CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedzę w kolejce i wiecie co, dzieki temu forum zrobię sobie badanie na HIV jeszcze. Tak ostatnio łapie wirusy, a wujek Google mi diagnozę postawił boje się wiadomo chociaż nie mialam takich jakiś mega ryzykownych sytuacji za młodu ale wyczytałam ze można nawet u kosmetyczki się zarazić!! Koszmar.Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Nobis wrote:A co ma godzina do badania? Nawet jeśli to powinna Ci je zrobić a tylko poinformować o możliwych odchylenia j itp. Dziwne.Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Nikt nigdy mi nie mówił , że hormony mają być do 9. Może poza prolaktyną.
Dziwne zasady panują tam u Ciebie w labie.
Ja ostatnio jak byłam w klinice to dopytywałam o badania do inseminacji. Dostałam całą rozpiskę , po podliczeniu kosztów wyszło w diagnostyce jakieś 800 zł. W mojej klinice badania te z krwi ważne są pół roku. Wymazy chyba też. Ale czy wiecie ile czasu się czeka na wyniki przy tych badaniach ? Bo ja już planuje kiedy najpóźniej iść je robić jakbyśmy chcieli iui robić w styczniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:32
-
Nie wiem dokładnie co masz zrobić. Ale ja najdłużej czekałam na chlamydie, ureaplasma i mycoplasme. Nie pamiętam który wymaz miał najdłuższy okres oczekiwania ale coś chyba ok 7 dni roboczych czekałam. Na wirusówki z krwi to max 1 dzień a nawet w tym samym dniu miałam.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Dzięki Nobis. Tydzień to spoko, bałam się, ze coś może trwać dwa tygodnie albo i dłużej. Dostałam taką typową rozpiskę z tymi obowiązkowymi badaniami. Nawet nie ma tam ureaplasmy i mycoplasmy. Właściwie to się zastanawiałam jak to jest z tymi badaniami bo mój lekarz nic nie wspominał o tych bakteriach a wiem, ze wiele dziewczyn robi te badania.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Po ostatniej wizycie u mojego lekarza włączyliśmy CLO od 2-6 DC 1x1 + 5-7 DC fostimon 75
Umówiliśmy się że w 7-9 DC mam się zjawić na USG. Czy któraś z Was była objęta takim leczeniem i wyszedł wynik pozytywny?
Przed zabiegiem laparoskopii przechodziłam przez to lecz niestety bez efektów. -
Kessi_91 wrote:Nobis wiem, wiem. Ale z tego co piszesz to jeśli zaczniemy w grudniu to się spokojnie wyrobimy.
Patrycja jutro idziesz na proga czy już odpuszczasz?Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Hej. Bylam u gin. Jest bardzo zaniepokojona ze nie zachodze po stwierdzonych owu. Ten cykl odpuszczamy. Dostałam skierowanie na badania na przeciwciała ana itp. Podejrzewa u mnie immunologie. Badania robie na fundusz. Ile sie czeka na wyniki?
Jestem zalamana choc spodziewałam sie takiej decyzji. Piekne owu, dzieki pabi dexa reaguje na clo. Co prawda przytylam i mam zarost to sie cieszylam.
Gdy zapytalam co jeśli badania potwierdza przeciwciała to odp ze dojdzie mi kolejny steryd.
Macie doświadczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 21:46
Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
Bibi25 wrote:Hej. Bylam u gin. Jest bardzo zaniepokojona ze nie zachodze po stwierdzonych owu. Ten cykl odpuszczamy. Dostałam skierowanie na badania na przeciwciała ana itp. Podejrzewa u mnie immunologie. Badania robie na fundusz. Ile sie czeka na wyniki?
Jestem zalamana choc spodziewałam sie takiej decyzji. Piekne owu, dzieki pabi dexa reaguje na clo. Co prawda przytylam i mam zarost to sie cieszylam.
Gdy zapytalam co jeśli badania potwierdza przeciwciała to odp ze dojdzie mi kolejny steryd.
Macie doświadczenie?Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Bibi ja jedynie mogę Ci powiedzieć , ze na wyniki ana2 czekałam chyba około 1-2 tyg. Choć w laboratorium powiedzieli mi, że chyba nawet dłużej się czeka. Robiłam też przeciwciała przeciw plemnikowe i wynik jakoś podobnie był po 1-2 tyg. Miałaś robiony test na wrogość śluzu? Może w tym jest problem. Widzisz u nas też wszystko jest dobrze ,a mimo to ciąży brak.
Patrycja czekamy na wiadomość od Ciebie , oby wyniki były dające nadzieje
A ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień. Dopadły mnie myśli, ze przecież na pewno znów się nie udało. Wczoraj w jajnikach cisza i już się kremowy śluz pojawił więc pewnie już po owu, a dzisiaj prawy jajnik od rana mnie pobolewa.
Mam też wrażenie , że za mało było chociaż wiem , że jak ma być ciąża to i z jednego przytulania będzie.
Ehh wkurzyłam się tylko na męża bo on jakiś obojętny chodzi jakby mu było wszystko jedno czy się uda czy nie -
Bibi25 wrote:Hej. Bylam u gin. Jest bardzo zaniepokojona ze nie zachodze po stwierdzonych owu. Ten cykl odpuszczamy. Dostałam skierowanie na badania na przeciwciała ana itp. Podejrzewa u mnie immunologie. Badania robie na fundusz. Ile sie czeka na wyniki?
Macie doświadczenie?
Moglabys napisać jak sie dokladnie nazywaja te badania na imunologie? Nie ukrwam ze badam wszystko na wlasna rękęStarania od marca 2018
-
Kessi_91 wrote:Bibi ja jedynie mogę Ci powiedzieć , ze na wyniki ana2 czekałam chyba około 1-2 tyg. Choć w laboratorium powiedzieli mi, że chyba nawet dłużej się czeka. Robiłam też przeciwciała przeciw plemnikowe i wynik jakoś podobnie był po 1-2 tyg. Miałaś robiony test na wrogość śluzu? Może w tym jest problem. Widzisz u nas też wszystko jest dobrze ,a mimo to ciąży brak.
Patrycja czekamy na wiadomość od Ciebie , oby wyniki były dające nadzieje
A ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień. Dopadły mnie myśli, ze przecież na pewno znów się nie udało. Wczoraj w jajnikach cisza i już się kremowy śluz pojawił więc pewnie już po owu, a dzisiaj prawy jajnik od rana mnie pobolewa.
Mam też wrażenie , że za mało było chociaż wiem , że jak ma być ciąża to i z jednego przytulania będzie.
Ehh wkurzyłam się tylko na męża bo on jakiś obojętny chodzi jakby mu było wszystko jedno czy się uda czy nie
Dam znać. ja jestem chora, wczoraj miałam gorączkę i zbiłam ja paracetamolem i tak sobie myślałam ze przecież napewno się nie udało a nawet jakby to ta moja choroba nie sprzyja.... Ogólnie ostatnio dość często coś łapie a jak wpisałam wyniki morfologii w wujka Google to wyszło mi ze mam albo HIV albo białaczkę. Także depresja murowana. Dziś 9dpo i szczerze chciałabym już coś wiedzieć nie dlatego ze jestem niecierpliwa (chociaż jestem) ale przede wszystkim dlatego ze chciałabym wkoncu wsiąść jakieś leki. 3 tyg temu tez miałam 3 dni temp i teraz znów, wiec boje się ze naprawdę coś jest nie tak. Ale tłumacze to sobie stresem i tym ze mój mąż przyjechał w piątek chory z powiększonymi migdałami, może mnie poprostu zaraził.
Nadzieja umiera ostatnia❤️