. Lekarz tez liczy na to, że wystąpi tzw."bum" po odstawieniu anty + CLO i że uda się tym razem szybciej :) no ale to wszystko pokaże czas :) pozdrawiam i powodzenia :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

nie wiem co myśleć o tym co się w moim organizmie dzieje ;/

Od 3-7 dnia brałam CLO. Drugiego dnia brania zaczęły się mdłości i bardzo źle samopoczucie, uznałam, ze to CLO i po prostu czekałam aż skończę brać. Dawka 3x1 + metformax cały czas. Byłam na monitoringu w 11 dc i lekarz stwierdził pęcherzyki wzrastające, ale jeszcze mniejsze niż 10 mm, endo 4 mm, wiec malutko :( W sobotę powtórka. Ale dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny (testowa troszkę ciemniejsza od kontrolnej). Jak myślicie czy może organizm jednak się szykować do owulacji? tylko przecież moje pęcherzyki na bank nie urosły az do owulacyjnego rozmiaru :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz powiedział (jak byłam na usg, żadnego dominującego nie było), że są jeszcze szanse na urośnięcie (na drugim monitoringu nie byłam)...może u Ciebie tak się dzieje??? ale nie wiem, ja dopiero po pierwszej stymulacji z clo (nic z niej nie wyszło jednak), teraz czekam na @ i znowu clo 2x1 może tym razem się uda....
    3mam kciuki aby jednak urosły:-)

betii lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betii mdłości masz raczej po Metoformaxie.. Ja raz musiałam przerwać branie CLO i zrobiła się mi jedynie torbiel, nie powinno się przerywać brania w trakcie.. Testy owu mogą wychodzić mimo, że owulacji nie ma i pewnie tak jest w twoim przypadku..

betii lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Betii mdłości masz raczej po Metoformaxie.. Ja raz musiałam przerwać branie CLO i zrobiła się mi jedynie torbiel, nie powinno się przerywać brania w trakcie.. Testy owu mogą wychodzić mimo, że owulacji nie ma i pewnie tak jest w twoim przypadku..

olka30 ja metformax biorę już od listopada, więc to raczej nie to :) Clo na szczeście dalam rade brać do końca, ale już poźniej czulam się fatalnie, przy dawce 2x1 było ok ale przy 3x1 juz nie :( Clo biorę już 4 cykl i ani razu nic nie urosło :( Lekarz powiedział, ze jak teraz sie nie uda zmieniamy na genotropiny :(

• pleasure Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:16

betii lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie właśnie mija rok jak chodzę po lekarzach... I Od tego roku ani razu nie pojawiło mi się jajeczko :(

Nie chcę póki co się poddawać... Mam 30 lat więc czas troszkę nagli ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza :) miałam monitoring i samo zadowolenie lekarza mówi za siebie - pierwszy cykl z clo endometrium ponad 9 mm, dwa pęcherzyki z prawym jajniku 17mm i 18 mm, w lewym 19mm :) mam podany pregnyl i trzeba działać! :)

Malenq, polarisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    BasiaB powodzenia również....przeraziłaś mnie z tymi drugimi skutkami ubocznymi, bo u mnie niedługo drugie podejście 2x1 tym razem...
    Uhmmmm sok marchewkowy powiadasz......:D:D:D

Jeśli chodzi o skutki uboczne - to ja je miałam, ale z tego co wiem, większość osób wcale ich nie ma lub ledwo co zauważalne... Więc Kochana, nie martw się na zapas, bo u Ciebie może być całkiem inaczej i lepiej możesz znieść leczenie CLO..
    Tak - sok marchewkowy bardzo mi pomógł w śluzie i nie zauważyłam, by się pogorszył, a jest go za to więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A wlasnie podczas owu czulas bardzo silny bol jakby macica byla cala obolala??Bo mi sieto wlasnie zdarzylo i caly dzien bolalo jak cholera...Czyli to efekt stymulacji???Ja zrzucilam to na efekt po pregnylu
    Właśnie macica mnie nie bolała, w każdym bądź razie nie zauważyłam tego, ale jajniki bolały mnie niemiłosiernie, że ciężko mi było usiąść lub skorzystać z wc, bo wtedy myślałam,że i je "wysikam"

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 cykl CLO i ..... żadnych, absolutnie żadnych objawów!! Nic mnie nie kłuje, nie boli, nie ciągnie...nic! W sobotę monitoring i zobaczymy - dziwne to :/

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    U mnie 3 cykl CLO i ..... żadnych, absolutnie żadnych objawów!! Nic mnie nie kłuje, nie boli, nie ciągnie...nic! W sobotę monitoring i zobaczymy - dziwne to :/

nie martw się, będzie dobrze :)

Ingebjorg lubi tę wiadomość

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ