X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Hej. Ja sie zaraz wsciekne. Dzis mam 49 dc i @ nie widac :/ :/ w czw ginekolog
    Dobrze ze masz umówiona wizytę, bo jeśli to nie ciąża to niech się szybko cykl kończy :( . Miałaś naturalny tak długi cykl? Czy stymulowany?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dobrze ze masz umówiona wizytę, bo jeśli to nie ciąża to niech się szybko cykl kończy :( . Miałaś naturalny tak długi cykl? Czy stymulowany?
    kochana, nie biorę obecnie żadnych leków wspomagających owulację czy też żadnego dupka itd. Cykl naturalny, jak wszystkie ostatnie, z uwagi na przerwane starania (powod zdrowotny).
    Nawet test robiłam, choc naprawdę musiałoby coś jakimś cudem przelecieć przez gumkę żebym zaszła, ale stwierdzilam, ze dla czystego sumienia zrobie - wyszedł neg. jakoś w zeszłym tyg.

ehhh poprzednie cykle liczac od konca mialam: 33 dni, 24 dni, 41 dni, 35 dni. Pochrzaniło sie.... :( i sama to po sobie czuję. Cycki bardziej miękkie, jakby faktycznie tego progesteronu brakowało, podbrzusze boli co jakiś czas.

Lonia, kochana, to trzymam kciuki żeby ten plan się powiódł :* i moooocne za jutrzejszą wizytę! <3 Daj koniecznie znać, pochwal się po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 22:59

age.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które nazywali clo i mierzyly temp. Czy lek podwyższył Wam temperaturę w pierwszej fazie? Bo mi ovu nie wyznacza owulacji bo bierze te wysokie temperatury a wtedy wlaśnie brałam clo...

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane jesteście ze pytacie :)
    Przeżyłam!!! :D i to jak :D było naprawdę cudownie :D Brak słów by opisać te wszystkie emocje i wrażenia jakich doznałam :) W życiu chyba tyle wiary naraz nie widziałam! 250tys ludzi... Mlodzi, starzy (dziadziusiowie!), rodziny z malutkimi dziećmi...no każde pokolenie widziałam. Koncerty mega, wysłałam i wyklaskalam się za wsze czasy :P
    Teraz dynamiczny do pracy...powinnam wziąć dziś wolne, ledwo zipie jeszcze, nie odespałam ;) ramiona mnie bolą i nos bo spieklam :P Z chęcią pojechałabym za rok, ale mam nadzieję że wtedy bobo już będzie z nami lub w drodze ;)

Mamma-mia, Lonia1990 lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które nazywali clo i mierzyly temp. Czy lek podwyższył Wam temperaturę w pierwszej fazie? Bo mi ovu nie wyznacza owulacji bo bierze te wysokie temperatury a wtedy wlaśnie brałam clo...
    ale tak czy siak po owulacji powinien być wzrost temp., z tym, ze on rownie dobrze moze wystapic dopiero kilka dni po. Nie patrzymy na same cyfry, a wlasnie na różnice pomiędzy nimi

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny kochane jesteście ze pytacie :)
    Przeżyłam!!! :D i to jak :D było naprawdę cudownie :D Brak słów by opisać te wszystkie emocje i wrażenia jakich doznałam :) W życiu chyba tyle wiary naraz nie widziałam! 250tys ludzi... Mlodzi, starzy (dziadziusiowie!), rodziny z malutkimi dziećmi...no każde pokolenie widziałam. Koncerty mega, wysłałam i wyklaskalam się za wsze czasy :P
    Teraz dynamiczny do pracy...powinnam wziąć dziś wolne, ledwo zipie jeszcze, nie odespałam ;) ramiona mnie bolą i nos bo spieklam :P Z chęcią pojechałabym za rok, ale mam nadzieję że wtedy bobo już będzie z nami lub w drodze ;)
    super, ze sie wybawiłaś! :D Nowa energia do działania :D

Selina lubi tę wiadomość

age.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    ale tak czy siak po owulacji powinien być wzrost temp., z tym, ze on rownie dobrze moze wystapic dopiero kilka dni po. Nie patrzymy na same cyfry, a wlasnie na różnice pomiędzy nimi
    Tak wiem tylko włAśnie teraz ten mój wzrost po stymulacji nie jest taki gwałtowny jak zawsze tylko delikatnie się pnie do góry. Wogole ten wykres jest całkiem inny niż pozostałe.

ty0qs6r.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w tym cyklu brałam clo 2-3 dc po 1 tabl i 4-6 dc po poł i uwaga urosło mi 5 pęcherzyków dominujących oczywiście gin zakazał współżyć...ostatnie 3 cykle brałam po pół tabl od 2-6 dc i było 3,2 i 1 pęcherzyk dominujący,
    teraz mam brac od 3-7 dc po pół tabl i już w 8-10 dc przyjść na wizyte... a będę wtedy na urlopie zawsze cos musi być nie tak...

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta u ginekologa...mam nadzieje ze pęcherzyk pękł...jeśli w tym cyklu nie wyjdzie podejdziemy do inseminacji.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Tak wiem tylko włAśnie teraz ten mój wzrost po stymulacji nie jest taki gwałtowny jak zawsze tylko delikatnie się pnie do góry. Wogole ten wykres jest całkiem inny niż pozostałe.
    Może tak być ze nie mamy gwałtownego skoku tylko taki jak u Ciebie stopniowy. Jeśli masz możliwość to warto udać się na usg i wtem sposób się uspokoisz. W rzadkich przypadkach może dojść do luf'u.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulaaaa:( wrote:
    Dziś wizyta u ginekologa...mam nadzieje ze pęcherzyk pękł...jeśli w tym cyklu nie wyjdzie podejdziemy do inseminacji.
    A nasienie na ma ok?
    Bo mi się wydawało ze inseminacja jest dla par z problemem męskim

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    A nasienie na ma ok?
    3% dobrych plemników...wiec nie zarewelacyjne i słaba ruchliwość.
    Jeden lekarz mowi ze to nie jest zly wynik a drugi kręci głową ze moze być problem przy zaplodnieniu..i komu tu wierzyć?

• olciaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze warto spróbować :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    To moze warto spróbować :)
    Chyba tak zrobię...
    Dzisw byłam u ginekologa i znów sugerował inseminacje.
    Poza tym mimo podanego zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka okazalo sie ze nie pękł i dzis podany kolejny zastrzyk miejmy nadzieje ze będzie skuteczny.

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza :)
    Jest wszystko dobrze, zobaczyłam i usłyszałam serduszko :) ciąża wg usg 6tydz+2dzień a wg miesiączki 6tydz+4dzień.

Założył mi dr już kartę ciąży :)
    Ale wiecie jak on się cieszył? On się bardziej cieszył niż ja... do mnie to dopiero doszło jak wyszłam z gabinetu :)

ulaaaa:(, Gosia1989, Joannanml, Nathi2468, olciaa, Mamma-mia lubią tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jest wszystko dobrze, zobaczyłam i usłyszałam serduszko :) ciąża wg usg 6tydz+2dzień a wg miesiączki 6tydz+4dzień.

Ale wiecie jak on się cieszył? On się bardziej cieszył niż ja... do mnie to dopiero doszło jak wyszłam z gabinetu :)
    Lonia gratulacje. Życze spokojnej i nudnej ciąży.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:

Swietnie czytać takie wieści :) bardzo sie ciesze! Byłaś z mężem na wizycie?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż był ze mną ale nie wchodził do gabinetu ze mną

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    A nasienie na ma ok?

Niestety jeden z mężem na wakacjach i nie mam jak iść do gina. Dziś ovu mi przeniosło owulacje.

ty0qs6r.png
  • Ironiczna Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem nowa na forum (prawie, zaglądałem tu w ciąży kilka lat temu.
    Od 4mc staramy się o dziecko. Od tego cyklu (Cykle 28dni)mam brać clo 2x1.owulacja zwykle występowała 13/14dc.kiedy najlepiej współżyc? Co ile, jakie przerwy by się najlepiej wstrzelic? Boję się że znów się nie uda..

A.
‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ