CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!!
)
Brałam 3 miesiące clo, pęcherzyki rosły ale nie pękały. W tym cyklu clo + pregnyl. Pecherzyk w 16 dc 19.99mm - w tym dniu dostałam zastrzyk. Dwa dni później usg wykazało że pecherzyk pękł. Bólu owulacyjnego nie miałam.
Dzisiaj 8 dzień od zastrzyku i od paru dni czuje lekkie ciagniecie w jajniku gdzie pękł pecherzyk.xyz -
Frelcia wrote:Mi się temperatura utrzymuje na 36,6 i też się zastanawiam czy już nici z tego.
Ja podobnie jak Selina nie mierzę. Kiedyś parę razy mierzyłam, bo lekarka mi kazała, ale to tylko męka była i nic mi to nie wniosło, może dlatego że owulacji nie miałam. Teraz i tam mam monitoringi, więc nie ma sensu. Zresztą chyba bym od tego ogłupiała, ciągle myśleć o tym jak ja staram się myśleć jak najmniej. A jeszcze rano nie zapomnieć, żeby sięgnąć po termometr nim się za bardzo poruszam. -
10 dni nie powinno się chyba brać clo, z tego co wiem to nie mniej i nie więcej jak 5 dni.
Frelcia chyba testowanie wcześniej jak 14 dni od owulacji nie ma sensu. U mnie pierwszy test w poniedziałek albo wtorek za tydzień. Jak wyjdzie negatywny to dalej brać duphaston i test za kolejny tydzień. Jak dalej negatyw to odstawić i kolejny cykl ;(
W tym cyklu mam meeeega nadzieję, bo pierwszy raz potwierdzona owulacja, ale będzie bolało jak się nie uda a tak pewnie będzie, bo takie cuda to nie u mnie
Dziewczyny a Wy też miałyście po clo takie pobolewania w brzuchu jak na okres. Baaardzo delikatne i czasem, ale zauważyłam. A może to też po duphastonie. -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:48
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa
Mam nieregularne cykle i policystyczne jajniki. Staramy się od roku i póki co to nic się nie działo. Byłam dziś na usg ( 30DC) bo testy wykazały owulację. Niestety widać sporo pęcherzyków, ale maleńkich, a o owulacji nie ma mowy. Ginekolog podejrzewa, że cykl bezowulacyjny. Dostałam luteinę na 10 dni, a później od 5dc do 9 dc mam przyjmować Clostilbegyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:46
-
Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyAife wrote:Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?
Wspólżyjcie wtedy kiedy macie ochotębez spiny że trzeba. Do takiego wniosku mądrego doszłam.
-
Aife wrote:Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?nigdy nie wiadomo za którym razem może być ten złoty strzał
ale nic na sile. Jeżeli czujecie potrzebę odetchnąć to zaprzestancie
Aife lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykresAle oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykresAle oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było
Ignoruj temperaturę? Może w poprzednich cyklach. Od tego nie mam ignorowania temp.a termometr mam dobry. Dostałam go w klinice.
A owulację stwierdził mi lekarz... Jeśli chodzi o owulację wolę się temp. nie sugerować
DziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:40
-
No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam
Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę"
Frelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymyssss wrote:No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam
Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę"
kółko mam jak mierzę o innej temperaturze niż 7 rano...
dzięki jeszcze raz.