X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie dziwię Ci się. Ja na clo zareagowałam, ale co rusz pojawia się coś innego.

Już pco zostało uzupełnienie tarczycą, możliwe że Hashi. Te wszystkie "rewelacje" już mnie bardzo męczą. Już nie mam sił o tym myśleć.

Dziś tak fatalnie się czuję że aż mam 36,0 stC, co mi jest wypisałam na wykresie.

3 miesiące walczyłam z infekcją układu moczowego i po niej zostało mi jeszcze częste bieganie siku.

Teraz pewnie zacznie mi spadać temp i się okaże ze czeka mnie kolejny miesiąc z clo.

:(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze ...trzeba wierzyc!! Ja wierzylam w glebi serca i test byl pozytywny...co nam zostaje Wiara!!

Malenq, malgo31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia będzie dobrze, podnosimy głowę do góry, stajemy do pionu i wspomagamy się jak tylko możemy...dziękować Bogu, że jeszcze możemy o tym mówić, o tym pisać i planować ;) to jest już bardzo dużo...ja obiecałam sobie, że na

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj coś mi wykasowało.a tyle się napisałam............

obiecałam sobie, że to ostatnie clo, potem do kliniki naprotechnologii....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Malenq nie dziwię Ci się. Ja na clo zareagowałam, ale co rusz pojawia się coś innego.

Już pco zostało uzupełnienie tarczycą, możliwe że Hashi. Te wszystkie "rewelacje" już mnie bardzo męczą. Już nie mam sił o tym myśleć.

Dziś tak fatalnie się czuję że aż mam 36,0 stC, co mi jest wypisałam na wykresie.

3 miesiące walczyłam z infekcją układu moczowego i po niej zostało mi jeszcze częste bieganie siku.

Teraz pewnie zacznie mi spadać temp i się okaże ze czeka mnie kolejny miesiąc z clo.

:(

Eyyy mala co to za narzekanie???/jak sobie niedawno przypominam to Ty bylas nabuzowana tak optymistycznie jeszcze pare dni temu i tak ma zostac!!!! Glowa do gory cycki do przodu czekamy na nasze fasolinki!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap. mam 36,0 jestem wykończona (bez powodu), przestraszyłaś mnie tarczycą nie wierzę w fasolę, test negatywny a nawet jak fasola będzie to pewnie tylko na chwilę.

To gwoli podsumowania. Po prostu morale mi spadło.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kap. mam 36,0 jestem wykończona (bez powodu), przestraszyłaś mnie tarczycą nie wierzę w fasolę, test negatywny a nawet jak fasola będzie to pewnie tylko na chwilę.

To gwoli podsumowania. Po prostu morale mi spadło.
    a chcesz kopa na rozped??? zaczniesz brac hormony i tarczyca sie kobieto poprawi....tylko wezz sie w garsc,,,,to ze temp niska to moze byc spowodowane oslabieniem org...zle sie czujesz...temp liczy sie ta ktora zobaczysz jutro na termometrze a nie teraz!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:53

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp pod pachą niska ;) osłabiona jestem bez dwu zdań ;) KOP by się przydał. I masaż krzyża....

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najpierw kopa odemnie w duuu na rozped a potem masaz od malza..nooo i nie mazać sie mi tu!!!

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to znów ja, tylko nie krzyczcie k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif.
    Pisałam wcześniej, że lekarz zapisał mi clo bez monitoringu. A może znaczenie ma tutaj wielkość dawki? Albo to, że samoistnie pękają u mnie pęcherzyki? Zalecił mi dawkę 50 mg.
    Wybaczcie, że wracam do tematu, ale ciągle się zastanawiam nad tym :/

kapturnica lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zapisał bez monitoringu. Sama mu powiedziałam że wolę go mieć. On uważał ze nie jest konieczny. Ja dzięki monitoringowi wiem kiedy będzie owu i co z torbielami są czy nie ma.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz prywatnie czy na NFZ? Do mojego gina się czeka czasem miesiąc (jeśli nic pilnego), więc może dlatego nie proponował monitorowania :/ Sama nie wiem. Ma takie dobre opinie w naszym województwie i dziwi mnie, że podjął by taką decyzję, gdyby nie był jej pewny.

bpz77ab.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie. Ten mój też ma dobre opinie. To profesor. Ale badań mi nie zlecił żadnych. Sama do wszystkiego dochodzę.

Kazał mi poczytać w mecie, bo tu wszystko jest. Rację ma, ale hmmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 23:47

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    A chodzisz prywatnie czy na NFZ? Do mojego gina się czeka czasem miesiąc (jeśli nic pilnego), więc może dlatego nie proponował monitorowania :/ Sama nie wiem. Ma takie dobre opinie w naszym województwie i dziwi mnie, że podjął by taką decyzję, gdyby nie był jej pewny.
    z tego co sie orientuje przewaznie pierwszy raz powinien byc monit czy ladnie rosna itd...ale wiemze wielu lekarzy zapisuje tez clo na pale....a ty sama musisz wtedy zdecydowac czy zalatwiasz sobie monitoring czy dzialasz bez niego..Moj na nfz nakazal monitoring bo stwierdzil ze ten lek powinien byc monitorowany...ale jak widzisz co lekarz to opinia...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dziewczyny to znów ja, tylko nie krzyczcie k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif.
    Pisałam wcześniej, że lekarz zapisał mi clo bez monitoringu. A może znaczenie ma tutaj wielkość dawki? Albo to, że samoistnie pękają u mnie pęcherzyki? Zalecił mi dawkę 50 mg.
    Wybaczcie, że wracam do tematu, ale ciągle się zastanawiam nad tym :/
    tez mialam dawke clo 50tke...wiec chyba to nie ma znaczenia,....ale jesli wlasne pekaja to moze zaryzykuj jeden miesiac zobaczysz co bedzie...tylko obawa zawsze jest ze sie przestymuluje albo nabawi torbieli...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jednak tak, ja mi poleciły laseczki. Spróbuję jeszcze jeden cykl bez clo, a następny będę monitorowac u gina na nfz. To znaczy nie cały, ale wybiorę się w 16-17 dc żeby się upewnić co tam jest w środku. To chyba rozsądna decyzja?

Idia lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Zrobię jednak tak, ja mi poleciły laseczki. Spróbuję jeszcze jeden cykl bez clo, a następny będę monitorowac u gina na nfz. To znaczy nie cały, ale wybiorę się w 16-17 dc żeby się upewnić co tam jest w środku. To chyba rozsądna decyzja?
    jak najbardziej...:) ale moze wybierz sie przed owulacja by zobaczyc jakie sa te jajka....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wiecie moze,czy możliwa jest owulacja jeszcze w trakcie brania cło?Moze to głupie pytanie,ale ja sie kompletnie na tym nie znam.

[img]http:/[/img]
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Witam.Wiecie moze,czy możliwa jest owulacja jeszcze w trakcie brania cło?Moze to głupie pytanie,ale ja sie kompletnie na tym nie znam.
    cło to w urzedzie celnym sie oplaca.... ,,,,ten lek to clo...i raczej malo prawdopodobna , a wrecz niemozliwa jest owulacja podczas brania go(opinia ginekologa)....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 19:26

Ingebjorg lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    cło to w urzedzie celnym sie oplaca.... ,,,,ten lek to clo...i raczej malo prawdopodobna , a wrecz niemozliwa jest owulacja podczas brania go(opinia ginekologa)....
    Nie musisz być aż tak złośliwa.Wiem,ze clo,tylko tekst sam mi sie zmienia i nie zawsze zwrócę na to uwagę.A jak widać wszyscy wiedza o co chodzi i nikt nie ma z tym problemu.
    Dziękuje bardzo za udzielenie mi odpowiedzi i przepraszam,ze moje "cło" tak cie zirytowało;)

Ag... lubi tę wiadomość

[img]http:/[/img]
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ