X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    szpilka, gratulacje! :)

topola, to widzę, że idziemy tym samym torem: obie w pt rano miałyśmy podany Pregnyl. Mój gin powiedział, że nie będziemy sprawdzać po Pregnylu czy pęcherzyk pękł itp.,tylko czekamy 2 tyg na @ albo 2 kreski :)

Zielonkavva, fajnie! Razem nam będzie raźniej :) Który to był Twój dzień cyklu kiedy dostałaś pregnyl? Kiedy myślisz, że pęcherzyk pękł po nim?

• czekolada Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO.

Gratuluję :-) mam zapytanie :-P jak często było przytulanie? samo clo czy pregnyl też miałaś podany??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się :) Zaszłam w ciążę ze zdiagnozowanym PCO po pierwszym cyklu na clo. Córcia ma teraz dwa latka a ja poszukuję dobrego lekarza ze śląska który pomoże nam zajść w drugą ciążę. Jest tu ktoś okolic Katowic? Staramy się od 3 mcy ale mierzenie temperatury nie wykazuje owulacji ;/

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, Pregnyl dostałam w 16 dc, w piątek. Gin powiedział, że owulacja będzie 12-18h po podaniu Pregnylu (to się trochę kłóci z tym, co piszą w necie - że 36h po podaniu zastrzyku pęcherzyk pęka). Ja czułam kłucie w jajniku w sobotę około 14.00 - nie wiem, czy dokładnie wtedy byłą owu...

czekolada, przy pierwszej ciąży miałam tylko CLO + monitoring. Wtedy przytulanie było w dzień owulacji i dzień po + leżenie 10 min z nogami w górze też było, może to coś dało hehe ;)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest wyczucie kiedy może dojść do pęknięcia. Ostatnio miałąm podany zastrzyk we wtorek o 20 a w środę w nocy potworny ból jajnika, może wtedy dochodziło do pęknięcia. oczywiście było przytulanie a pożniej popołudniu, a potem już nic :-( a teraz czekamy czekamy i czekamy i wariujemy ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja tez czekam :/ u mnie 9 dpo. W czwartek albo zrobie test albo pojde na bete. Najgorsze jest to czekanie :(

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek powinnam dostać @.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od jutra mam brać Luteinę 2x2tabl i Acard 2x1tabl do 28 maja, a teoretycznie 30 maja już powinnam mieć jakąś jasność, co się będzie działo, ale postanowiłam tym razem być twarda i zaczekać do 2 czerwca z robieniem testu - o ile oczywiście pierwsza nie przyjdzie @ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja już @ i 5 dniach z CLO :) jutro idę do mojej ginekolog ciekawe czy w ogóle coś urosło :/ mam takie przeczucie, że raczej nie bo nie miałam żadnych objawów. Dziewczyny czy urósł wam chociaż jeden pęcherzyk w pierwszym cyklu z CLO i nie miałyście do tego żadnych objawów?

Zielonkavva trzymam kciuki :)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze testowwac w czwartek bo jesli test ujemy to odstawiam duphaston a jesli pozytywny to biore dalej. Ale mysle ze 12 dni po powinno juz cos wyjsc.
    Madziunia mnie w pierwszym cyklu urosly 2 pecherzyki, a jesli chodzi o objawy to bolaly mnie jajniki.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 i nic nie czułam, nawet jak pękały chwilowe tylko ukucie i tyle :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o pekniecie to w pierwszym cyklu strasznie bolal mnie brzuch, plecy przez dwa dni. A w drugim cyklu wlasnie tez mialam tylko uklucie a tez byly dwa pecherzyki :-) wydaje mi sie ze kazda z nas bedzie to inaczej czula.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje :/ w poprzednim cyklu na tych moich policystycznych jajnikach nic nie urosło :/ jutro sądny dzień jak ja się go boje

• Anette Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczyna drugi cykl z clo. Mam nadzieje ze z monitoringiem tym razem.....

Dziewczyny jak to jest jak robia sie torbiele po clo, nie ma wtedy owulacji, sa jakies objawy, schodzamone moze w trakcie @
    Wiecie cos w tym temacie ?

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia, u mnie w z Clo było tak że jak poszłam na pierwszy monitoring w 11dc to nic nie było. Ale ginekolog kazała mi przyjść za tydzień i już był ładny pęcherzyk, a nic nie czułam jak rósł. Powiedziała, że czasem może być tak że trzeba poczekać bo nie rośnie tak od razu. Mówiła mi, że nawet przypuszczała, że będę musiała jeszcze dłużej czekać.
    Też się bałam idąc zwłaszcza na ten kolejny monitoring, że Clo nie działa i nic nie rośnie. Ale się ucieszyłam jak jednak coś tam było :)

Anette powodzenia. Co do Twojego pytania to też ciekawi mnie odpowiedź bo teraz trochę się boję, że jeśli pęcherzyk jednak nie pękł od pregnylu to zrobi się torbiel.

• Topola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonkavva...ja mam zamiar testować 1.06 jeśli @ nie przyjdzie. W Dzień Dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziunia wrote:
    witam
    Dziewczyny czy urósł wam chociaż jeden pęcherzyk w pierwszym cyklu z CLO i nie miałyście do tego żadnych objawów?

Wcześniej miałam 1x1clo i mój największy pęcherzyk miał 10.8 i tak pozostało.
    Do gin mam w środę na 16.00 i zobaczymy czy po 2x1 clo coś mi bardziej urosło niż wcześniej :)
    Ale większości dziewczyn ładnie rosną pęcherzyki, więc nie martw się na zapas:)

A przy 1x1clo nie miałam żadnych odczuć, wcale nic nie czułam.
    Teraz przy podwójnej czuję, jest 7dc i wyraźnie większość dania mnie zakłuwa i ciągnie jajnik:)

• Topola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, panikuję i nie mogę tego powstrzymać. Boję się, że nie trafiliśmy z serduszkowaniem, że nie wiadomo kiedy była owulacja, że cykl nieudany przez to wszystko! Aaaa! Niech mnie ktoś kopnie w 4 litery żebym się otrząsnęła... :(

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    W Dzień Dziecka :)
    Dobra data, oby okazała się szczęśliwa :)I daję ci kopala w pupala, żebyś nie myślała za wiele, bo teraz i tak już nic nie zmienisz, tylko się niepotrzebnie będziesz nakręcać. Spokojnie ;) A ile Ty Topola masz lat w ogóle? Ja 31.

Anette, przyciśnij gina, żeby koniecznie zrobił Ci monitoring. Przy braniu CLO i PCOS w ogóle nie ma mowy o działaniu na chybił-trafił, szkoda czasu na nietrafione cykle, kiedy działacie niejako po omacku :) No i monitoring tez jest potrzebny ze wzgl. na torbiele, które mogą powstać w czasie stymulacji - czasem podobno czuć ból w podbrzuszu, a czasem nic nie czuć, jak się tworzą.

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonkavva, mam 30 lat. I dzięki za kopala :D

Miłej nocy wszystkim.

zielonkavva lubi tę wiadomość

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ