CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewuszki. trochę sobie odpoczywałam ostatnio i postanowiłam, że tu dziś do Was zajrzę na chwilkę.
Selina czyli jednak wredna @ znowu? no nic kochana lecimy dalej z tematem. ja jeszcze czekam do piątku na @ ale na cuda nie liczę.
Gratuluję kolejnym fasolkom, na czerwcu jakoś mało przybyło, ale jeszcze parę dni zostało, może się rozkręci coś.
ja w tym cyklu zupełnie bez żadnych monitoringów i nie wiem czy owu była czy nie. okaże się w piątek jeśli wyjdą jakieś kreski. szczerze to miałam już dość chodzenia do lekarza i słuchania że wszystko jest w porządku. co wyjdzie to wyjdzie.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnySusanna tak znam te zastrzyki, ale nigdy nie miałam. Żaden gin nigdy nie widział w tym problemu że pęcherzyki rosną do rozmiarów 27-29mm i późno pękają...a może tu jest przyczyna, nie wiem. Tak mąż ma problem z ruchliwością plemników. Brał różne suple (w tym Salfazin, l-karnityne itd) i mało co dały i teraz od maja bierze FertilMan plus i w czwartek idzie na kolejny seminogram (tak mu androlog kazał). To będzie rozszerzone badanie o kilka innych badań dlatego tak bardzo drogo no i oprócz tego hormony ma zbadać i tarczycę, bo nigdy nie badał
Marlena no niestety... Powiem Ci że od soboty zaczynam urlop i mam zamiar do końca lipca ograniczyć to forum. Starać się nie przestaniemy, ale trochę muszę się mniej na tym skupiać. Także rozumiem dobrze Twoje aktualne podejście -
nick nieaktualnySelina wrote:Susanna tak znam te zastrzyki, ale nigdy nie miałam. Żaden gin nigdy nie widział w tym problemu że pęcherzyki rosną do rozmiarów 27-29mm i późno pękają...a może tu jest przyczyna, nie wiem. Tak mąż ma problem z ruchliwością plemników. Brał różne suple (w tym Salfazin, l-karnityne itd) i mało co dały i teraz od maja bierze FertilMan plus i w czwartek idzie na kolejny seminogram (tak mu androlog kazał). To będzie rozszerzone badanie o kilka innych badań dlatego tak bardzo drogo no i oprócz tego hormony ma zbadać i tarczycę, bo nigdy nie badał
Marlena no niestety... Powiem Ci że od soboty zaczynam urlop i mam zamiar do końca lipca ograniczyć to forum. Starać się nie przestaniemy, ale trochę muszę się mniej na tym skupiać. Także rozumiem dobrze Twoje aktualne podejście
A poczytaj moze o tym profertilu lub zapytajcie androloga, to lek jako jedyny nie suplement i jest zbadany i ma bardzo dobre składniki tylko jest drozszy niż fertilman troche -
Selina, po prostu nie mogę codziennie myśleć, że dziś jest n-ty dzień cyklu no i dziś to to i to się powinno dziać i się tylko zastanawiam, czy coś mnie boli i co to może znaczyć. zwariować można. a zapłacić 150 zł za to, żeby znów pani mi powiedziała ok ok do monitora to też mi się nie uśmiecha. dołożyłam i sobie toaletkę do sypialni kupiłam
także urlopuj się kochana, nie myśl o pracy ani o kłopotach, usiądź na leżaczku z drinem i wyczilujpoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Lonia1990 a nie z wymazu z pochwy?początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:Lonia1990 a nie z wymazu z pochwy?
jeśli z krwi to bym sobie zrobiła,a wymazu nie mam jak
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia, test z krwi też jest, gdzieś znalazłam z wujkiem google.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny pytanko- badanie na chlamydię robi się z krwi?
Akurat dziś czytałam, więc się dzielę
Materiałem diagnostycznym w kierunku infekcji Chlamydią najczęściej jest wymaz z kanału szyjki macicy. Można również pobrać wymazy z cewki moczowej i odbytu, wymazy z wewnętrznej powierzchni górnej i dolnej powieki spojówki oka w celu wykrycia nosicielstwa.
Nie są rekomendowane metody oparte na hodowlach komórkowych. Badania serologiczne przeciwciał w diagnostyce chlamydialnych zakażeń dróg moczowo-płciowych u osób dorosłych mają ograniczoną wartość, gdyż nie różnicują one zakażenia aktywnego od przebytego.
Link do tekstu: http://nieplodnirazem.pl/uwaga-na-chlamydie-moze-powodowac-nieplodnosc-i-zwiekszac-ryzyko-poronien/
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
o to to . dobrze mądrego posłuchaćpoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Loniu do hsg ani laparo nie kazali Ci robić chlamydii? Tak jak parsleyek napisała, to wymaz z kanału szyjki i na wynik czeka się ok.tygodniaStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
No właśnie też myślałam, że to co się robi do hsg, te posiewy właśnie wykrywają też chlamydiępoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyRedRose wrote:Mała ruda gratulacje !
Selina wspominalas ze masz pozno owulke. W ktory dzien cyklu? Ja dzis w 13 dc mam 12mm pecherzyk boje sie ze nie urosnie. -
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:No właśnie też myślałam, że to co się robi do hsg, te posiewy właśnie wykrywają też chlamydię
-
RedRose wrote:Mala Ruda w ktorym dniu po odstawieniu clo sie udało?
-
mała_ruda wrote:2 cykle bezskuteczne. Trzeciego nie zaczęłam. Mierzyłam tylko temp. w 16 dniu duży skok i ładnie się utrzymywała. Spodziewam się, że wtedy miałam owulacje. Co dziwne bo nie miałam naturalnych owulacji. W 27 dc zrobiłam test i negatyw. Ale spojrzłąm na niego po 2 godzinach i dojrzałam cień cienia. To dało mi do myślenia. Dzisiaj 29dc test pozytywny i ładna beta. W piątek wizyta.
Mała_Ruda gratulujęmi niestety clo nie pomogło, ale jesteś przykładem, że na darmo się go nie bierze
mała_ruda lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
Co dalej???