X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Malinowaa Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No mnie też ciągnie po lewej stronie... wczoraj zastrzyk na pęknięcie i dzisiaj od 14. ciągnie...może pęka? Rano działaliśmy. Jutro powtarzamy. I się zobaczy. Miałam się nie nastawiać w tym cyklu, ale ciężko.
    Oby, oby <3 powodzenia! :*

06.2016 Aniołek 6tc
    11.2016 laparoskopia, diagnoza endometrioza 1/2st.
    08.03.2018 pozytywny test <3 33dc beta 4488
    28.10.2018 Wojtek 2860g i 52cm szczęścia <3
    zrz6j44jznn2sako.png
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix oj ciężko się nie nastawiać, ja w tym miesiącu wyjątkowo schizuje i rozczarowanie będzie bardziej boleć.

Malinowaa ja też nie lubię zastrzyków, ten mi robiła siostra, bo sama bym chyba nie dała rady i o dziwo samo wbicie igły nie bolało :D odrobinkę tylko jak wpuszczała ten lek.

Cholera nie mam tych plamień jak wcześniej i to mnie napawa taką nadzieją. Możliwe, że po 2 cyklach z duphastonem, dopiero przy 3 podziałał on na te plamienia, w sensie że ich nie ma?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie CLO nie podziałało i od nowego cyklu mam wizje zastrzyków z gonadotropinami :( Sama się będę kłuć bo wolę mieć kontrolę nad tempem wstrzykiwania, ale generalnie trochę mnie to stresuje i przeraża :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 23:43

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i idealnie 13 dzień brania luteiny, rano obudził mnie ból brzucha jak na okres. Mocny. Zrobiłam test, oczywiście negatyw. Zastanawiam się czy robić badanie z krwi czy sobie już odpuścić, bo wiadomo test ma słaba czułość, ale w sumie te bóle o niczym innym nie mogą świadczyć jak o okresie. Porażka jednym słowem.

• Klusix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas, przykro mi. Sama nie wiem, co z betą. Zobacz do jutra, czy Ci się @ nie rozkręci.
    My dziś rano poprawiliśmy. Już poza nami. Trzeba czekać. Od wtorku jadę z dupkiem przez 10 dni, potem test. Jeśli negatyw badanie drożności jajowodów.

Mi zastrzyki robią koleżanki - mąż odmówił. Ale chyba sama bym potrafiła też. Tym_janek - a nie proponował Ci gin stymulacji letrozolem przed gonatropinami? Chociaż w sumie to ja miałam gonadropiny plus clo w tym cyklu - wzięłam zastrzyk jeden z menopuru na przyspieszenie wzrostu.

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam zrobić betę, wynik poniżej 1. Czyli tylko potwierdziła. Wzięłam tabletkę przeciwbólowa i czekam na okres. Duphastonu już nie brałam dziś. To moj 13 dzień brania duphastonu. Myśle, ze beta z krwi jest już wiarygodna i dobrze ze odstawiłam duphaston? Do tego jeszcze te bóle jak na okres.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakby tego było mało rozbiera mnie choroba. Pechowy bardzo dzień

• Klusix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas, a który to dzień cyklu?

6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 ale u mnie cykle różne. 17 dzień od zastrzyku ovitrelle.

• Klusix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba test wiarygodny :(

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski,

miałam napisać jak wrócę od doktorka więc jestem. wiadomości są po części dobre po części średnio. po pierwsze to miałam w tym cyklu przy zestawie aromek-bromergon-duphaston-witaminy dwie owulacje, znaczy z obu jajników i to obie dobrej jakości. z tego akurat się cieszę bo po częsci są zwiększone szanse. endo też ładne 12mm. po drugie coś zrobiło mi się znowu w okolicy jajnika lub jajowodu, jakiś balonik wypełniony płynem. nie wiem co to doktorek powiedział, ze może jakiś wodniaczek ale jak na razie nie przejmował by się tym, nie jest to duże i raczej nic powaznego. powiedział, ze nawet jak jest to w okolicy jajowodu i mogłoby cokolwiek zablokować to z lewego też była owulka i żeby się nie przejmować. nie wiem co mam myśleś za bardzo bo jakos mnie nie przekonał. w nastpnym cyklu mam przyjść i wtedy jesli jeszcze to tam będzie bliżej się przyjrzymy. poza tym pierwszy raz wspomniał o inseminacji co też mnie nie pocieszyło bo to znak, że nic nie pomogło i nie ma już pomysłów. tak więc jeszcze 2 miesiące zestaw jak wyżej, a potem przygotowania do inseminacji. a co i jak dalej to już nie wiem

tym_janek lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 może ten wodniaczek się wchłonie i nie będzie złe. A skoro leki działają to szansa na naturalna ciąże jest.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Paulas, przykro mi. Sama nie wiem, co z betą. Zobacz do jutra, czy Ci się @ nie rozkręci.
    My dziś rano poprawiliśmy. Już poza nami. Trzeba czekać. Od wtorku jadę z dupkiem przez 10 dni, potem test. Jeśli negatyw badanie drożności jajowodów.

Mi zastrzyki robią koleżanki - mąż odmówił. Ale chyba sama bym potrafiła też. Tym_janek - a nie proponował Ci gin stymulacji letrozolem przed gonatropinami? Chociaż w sumie to ja miałam gonadropiny plus clo w tym cyklu - wzięłam zastrzyk jeden z menopuru na przyspieszenie wzrostu.

No właśnie nie, bo u mnie jest też problem, że endometrium jest cienkie, no i zarówno clo jak i latrozol tylko pogarszają sytuację w tym temacie, a gonadotropiny podobno stymulują bez wpływu na przyrost endometrium. No a bez sensu hodować jajeczka, skoro nie będą miały się w czym zagnieżdżać. Przynajmniej tak mi to lekarz tłumaczył.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma to sens. :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Marlena88 może ten wodniaczek się wchłonie i nie będzie złe. A skoro leki działają to szansa na naturalna ciąże jest.
    wiesz co on się tak naprawde pojawił z nikąd. 2 miesi\ące wczesniej go nie było. więc też mam taka nadzieję, że zniknie i już i jak pójdę w przyszłym cyklu to go już nie będzie. i tak mam juz tego wszystkiego dosyć. jak już usłyszałam o inseminacji to jakoś się załamałam bo tyle czasu leczenia farmakologicznego i nic i juz nawet pomysłów więcej nie ma.

jedyn nadzieja w tym dwóch jajeczkach co mi tam ładnie urosły. może jednak coś się uda po tym aromku.

Selina lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Malinowaa Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 u mnie w kwietniu też ukazał się wodniak i w czerwcu zniknął. Do tej pory nie powrócił, bo niestety takie zmiany mają tendencje do nawracania. Jeśli jest niewielki to nie musiał zamknąć światła jajowodu więc szansa też może być z tego jajnika gdzie on jest :) ważne by się nie opróżnił przy zagnieżdżeniu, bo niestety może siee to nie skończyć dobrze. Przepraszam jak nastraszyłam, ale myślę że lepiej wiedzieć z czym ma sie do czynienia.

06.2016 Aniołek 6tc
    11.2016 laparoskopia, diagnoza endometrioza 1/2st.
    08.03.2018 pozytywny test <3 33dc beta 4488
    28.10.2018 Wojtek 2860g i 52cm szczęścia <3
    zrz6j44jznn2sako.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena na pewno będzie tak jak dziewczyny piszą, szybko się wodniak wchłonie tym bardziej że lekarz powiedział, że jest mały :) Jak miałaś podwójna owu, to gitolo :D co do IUI hmmm moze jej nie trzeba będzie robić, bo się teraz uda ;) Jeśli jednak,, tfu tfu, nie to ja bym się immunologicznie przebadała z mężem zanim przystąpicie do IUI. Idź do dobrego immunologa, Paśnik jest b.polecany i niech Wam zleci badania pod tym kątem, bo może jest coś na rzeczy i zarodek jest odrzucany przy implantacji? Mało który ginekolog proponuję takie badania, dla wielu liczy się kasa a tą maja właśnie m.in.iui

Paulas przykro mi z powodu negatywu ;/ Termin @ na wtorek wypada? Jeśli tak to poczekalabym z betą do wtorku

RedRose blisko w sumie, jestem kosmetologiem ;)

Ja chyba dziś owu też miałam :P zastrzyk z piątku na sobotę, to by się zgadzało. Miałam niewielkie brunatne plamienie tak jak miesiąc temu. Wczoraj <3 nie bylo, no nocowaliśmy u znajomych po parapetowce i spaliśmy w otwartym salonie :P Za to jak wracaliśmy, to już sobie wyobrażałam jak wskoczę na męża po powrocie ;> mihihi
    Jak go już wykorzystałam, to wzięliśmy się za wybieranie zdjęć do wydruku z wesela i z różnych wakacji i zorientowaliśmy się, że mamy dziś 2 rocznicę zaręczyn ;) Niby takie nic, ale to było właśnie na jednych z najpiękniejszych wakacji :D i taaak się rozmarzylismy przy tych górach <3 łezka się w oku zakręciła. Obiecywaliśmy sobie wiele razy że za 20-30lat wrócimy tam i będziemy świętować i wspominać. Kurde owulka wtedy co taka rocznica, przypadek? Nje sondze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 21:48

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    No właśnie nie, bo u mnie jest też problem, że endometrium jest cienkie, no i zarówno clo jak i latrozol tylko pogarszają sytuację w tym temacie, a gonadotropiny podobno stymulują bez wpływu na przyrost endometrium. No a bez sensu hodować jajeczka, skoro nie będą miały się w czym zagnieżdżać. Przynajmniej tak mi to lekarz tłumaczył.

A bierzesz wiesiołek na poprawienie endometrium?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina taka rocznica to dobra okazja, aby los się uśmiechnął :D

Tak podejrzewałam, że jesteś kosmetologiem albo robisz paznokcie :)

A jeśli chodzi o mnie to zrobiłam już betę dziś przez ten niemiłosierny ból na dole, tak jak na okres, do tego strasznie kuł mnie jajnik ten z którego była owulacja i trochę drugi. Chyba bez przeciwbólowej nie wytrzymałabym tego bólu a podejrzewając ciąże bałabym się brać.
    Dziś miałabym 13 dzień brania duphastonu i 17 od zastrzyku. Myślę, że wynik bety jest wiarygodny, bo mam poniżej 1 a normy labolatorium przy ciązy od 1 do 10 tygodnia to minimum 200, przy 25 zalecane jest powtórzenia po 48 godzinach.
    Okres jeszcze nie przyszedł, ale brzuch boli jak przeciwbólowe przestają działać.

Selina lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    A bierzesz wiesiołek na poprawienie endometrium?

Brałam, ale przestałam, bo mam po nim takie skurcze, że czuję się jakbym wiecznie @ miała :/ Chyba mój organizm nie lubi wiesiołka :(

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ