CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
a myślisz że samo CLO może sprawić że pęcherzyk pęknie? Bo nie znam się za bardzo na tym a usg bd miała w następnym cyklu w 16 dniu. Myślisz że to nie bdz za późno?(biorę clo od 5 do 9dc)A w dodatku lekarz mi powiedział ostatnio że na ciążę bdz trzeba poczekać ok 4 mies
-
Kochane, odebrałam dziś wyniki progesteronu.
Mój wynik- 20,63ng/ml (7 dni po owu) przy normach lab.:
do 0,30 -faza folikularna
1,20- 15,90 -faza lutealna
do 0,20 -kobiety po monopauzie
20,9- 147,3 -ciąża I trymestr
22,5- 95,3 -ciąża II trymestr
27,9- 242,5 -ciąża III trymestr
co o tym myślicie?Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEditt93 wrote:a myślisz że samo CLO może sprawić że pęcherzyk pęknie? Bo nie znam się za bardzo na tym a usg bd miała w następnym cyklu w 16 dniu. Myślisz że to nie bdz za późno?(biorę clo od 5 do 9dc)A w dodatku lekarz mi powiedział ostatnio że na ciążę bdz trzeba poczekać ok 4 mies
moze peknac sam ,...mi sam pekl 2 razy !! Zalezy jak dlugie masz cykle ...!?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:36
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Kochane, odebrałam dziś wyniki progesteronu.
Mój wynik- 20,63ng/ml (7 dni po owu) przy normach lab.:
do 0,30 -faza folikularna
1,20- 15,90 -faza lutealna
do 0,20 -kobiety po monopauzie
20,9- 147,3 -ciąża I trymestr
22,5- 95,3 -ciąża II trymestr
27,9- 242,5 -ciąża III trymestr
co o tym myślicie?
wyglada ze cos sie dzieje ...tak jak na ciaze ....po wyniku ...ja mialam 20.2 i byla ciaza...potemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:42
-
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:wyglada ze cos sie dzieje ...tak jak na ciaze ....po wyniku ...ja mialam 20.2 i byla ciaza...potemDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
jestem teraz na duphastonie biorę go od 16-25 dc i ostatni miałam co 26-27 dni. nie wiem czy to możliwe że sam pęknie skoro staramy się już rok czasu a nie zabezpieczamy o wiele więcej.... a jak nie brałam leków to mogłam nie mieć okresu nawet 6 mies...
-
Tuczyłam go ogromnie. A endo to już w ogóle. Orzechów w tym cyklu zjadłam więcej niż przez cały poprzedni rok
A tu taka lipa. W piątek idę jeszcze na 2 monit sprawdzić, czy w ogóle rośnie. Może na drugi cykl zwiększy mi dawkę.
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Editt93 wrote:a myślisz że samo CLO może sprawić że pęcherzyk pęknie? Bo nie znam się za bardzo na tym a usg bd miała w następnym cyklu w 16 dniu. Myślisz że to nie bdz za późno?(biorę clo od 5 do 9dc)A w dodatku lekarz mi powiedział ostatnio że na ciążę bdz trzeba poczekać ok 4 mies
-
Ja teraz jestem drugi cykl na Clo. W tamtym cyklu dostałam pregnyl na pęknięcie,ale pęcherzyk nie pękł (12dc miał 19mm i endometrium cieniutkie bo 5,5mm). Jeszcze się nie wchłonąl. W tym cyklu (13dc) pęcherzyk 18mm i endometrium 7mm. Zastrzyku nie dostanę przez ten nie pekniety pecherzyk z zeszlego cyklu. Nie wiem czy pęcherzyk sam pęknie.
-
Z zasady nie podaje sie w kolejnym cyklu stymulacji jajniki jesli po wczesniejszym pozostala torbielka..Dziwie sie ze kazal ci brac clo , mimo ze tamten przerosl..Powinien dac ci cos na jej wchloniecie , potem stymulka i zastrzyk na pekniecie...
-
Na USG byłam tylko raz. Nie kazała mi więcej przyjeżdżać, jeśli nie będzie mnie nic niepokoić. Nie boli mnie jajnik ani nic, ale czułam, że nie pękł.
Powiedziała, że jeśli nic się nie będzie działo, to mam brać normalnie CLO, a jeśli będzie mnie coś niepokoić, wtedy mam przyjechać po @. -
Przy clo ryzyko przestymulowania sie jest dosc wysokie.Wtedy czestio dochodzi do wytworzenia sie wielkich robieli zagrazajacych skreceniem jajowodow lub peknieciem.Przez to wiekszosc ginekologow kieruje sie zasada ze przy stymulacji powinno sie zrobic usg przed i po domniemanym pekneciu .Gdyby dala ci na wchloneicie nie byloby teraz zastanawiania sie nad tym czy kolejny pecherzyk nie peknie i nie rpzerodzi sie w torbielke czynnosciowa..
Ale co gin to metoda... -
Another wrote:13 dc, pęcherzyk 10 mm, endo 6.4
W piątek powtórka, ale według lekarza można już ten cykl odpuścić. Eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 09:21
Another lubi tę wiadomość