X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Youstyna nie koniecznie :) Ja przy Clo miałam endo 13-15mm tuż przed owu (17dc) a brałam też 3-7dc. Naprawdę każda z nas jest inna. @ nie miałam ani skąpych ani obfitych, normalne raczej. Różnie to może być dlatego monit najlepiej robić już w 10dc i sprawdzać co i jak rośnie

Mi lekarz zalecił usg tylko po 25 d. c. A jak zapytałam w rejestracji czy wcześniej się nie da to się oburzyła że w necie czytam zamiast lekarza słuchać. Teraz odpuszczę ale na usg zapytam jak to jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:08

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka chyba żartujesz :O trzeba było spytać czy wiedzą co to monitoring...bo robi się go w okresie około owulacyjnym a przy stymulacji najlepiej zacząć k.10dc i że 2-3x zrobić
    Kurczę na Twoim miejscu poszłabym chyba na monit gdzieś indziej, bo 2tabletki dziennie to sporo i lepiej wiedzieć czy się jakieś torbiele nie tworzą jak coś

• Agusia8111 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clo 1x1 od 5dc przez 5 dni. Potem mam monitoring 12dc,14dc,16dc i 18dc gdzie ukazuje mi już ciałko zolte czyli to co pozostało po pęknięciu pecherzyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:21

3 cykl z clo
    Hsg - jajowody drozne
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Youstyna nie koniecznie :) Ja przy Clo miałam endo 13-15mm tuż przed owu (17dc) a brałam też 3-7dc. Naprawdę każda z nas jest inna. @ nie miałam ani skąpych ani obfitych, normalne raczej. Różnie to może być dlatego monit najlepiej robić już w 10dc i sprawdzać co i jak rośnie

Mi lekarz tak powiedział, że przy stymulacji clo trzeba brać estradiol, bo nie przyrasta endometrium. Miałam nawet zmieniane leki bo miałam cieniutkie. No a jak nie brałam clo, endo było prawidłowe.

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kasiulka chyba żartujesz :O trzeba było spytać czy wiedzą co to monitoring...bo robi się go w okresie około owulacyjnym a przy stymulacji najlepiej zacząć k.10dc i że 2-3x zrobić
    Kurczę na Twoim miejscu poszłabym chyba na monit gdzieś indziej, bo 2tabletki dziennie to sporo i lepiej wiedzieć czy się jakieś torbiele nie tworzą jak coś

Może to też kwestia czy chodzi się prywatnie czy na fundusz? A i tak na fundusz to, co przychodnia to inna polityka.

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Chodzę prywatnie do najbardziej rozchwytywanego ginekologa w Bydgoszczy. On zlecił to usg po to właśnie by obserwować czy się torbiele nie tworzą. Ja bym chętnie sama wcześniej poszła na usg żeby wiedzieć co się dzieje, tym bardziej że mam bardzo skąpe miesiączki,
    ale pani w rejestracji potraktowała mnie trochę jakbym jakąś dziwną zachciankę miała. Jak już będę teraz na usg w 27 d. c. to spróbuję z tą panią doktor od usg pogadać, może w następnym cyklu coś się uda załatwić.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youstyna wrote:
    Mi lekarz tak powiedział, że przy stymulacji clo trzeba brać estradiol, bo nie przyrasta endometrium. Miałam nawet zmieniane leki bo miałam cieniutkie. No a jak nie brałam clo, endo było prawidłowe.
    Ja też się boję o moje endo, tym bardziej że na wynikach z usg nigdzie nie mam informacji jak to u mnie wyglądało

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny,czy ktoras z Was tak jak ja nie ma zaleconego przy clo progesteronu (luteine, duphaston)? Mam plamienia na kilka dni przed @, mimo to lekarz twierdzzi ze to przez grube endonetrium. Mam brac Luteine dopiero po pozytywnym tescie. Przy synku w sumie taki sam schemat a sie udalo. Ale moze teraz jednak w tym tkwi problem?

Ja mam aż dwie tab luteiny, może zapytaj lekarza bo chyba jednak warto ją brać.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Uwierz, że warto. Ja się paskudnie czułam przez 1szy cykl z Clo, każdy ma inaczej, ale lepiej się zabezpieczyć i wziąć na noc :)

Przypomnij jak się czułaś ;)

kasiulka1082 olej z wiesiołka do owulacji.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kasiulka nie wiem czy Clo wydłuży @, ja u siebie tego nie zauważyłam. Jedz migdały i pij czerwone wino (lampka co wieczór), to wpływa na poprawę endometrium. A od owulacji możesz jeść świeżego ananasa, bo zawiera bromelanine która wpływa dobrze na ukrwienie endo co sprzyja zagniezdzeniu

Jak ja nienawidzę ananasa, ale chyba skuszę się na niego. Ile dni pasuje go jeść i jak dużo?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja i bez owulacji miałam słabe endo, coś pomagały migdały i wino czerwone. A ostatnio brałam tabletki z olejku wiesiołka i w okolicach owulacji miałam edno koło 1 cm, czyl dobre. Ale okres znowu miałam "bez szału".

kasiulka zapytaj lekarki co będzie Ci robić usg jakie masz grube, jakby Ci sama nie powiedziała i zapamiętasz sobie ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kolejny cykl z clo, pierwsza tabletka. Jak zawsze denerwuję się, żeby nie mieć skutków ubocznych :P W środę wizyta u lekarki. Ale coś czuję, że ten cykl nie będzie taki fajny (w sensie owulacja) jak poprzedni.

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Ja też się boję o moje endo, tym bardziej że na wynikach z usg nigdzie nie mam informacji jak to u mnie wyglądało

Zapytaj następnym razem jak będziesz miała usg jakie masz endometrium. I panią w rejestracji się nie przejmuj, one tak mają. Trzeba walczyć o swoje ;)

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Jak ja nienawidzę ananasa, ale chyba skuszę się na niego. Ile dni pasuje go jeść i jak dużo?

Miksuj koktajle. Zmielone wszystko smakuje lepiej ;)

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Ja dziś kolejny cykl z clo, pierwsza tabletka. Jak zawsze denerwuję się, żeby nie mieć skutków ubocznych :P W środę wizyta u lekarki. Ale coś czuję, że ten cykl nie będzie taki fajny (w sensie owulacja) jak poprzedni.

Dlaczego myślisz, że nie będzie nic z tego cyklu? I to przy clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Przypomnij jak się czułaś ;)

kasiulka1082 olej z wiesiołka do owulacji.
    Uderzenia gorąca, zawroty głowy, rano jeszcze było mi slabo, mdłości.
    Później ból jajników na zmianę i mega bolesna owulacja. Jednak 3 cykl (ponad pół roku po tamtych dwóch) nie czułam kompletnie NIC

kasiulka1082 lubi tę wiadomość

• RedRose Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu czekamy na wynik ;)

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Frelciu czekamy na wynik ;)
    Beta negatywna. Okres spóźniony 9 dni. Jutro lekarz.

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 4 tab - 2 dni z clo. Ok dwie, trzy godziny po trzeciej czułam się niezbyt dobrze, brzuch bolał mocno, bardziej z lewej strony. Czy to normalne, że tak szybko organizm zareagował?

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Beta negatywna. Okres spóźniony 9 dni. Jutro lekarz.

Przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 23:45

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

‹‹ 2613 2614 2615 2616 2617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ