X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Ahhh no to nie wpadłam na to, bo nigdy nie zmieniam godziny na wykresie nawet jeśli zmierzę o innej porze :) Właśnie jak jest kółko to niestety ovufriend nie wyznacza owulki :(

Racja. W następnym cyklu najwyżej będę mierzyła o stałej porze. Budzę się o 9 rano niestety :(

• Olka1991 Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem w drugim cyklu gdzie biorę clo od 5-9 dnia i od 16 dnia do 26 duphoston. Mam pytanie do dziewczyn które tak samo te tabletki brały. Kiedy zazwyczaj u was występowała owulacja ? Staraliśmy sie od 10 do 16 dnia co drugi dzień . Staram się mierzyć temp ale nie chce sie tym stresować , zmierzylam 17 dnia cyklu i temp podwyższona 36.85 ale kurcze od dnia 16 dnia cyklu jak zaczęłam lykac duphoston czuje ból brzucha. Niewiem czy to dopiero owu czy poprostu pobolewa bo taki urok :) podzielicie się ? Na monitoring ide dopiero w czwartek . Pozdrawiam

Olka1991
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia a który to twój cykl z clo?

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Frelcia a który to twój cykl z clo?

pierwszy.

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1991 wrote:
    Witam. Jestem w drugim cyklu gdzie biorę clo od 5-9 dnia i od 16 dnia do 26 duphoston. Mam pytanie do dziewczyn które tak samo te tabletki brały. Kiedy zazwyczaj u was występowała owulacja ? Staraliśmy sie od 10 do 16 dnia co drugi dzień . Staram się mierzyć temp ale nie chce sie tym stresować , zmierzylam 17 dnia cyklu i temp podwyższona 36.85 ale kurcze od dnia 16 dnia cyklu jak zaczęłam lykac duphoston czuje ból brzucha. Niewiem czy to dopiero owu czy poprostu pobolewa bo taki urok :) podzielicie się ? Na monitoring ide dopiero w czwartek . Pozdrawiam
    Ja miałam w 1 cyklu 17 dnia owulacje a w drugim 16 dnia cyklu.Nawet wiedziałam co do godziny chyba bo rano wszytko ok a po 15tej tak mnie zaczęły jajniki narywac, że chodzić nie mogłam.

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a ty nie masz monitoringu?

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • Olka1991 Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Ja miałam w 1 cyklu 17 dnia owulacje a w drugim 16 dnia cyklu.Nawet wiedziałam co do godziny chyba bo rano wszytko ok a po 15tej tak mnie zaczęły jajniki narywac, że chodzić nie mogłam.
    No ja właśnie miałam tak samo :) że w pierwszym cyklu mialam 17 dnia to ciekawe jak w tym skoro 17 już miałam temp wyżej.może też 16 :) mnie co prawda 16 bolal brzuch i do dzisiaj dziwnie boli a mam 19 dzień cyklu .

Olka1991
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia i jak samopoczucie? Dalej mdli? Który to twój dzień cyklu teraz?

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • Olka1991 Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Olka a ty nie masz monitoringu?
    No właśnie mój lekarz nic o tym nie wspominał . Sama też nie miałam takiej wiedzy że powinien być monitoring dlatego zmieniam lekarza i idę w czwartek porozmawiać z innym i zobaczyć co tam słychać :)

Olka1991
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1991 wrote:
    No ja właśnie miałam tak samo :) że w pierwszym cyklu mialam 17 dnia to ciekawe jak w tym skoro 17 już miałam temp wyżej.może też 16 :) mnie co prawda 16 bolal brzuch i do dzisiaj dziwnie boli a mam 19 dzień cyklu .
    Mnie też jakoś 3 dni po owulacji lekko pobolewalo podbrzusze ale w dzień owulacji to już masakra. Także stawiam na bóle poowulacyjne; )

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Frelcia i jak samopoczucie? Dalej mdli? Który to twój dzień cyklu teraz?

w porządku. Spałabym cały czas, trochę mi się w głowie kręci :P ale to ta pogoda...
    21dc

Estta lubi tę wiadomość

• Olka1991 Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia8111 wrote:
    Mnie też jakoś 3 dni po owulacji lekko pobolewalo podbrzusze ale w dzień owulacji to już masakra. Także stawiam na bóle poowulacyjne; )
    No to przestałam się martwić :) bo myślałam że nasze starania poszły na marne i byly za szybko ...

Olka1991
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie mdli przez tą pogodę i głowa boli że ibuprom poszedł w ruch :/

• RedRose Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brązowe plamienie i 31 dzien cyklu wiec chyba @ się rozkreca

Jezu ufam Tobie
  • Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brązowe plamienie miałam jeden dzień. Później 3 dni nic i na 4 dzień @

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was brała razem z clo zastrzyk PREGNYL lub OVITRELLE?

Zrobiłam test w 9 dniu po zastrzyku wyszedł negatywny . Czy którejś z was tak wyszło a później się okazało że np. w 14 dniu pozytywny ?

xyz
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1991 wrote:
    No właśnie mój lekarz nic o tym nie wspominał . Sama też nie miałam takiej wiedzy że powinien być monitoring dlatego zmieniam lekarza i idę w czwartek porozmawiać z innym i zobaczyć co tam słychać :)
    Dziewczyny, jeśli bierzecie clo to podstawa jest monitoring. Niestety nie jest to tanie...ale po pierwsze lekarz musi zaobserwować czy dawka clo jest odpowiednia, czy są pecherzyki czy pękają same czy potrzebny jest zastrzyk. Jeśli ten lekarz nie zaproponował Ci wizyty ok 12 dc to moim zdaniem należy zmienić lekarza.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trigeria wrote:
    Hej dziewczyny czy któraś z was brała razem z clo zastrzyk PREGNYL lub OVITRELLE?

Zrobiłam test w 9 dniu po zastrzyku wyszedł negatywny . Czy którejś z was tak wyszło a później się okazało że np. w 14 dniu pozytywny ?
    Zbyt dużo nie pomogę. Wprawdzie brałam pregnyl ale dopiero szlam na betę ok 13dpo
    Wszystko zależy jakiej czułości zrobisz test. 25 może nie wykrywać, ale już 10 pokarze ||. Jakiej czułości miałaś test tego 9 dnia po zastrzyku ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 20:06

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam jakiś atak paniki... że znowu się nie uda. 8 dzień od owulacji ..jeszcze 4 i robię test..

• trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Zbyt dużo nie pomogę. Wprawdzie brałam pregnyl ale dopiero szlam na betę ok 13dpo
    Wszystko zależy jakiej czułości zrobisz test. 25 może nie wykrywać, ale już 10 pokarze ||. Jakiej czułości miałaś test tego 9 dnia po zastrzyku ?

Test o czułości chyba 20

xyz
‹‹ 2596 2597 2598 2599 2600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ