X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewuszki. trochę sobie odpoczywałam ostatnio i postanowiłam, że tu dziś do Was zajrzę na chwilkę.

Selina czyli jednak wredna @ znowu? no nic kochana lecimy dalej z tematem. ja jeszcze czekam do piątku na @ ale na cuda nie liczę.

Gratuluję kolejnym fasolkom, na czerwcu jakoś mało przybyło, ale jeszcze parę dni zostało, może się rozkręci coś.

ja w tym cyklu zupełnie bez żadnych monitoringów i nie wiem czy owu była czy nie. okaże się w piątek jeśli wyjdą jakieś kreski. szczerze to miałam już dość chodzenia do lekarza i słuchania że wszystko jest w porządku. co wyjdzie to wyjdzie.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna tak znam te zastrzyki, ale nigdy nie miałam. Żaden gin nigdy nie widział w tym problemu że pęcherzyki rosną do rozmiarów 27-29mm i późno pękają...a może tu jest przyczyna, nie wiem. Tak mąż ma problem z ruchliwością plemników. Brał różne suple (w tym Salfazin, l-karnityne itd) i mało co dały i teraz od maja bierze FertilMan plus i w czwartek idzie na kolejny seminogram (tak mu androlog kazał). To będzie rozszerzone badanie o kilka innych badań dlatego tak bardzo drogo no i oprócz tego hormony ma zbadać i tarczycę, bo nigdy nie badał

Marlena no niestety... Powiem Ci że od soboty zaczynam urlop i mam zamiar do końca lipca ograniczyć to forum. Starać się nie przestaniemy, ale trochę muszę się mniej na tym skupiać. Także rozumiem dobrze Twoje aktualne podejście

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Susanna tak znam te zastrzyki, ale nigdy nie miałam. Żaden gin nigdy nie widział w tym problemu że pęcherzyki rosną do rozmiarów 27-29mm i późno pękają...a może tu jest przyczyna, nie wiem. Tak mąż ma problem z ruchliwością plemników. Brał różne suple (w tym Salfazin, l-karnityne itd) i mało co dały i teraz od maja bierze FertilMan plus i w czwartek idzie na kolejny seminogram (tak mu androlog kazał). To będzie rozszerzone badanie o kilka innych badań dlatego tak bardzo drogo no i oprócz tego hormony ma zbadać i tarczycę, bo nigdy nie badał

Marlena no niestety... Powiem Ci że od soboty zaczynam urlop i mam zamiar do końca lipca ograniczyć to forum. Starać się nie przestaniemy, ale trochę muszę się mniej na tym skupiać. Także rozumiem dobrze Twoje aktualne podejście
    Aha to moze daliby Ci, przeciez ich to nic nie kosztuje, mój gin mi zawsze daje ovitrelle, w tym cyklu też mam.
    A poczytaj moze o tym profertilu lub zapytajcie androloga, to lek jako jedyny nie suplement i jest zbadany i ma bardzo dobre składniki tylko jest drozszy niż fertilman troche

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, po prostu nie mogę codziennie myśleć, że dziś jest n-ty dzień cyklu no i dziś to to i to się powinno dziać i się tylko zastanawiam, czy coś mnie boli i co to może znaczyć. zwariować można. a zapłacić 150 zł za to, żeby znów pani mi powiedziała ok ok do monitora to też mi się nie uśmiecha. dołożyłam i sobie toaletkę do sypialni kupiłam :)
    także urlopuj się kochana, nie myśl o pracy ani o kłopotach, usiądź na leżaczku z drinem i wycziluj :P

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko- badanie na chlamydię robi się z krwi?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 a nie z wymazu z pochwy?

Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Lonia1990 a nie z wymazu z pochwy?
    no własnie kurcze nie wiem... :( jeśli z krwi to bym sobie zrobiła,a wymazu nie mam jak

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, test z krwi też jest, gdzieś znalazłam z wujkiem google.

Co dalej???
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny pytanko- badanie na chlamydię robi się z krwi?

Akurat dziś czytałam, więc się dzielę ;)

Materiałem diagnostycznym w kierunku infekcji Chlamydią najczęściej jest wymaz z kanału szyjki macicy. Można również pobrać wymazy z cewki moczowej i odbytu, wymazy z wewnętrznej powierzchni górnej i dolnej powieki spojówki oka w celu wykrycia nosicielstwa.
    Nie są rekomendowane metody oparte na hodowlach komórkowych. Badania serologiczne przeciwciał w diagnostyce chlamydialnych zakażeń dróg moczowo-płciowych u osób dorosłych mają ograniczoną wartość, gdyż nie różnicują one zakażenia aktywnego od przebytego.

Link do tekstu: http://nieplodnirazem.pl/uwaga-na-chlamydie-moze-powodowac-nieplodnosc-i-zwiekszac-ryzyko-poronien/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to . dobrze mądrego posłuchać :)

Co dalej???
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak się udało beta 181,9

Selina lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniu do hsg ani laparo nie kazali Ci robić chlamydii? Tak jak parsleyek napisała, to wymaz z kanału szyjki i na wynik czeka się ok.tygodnia

• RedRose Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda gratulacje !
    Selina wspominalas ze masz pozno owulke. W ktory dzien cyklu? Ja dzis w 13 dc mam 12mm pecherzyk boje sie ze nie urosnie.

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Ruda w ktorym dniu po odstawieniu clo sie udało?

Jezu ufam Tobie
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Loniu do hsg ani laparo nie kazali Ci robić chlamydii? Tak jak parsleyek napisała, to wymaz z kanału szyjki i na wynik czeka się ok.tygodnia
    Robilam tylko posiew z szyjki na bakterie i grzyby, ale nie na chlamydie

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślałam, że to co się robi do hsg, te posiewy właśnie wykrywają też chlamydię

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Mała ruda gratulacje !
    Selina wspominalas ze masz pozno owulke. W ktory dzien cyklu? Ja dzis w 13 dc mam 12mm pecherzyk boje sie ze nie urosnie.
    Zwykle k.17-18dc. W 12dc zwykle mam 20mm i gin przepowiada że niebawem pęknie, ale pfff znam siebie i zawsze pęka tak późno. Mi rosną bardzo duże pecherzyki, także się nie przejmuj za parę dni może mieć już 20mm i akurat u Ciebie może pęknąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    No właśnie też myślałam, że to co się robi do hsg, te posiewy właśnie wykrywają też chlamydię
    Ja przed hsg miałam zleconą biocenoze pochwy i wymazy na chlamydie, ureaplazme i mykoplazme. Sama biocenoza (czyli posiew) nie wykryje ureaplasmy czy chlamydii

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Mala Ruda w ktorym dniu po odstawieniu clo sie udało?
    2 cykle bezskuteczne. Trzeciego nie zaczęłam. Mierzyłam tylko temp. w 16 dniu duży skok i ładnie się utrzymywała. Spodziewam się, że wtedy miałam owulacje. Co dziwne bo nie miałam naturalnych owulacji. W 27 dc zrobiłam test i negatyw. Ale spojrzłąm na niego po 2 godzinach i dojrzałam cień cienia. To dało mi do myślenia. Dzisiaj 29dc test pozytywny i ładna beta. W piątek wizyta.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    2 cykle bezskuteczne. Trzeciego nie zaczęłam. Mierzyłam tylko temp. w 16 dniu duży skok i ładnie się utrzymywała. Spodziewam się, że wtedy miałam owulacje. Co dziwne bo nie miałam naturalnych owulacji. W 27 dc zrobiłam test i negatyw. Ale spojrzłąm na niego po 2 godzinach i dojrzałam cień cienia. To dało mi do myślenia. Dzisiaj 29dc test pozytywny i ładna beta. W piątek wizyta.

Mała_Ruda gratuluję :) mi niestety clo nie pomogło, ale jesteś przykładem, że na darmo się go nie bierze

mała_ruda lubi tę wiadomość

Co dalej???
‹‹ 2547 2548 2549 2550 2551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ