CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Youstyna nie koniecznie
Ja przy Clo miałam endo 13-15mm tuż przed owu (17dc) a brałam też 3-7dc. Naprawdę każda z nas jest inna. @ nie miałam ani skąpych ani obfitych, normalne raczej. Różnie to może być dlatego monit najlepiej robić już w 10dc i sprawdzać co i jak rośnie
Mi lekarz zalecił usg tylko po 25 d. c. A jak zapytałam w rejestracji czy wcześniej się nie da to się oburzyła że w necie czytam zamiast lekarza słuchać. Teraz odpuszczę ale na usg zapytam jak to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:08
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualnyKasiulka chyba żartujesz
trzeba było spytać czy wiedzą co to monitoring...bo robi się go w okresie około owulacyjnym a przy stymulacji najlepiej zacząć k.10dc i że 2-3x zrobić
Kurczę na Twoim miejscu poszłabym chyba na monit gdzieś indziej, bo 2tabletki dziennie to sporo i lepiej wiedzieć czy się jakieś torbiele nie tworzą jak coś -
Ja biorę clo 1x1 od 5dc przez 5 dni. Potem mam monitoring 12dc,14dc,16dc i 18dc gdzie ukazuje mi już ciałko zolte czyli to co pozostało po pęknięciu pecherzyka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:21
3 cykl z clo
Hsg - jajowody drozne -
Selina wrote:Youstyna nie koniecznie
Ja przy Clo miałam endo 13-15mm tuż przed owu (17dc) a brałam też 3-7dc. Naprawdę każda z nas jest inna. @ nie miałam ani skąpych ani obfitych, normalne raczej. Różnie to może być dlatego monit najlepiej robić już w 10dc i sprawdzać co i jak rośnie
Mi lekarz tak powiedział, że przy stymulacji clo trzeba brać estradiol, bo nie przyrasta endometrium. Miałam nawet zmieniane leki bo miałam cieniutkie. No a jak nie brałam clo, endo było prawidłowe. -
Selina wrote:Kasiulka chyba żartujesz
trzeba było spytać czy wiedzą co to monitoring...bo robi się go w okresie około owulacyjnym a przy stymulacji najlepiej zacząć k.10dc i że 2-3x zrobić
Kurczę na Twoim miejscu poszłabym chyba na monit gdzieś indziej, bo 2tabletki dziennie to sporo i lepiej wiedzieć czy się jakieś torbiele nie tworzą jak coś
Może to też kwestia czy chodzi się prywatnie czy na fundusz? A i tak na fundusz to, co przychodnia to inna polityka. -
Selina wrote:Kasiulka chyba żartujesz
Kurczę na Twoim miejscu poszłabym chyba na monit gdzieś indziej, bo 2tabletki dziennie to sporo i lepiej wiedzieć czy się jakieś torbiele nie tworzą jak coś
ale pani w rejestracji potraktowała mnie trochę jakbym jakąś dziwną zachciankę miała. Jak już będę teraz na usg w 27 d. c. to spróbuję z tą panią doktor od usg pogadać, może w następnym cyklu coś się uda załatwić.
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
youstyna wrote:Mi lekarz tak powiedział, że przy stymulacji clo trzeba brać estradiol, bo nie przyrasta endometrium. Miałam nawet zmieniane leki bo miałam cieniutkie. No a jak nie brałam clo, endo było prawidłowe.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
myssss wrote:Dziewczyny,czy ktoras z Was tak jak ja nie ma zaleconego przy clo progesteronu (luteine, duphaston)? Mam plamienia na kilka dni przed @, mimo to lekarz twierdzzi ze to przez grube endonetrium. Mam brac Luteine dopiero po pozytywnym tescie. Przy synku w sumie taki sam schemat a sie udalo. Ale moze teraz jednak w tym tkwi problem?
Ja mam aż dwie tab luteiny, może zapytaj lekarza bo chyba jednak warto ją brać.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Selina wrote:Kasiulka nie wiem czy Clo wydłuży @, ja u siebie tego nie zauważyłam. Jedz migdały i pij czerwone wino (lampka co wieczór), to wpływa na poprawę endometrium. A od owulacji możesz jeść świeżego ananasa, bo zawiera bromelanine która wpływa dobrze na ukrwienie endo co sprzyja zagniezdzeniu
Jak ja nienawidzę ananasa, ale chyba skuszę się na niego. Ile dni pasuje go jeść i jak dużo? -
Dziewczyny ja i bez owulacji miałam słabe endo, coś pomagały migdały i wino czerwone. A ostatnio brałam tabletki z olejku wiesiołka i w okolicach owulacji miałam edno koło 1 cm, czyl dobre. Ale okres znowu miałam "bez szału".
kasiulka zapytaj lekarki co będzie Ci robić usg jakie masz grube, jakby Ci sama nie powiedziała i zapamiętasz sobie -
kasiulka1082 wrote:Ja też się boję o moje endo, tym bardziej że na wynikach z usg nigdzie nie mam informacji jak to u mnie wyglądało
Zapytaj następnym razem jak będziesz miała usg jakie masz endometrium. I panią w rejestracji się nie przejmuj, one tak mają. Trzeba walczyć o swoje -
Paulas wrote:Ja dziś kolejny cykl z clo, pierwsza tabletka. Jak zawsze denerwuję się, żeby nie mieć skutków ubocznych
W środę wizyta u lekarki. Ale coś czuję, że ten cykl nie będzie taki fajny (w sensie owulacja) jak poprzedni.
Dlaczego myślisz, że nie będzie nic z tego cyklu? I to przy clo? -
nick nieaktualnyPaulas wrote:Przypomnij jak się czułaś
kasiulka1082 olej z wiesiołka do owulacji.
Później ból jajników na zmianę i mega bolesna owulacja. Jednak 3 cykl (ponad pół roku po tamtych dwóch) nie czułam kompletnie NICkasiulka1082 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po 4 tab - 2 dni z clo. Ok dwie, trzy godziny po trzeciej czułam się niezbyt dobrze, brzuch bolał mocno, bardziej z lewej strony. Czy to normalne, że tak szybko organizm zareagował?13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb