X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Teraz już idzie na urlop, może w następnym miesiącu zobaczy co i jak? Bo jeżeli ewentualnie zrobi sie torbiel to będzie za miesiąc ? Nigdy nie miałam, więc nie wiem :/

Nie czekaj. Idź do innego lekarza. Serio. Szkoda tego cyklu.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:48

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    11dc. brałam jedną tabletkę od 2 do 6 dc. Endometrium powiedział tylko, że ładne. Nie dopytywałam, bo i tak się na tym nie znam :)
    nie dał mi żadnego dopalacza na urośnięcie pęcherzyka. Powiedział, że powinien rosnąć 2mm na dzień, więc we wtorek będzie między 18 a 20mm.

Powinien rosnąc 2 mm na dzień, u mnie nigdy tak nie było. Rośnie 2 mm nawet na 2-3 dni i też nie jest źle.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz. W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ale dziewczyny mam pytanie do Was. Jakby owulacja była faktycznie w czwartek to w poniedziałek jeszcze będzie to widać? Chodzi mi czy owulacja była na pewno czy pęcherzyk się wchłonął. Jak będzie to mam brać duphaston.

I jeszcze jedno. Kiedy najlepiej się starać? Założyłam sobie, żeby starać się co dwa dni. Nie codziennie, bo to chyba za często. I teraz tak. Starania były w środę i później miały być wczoraj, ale padliśmy i się teraz martwię. Czy dziś nie będzie od środy za późno.Jakby owulacja była w czwartek to plemniki ze środy chyba jeszcze przeżyją. ALe jak np w piątek to co wtedy?

Podpowiedzcie, bo Wy jesteście meeega obeznane. Jak Was czytam to szczena mi opada :D Staram się 3 lata, w sumie na poważnie krócej, ale o połowie, baaa o większości rzeczy o których piszecie to nie mam pojęcia i nie miałam robionych takich badań.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu - 18 dc. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz.
    W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ale dziewczyny mam pytanie do Was. Jakby owulacja była faktycznie w czwartek to w poniedziałek jeszcze będzie to widać? Chodzi mi czy owulacja była na pewno czy pęcherzyk się wchłonął. Jak będzie to mam brać duphaston.

I jeszcze jedno. Kiedy najlepiej się starać? Założyłam sobie, żeby starać się co dwa dni. Nie codziennie, bo to chyba za często. I teraz tak. Starania były w środę i później miały być wczoraj, ale padliśmy i się teraz martwię. Czy dziś nie będzie od środy za późno.Jakby owulacja była w czwartek to plemniki ze środy chyba jeszcze przeżyją. ALe jak np w piątek to co wtedy?

Podpowiedzcie, bo Wy jesteście meeega obeznane. Jak Was czytam to szczena mi opada :D Staram się 3 lata, w sumie na poważnie krócej, ale o połowie, baaa o większości rzeczy o których piszecie to nie mam pojęcia i nie miałam robionych takich badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę. Znajomi jak zaliczali dzieciowe wpadki to zawsze pod wpływem alkoholu. Kupiłam dzisiaj wino i orzechy brazylijskie

olciaa, Eska lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu - 18 dc. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz.
    W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ja kupiłam książkę o niepłodności i jest tam napisane ze w okolicy owulacji jeśli nasienie partnera jest dobrej jakości i ma dużo plemników to para powinna współżyć codziennie, jeśli nie to co 2 dzień.

Jeśli dojdzie do owulacji to za kilka dni powinno być widoczne na usg ciałko złote. Zwykle zaleca się brać duphaston/luteinę 3 dnia po owulacji. Bo za wcześnie wzięty progesteron może doprowadzić do zachamowaniu owulacji.

Ja mierze temperaturę i brałam 3 dnia po skoku. Dodatkowo albo mierzyłem 7dpo progesteron albo szlam na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 17:56

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co codziennie jak plemniki żyją od 3 do 5 dni. Spokojnie co dwa :)

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Po co codziennie jak plemniki żyją od 3 do 5 dni. Spokojnie co dwa :)
    A jak są chęci?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może uda mi się jakoś trafić, środa i sobota będą starania. Jak owu była nawet dziś rano to te z środ powinny myślę przetrwać, Mąż ma bardzo dobre wyniki.To znaczy miał chwilę temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    A jak są chęci?
    Chodzi oto żeby plemniki były świeże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Więc skoro <3 jest codziennie to chyba świeższe być nie mogą ;) Ludzie, kochajcie się tyle ile chcecie a nie że co 2dni, bo tak ktoś napisał/powiedział. Robienie tego na rozkaz i zgodnie z wytycznymi raczej nie sprawi że się rozluźnimy, bo wtedy to i hektolitry wina nie pomogą

olciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj popłynęłam :D
    Gdyby odstęp czasowy nie miał znaczenia to badania nasienia robionoby z marszu. Można codziennie pstrykać. Ja tam wolę żeby Mąż uzbierał nasionek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy zaszłam w ciaze właśnie przy codziennych ❤️. Próbowaliśmy i co dwa dni i dwa razy dziennie, ale tylko gdy było codziennie udało nam się. Jeśli facet ma super nasienie to może i plemniki przeżyją nawet te 5 dni.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Jak ktoś ma dużo plemników to będą zawsze świetze. W tej książce jest tam szerzej to opisane na kilka stron. Chodzi bardziej o to ze jak para ma ochotę to nie musi ograniczać współżycia co 2-3dni tym bardziej jeśli wyniki nasiania wyszły dobre albo bardzo dobre :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Więc skoro <3 jest codziennie to chyba świeższe być nie mogą ;) Ludzie, kochajcie się tyle ile chcecie a nie że co 2dni, bo tak ktoś napisał/powiedział. Robienie tego na rozkaz i zgodnie z wytycznymi raczej nie sprawi że się rozluźnimy, bo wtedy to i hektolitry wina nie pomogą
    Bardzo ładnie napisane :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja dwa razy zaszłam w ciaze właśnie przy codziennych ❤️. Próbowaliśmy i co dwa dni i dwa razy dziennie, ale tylko gdy było codziennie udało nam się. Jeśli facet ma super nasienie to może i plemniki przeżyją nawet te 5 dni.
    z wiedzy jaka posiada to by plemniki przeżyły te 5 dni musza być w przyjaznym otoczeniu. Płodny śluz je odżywia i dziki niemu mogą tak długo przetrwać. Lepki śluz je będzie zabijał, a bez jakiegokolwiek śluzu tez nie przetrwają długo :(

Czara lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostanę przy swoim zdaniu :p zobaczę za trzy tygodnie co z tego bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    z wiedzy jaka posiada to by plemniki przeżyły te 5 dni musza być w przyjaznym otoczeniu. Płodny śluz je odżywia i dziki niemu mogą tak długo przetrwać. Lepki śluz je będzie zabijał, a bez jakiegokolwiek śluzu tez nie przetrwają długo :(
    Pewnie, jest naprawdę dużo przeszkód :) Trzeba kochać się regularnie, a nie tylko kiedy "może" wystąpić owulacja. Mnie w tym cyklu zaskoczyła w 10 dniu!

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Pewnie, jest naprawdę dużo przeszkód :) Trzeba kochać się regularnie, a nie tylko kiedy "może" wystąpić owulacja. Mnie w tym cyklu zaskoczyła w 10 dniu!
    W moim dopuszczonym (bez leków) skok nastąpił dopiero 25dc. Wiec nigdy nic nie wiadomo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 13:40

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ