X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Teraz już idzie na urlop, może w następnym miesiącu zobaczy co i jak? Bo jeżeli ewentualnie zrobi sie torbiel to będzie za miesiąc ? Nigdy nie miałam, więc nie wiem :/

Nie czekaj. Idź do innego lekarza. Serio. Szkoda tego cyklu.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:48

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    11dc. brałam jedną tabletkę od 2 do 6 dc. Endometrium powiedział tylko, że ładne. Nie dopytywałam, bo i tak się na tym nie znam :)
    nie dał mi żadnego dopalacza na urośnięcie pęcherzyka. Powiedział, że powinien rosnąć 2mm na dzień, więc we wtorek będzie między 18 a 20mm.

Powinien rosnąc 2 mm na dzień, u mnie nigdy tak nie było. Rośnie 2 mm nawet na 2-3 dni i też nie jest źle.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz. W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ale dziewczyny mam pytanie do Was. Jakby owulacja była faktycznie w czwartek to w poniedziałek jeszcze będzie to widać? Chodzi mi czy owulacja była na pewno czy pęcherzyk się wchłonął. Jak będzie to mam brać duphaston.

I jeszcze jedno. Kiedy najlepiej się starać? Założyłam sobie, żeby starać się co dwa dni. Nie codziennie, bo to chyba za często. I teraz tak. Starania były w środę i później miały być wczoraj, ale padliśmy i się teraz martwię. Czy dziś nie będzie od środy za późno.Jakby owulacja była w czwartek to plemniki ze środy chyba jeszcze przeżyją. ALe jak np w piątek to co wtedy?

Podpowiedzcie, bo Wy jesteście meeega obeznane. Jak Was czytam to szczena mi opada :D Staram się 3 lata, w sumie na poważnie krócej, ale o połowie, baaa o większości rzeczy o których piszecie to nie mam pojęcia i nie miałam robionych takich badań.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu - 18 dc. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz.
    W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ale dziewczyny mam pytanie do Was. Jakby owulacja była faktycznie w czwartek to w poniedziałek jeszcze będzie to widać? Chodzi mi czy owulacja była na pewno czy pęcherzyk się wchłonął. Jak będzie to mam brać duphaston.

I jeszcze jedno. Kiedy najlepiej się starać? Założyłam sobie, żeby starać się co dwa dni. Nie codziennie, bo to chyba za często. I teraz tak. Starania były w środę i później miały być wczoraj, ale padliśmy i się teraz martwię. Czy dziś nie będzie od środy za późno.Jakby owulacja była w czwartek to plemniki ze środy chyba jeszcze przeżyją. ALe jak np w piątek to co wtedy?

Podpowiedzcie, bo Wy jesteście meeega obeznane. Jak Was czytam to szczena mi opada :D Staram się 3 lata, w sumie na poważnie krócej, ale o połowie, baaa o większości rzeczy o których piszecie to nie mam pojęcia i nie miałam robionych takich badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę. Znajomi jak zaliczali dzieciowe wpadki to zawsze pod wpływem alkoholu. Kupiłam dzisiaj wino i orzechy brazylijskie

olciaa, Eska lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Byłam w ogóle w czwartek na monitoringu - 18 dc. I co :D Pęcherzyk piękny kształt i 2 cm. Pierwszy raz taki duży. I endo 11 mm chyba. Mówiła lekarka, że ładnie przyrosło. Powiedziała, że chyba dziś będzie owulacja - dziś w sensie w czwartek. Mówiła, że jeszcze nie da mi zastrzyku na pęknięcie, bo nie chce mi ładować od razu wszystkiego na raz.
    W poniedziałek mam iść dalej i jak nie pęknie to w następnym cyklu już da na pęknięcie.

Ja kupiłam książkę o niepłodności i jest tam napisane ze w okolicy owulacji jeśli nasienie partnera jest dobrej jakości i ma dużo plemników to para powinna współżyć codziennie, jeśli nie to co 2 dzień.

Jeśli dojdzie do owulacji to za kilka dni powinno być widoczne na usg ciałko złote. Zwykle zaleca się brać duphaston/luteinę 3 dnia po owulacji. Bo za wcześnie wzięty progesteron może doprowadzić do zachamowaniu owulacji.

Ja mierze temperaturę i brałam 3 dnia po skoku. Dodatkowo albo mierzyłem 7dpo progesteron albo szlam na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 17:56

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co codziennie jak plemniki żyją od 3 do 5 dni. Spokojnie co dwa :)

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Po co codziennie jak plemniki żyją od 3 do 5 dni. Spokojnie co dwa :)
    A jak są chęci?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może uda mi się jakoś trafić, środa i sobota będą starania. Jak owu była nawet dziś rano to te z środ powinny myślę przetrwać, Mąż ma bardzo dobre wyniki.To znaczy miał chwilę temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    A jak są chęci?
    Chodzi oto żeby plemniki były świeże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Więc skoro <3 jest codziennie to chyba świeższe być nie mogą ;) Ludzie, kochajcie się tyle ile chcecie a nie że co 2dni, bo tak ktoś napisał/powiedział. Robienie tego na rozkaz i zgodnie z wytycznymi raczej nie sprawi że się rozluźnimy, bo wtedy to i hektolitry wina nie pomogą

olciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj popłynęłam :D
    Gdyby odstęp czasowy nie miał znaczenia to badania nasienia robionoby z marszu. Można codziennie pstrykać. Ja tam wolę żeby Mąż uzbierał nasionek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy zaszłam w ciaze właśnie przy codziennych ❤️. Próbowaliśmy i co dwa dni i dwa razy dziennie, ale tylko gdy było codziennie udało nam się. Jeśli facet ma super nasienie to może i plemniki przeżyją nawet te 5 dni.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Jak ktoś ma dużo plemników to będą zawsze świetze. W tej książce jest tam szerzej to opisane na kilka stron. Chodzi bardziej o to ze jak para ma ochotę to nie musi ograniczać współżycia co 2-3dni tym bardziej jeśli wyniki nasiania wyszły dobre albo bardzo dobre :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Więc skoro <3 jest codziennie to chyba świeższe być nie mogą ;) Ludzie, kochajcie się tyle ile chcecie a nie że co 2dni, bo tak ktoś napisał/powiedział. Robienie tego na rozkaz i zgodnie z wytycznymi raczej nie sprawi że się rozluźnimy, bo wtedy to i hektolitry wina nie pomogą
    Bardzo ładnie napisane :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja dwa razy zaszłam w ciaze właśnie przy codziennych ❤️. Próbowaliśmy i co dwa dni i dwa razy dziennie, ale tylko gdy było codziennie udało nam się. Jeśli facet ma super nasienie to może i plemniki przeżyją nawet te 5 dni.
    z wiedzy jaka posiada to by plemniki przeżyły te 5 dni musza być w przyjaznym otoczeniu. Płodny śluz je odżywia i dziki niemu mogą tak długo przetrwać. Lepki śluz je będzie zabijał, a bez jakiegokolwiek śluzu tez nie przetrwają długo :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostanę przy swoim zdaniu :p zobaczę za trzy tygodnie co z tego bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    z wiedzy jaka posiada to by plemniki przeżyły te 5 dni musza być w przyjaznym otoczeniu. Płodny śluz je odżywia i dziki niemu mogą tak długo przetrwać. Lepki śluz je będzie zabijał, a bez jakiegokolwiek śluzu tez nie przetrwają długo :(
    Pewnie, jest naprawdę dużo przeszkód :) Trzeba kochać się regularnie, a nie tylko kiedy "może" wystąpić owulacja. Mnie w tym cyklu zaskoczyła w 10 dniu!

• olciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Pewnie, jest naprawdę dużo przeszkód :) Trzeba kochać się regularnie, a nie tylko kiedy "może" wystąpić owulacja. Mnie w tym cyklu zaskoczyła w 10 dniu!
    W moim dopuszczonym (bez leków) skok nastąpił dopiero 25dc. Wiec nigdy nic nie wiadomo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 13:40

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ