CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!!
)
Brałam 3 miesiące clo, pęcherzyki rosły ale nie pękały. W tym cyklu clo + pregnyl. Pecherzyk w 16 dc 19.99mm - w tym dniu dostałam zastrzyk. Dwa dni później usg wykazało że pecherzyk pękł. Bólu owulacyjnego nie miałam.
Dzisiaj 8 dzień od zastrzyku i od paru dni czuje lekkie ciagniecie w jajniku gdzie pękł pecherzyk.xyz -
Frelcia wrote:Mi się temperatura utrzymuje na 36,6 i też się zastanawiam czy już nici z tego.
Ja podobnie jak Selina nie mierzę. Kiedyś parę razy mierzyłam, bo lekarka mi kazała, ale to tylko męka była i nic mi to nie wniosło, może dlatego że owulacji nie miałam. Teraz i tam mam monitoringi, więc nie ma sensu. Zresztą chyba bym od tego ogłupiała, ciągle myśleć o tym jak ja staram się myśleć jak najmniej. A jeszcze rano nie zapomnieć, żeby sięgnąć po termometr nim się za bardzo poruszam. -
10 dni nie powinno się chyba brać clo, z tego co wiem to nie mniej i nie więcej jak 5 dni.
Frelcia chyba testowanie wcześniej jak 14 dni od owulacji nie ma sensu. U mnie pierwszy test w poniedziałek albo wtorek za tydzień. Jak wyjdzie negatywny to dalej brać duphaston i test za kolejny tydzień. Jak dalej negatyw to odstawić i kolejny cykl ;(
W tym cyklu mam meeeega nadzieję, bo pierwszy raz potwierdzona owulacja, ale będzie bolało jak się nie uda a tak pewnie będzie, bo takie cuda to nie u mnie
Dziewczyny a Wy też miałyście po clo takie pobolewania w brzuchu jak na okres. Baaardzo delikatne i czasem, ale zauważyłam. A może to też po duphastonie. -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:48
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
Cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa
Mam nieregularne cykle i policystyczne jajniki. Staramy się od roku i póki co to nic się nie działo. Byłam dziś na usg ( 30DC) bo testy wykazały owulację. Niestety widać sporo pęcherzyków, ale maleńkich, a o owulacji nie ma mowy. Ginekolog podejrzewa, że cykl bezowulacyjny. Dostałam luteinę na 10 dni, a później od 5dc do 9 dc mam przyjmować Clostilbegyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 10:46

-
Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282

Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyAife wrote:Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?
Wspólżyjcie wtedy kiedy macie ochotę
bez spiny że trzeba. Do takiego wniosku mądrego doszłam.
-
Wiadomo ze zawsze lepiejAife wrote:Potrzebuje waszej fachowej wiedzy..otóż byłam na monitoringu i ponoć była owulacja i jest widoczne ciałko żółte... wydaje mi się że czas zaprzestać starań... chwilę odetchnąć..
Czy lepiej jeszcze dziś współżyc ?
nigdy nie wiadomo za którym razem może być ten złoty strzał
ale nic na sile. Jeżeli czujecie potrzebę odetchnąć to zaprzestancie
Aife lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykres
Ale oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Frelcia wydaje mi się, że masz kiepski termometr. Musisz kupić sobie taki, który pokazuje temperaturę do dwóch miejsc po przecinku. Najlepiej, tzw. owulacyjny i mierzyć temperaturę w pochwie bądź pod językiem.
Czemu zaznaczasz opcję "ignoruj temperaturę" przy każdym pomiarze? W ten sposób ovufriend nie wyznacza Ci dnia owulacji.
Zmień termometr i w kolejnym cyklu będziesz miała piękny wykres
Ale oczywiście życzę Ci żeby kolejnego cyklu nie było 
Ignoruj temperaturę? Może w poprzednich cyklach. Od tego nie mam ignorowania temp.
a termometr mam dobry. Dostałam go w klinice.
A owulację stwierdził mi lekarz... Jeśli chodzi o owulację wolę się temp. nie sugerować
DziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:40
-
No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam
Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę"
Frelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymyssss wrote:No wiadomo, że usg najbardziej wiarygodne, ale pytałaś o wykres więc odpowiadam
Na początku cyklu masz kropki, a później kółka, tam gdzie zaznaczasz temperaturę. Kółko masz wtedy jak zaznaczasz opcję :ignoruj temperaturę" 
kółko mam jak mierzę o innej temperaturze niż 7 rano...

dzięki jeszcze raz.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH