X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi, Marudaruda, to dokładnie tak jak mój mąż (morfologia 3%). A co to znaczy duza ilość? U nas 105 mln/ml, to jest dużo? Lekarz twierdzi, ze nie jest źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:03

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Olga przykro mi :(
    Patrycja super, że dostałaś tę pracę! :)
    Erinti i jak to krwawienie? Wszystko już dobrze?

Dziewczyny u mnie zaraz koniec @ to był pierwszy cykl z clo i okres różnił się od tych bez clo. Pierwszy dzień okresu było tylko malutkie krwawienie na brązowo, na drugi dzień już czerwona krew ale mało i dopiero 3, 4 dzień było dużo i bardziej obficie niż bez clo...
    Teraz mam do Was takie pytanie, czy clo się bierze zawsze w ciągu kilku miesięcy? Czy można np: 1 cykl brać, potem miesiąc bez clo i kolejny cykl znowu clo, co o tym myślicie?
    Moim zdaniem, to nie ma znaczenia. Wiem tylko że po pół roku zaleca się przerwę, a w zasadzie zakończenie leczenia, bo skori nie ma efektu ti trzeba zmienić sposób postępowania. A dlaczego chcesz zrobić przerwę?

26.12.2015- Emilia ❤️
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Heidi, Marudaruda, to dokładnie tak jak mój mąż (morfologia 3%). A co to znaczy duza ilość? U nas 105 mln/ml, to jest dużo? Lekarz twierdzi, ze nie jest źle.
    Wg mnie to bardzo dużo...norma jest 15mln/ml :)

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Cześć :)
    Melduję się z ostatniego dnia z clo ;) Wieczorem wezmę ostatnią tabletkę, ale nie spodziewałam się, że tak szybko zacznie działać. Jajniki od 3 dni grają disco, jeszcze nie takie mocne, ale już coś. I mam wrażenie, że ból się nasila. Do tego wczoraj pojawił mi się śluz i się utrzymuje... Zastanawiam się od kiedy i jak często <3.. Poradźcie! Mój mąż ma bardzo dużą ilość plemników, ale morfologię 3%. Od dzisiaj codziennie czy co 2 dni?
    A masz monitoring? Bo ja się tym sugeruję. Jak biorę zastrzyk to od tego dnia codziennie przez 3 dni i myślę ze powinno wystarczyć. A poza tym okresem wtedy kiedy macie ochote ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:11

26.12.2015- Emilia ❤️
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Eluś, już nie pamiętam, a wyniki mam w domu. Jeśli Twój lekarz twierdzi, że jest ok, to możesz być spokojna. A robiliście MAR i HBA? Bo mi właśnie po tych wynikach pani dr powiedziała, że problem nie wynika z czynnika męskiego.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Eluś, już nie pamiętam, a wyniki mam w domu. Jeśli Twój lekarz twierdzi, że jest ok, to możesz być spokojna. A robiliście MAR i HBA? Bo mi właśnie po tych wynikach pani dr powiedziała, że problem nie wynika z czynnika męskiego.
    Niestety tych badań nie mamy, a robilismy rozszerzone badanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 17:41

26.12.2015- Emilia ❤️
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Moim zdaniem, to nie ma znaczenia. Wiem tylko że po pół roku zaleca się przerwę, a w zasadzie zakończenie leczenia, bo skori nie ma efektu ti trzeba zmienić sposób postępowania. A dlaczego chcesz zrobić przerwę?

Eluś dziękuję za odpowiedź, tak też właśnie myślę, że nic się nie stanie jak będzie miesiąc przerwy. Wiesz, specjalnie nie robię tej przerwy w clo, tylko pech chciał, że 1cykl z clo byłam na wycieczce i je wziełam i gdzieś wsadzilam, spakowałam i nie wiem gdzie.. nie mogę ich znaleźć, zapadły się pod ziemię. Kupuję teraz clo od dziewczyny z forum, i będę brać znowu od przyszłego, bo od poniedziałku dostałam @ i nie zdążyłam się zorganizować aby szybciej je "zalatwic" bo jeszcze problem jest taki, że mieszkam za granicą i mam utrudnienie,nie mogę z dnia na dzień iść do mojego lekarza... Tak więc pechowo wyszło, i zeszły cykl brałam clo, ten cykl bez, a kolejny znowu clo. Mam nadzieję, że organizm dobrze to przyjmie.

• Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka czytałam Twojego posta z rana i specjalnie pytałam lekarza czy można zrobić przerwę po miesiącu z clo i On powiedział że oczywiście że można tylko w cyklu bez clo będą mniejsze szanse na ciąże,a pózniej znowu możesz rozpocząć kolejny cykl z clo w dawkach jakie Ci lekarz wcześniej przepisał.

Dziewczyny ale jestem wściekła,aż ze złości się popłakałam. Dla przypomnienia wam; to mój pierwszy cykl z clo, cykle krótkie 24-23dni. Miałam monitoring w środę w 11dc w lewym jajniku dużo małych pęcherzyków,dominującego brak. Od weekendu strasznie mnie boli jajnik z lewej strony każdego dnia mniej ale nadal boli. w środę 18dc był pęcherzyk 20mm gin powiedział że już powinien pękać. Dziś poszłam do innego gina że sprawdzić czy pękł(bo mój przyjmuje tylko w środy)i okazuje się że mam torbiel 28mm lekarz kazał mi brać luteine i przyjść za tydzień do kontroli. kupiłam tą luteine dopochwową i z tego wszystkiego zapomniałam się go dopytać ile mam to stosować. Czy któraś z Was brała luteine na torbiel?

listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39, jesteś aniołem! Dziękuję bardzo!!! ❤❤ czyli spokojnie mogę mieć miesiąc przerwy w clo, ufff mega ulga, jeszcze raz dziękuję!!! ❤❤❤❤

Kurczę, ale u Ciebie nienajlepiej.. Tak mi przykro, że masz tą torbiel :( ja niestety nic mądrego nie poradze, bo nigdy nie miałam takiej sytuacji, ale mi lekarz przypisał luteine na podtrzymanie ciąży, tzn mam ją brać od razu gdy zobaczę 2 kreski na teście. Może inne dziewczyny coś doradzą, jak to wygląda z torbielą.

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    AneTka czytałam Twojego posta z rana i specjalnie pytałam lekarza czy można zrobić przerwę po miesiącu z clo i On powiedział że oczywiście że można tylko w cyklu bez clo będą mniejsze szanse na ciąże,a pózniej znowu możesz rozpocząć kolejny cykl z clo w dawkach jakie Ci lekarz wcześniej przepisał.

Dziewczyny ale jestem wściekła,aż ze złości się popłakałam. Dla przypomnienia wam; to mój pierwszy cykl z clo, cykle krótkie 24-23dni. Miałam monitoring w środę w 11dc w lewym jajniku dużo małych pęcherzyków,dominującego brak. Od weekendu strasznie mnie boli jajnik z lewej strony każdego dnia mniej ale nadal boli. w środę 18dc był pęcherzyk 20mm gin powiedział że już powinien pękać. Dziś poszłam do innego gina że sprawdzić czy pękł(bo mój przyjmuje tylko w środy)i okazuje się że mam torbiel 28mm lekarz kazał mi brać luteine i przyjść za tydzień do kontroli. kupiłam tą luteine dopochwową i z tego wszystkiego zapomniałam się go dopytać ile mam to stosować. Czy któraś z Was brała luteine na torbiel?
    Hera, na razie bierz do dnia kontroli, dziewczyny które się wspomagają progesteronem biorą go nawet do 14 dni po owu, więc spokojnie. Ja też mam tendencje do nie pękających pęcherzyków, dlatego na wszelki wypadek zawsze robię zastrzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:24

26.12.2015- Emilia ❤️
  • Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam torbiele przy naturalnych cyklach miesiąc po miesiącu, z miesiączka się wchłaniały a gigant 10cm wchłaniał się dwa cykle ale obyło się bez ingerencji lekarzy - po miesiączce zejdzie- 3mam kciuki ❤️

Hera39 lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Hera, na razie bierz do dnia kontroli, dziewczyny które się wspomagają progesteronem biorą go nawet do 14 dni po owu, więc spokojnie. Ja też mam tendencje do nie pękających pęcherzyków, dlatego na wszelki wypadek zawsze robię zastrzyk.
    Ja pierwszy raz w życiu mam torbiel,przepisał mi luteine 50 dopochwową ale nie wiem ile razy dziennie te tabletki mam brać.Wzięłam jedną i czekam, może ktoś mi odpiszę kto był też w takiej sytuacji.
    Anetka jeśli chodzi o luteinę na podtrzymanie to też w poprzedniej ciąży od samego początku brałam bo dzień po becie zaczęłam plamić ale po luteinie było okey.

• Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Ja miałam torbiele przy naturalnych cyklach miesiąc po miesiącu, z miesiączka się wchłaniały a gigant 10cm wchłaniał się dwa cykle ale obyło się bez ingerencji lekarzy - po miesiączce zejdzie- 3mam kciuki ❤️
    Dzięki, mam nadzieję że w moim przypadku też tak będzie.

Patrycja201501 lubi tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam betę i w sumie nie wiem po co. Zgodnie z planem miałam robić w środę 11 lipca, ale że mam wyjazd, zrobiłam z ciekawości dzisiaj po południu. To mój 24 dc. 12 dc miałam Ovitrelle. Teraz Duphaston i Estrofem. Wynik 1,15. Myślicie, że są jakieś szanse, żeby do środy się coś zmieniło?

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
  • Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam betę i w sumie nie wiem po co. Zgodnie z planem miałam robić w środę 11 lipca, ale że mam wyjazd, zrobiłam z ciekawości dzisiaj po południu. To mój 24 dc. 12 dc miałam Ovitrelle. Teraz Duphaston i Estrofem. Wynik 1,15. Myślicie, że są jakieś szanse, żeby do środy się coś zmieniło?
    Każdy organizm inaczej reaguje na ovitrelle,jedne dziewczyny już po 10dniach nie mają już śladu a innym nawet po 14dniach dalej będzie wykrywalne.
    Powtórz betę w poniedziałek i będziesz wszystko wiedziała,jeżeli zmaleje to będziesz wiedziała że wykryto dziś Ovitrelle a jeśli wzrośnie(czego Ci życzę) to już będzie wiadomo że ciąża.

Heidi Di lubi tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    Każdy organizm inaczej reaguje na ovitrelle,jedne dziewczyny już po 10dniach nie mają już śladu a innym nawet po 14dniach dalej będzie wykrywalne.
    Powtórz betę w poniedziałek i będziesz wszystko wiedziała,jeżeli zmaleje to będziesz wiedziała że wykryto dziś Ovitrelle a jeśli wzrośnie(czego Ci życzę) to już będzie wiadomo że ciąża.
    Dziękuję :)

Starania od 2017 r.

I IVF:
    1.2021 SYNECZEK <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera 28mm to jeszcze nie torbiel, od 30mm można o niej mówić. Mnie bez zastrzyków właśnie pęcherzyki przy takiej wielkości pękały... Musisz dostać zastrzyk w następnym cyklu przy takiej wielkości ok.20mm. Widzisz u mnie 1 lekarz jak zobaczył pęcherzyk 28mm powiedział tylko że za duży, na zastrzyk zampozno bo pewnie zaraz sam pęknie (to był jakiś taki gin od jednorazowego monitoringu). Wściekła byłam jak 150, w ogóle wielu lekarzy nie widziało problemu w tym że rosną mi takie duże pęcherzyki. Dopiero jak zmieniłam dr, to zwróciła na to uwagę i zaczęłyśmy stymulację+zastrzyk

• Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już jest torbiel, w środę był wyraznie widoczny pęcherzyk,a wczoraj tylko wielka czarna plama 28mm. W środę mi powiedział że pęcherzyk jest w sam raz do pęknięcia i pewnie sam pęknie,bo na zastrzyk już jest trochę pózno a w ogóle nawet jak mi go przepisze to jest go bardzo ciężko dostać na naszym terenie (w naszych aptekach)(mieszkam na wsi zabitej dechami) I tak się zastanawiam bo nie wiem do końca co miał na myśli i nawet nie zapytałam jaki to zastrzyk.
    Czy faktycznie jest jakiś problem z kupnem zastrzyku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 09:36

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    U mnie to już jest torbiel, w środę był wyraznie widoczny pęcherzyk,a wczoraj tylko wielka czarna plama 28mm. W środę mi powiedział że pęcherzyk jest w sam raz do pęknięcia i pewnie sam pęknie,bo na zastrzyk już jest trochę pózno a w ogóle nawet jak mi go przepisze to jest go bardzo ciężko dostać na naszym terenie (w naszych aptekach)(mieszkam na wsi zabitej dechami) I tak się zastanawiam bo nie wiem do końca co miał na myśli i nawet nie zapytałam jaki to zastrzyk.
    Czy faktycznie jest jakiś problem z kupnem zastrzyku?
    U mnie nie ma problemu, ale mieszkam w mieście i apteka jest na kazdym rogu. Za to zakres cen porażający, więc warto trochę poszukać gdzie jest taniej.
    Mi lekarka mówiła, że mogę zaryzykować bez zastrzyku, ale ja uznałam, że szkoda cyklu i uparłam się na zastrzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:50

26.12.2015- Emilia ❤️
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    Ja pierwszy raz w życiu mam torbiel,przepisał mi luteine 50 dopochwową ale nie wiem ile razy dziennie te tabletki mam brać.Wzięłam jedną i czekam, może ktoś mi odpiszę kto był też w takiej sytuacji.
    Anetka jeśli chodzi o luteinę na podtrzymanie to też w poprzedniej ciąży od samego początku brałam bo dzień po becie zaczęłam plamić ale po luteinie było okey.
    Myślę że 2x dziennie to conajmniej, ale może lekarz ma inną teorię, nie masz możliwości żeby się z nim skontaktować?

Hera39 lubi tę wiadomość

26.12.2015- Emilia ❤️
‹‹ 2891 2892 2893 2894 2895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ