CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Jak minęła wam niedziela? Ja nawet nie zauważyłam jak to szybko minęło jutro bądźcie ze mna duchowo. Mam o 13 monitoring w 11 dc. Będąc wczoraj na HSG lekarz widział 4 pecherzyki od 14 do 15 mm. Mam nadzieję ze podrosly i będzie na czym działac. Chciałabym żeby to był już ten cykl.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:CLOnówka no ja miałam pierwszy cykl z 1 tabl. ale bezowocny nie wiem jak pęcherzyki bo miałam się zgłosić dopiero na ok 7dni przed kolejną @ właśnie w celu sprawdzenia czy nie porobiły się torbiele i tak wtedy się dowiedziałam, że owulacja już była ale nie udało się "trafić" z tego co mi lekarz mówił to jego pacjentki średnio potrzebowały od 2 do 3 cykli z CLO i szczęśliwie zachodziły w ciążę mi się wydaje, że mi we wcześniejszym cyklu wszystko poblokował du-pek bo brałam go od 15-16dc a moje cykle były 30-31dni czyli mógł mi on blokować owulkę i tak też udało się w 2cyklu z podwójnym CLO i bez du-pka a teraz zobaczymy co czas przyniesie obecnie jestem po kuracji 3 miesięcznej anty po poronieniu i na CLO więc mam nadzieję w głębi serducha, że coś zdziałamy a Tobie życzę powodzenia i będzie dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ash wrote:Ja od wczoraj na CLO 1 tabletka dziennie. USG mam w czwartek.
Jedyne co zauważyłam to, że boli mnie głowa. Non stop
No i @ jeszcze trwa
oj miałam ten sam problem w pierwszym cyklu z clo bolała mnie głowa potfornie przez całe 5 dni brania i po skonczeniu jeszcze kilka dni,ale ku pokrzepieniu serc dodam ze dwa kolejne cykle były juz okiash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
i chyba coś w tym jest, że im dłużej się dany lek przyjmuje tym organizm się w końcu do niego przystosowuje i zaczyna go tolerować bez "skutków ubocznych" ja w dwóch pierwszych cyklach miałam mdłosci, zawroty głowy, okropny ból piersi :x no i brak apetytu w sumie to na CLO schudłam ok 5kg teraz jestem 3 cykl na CLO ale miałam 4 mce przerwy i przez pierwsze 3 dni brania CLO standard zawroty głowy, mdłości plus ból piersi i dodatkowo jajników ale jajników może dlatego, że poprzednie 3 cykle były z anty. i teraz jajniki się budzą dziś 4 dzien CLO a skutków ubocznych już prawie wgl nie licząc mdłości a czy cykl będzie owocny to się okaże z czasem a kazdej zyczę spełnienia marzeń o Maluszku
ash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej....
właśnie wróciłam z usg, na prawym jajniku torbiel(a clo brałam dopiero od soboty) - czyli standardowa hiperstymulacja tak usłyszałam, lewy jajnik nic nie ruszył..wróciłam do domu "bez życia" bo kolejny cykl to u mnie pod koniec kwietnia się zacznie...a do tego za tydzień mam usg, czy torbiel się wchłonęła czy nie....
rzuciłabym mięsem bardzo chętnie..... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMALENQ a moze powinni Ci zmniejszyc dawke. Jaka przyjmujesz? Ja na poczatku pieknie tolerowalam 1 tabletke a pechole pekaly bez pomocy Pregnylu po pierwszej trobieli zmniejszono mi dawke do 0,5 tabletki i zaczeto podawac Pregnyl.
Przez torbiel my tracimy cykl a jeszcze nie wiadomo czy same sie wchlona.
Sysiaaaa U mnie pekalo po 3 i 4 naturalnie i tez ie bylo ciazy. Ale mowia ze nawet inseminacja nie jest dla kazdego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatu$kaa wrote:MALENQ a moze powinni Ci zmniejszyc dawke. Jaka przyjmujesz? Ja na poczatku pieknie tolerowalam 1 tabletke a pechole pekaly bez pomocy Pregnylu po pierwszej trobieli zmniejszono mi dawke do 0,5 tabletki i zaczeto podawac Pregnyl.
Przez torbiel my tracimy cykl a jeszcze nie wiadomo czy same sie wchlona.
Pierwsze podejście miałam po 1tabletece, teraz (od 15.03) brałam 2x1 i już wiem, że to za duża dawka, teraz kazał już przerwać branie clo....
tak cykl mam już stracony, kolejny to jak pisałam...
Dziewczyny a co się dzieje, jak torbiel się nie wchłania??? jaka jest statystyka?? czy ktoś miał taką sytuację???? -
nick nieaktualnyMalenq Ale to po 1 tabletce nie rosły Ci pęcherzyki/ Czy jak? Co było powodem zwiększenia dawki. Taka dawka to końska dawka moim zdaniem. A co się dzieje jak torbiel się nie wchłania? Najczęściej usuwają ja laparoskopowo,ale najpierw farmakologicznie chcą ja wchłonąć. Najczęściej jednak torbiel do @ wchłania się sama.
-
nick nieaktualnyTak przepraszam nie dopisałam, po pierwszej dawce 1x1 jajniki nie ruszyły nic a nic...więc dostałam 2x1...
to mam nadzieję, że się wchłonie bo się trochę wystraszyłam a przez stoicki spokój mojego gina podniósł mi się poziom nerwu do maksimum (ja rozumiem, że to moje jajniki nie jego, ale trochę empatii by się przydało
chyba znowu trafiłam na dupę nie lekarza - sama nie wiem)