CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już nawet mam myśli, że jak temperatura będzie się tak ładnie utrzymywać to w środę pójdę na bete
jestem szalona...
06.2016 Aniołek 6tc
11.2016 laparoskopia, diagnoza endometrioza 1/2st.
08.03.2018 pozytywny test33dc beta 4488
28.10.2018 Wojtek 2860g i 52cm szczęścia
-
nick nieaktualnyMalinowa jak miałaś za wysoki kwas to nie za dobrze, taki poziom sporo powyżej normy też bywa toksyczny. Jeśli przyjmujesz syntetyczny kwas foliowy powinnaś się przerzucić na formę metylowana tzn.folian. Widocznie Twój organizm nie przyswaja zwykłego kwasu i krąży w krwiobiegu co może powodować podwyższenie homocysteiny
W sumie z tym testowaniem i negowaniem już nic mnie nie dziwijak laskom na wątku testowym ostatnio wychodzą bety w 9-10dpo i sikańce, to sama się zaczęłam nakręcać na szybsze testowanie
W czwartek jednak dupka skończę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 17:40
-
Powiem Ci, że ja ogólnie jem dużo kiełków, pije sok z buraków plus do tego łykałam kwas foliowy, więc wynik mnie nie zdziwił
w styczniu zbadam kontrolnie co tam się zadziało
No właśnie tak czytałam, że bete na upartego można zrobić 10dpo, ale to zobaczyny bo jestem leniwcem i nie bedzie mi sie chciało pewnie ruszyć dupki do laboratorium06.2016 Aniołek 6tc
-
Selina wrote:Upuscilam krwi, prog i kwas foliowy, wyniki pewnie je wieczorem.
Poza tym siknęłam rekreacyjnie na testa w nadzieji, że zobaczę jeszcze cień kreski po zastrzykua tu lipton, biel vizira (uwaga lokowanie produktów heh
). No trudno. W piątek nawet nie liczę na 2 kreskę ciążową, jakoś nic się nie dzieje
Selina lubi tę wiadomość
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Cześć dziewczyny,
Mam takie pytanko....czy clo podwyższa temperarurę??? to jest mój pierwszy cykl z clo brałam 1x1 od 3 do 7 dnia cyklu i wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Od pół roku mierze temperaturę (oczywiście o tej samej porze itd.)i od wczoraj temperatura wzrasta...(02.12 6 dc-36,61, 03.12 7 dc 36,75, 04.12 8 dc 36.82) a jestem w fazie niskich temperatur a na owulację za wcześnie...oczywiście nie jestem przeziębiona ani chora.
Teraz nie wiem czy to przez lek czy jest coś nie tak i ten cykl przepadłJula_90 -
nick nieaktualnyMalinowa naturalny kwas foliowy w nadmiarze jest usuwany z organizmu a nie krąży po krwioobiegu. Nie powinnaś brać syntetycznego, bo Ci się nie wchłania
Ja zła jestem kurdeZbadałam dziś proga i kwas i o ile z proga zadowolona jestem (21,54ng) o tyle kuzwa mam za wysoki ten kwas! A wlasnie o tym gadamy... Kurde od sierpnia biore tylko metyle. W sierpniu przy wykryciu mutacji miałam 19,7 czyli troszke ponad normę (18,7) a dziś zbadałam i mam 27!!
do pazdziernika brałam tylko B-right i w nim jest 0,4mcg folianu i gin koncem pazdziernika kazała mi brac jeszcze 0,4 dodatkowo, wiec brałam. Teraz kurcze mysle, ze przedobrzyłam
echh wiem, ze nadmiar kwasu moze byc toksyczny a tego bym nie chciała. Od jutra pewnie po 2-3 zielone herbaty bede pila i wiecej kawy, zeby toto wypłukać
Klusix czeka nas masowe testowangoja czuje jednak, ze polegnę w przedbiegach
Jula tak, Clo moze podwyzszac tempkeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 00:02
-
Jula miałam tą samą sytuację z temperaturą, więc tak oczywiście może
Selina jak już zacznę brać kwas foliowy to poproszę gin o zmetylowaną formę. Czyli widzę, że też musisz zrobić sobie detoksja miałam chyba ponad 34 kwasu foliowego
Czyli dziewczyny czekamy na piątektemperatura w tym cyklu bardzo mnie rozpieszcza, daje nadzieje i do tego brak bólu okresowego. Chyba za bardzo sie nakrecam, upadek może być bolesny
i Selina nie ma przebiegów dzielnie się trzymamy do piątku! :*
06.2016 Aniołek 6tc
-
Jula_90 wrote:Dzięki dziewczyny już się bałam, że ten cykl poszedł na straty ale jest nadzieja...06.2016 Aniołek 6tc
-
Ja dzisiaj musze isc do labu na wymaz (prosze, niech ta @ poczeka chociaz do wieczora). Brzuch mnie boli jak cholera juz, az mnie mdli dzisiaj
Nie wiem czy dla formalnosci juz sobie od razu tej bety nie zrobic, bo przed HSG i tak bede musiala ja zrobic. Jak myslicie?
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Sellina, ja tez przedawkowalam z kwasem foliowym
dzis zrobilam i wynik 22 ng/ml
przerzucilam sie juz chwile temu na metylowana wersje, moze nie bede brala codziennie przez jakis czas?
Poza tym TSH spadlo do 1,6 wiec super i w piatek po recepte na dalszy ciag euthyroxu
Teraz juz czekam na @, bol juz sie pojawia, wiec najpozniej w piatek sie zacznie
My niestety narazie pasujemy w tym miesiacu i z clo i ze staraniami, bo wyjezdzamy i musze sie zaszczepic i trzeba czekac 6 tyg. Powrot po nowym roku, chociaz wyryczalam juz litry lez, ze na wlasne zyczenie tracimy miesiac czasu... no nic, moze 2018 okaze sie bardziej laskawy -
nick nieaktualnyAgnessa może wcale nie tracicie
to że będziesz bez leków i stymulacji wcale nie znaczy, że cykl stracony! Czasem organizm potrzebuje takiego oddechu od leków i pilnowania dni, terminów itd. Na pewno Wam wyjdzie na dobre
Tym_janek kurczepoczekaj parę dni aż @ się skończy i nie będzie ani śladu plamien i leć na posiew. Ja jak zrobiłam w Synevo to po 2-3dniach miałam wszystkie wyniki. Może uda się w tym cyklu pyknac to hsg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:03
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Dałaś mi nadzieję z tym Synevo, bo w diagostyce czeka się ok. tydzień, to już by było po zawodach.
A tak to może się udać! będę próbować. Ostatnio @ z plamieniami trwała 6 dni, to jest to wykonalne jeśli uda mi się klepnąć termin na hsg na 10 dc...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
No dobra, udało się znaleźć Sono-HSG z pianką kontrastową na 15 grudnia (11 dc), więc teraz czekam na wszystkie złote rady jak sprawić aby @ się szybko skończyła, abym ten wymaz zdążyła zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 16:48
Selina lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:No dobra, udało się znaleźć Sono-HSG z pianką kontrastową na 14 grudnia (10 dc), więc teraz czekam na wszystkie złote rady jak sprawić aby @ się szybko skończyła, abym ten wymaz zdążyła zrobić
gdzie znalazłaś? w Synevo też Ci powiedzą że tydzień, ale ile razy tam badania robiła (posiewy, wymazy, badania krwi) to zawsze były połowę szybciej niż mówili. Byłam na Basztowej
Heh nie mam złotych rad na rychły koniec małpy niestetyale będę moooocno trzymać kciuki żeby tym razem 4dni trwała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 16:40
-
Jednak 15, a nie 14 grudzień, to mi kupiło jeszcze 1 dzień zapasu. Pójdę w takim razie tak jak ty, na Basztową, jak tylko skończę plamienie pookresowe. Ale bym chciała aby to wszystko się spięło w czasie
Czuję się jak jakaś hazardzistka
Znalazłam w ProCreative, na stronie o tym nie piszą, ale pani w rejestracji mi powiedziała, że to Sono u nich jest z pianką a nie z solą fizjologiczną, więc spoko.Selina lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020