X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mnie sutki zaczynaja bolec i sa bardzo wrazliwe na ok dwa dni przed owulacja i trwa to pare dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Wlasnie mnie sutki zaczynaja bolec i sa bardzo wrazliwe na ok dwa dni przed owulacja i trwa to pare dni.
    A przed @ nie czujesz sutków? Z tego co tu czytam, to swędzenie i ból sutków jest zwykle już po implantacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym co napisała Paulas to już nie wierzę w ten cykl :(

• Aife Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie... jestem nowa w tym wątku..to mój pierwszy cykl na clostylbegyt...dziś moje pęcherzyki (dwa) mają 16 mm. W niedzielę rano mam zrobić zastrzyk z ovitrelle...a starać się dopiero od poniedziałku...któraś z was tak miała?

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Witajcie... jestem nowa w tym wątku..to mój pierwszy cykl na clostylbegyt...dziś moje pęcherzyki (dwa) mają 16 mm. W niedzielę rano mam zrobić zastrzyk z ovitrelle...a starać się dopiero od poniedziałku...któraś z was tak miała?
    Hej :) zależy który masz dc. Ja tam bym się pewnie już od soboty starała albo i teraz, bo czemu nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 18:07

Aife lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie biały śluz i jasnoczerwona kropka na bieliźnie.

• Aife Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój 9 dc test na razie blady..cienia z cienia nie widać, ale masz rację.. trzeba zacząć wcześniej..a nóż jednak peknie wcześniej:)

ganns65ge86jk8bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    To mój 9 dc test na razie blady..cienia z cienia nie widać, ale masz rację.. trzeba zacząć wcześniej..a nóż jednak peknie wcześniej:)
    Jaki test? Owulacyjny? No ja tam bym <3 już teraz :)

• Aife Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jaki test? Owulacyjny? No ja tam bym <3 już teraz :)
    Tak tak test owulacyjny

ganns65ge86jk8bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seline Ty mnie potrafisz postawić do pionu... Martwie się o te 13 mm.

Paranoja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A przed @ nie czujesz sutków? Z tego co tu czytam, to swędzenie i ból sutków jest zwykle już po implantacji
    Wlasnie sutki bolą mnie w okolicach owulacji.Wlasnie dzis bolą juz o wiele mniej.
    Przed @ nic mnie nie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dzisiaj u mnie biały śluz i jasnoczerwona kropka na bieliźnie.
    Zagniezdzanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Zagniezdzanie?

Wątpię. Może jakaś kropka po depilacji. Wolę już w ogóle się nie nastawiać na cokolwiek

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Seline Ty mnie potrafisz postawić do pionu... Martwie się o te 13 mm.

Paranoja.
    A więc Cię stawiam do pionu :D Nie nasłuchuj ciągle organizmu, nie dopatruje się wszystkiego i tak nie obserwuj. Radzi Ci to ta, która miała podobnie i teraz wiem, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej się nie doszukiwać. Zrobiłaś wszystko co mogłaś w tym cyklu by zajść, więc teraz pozostaje grzecznie czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 22:40

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Hmmm nie wiem ile miał kiedy peknal.. myślę że nie więcej niż 20mm... Teraz to się zdolowalam. To źle?

ALe czemu? Mój też nie miał więcej jak 2 cm. Ja się martwiłam moimi, że nie rosną szybciej, bo powinny 2 mm dziennie a mi nieraz 2 mm to ledwo przez dwa dni. Każda z nas jest inna. Spoko ciałko żółte było to i owulacja.

A biały śluz to chyba prawidłowy. Też mam taki i wyczytałam, że taki powinien być po owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sernik japoński. dziewczyny wpadacie ?:D

• Estta Nowa

Wysłany: 7 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Hej ;) tez zaczynam w tym cyklu brac clo, za ok.tydzien jade na monitoring cyklu. Szkoda tylko ze moj lekarz ma akurat urlop.. :/ ciekawe czy dadza mi jeszcze jakies leki

• Aife Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estta wrote:
    Hej ;) tez zaczynam w tym cyklu brac clo, za ok.tydzien jade na monitoring cyklu. Szkoda tylko ze moj lekarz ma akurat urlop.. :/ ciekawe czy dadza mi jeszcze jakies leki
    Może zapiszą ci zastrzyk na pęknięcie tak jak mi jeśli pęcherzyk urośnie...

ganns65ge86jk8bk.png
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A więc Cię stawiam do pionu :D Nie nasłuchuj ciągle organizmu, nie dopatruje się wszystkiego i tak nie obserwuj. Radzi Ci to ta, która miała podobnie i teraz wiem, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej się nie doszukiwać. Zrobiłaś wszystko co mogłaś w tym cyklu by zajść, więc teraz pozostaje grzecznie czekać :)

Och tak :) Powiem ci Selina, że dla mnie najgorszy jest chyba tydzień po owulacji ;/ Te czekanie, ta nadzieja i w ogóle. Staram się wszystkim dookoła powtarzać, że co będzie to będzie ale to właśnie w tym czasie wchodzę kilka razy dziennie na wykres tak jakby miało tam się pojawić coś, co mogłoby wskazywać na większą szansę na powodzenie w tym cyklu i dać nadzieję :/ Cały cykl "trzymam fason" a już kilka dni od owulacji zaczyna się znowu ta nadzieja i wiara w to, że może to ten cykl, że może ten czas, że może się udało... Czy to bardziej czy mniej okazuję - to zależy ode mnie ale siedzi to w głowie i nie umiem przestać myśleć o tym... Tymbardziej po takim czasie :/ Dzisiaj byłam na urodzinach u koleżanki, która jest w ciąży i pokazywała pokój dla maluszka co zrobiła itd. do tego druga koleżanka, która niebawem rodzi i też słyszysz co doradza i odradza i jak ona ma w domu wszystko już przygotowane a do tego trzecia z rocznym dzieckiem na rękach... Sercem raduję się z nimi a w głębi duszy czuję pustkę, którą tylko ja rozumie... Och sorki za te moje dzisiejsze wywody ale czułam taką potrzebę żeby wyrzucić coś z siebie...

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi dlatego ja nie prowadziłam i nie prowadzę wykresu :P Nigdy też nie mierzyłam temperatury a testy owu zrobiłam może 2 razy w życiu ;) Ja wiem, że jakbym zaczęła prowadzić codzienną obserwację, to bym chyba zwariowała, naprawdę :/ Po co to wszystko... Owszem, ma to niby życie ułatwić i zaplanować <3, ale jak dla mnie to więcej złego niż dobrego nam robi.
    Ja np.teraz nie jestem w stanie za bardzo spotykać się z ciężarnymi. Raz odwiedziłam koleżankę w ciąży, miałam wymówkę że raz tylko, bo mieszkamy ze 150km od siebie a poza tym zarobione byłyśmy obydwie. A już 2 ciężarne gadające o objawach, o planach, o tym co kupiły... matko! Po co się tak katować? Robić dobrą minę do złej gry? Ok, wiadomo, że cieszymy się ich szczęściem, ale właśnie druga strona jest ta boleśniejsza. Jakbym ja była w ciąży a miała koleżankę, która długo nie może zajść, to chyba dla jej dobra wolałabym się przez ten okres nie widywać (noo chyba że ona by bardzo chciała), bo wiem co to za uczucie. Dziewczyny które zachodzą od strzała nie zrozumieją tego za bardzo, że nie mamy ochoty na spotkanie, albo udają że rozumieją a tak naprawdę jesteśmy dziwaczkami. Ja, niestety, patrzę aktualnie na swój czubek nosa i aby mnie było dobrze i komfortowo, kobiety w ciąży też patrzą na swój komfort i to normalne. Dlatego trzeba funkcjonować razem jak kto potrafi i będzie dobrze :)
    Nooo teraz to walnęłam elaborat ;)

Nathi2468 lubi tę wiadomość

‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ