X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak nie dawalismy rady az tyle

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu wiem ze to nie jest łatwe ale dla dobra sprawy spróbuj troche z luzem podchodzić do tej sprawy.. Ja mialam ksiazkowe owulacje ktore widzialam na usg po clo wspolzylam w dzien owulacji i po i przed i nic nie wyszlo. Oczywiście niewiadomo dlaczego ale wiem jedno spinalam sie bardzo i widzialam ze moj mąż przez to tez. Teraz mam zupelnie inaczej w głowie.. Czasem nie mamy wplywu na to co sie wydarzy w naszym zyciu.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    W weekend z soboty na niedzielę było ostre staranie i poprawianki wczoraj <3 mam nadzieję że faktycznie urosnął na tyle żeby doszło do zapłodnienia...
    Ale ja zupełnie nie czaję czym Ty się przejmujesz. Jaki dół? Jak pęcherzyka nie ma a jest ciałko,t o się trzeba cieszyć! Pęcherzyk nie ma urosnąć na tyle by doszło do zapłodnienia, tylko pęcherzyk pęka jak jest odpowiedniej wielkości i uwalnia komórkę jajową (dojrzałą), którą ma zapłodnić plemnik. Musiałam to napisać, bo coś Ci się chyba miesza z pojęciami :)
    Także skoro <3 były w weekend, to nie masz się czym przejmować. Teraz kciuki, żeby za 2 tygodnie były 2 kreski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ale ja zupełnie nie czaję czym Ty się przejmujesz. Jaki dół? Jak pęcherzyka nie ma a jest ciałko,t o się trzeba cieszyć! Pęcherzyk nie ma urosnąć na tyle by doszło do zapłodnienia, tylko pęcherzyk pęka jak jest odpowiedniej wielkości i uwalnia komórkę jajową (dojrzałą), którą ma zapłodnić plemnik. Musiałam to napisać, bo coś Ci się chyba miesza z pojęciami :)
    Także skoro <3 były w weekend, to nie masz się czym przejmować. Teraz kciuki, żeby za 2 tygodnie były 2 kreski :)

Przepraszam! Jestem nabuzowana dosłownie i mnie nosi. Jednocześnie jestem podekscytowana i zmartwiona, bo to mój pierwszy cykl ze stymulacją i w ogóle nerwy mi siadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystraszyła mnie koleżanka której pękł 15mm pęcherzyk ale nie było ciałka żółtego....a u mnie to ciałko było. Sama widziałam:D lekarz to stwierdził...

dobra. To czekam 2 tygodnie

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było bo zaciekle "czekałam " żeby okres się nie pojawił. Ale niestety... Zaczynam od jutro 3 cykl z clo a jeśli teraz nie zaskoczy to drożność jajowodów mnie czeka i juz się stresuje bo pewnie i ten cykl będzie stracony...eh...takiego dola załapałam,ze wolne od pracy sobie zrobiłam. Czy któraś z was miała robiona drożność? Co i jak to się odbywa i czy jest na Nfz?
    Frelcia trzymam mocno kciuki żebyś dala znać tylko pozytylnie. Zresztą każdej tu życzę tylko pięknych fasolek.

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione hsg w poprzednim cyklu, w szpitalu, na NFZ. Cykl z hsg odpuściłam, bo jeszcze nie brałam sterydu. Miałam je tez w 11 dniu cyklu a owulacja w 12-13. Byłam tak obolała, ze zwyczajnie nie chciało mi się ❤️Ale są dziewczyny, którym w tym samym cyklu się udało!

Agusia8111 lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Ja chyba jednak nie bede miala naturalnej owulacji w przerwie od Clo :( Moj wykres jest jakis slaby, nie mam sluzu plodnego i w ogole do dupy :( Wzielam sie za siebie i cwicze i pilnuje tego co jem. Moze chociaz to mi wyjdzie....

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ćmi mnie brzuch jak na okres. łe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszny ból sutkow. Sa bardzo wrażliwe.
    A jesli chodzi o współżycie to u mnie tez szału nie bylo bo tylko w niedzielę i wcZoraj dzis juz nie mialam sily. Mam nadzieje ze to wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie te 3 dni przeżyje plemniczek.

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• Ironiczna Znajoma

Wysłany: 6 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Cyklu był super.. Tzn na monitoringu. Dziś termin @ i tekst oczywiście negatywny :( a zawsze przed clo był równy jak w zegarku. Ile może się spóźnić? Czeka mnie drugi cykl z clo a tak chciałam by poszło za 1wszym razem :(

A.
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    ćmi mnie brzuch jak na okres. łe :(

W podobnym czasie miałyśmy owulację. Ja w poniedziałek miałam już ciałko żółte a w czwartek pęcherzyk 2 cm. Czyli mogłam mieć czwartek/piątek/sobota. W podobnym czasie będziemy testować. Ja biorę teraz duphaston. I mnie też tak ćmi, bo nie mogę powiedzieć, że boli, tak podobnie w dole brzucha jak na okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    W podobnym czasie miałyśmy owulację. Ja w poniedziałek miałam już ciałko żółte a w czwartek pęcherzyk 2 cm. Czyli mogłam mieć czwartek/piątek/sobota. W podobnym czasie będziemy testować. Ja biorę teraz duphaston. I mnie też tak ćmi, bo nie mogę powiedzieć, że boli, tak podobnie w dole brzucha jak na okres.

Ja miałam w piątek 13mm pęcherzyk. Pękł w niedzielę albo poniedziałek. We wtorek było ciałko żołte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mozliwe ze pekl wczoraj.
    Ból sutkow dzis jest nie do zniesienia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sutki w ogóle nie bolą.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie i martwi mnie to :D

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny jak pęka to chyba od razu jest cialko żółte dostępne ze tak powiem ?

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja miałam w piątek 13mm pęcherzyk. Pękł w niedzielę albo poniedziałek. We wtorek było ciałko żołte :)

To raptem 3 dni różnicy ;) Twoje pęcherzyki meega szybko rosną. Ja od 13 mm to chyba ponad tydzień potrzebowałam albo nawet lepiej.

Mi dziś jakoś niedobrze. Pewnie po duphastonie, albo tak po prostu.

Sutki mnie nie bolą, tylko piersi przy dotknięciu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    To raptem 3 dni różnicy ;) Twoje pęcherzyki meega szybko rosną. Ja od 13 mm to chyba ponad tydzień potrzebowałam albo nawet lepiej.

Mi dziś jakoś niedobrze. Pewnie po duphastonie, albo tak po prostu.

Sutki mnie nie bolą, tylko piersi przy dotknięciu.

Hmmm nie wiem ile miał kiedy peknal.. myślę że nie więcej niż 20mm... Teraz to się zdolowalam. To źle?

‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ