X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim zafasolkowanym !!! <3 Dzieki Wam jest nadzieje za kazdej z nas sie uda :-)
    Ja jutro testuje :D chociaz i tak stres mam umiarkowany ;) dziewczyny bardzo prosze o kciuki :D
    Ingebjorg super ze wszystko ok, a powiedz mi skad jestes i gdzie robilas badanie? Bylas dluzej niz 1 dzien w szpitalu? Robilas prywatnie czy na nfz?

aszka, Topola, szpilka lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoz to to daje mega nadzieje:)

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti - jestem z Gdyni i tu robiłam badania - w szpitalu miejskim na NFZ. Rano o 8 przyjęli mnie na odział (założyli wkłucie, dali kroplówkę + pyralginę) o 11 pojechałam na zabieg - dostałam jeszcze morfinę. O 14:30 do domu - jutro odbiór wypisu z wynikami

relganli06k8eu81.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela GRATULACJE!!! Pozytywnie mnie to nastawia, że obie z Miru zaszłyście w pierwszym cyklu z Clo. Może i mi to się uda :P

kejti91...trzymam kciuki mocno!

AnusiaM, kejti91, paola87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Chanela GRATULACJE!!! Pozytywnie mnie to nastawia, że obie z Miru zaszłyście w pierwszym cyklu z Clo. Może i mi to się uda :P

kejti91...trzymam kciuki mocno!

GRATULUJE DZIEWCZYNY !!!
    MOŻE I MNIE SIĘ W 1 CYKLU Z CLO UDA?? :(

Topola lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa ja badam odkąd się staramy.
    Jak robiłam testy ostatnio które wyszły negatywnie szyjka była wysoko i twarda średnio otwarta.Każdego dnia byłą coraz wyżej.Jak wczoraj zrobiłąm test to od dwóch dnimiałam ją wysoko,twardą i zamkniętą.
    Dzwoniłam wczoraj do mojej gin i jej o tym powiedziałam, a ona mówi że to dobrze bo to wczesna ciąża i pyta czy wejście jest łatwe mówię że czuję tak jakby zaciskające się mięśnie i ona twierdzi ze tak jest. Rozpulchnienie następuje od 6-7 tyg
    Wczoraj test był pozytywny lekko widoczny,rano nic już nie widziałam . Moja gin mówi że to za wcześnie przy moim zespole ciąża wolniej się rozwija, i mniej HCG się wytwarza powiedziała że rano może źle został zrobiony albow nocy wypłukany (przez częstsze korzystanie z wc)a toże popołudniu wyszedłto może był skok.DZisiaj robiłam HCG mam nadzieję że coś wyjdzie.
    Szyjka jest twarda,ledwo ją dosięgam i zamknięta na amen...wczoraj miałam dostać @.

Topola lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg możesz napisać coś więcej, jak takie badanie drożności przebiega, ile trwa itp.Bo jak u mnie się nie uda z Pregnylem, to też mnie to czeka...

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    Ingebjorg możesz napisać coś więcej, jak takie badanie drożności przebiega, ile trwa itp.Bo jak u mnie się nie uda z Pregnylem, to też mnie to czeka...

Na badanie przeznaczone jest jeden dzień (dostajesz L4 w szpitalu).
    Musisz przyjechać na czczo, musisz mieć koszulkę, klapki, szlafrok - PODPASKI KONIECZNIE!

Przyjmują Cię na odział "jednego dnia", zakładają weflon, dają kroplówkę - dostałam przeciwbólowo pyralginę a już przed samym zabiegiem morfinę.

Podczas zabiegu lekarz zakłada na szyjkę macicy cewnik z balonikiem, potem jedziesz na RTG i tam wstrzykują kontrast, który widoczny jest na zdjęciach.

Zabieg jest nieprzyjemny i mnie bolało ale da się przeżyć.

Po badaniu jakieś 2-3 h jesteś na obserwacji i do domu. Wyniki dostajesz od razu lub na następny dzień. Po badaniu leci z pochwy płyn wraz z krwią i dlatego podpaski się przydadzą. Teraz wieczorem mam już tylko plamienie.

Możesz sobie coś do jedzenia zabrać na po zabiegu bo ja byłam mega głodna:)

zielonkavva lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zaciążonym :)
    Nastraja to optymizmem że może i mi się uda:)
    a jak na razie to jak przeczuwałam nie ma pęcherzyka, chociaż moja gin mówiła że jakby na lewym jajniku jeden chyba rośnie choć niebyła pewna 100% :/ w poniedziałek kolejny monitoring i wtedy zobaczymy :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru i Chanela, a w jakich dniach serduszkowałyście jeśli można wiedzieć?

Madziunia, a w którym dc to było? U mnie na pierwszym monitoringu w 11dc też nic nie było, a na kolejnym już był ładny (19dc)

Czy zuważyłyście, że ostatnio wielu dziewczynom udaje się właśnie na początku kuracji Clo? 1 lub 2 cykl. Ciekawa jestem czy to jakaś regóła czy raczej przypadek.

Miłej nocy wszystkim życzę.

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg, dzięki! a to wstrzykiwanie kontrastu i samo badanie ile czasu trwa?

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się teraz uparliśmy i jeden dzień po @ i tak codziennie aż do końca owulacji. 7 mieliśmy przerwę.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaciążone, gratuluję !!!!
    Same dobre wieści, w innym temacie wczoraj dwie dowiedziały się, że są w ciązy, tutaj kolejne z Was :) wspaniałe wiadomości.
    kejti trzymam kciuki, koniecznie daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 07:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola w 11 dc podobnie tak jak ty :)

Topola lubi tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    to mój pierwszy cykl z Clo i jajniki mi pulsują jak szalone, mam nadzieję że to dobry znak :) Fajnie się czyta tutaj wasze historie i cieszę się, że tyle ciązy tu ostatnio, gratulacje dla nowych mamusiek :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru jak to u Ciebie w koncu jest? Czytalam na forum o testowaniu ze masz jakieś wątpliwości

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja teraz już nie wiem.
    Test pozytywny mi wyszedła beta niska. Moja gin kazała poczekać bo mogła się owulacja przesunąć tak jak przy pierwszej ciąży i dopiero 8 dni po @ wyszedł słaby test.
    A jak nie to może ciąża biochemiczna :(
    Czyli do kilku dni się wyjaśni i będę od nowa próbować...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej chyba nalezy wierzyć becie bo testy jednak się myla. Kurcze ale to wszystko skomplikowane

kapturnica lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba mnie moje ciało zrobiło w balona :)
    No nic- trzeba starać się dalej.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, poczekaj jeszcze trochę i znowu zrób test - może faktycznie owu się przesunęła. Trzeba być dobrej myśli. Na pocieszenie Ci powiem, że moja przyjaciółka w zeszłym roku trafiła do szpitala, bo lekarz twierdził, że jej ciąża jak na 9tydzień jest słabiutka, za mała i w ogóle żeby sobie nadziei nie robiła. Leki na podtrzymanie itp., no zdołował ją bardzo. A co się okazało, ciąża miała dopiero 7tygodni i wszystko było z nią w porządku :) I teraz na świecie jest 5-miesięczne maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 12:40

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ