CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Mi HSG jest potrzebne teraz do drugiej IUI bo po pierwszej nie udanej trzeba sie upewnić. Powiem szczerze ze myślałam ze szybciej sie pojawi ciążą. Przez ostatnie 5 cykli zawsze była owu i nad nic
ja badanie HSG będę miała robione za pomocą USG. Nie wiem jak ono wygląda dokładnie ale podobno jest mniej inwazyjne i mniej bolesne
Sysiu powodzenia w sobotę!! -
nick nieaktualnySsssysia dziwne ze lekarz dal Ci CLO i kazal zrobic w tym samym cyklu HSG.
Z reguly lekarze nie kaza sie starc w cyklu z HSG chociaz moj sie na to zgodzil. No ale nic z tego nie wyszlo. Po HSG mozesz czuc sie obolala wiec nawet mozesz nie miec ochoty na przytulaski.Mimo ze widze ze z USG bedziesz je miec. Masz racje jest mniej inwazyjne i bolesne ale tez najmniej z trzech metod wiarygodne.
Ja mialam z pomoca rentgenu najlepiej bylo widac rozlewajacy sie plyn. A laparo no to jednak ingerensja za pomoca skalpela wiec njabardziej inwazyjna.
A zajscia w pierwszym cyklu z CLO duzo sie o tym naczytalam na robilam nadziei i klapa,takze dziewczyny nie nakrecajcie sie bo mozna sie nie zle rozczarowac.
ja staram sie juz przeszlo dwa lata. CLO nie pomoglo, HSG tez nie bo oba jajowody byly drozne. Czas na IUI
-
nick nieaktualnySysiaaaaaa chodzi mi o to ze wiekszosc lekarzy robi albo przed stymulacja HSG albo po stymulacji. ja bralam 6 cykli CLO bez skutku,potempo trzech miesiacach przerwy HSG lekarz mi wtedy mowil ze to bedzie bezpieczniej.
Tez slyszlam ze starnia po HSG sa owocniejsze ale tylko w przypadku jesli jajowody byly nie dorzne badz czasciowo nie dorozne. Wtedy jest o wiele wiele wieksza szansa na zaciazenie. No mnie sie nie udalo mimo droznosci jajowodow,ale to moze jednak przyczyna tego nasienia. Chociaz lekarz powtarzal ze zle nie jest ale rewelacyjne tez nie. Witamizujemy meza,zobaczymy czy wyniki sie poprawia w kwietniu.
KEJTI a jak dlugie masz cykle? 17 mm to jeszcze nie czas na pekniecie ale ladnie przyrasta wiec moze za dwa dni bedzie gotow na pekniecie. CLO przyspiesza wzrost pecherzykow. Ale jak Ty masz owulke to po co CLO? Chyba tylko na wszelki wypadek lekarz zapisal. W kazdym razie CLO przyspiesza ich wzrost a co za tym idzie owulke tez. CLO sprawdza sie przy dlugich cyklach. barany od 5 dnia powoduje owulke gdzies kolo 14-16 dc. No ale trzeba sie monitorowac bez tego ani rusz -
nick nieaktualnySysiaaaa oby HSG pokazalo oba drozne jajowody i zeby sie w tym cyklu udalo. HSG z USG jest najmniej inwazyjne wiec moze nawet nie odczujesz ze je mialas.
Tak sie przed tym zabiegiem naczytalam takich rzeczyz e sie go balam,ale nie taki wilk jak go malujaja zle nie wspominam procz tego nie potrzebnego glupiego jasia
-
Patu$kaa wrote:Sysiaaaaaa chodzi mi o to ze wiekszosc lekarzy robi albo przed stymulacja HSG albo po stymulacji. ja bralam 6 cykli CLO bez skutku,potempo trzech miesiacach przerwy HSG lekarz mi wtedy mowil ze to bedzie bezpieczniej.
Tez slyszlam ze starnia po HSG sa owocniejsze ale tylko w przypadku jesli jajowody byly nie dorzne badz czasciowo nie dorozne. Wtedy jest o wiele wiele wieksza szansa na zaciazenie. No mnie sie nie udalo mimo droznosci jajowodow,ale to moze jednak przyczyna tego nasienia. Chociaz lekarz powtarzal ze zle nie jest ale rewelacyjne tez nie. Witamizujemy meza,zobaczymy czy wyniki sie poprawia w kwietniu.
KEJTI a jak dlugie masz cykle? 17 mm to jeszcze nie czas na pekniecie ale ladnie przyrasta wiec moze za dwa dni bedzie gotow na pekniecie. CLO przyspiesza wzrost pecherzykow. Ale jak Ty masz owulke to po co CLO? Chyba tylko na wszelki wypadek lekarz zapisal. W kazdym razie CLO przyspiesza ich wzrost a co za tym idzie owulke tez. CLO sprawdza sie przy dlugich cyklach. barany od 5 dnia powoduje owulke gdzies kolo 14-16 dc. No ale trzeba sie monitorowac bez tego ani rusz
-
nick nieaktualnyJa mam cykle 28 dni i owulke miedzy 14 a 16 dc najczesciej jest to 15 dzien ale i zadazalo sie 14 i 16 raz nawet 18. W kazdym razie ja jestem przeciwniczka ziol . Owszem maja dobre zastosowanie ale tam gdzie sa potrzebne. Spotkalams ei z przpadkami ze dziewczyna miala owulke,ppozna bo pozna i krotka faze lutealna zaczela pic ziola Ojca Sroki i zamias sobie pomoc pogorszyla. Jesli na kogos dzialaja owszem.
Bralam tez oeparol (wiesiolek) bo przy CLO bynajmniej w pierwszych dwoch cyklach mialam wrazenie wysuszenia pochwy,fakt zadzialal ale nie z takim skutkiem jakbym oczekiwala. Zalewal mnie sluz litrami. Wkladki, nie nadazalm zmieniac. I odstawilam oeparol sluz poworocil do normy w trzecim cyklu z CLo i mam wrazenie ze teraz jest go tyle ile bym chciala. A plodny jest piekny szklisty rozciagliwy,taki jak w kasiazce. Ale co z tego jak widac malo mi pomaga
Kazda z Nas sie z czyms zmaga, taki to los kobietykapturnica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! U mnie znow dziwne rzeczy!
Dzis 28dc @spuznia sie 1 dzien! W 23dc test negatywny!!! A i mam takie dziwne jakby skurczowe bole jak gdyby lewego jajnika! -
nick nieaktualnyWitam w nowym dniu...
Dzisiaj zaczęłam kolejną stymulację clo (2x1).....
chyba się przeziębiłam (w nocy gorączkowałam 39,2C), mam nadzieję, że to "jednodniowa" wirusówka, że się nie rozchoruję....głowa boli, ech .....
Miłego dnia - mniej wietrznego niż u mnie... -
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Widzę ze już malo osób tu zagląda, a szkoda
ja dziś biorę ostatnia tabletek CLO (5 cykl) i w sobotę badanie HSG. Boję sie okropnie!!! Podtrztmajcie na duchu
zapraszam na ...w oczekiwaniu na ovulacje ...monitoring cyklu...
mozna pogadac o wszystkim...
trzymam kciuki dobrze bedzie !!! Wiesz ze jestem z toba;;;!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 09:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja mam takie pytanie, w sumie przeczytałam to forum od A do Z
ale już nie pamiętam czy była informacja o tym czy CLO może przyspieszyć owulację...już kiedyś dwa cykle brałam CLO...ale teraz miałam 4mce przerwy pp i się pogubiłam
moje cykle z reguły są 30-31 dni więc dni płodne powinny być coś pomiędzy 15-17 dniem cyklu czy mogę się tych dni i owulacji spodziewać wcześniej :x chociaż w sumie w 13dc mam usg więc pewnie się wtedy okaże, ale za każdą odp z góry dziękuję i udanego weekendu Wam życzę i dość słonecznego chociaż pogoda nas teraz nie rozpieszcza