X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!:))

Brałam 3 miesiące clo, pęcherzyki rosły ale nie pękały. W tym cyklu clo + pregnyl. Pecherzyk w 16 dc 19.99mm - w tym dniu dostałam zastrzyk. Dwa dni później usg wykazało że pecherzyk pękł. Bólu owulacyjnego nie miałam.
    Dzisiaj 8 dzień od zastrzyku i od paru dni czuje lekkie ciagniecie w jajniku gdzie pękł pecherzyk.

xyz
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Realistko ja bralam przez 5 dni od 2dc do 6dc. Potem nalezy isc na montoring mysle ze ok 11-12 dc zeby zobaczyć czy cos urosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 22:56

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mi się temperatura utrzymuje na 36,6 i też się zastanawiam czy już nici z tego.

Ja podobnie jak Selina nie mierzę. Kiedyś parę razy mierzyłam, bo lekarka mi kazała, ale to tylko męka była i nic mi to nie wniosło, może dlatego że owulacji nie miałam. Teraz i tam mam monitoringi, więc nie ma sensu. Zresztą chyba bym od tego ogłupiała, ciągle myśleć o tym jak ja staram się myśleć jak najmniej. A jeszcze rano nie zapomnieć, żeby sięgnąć po termometr nim się za bardzo poruszam.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni nie powinno się chyba brać clo, z tego co wiem to nie mniej i nie więcej jak 5 dni.

Frelcia chyba testowanie wcześniej jak 14 dni od owulacji nie ma sensu. U mnie pierwszy test w poniedziałek albo wtorek za tydzień. Jak wyjdzie negatywny to dalej brać duphaston i test za kolejny tydzień. Jak dalej negatyw to odstawić i kolejny cykl ;(
    W tym cyklu mam meeeega nadzieję, bo pierwszy raz potwierdzona owulacja, ale będzie bolało jak się nie uda a tak pewnie będzie, bo takie cuda to nie u mnie ;)

Dziewczyny a Wy też miałyście po clo takie pobolewania w brzuchu jak na okres. Baaardzo delikatne i czasem, ale zauważyłam. A może to też po duphastonie.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż właśnie zmierzyłam sobie temperaturę, choć pewnie o tej porze wynik nic nie wniesie. Mam 36.87 i to dość wysoko, bo zazwyczaj jak mierzyłam to miałam ledwo 36, do 36,3 max. Jak nie zapomnę to sprawdzę rano ;)

• Realistka91 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Realistko ja bralam przez 5 dni od 2dc do 6dc. Potem nalezy isc na montoring mysle ze ok 11-12 dc zeby zobaczyć czy cos urosło.
    Super! Dziękuje za odpowiedz ☺️ Wszystko jasne

• Realistka91 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wszystko mi się ułożyło w jedna całość. Wziąć w 3-4dc i brać przez 5 dni a 10 dnia przyjść na badanie kontrolne. Tak właśnie ginekolog mi powiedział ale wolałam się upewnić czy nic nie przekręciłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra. Śniło mi się w nocy że jest mi niedobrze. Obudziłam się i mnie mdli i kręci mi się w głowie. Masakra. Oby nie jakąś grypa.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:48

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa :) Mam nieregularne cykle i policystyczne jajniki. Staramy się od roku i póki co to nic się nie działo. Byłam dziś na usg ( 30DC) bo testy wykazały owulację. Niestety widać sporo pęcherzyków, ale maleńkich, a o owulacji nie ma mowy. Ginekolog podejrzewa, że cykl bezowulacyjny. Dostałam luteinę na 10 dni, a później od 5dc do 9 dc mam przyjmować Clostilbegyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:46

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Aife Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
    Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..

Wspólżyjcie wtedy kiedy macie ochotę :) bez spiny że trzeba. Do takiego wniosku mądrego doszłam.

• Realistka91 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Wiadomo ze zawsze lepiej :) nigdy nie wiadomo za którym razem może być ten złoty strzał :) ale nic na sile. Jeżeli czujecie potrzebę odetchnąć to zaprzestancie

Aife lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie na mój wykres...czy jest ok..?

• myssss Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
    Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
    Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykres :) Ale oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife, moja koleżanka współżyła ostatni raz w cyklu dwa dni przed owulacją (potwierdzona u gina) i zaszła w ciążę :) Myślę, więc że już można bez spiny odetchnąć :)

Aife lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
    Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
    Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykres :) Ale oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było :)

Ignoruj temperaturę? Może w poprzednich cyklach. Od tego nie mam ignorowania temp. :D a termometr mam dobry. Dostałam go w klinice.
    A owulację stwierdził mi lekarz... Jeśli chodzi o owulację wolę się temp. nie sugerować :)
    Dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:40

• myssss Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam :P Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę" :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam :P Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę" :P

kółko mam jak mierzę o innej temperaturze niż 7 rano...

:P

dzięki jeszcze raz.

• myssss Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh no to nie wpadłam na to, bo nigdy nie zmieniam godziny na wykresie nawet jeśli zmierzę o innej porze :) Właśnie jak jest kółko to niestety ovufriend nie wyznacza owulki :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ