X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny bo my potrzebujemy luzu troche;) i tak mamy ciężko wiec po co sobie dokładać... wiem ze łatwo mówić ale takie nakręcanie się sprawia ze później porażka boli podwójnie. Ja tez tak robiłam po owu zachowywałam się jakbym była już w ciazy a jak przyszła @ to dolina.... wiem ze łatwo się mówi, uwierzcie... ale to naprawdę nic dobrego nie przynosi.

Ag1988, Selina lubią tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • Esta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    No właśnie brałam i niewiem co mnie pokusiło na ta luteinę. Mówię ,, panie doktorze a zapisze mi pan luteinę żeby jak najszybciej zakończyć ten cykl?” Nie przemyślałam tego wogole. Teraz się mecze. Ale tez mam objawy ze raz mi niedobrze a zaraz zjadłabym konia z kopytami;) jeszcze pare dni i @ wiec to mnie pociesza ;)
    A luteine bierze sie po co czemu piszesz zeby juz ci sie zakonczyl cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 14:48

• ZosiaSamosia009988 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie z jednej strony powinnyśmy odpuścić normalnie żyć A z drugiej nadzieję sprawia że zachowujemy się różnie. I jak wcześniej pisalyscie że trzeba zyc normalnieyć czerpać z życia. I dzięki temu zdecydowałam że wracam do pracy w środę Ale co chwilę nachodzi mnie myśl że może jak się teraz udało A może lekko jest przyczepiony tak jak u Evli A ja pójdę do pracy mimo że do testu zostało tylko kilka dni to może lepiej zostać w domu. I tak co chwilę mam inne myśli..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    DZiewczyny bo my potrzebujemy luzu troche;) i tak mamy ciężko wiec po co sobie dokładać... wiem ze łatwo mówić ale takie nakręcanie się sprawia ze później porażka boli podwójnie. Ja tez tak robiłam po owu zachowywałam się jakbym była już w ciazy a jak przyszła @ to dolina.... wiem ze łatwo się mówi, uwierzcie... ale to naprawdę nic dobrego nie przynosi.

Po jednym dniu "euforii" dziś już w sumie normalnie funkcjonuje, oczywiście do alkoholu nie wracam, ale dwie kawki dziś były. Czuję, że w tym cyklu nie zaskoczyło.. Także teraz będę czekać na okres. Może w grudniu się uda, ale np. w ostatnim cyklu z lekami. Zobaczymy.

Zosia a czemu nie chcesz iść do pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 20:10

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 chce tylko nachodzą mnie myśli że może się udało A jak pójdę do pracy A.pracuje w sumie na pół ma pół trochę fizycznie trochę nie to coś dźwigne albo po prostu No nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to jak masz możliwość to idź po zwolnienie lekarskie na np. tydzień, odpoczniesz sobie a praca nie ucieknie ;) Ja mam typowo biurową prace i poza stresem nic mi nie grozi, ale że czuję, że nic z tego nie będzie to normalnie zamierzam chodzić do pracy. W grudniu urlop po świętach to wtedy odpocznę :)

• Esta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Po jednym dniu "euforii" dziś już w sumie normalnie funkcjonuje, oczywiście do alkoholu nie wracam, ale dwie kawki dziś były. Czuję, że w tym cyklu nie zaskoczyło.. Także teraz będę czekać na okres. Może w grudniu się uda, ale np. w ostatnim cyklu z lekami. Zobaczymy.

Zosia a czemu nie chcesz iść do pracy?
    Ag no ja tez czuje ze w tym cyklu sie nie udalo bo brzuch bolo jak przed @ takze jutro lub pojutrze napewno odwiedzi mnie @ ale ida swieta i szalenstwo zakupowe

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no właśnie mam możliwość tylko zastanawiam się czy to nie przesada tak chuchac. A z drugiej strony to tylko 5 dni więcej bo teraz jestem na zwolnieniu ech no do jutra muszę zdecydować i zadzwonić do lekarza. Najgorsze w tym wszystkim jest to że na ciążę i na miesiaczka są takie same objawy.. dlatego Esta może wcale nie przyjdzie @

Esta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaSamosia009988 wrote:
    Ag1988 chce tylko nachodzą mnie myśli że może się udało A jak pójdę do pracy A.pracuje w sumie na pół ma pół trochę fizycznie trochę nie to coś dźwigne albo po prostu No nie wiem..
    Lekarze mówią, żeby do momentu zanim się nie dowie o ciąży pracować tak jak się pracowało. Co innego jeśli byłaby to nowa praca i miałoby się ciężko fizycznie pracować. Żyj tak, jak żyłaś do tej pory

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selina chcialabym bardzo z toba pogadac na priv? przyjmiesz moje zaproszenie

Selina lubi tę wiadomość

START 2014 ;(
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez mnie zaczyna bolec i kłuć w podbrzuszu jak na @ Nawet nie wiem kiedy powinnam dostać, bo nie byłam na monitoringu wiec nie wiem czy była owulacja i jeśli tak to kiedy. Dziewczyny, które brały clo kilka cykli, @ raczej przychodziła wcześniej czy później niż zwykle?

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    selina chcialabym bardzo z toba pogadac na priv? przyjmiesz moje zaproszenie
    Jasne. Zaproszenia nie dostałam, ale wysyłam do Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 22:54

• Esta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Kurde tez mnie zaczyna bolec i kłuć w podbrzuszu jak na @ Nawet nie wiem kiedy powinnam dostać, bo nie byłam na monitoringu wiec nie wiem czy była owulacja i jeśli tak to kiedy. Dziewczyny, które brały clo kilka cykli, @ raczej przychodziła wcześniej czy później niż zwykle?
    I.ka ja np nie mam zadnych zmian w cyklu @ przychodzi u mnie normalnie co 25 dni po braniu clo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie po clo cykl sie skrócił do 31 dni z 40-50 dni.

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny po Łikendzie ;D Musiałam sobie na chwilę odpuścić forum by chociażby dobrze bawić się na "Andrzejkach" i nie psuć sobie i mężowi atmosfery tym na co niestety nie mam wpływu. Odpoczęłam głównie psychicznie w ten weekend, ale dziś w pracy dopada mnie mały stres bo w tym tygodniu czeka mnie testowanie i naprawdę wolałabym, żeby odbywało się to wszystko bez takiej kontroli no ale cóż, muszę to zrobić ze względu na Duphaston, by ewentualnie go odstawić lub zwiększyć ;)

Trochę Was "podczytałam" i co do psychologa - polecam z doświadczenia, byłam po drugim poronieniu i naprawdę nawet taka jedna już rozmowa dużo daje, przynajmniej mi dała.

ESTA trochę zbyt matematycznie wydaję mi się, że podchodzisz do starań ;) To nie jest tak, że 2+2=4. Kobiety, które rodziły bez problemu i te, które urodzą po problemach mogą mieć takie same kłopoty przy staraniach w pewnym momencie. Jest to złożony proces i żeby wszystko zagrało to niestety same leki, wyznaczanie dni płodnych itd nie wystarczą, natura też musi chcieć nam pomóc :)

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo trzymam kciuki za testowanie.ja robilam dzis bete i prog, ale wyniki proga beda dopiero jutro, ciekawe czy bete wrzuca wszesniej. Strasznie mnie dzis boli lewa str przy jajniku, jakby coagly skurcz. Masakra

Tak jak dziewczyny pisza bol jak na @ moze oznaczac zarowno zblizajaca sie miesiaczke jak i ciaze wiec niestety nie jest wyznacznikiem niczego. Co do dlugosci cyklu na clo to wprawdzie mialam jeden ale zdecydowanie clo skraca cykl. U mnie z 35-60 dniowych owu byla w 16dc wiec cykl 30dni

Karo0705 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Karo trzymam kciuki za testowanie.ja robilam dzis bete i prog, ale wyniki proga beda dopiero jutro, ciekawe czy bete wrzuca wszesniej. Strasznie mnie dzis boli lewa str przy jajniku, jakby coagly skurcz. Masakra

Tak jak dziewczyny pisza bol jak na @ moze oznaczac zarowno zblizajaca sie miesiaczke jak i ciaze wiec niestety nie jest wyznacznikiem niczego. Co do dlugosci cyklu na clo to wprawdzie mialam jeden ale zdecydowanie clo skraca cykl. U mnie z 35-60 dniowych owu byla w 16dc wiec cykl 30dni

Napisz jak będziesz miała wyniki Bety !!! Czekam z niecierpliwością :)

Ag1988 cieszę się, że Twoich dobrych wieści po monitoringu, trzymam kciuki, żebyś miała miłą niespodziankę :)

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was przyjmuje Clo, pomimo tego że ma owulacje?

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:

Hej. Zanim zaczęłam stymulacje miałam monitoring przez 6 m-cy. Mam regularne cykle co 28 dni, owulacje co miesiąc i pęcherzyki mi też pękały, ale lekarz podał mi i Clo i Ovitrelle i stwierdził, że lek ma mi pomóc "wyselekcjonować" tak jakby najlepsze jajeczko oraz wpłynie to na lepszą pracę ciałka żółtego w drugiej połowie cyklu ;)

* 33 l.
  • Ewka 111111 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Ja miałam monitoring też przez pół roku i z tego miałam 3 owulację ok 20 dnia cyklu,było tak ze nie miałam pęcherzyków, albo późno zaczęły dojrzewać, potem nie pękały i mialam torbiele ,dlatego mam Aromek+ovitrlle

Starania od 2016
    33 l.
    16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤

2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
    Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
    04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 :-),10.01 - beta 64 !!! :( -nie udało się ! :-(
    11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
    14 marzec -cykl naturalny
    3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084 :-)
    24.04- jest serduszko ! ❤
    Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek
‹‹ 3042 3043 3044 3045 3046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ