X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nie wiem jakie masz normy w labie ale wydaje mi się, że wyniki baaardzo ok 🙂
    Teraz najważniejszy test przed Tobą za kilka dni 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:17

Patrycja201501 lubi tę wiadomość

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7d0f27c19180e.jpg.html Wklejam wynik z normami

Napisałam do lekarza w sprawie wyników i mojego przeziębienia czy mogę coś brać w razie w, napisał ze trzyma kciuki i wit C do @ (oby nie przyszła!!!!!)

Nadzieja umiera ostatnia❤️

Wysłany: 29 października 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Patrycja nie wiem jakie masz normy w labie ale wydaje mi się, że wyniki baaardzo ok 🙂
    Teraz najważniejszy test przed Tobą za kilka dni 🙂
    No a w dodatku zrobiłam sobie badanie na HIV i mimo ze teoretycznie mowie - to nie możliwe, jakiś lek był... nawet niewiecie jak się stresowałam😃 teraz odpoczywam psychicznie. Teraz się zastanawiam kiedy mogę zatestowac bo mnie ten katar wykończy i tak psikam od czasu do czasu jakimiś kroplami dla dzieci bo nie dałabym rady. Ale nie biorę żadnych leków prócz Apap na gorączkę.

• Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ładny prog :) Trzymam kciuki :) Grzej się pod kołderką i nie daj się ani przeziębieniu, ani depresji. A wujkiem Googlem się nie sugeruj- tam Ci wszystko wyjdzie. Jest sezon chorobowy, a my żyjemy w ciągłym stresie, nieraz od kilku lat. To i tak cud, że nie siedzimy na ciągłym l4. Badać się warto, także brawo za odwagę, ale nie można się tak zamartwiać :) Szkoda nerwów :)

Nobis czy to jutro IUI? O której? Będę trzymać kciuki :) Przecieraj nam szlaki :)

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja czyli wynik idealnie się wpasowywuje w 1 trymestr ☺ Wiem jednak, że pewnie nie chcesz się za bardzo nakręcić żeby w razie czego się nie rozczarować. Ale mocno wierzę, że wam się uda❤ Myślę ,że warto poczekać jeszcze z testem z dwa dni no albo wybrać się na betę to wynik będzie pewniejszy.

Wysłany: 29 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Patrycja ładny prog :) Trzymam kciuki :) Grzej się pod kołderką i nie daj się ani przeziębieniu, ani depresji. A wujkiem Googlem się nie sugeruj- tam Ci wszystko wyjdzie. Jest sezon chorobowy, a my żyjemy w ciągłym stresie, nieraz od kilku lat. To i tak cud, że nie siedzimy na ciągłym l4. Badać się warto, także brawo za odwagę, ale nie można się tak zamartwiać :) Szkoda nerwów :)

Nobis czy to jutro IUI? O której? Będę trzymać kciuki :) Przecieraj nam szlaki :)

Odwagi nie było ale tu na forum przeczytałam i w sumie mowie kolejne przeziębienie i bach wyrok na Google.pl! Ale nie ważne , ważne ze wszystko ok!;)

Dokładnie, teraz jest mega sezon na choroby i łatwo coś złapać...
    co do wyników to zobaczymy. Małpa wstręciucha w piątek ma przyjść. Jutro dopiero środa 😡

Wysłany: 29 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Patrycja czyli wynik idealnie się wpasowywuje w 1 trymestr ☺ Wiem jednak, że pewnie nie chcesz się za bardzo nakręcić żeby w razie czego się nie rozczarować. Ale mocno wierzę, że wam się uda❤ Myślę ,że warto poczekać jeszcze z testem z dwa dni no albo wybrać się na betę to wynik będzie pewniejszy.
    Kochana ja tez chciałabym by się udało... ale boje się myśleć o tym. Boje się testu bo zawsze po teście przychodzi @... jutro środa wiec byle przetrwać środę czwartek no i może w piątek zrobię.........

• Nobis Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:

Tak, jutro w samo południe mam być w klinice. Nerwy trochę mi już towarzyszą.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r

Wysłany: 29 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Tak, jutro w samo południe mam być w klinice. Nerwy trochę mi już towarzyszą.
    Trzymamy kciuki!!!!!!❤️❤️❤️

• Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis kciuki <3
    I zdaj relacje jak było ;)

• Nobis Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu. Iui przebiegła szybko nawet nie wiem kiedy. Była mała obsuwa więc zdenerwowanie rosło. W każdym razie już po. Płyn za macica (jeśli dobrze zrozumiałam) jeden pękający pęcherzyk i dwa całe. Do soboty mamy poprawić (musze to powiedzieć Lubemu) i czekać na wynik.

Pani Ciasio lubi tę wiadomość

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis super , że wszystko poszło sprawnie :)
    Chyba udało wam się w najlepszym momencie skoro jeden pęcherzyk właśnie pękał.
    Teraz zaciskam mocno kciuki , żebyś za dwa tygodnie pochwaliła się II kreskami ;)
    Chyba , ze zamierzać testować wcześniej ?

• Nobis Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ciężko będzie mi wcześniej testować bo 11.11 święto wiec lekarz kazał 12.11 robić test. Najwyżej w święto zrobię sikańca 😉.
    IUI w gabinecie lakarza (wziernik i te sprawy) moment i po wszystkim. Później czułam się jak po wymazie z kanału szyjki taki lekki dyskomfort i tyle. A swoją drogą mieliśmy 16 mln ruchliwych plemniczków więc mam nadzieje ze którys sprosta zadaniu. Do inswminacji wymagają 2 mln.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r

Wysłany: 30 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Właśnie wróciłam do domu. Iui przebiegła szybko nawet nie wiem kiedy. Była mała obsuwa więc zdenerwowanie rosło. W każdym razie już po. Płyn za macica (jeśli dobrze zrozumiałam) jeden pękający pęcherzyk i dwa całe. Do soboty mamy poprawić (musze to powiedzieć Lubemu) i czekać na wynik.
    Super! Przy tylu pęcherzykach i przy takich milionach wojowników nie ma opcji ze się nie uda! Czekamy na wieści za 2 tygodnie ❤️ I mocno trzymamy kciuki!!!

Wysłany: 30 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Nobis super , że wszystko poszło sprawnie :)
    Chyba udało wam się w najlepszym momencie skoro jeden pęcherzyk właśnie pękał.
    Teraz zaciskam mocno kciuki , żebyś za dwa tygodnie pochwaliła się II kreskami ;)
    Chyba , ze zamierzać testować wcześniej ?
    Kessi a jakby Ciebie sytuacja? Który jesteś dc?

• Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja dzisiaj mam 18 dc. Myślę że owulacje była gdzieś sobota/niedziela chociaż przy tych 3 pęcherzykach to w sumie nie wiadomo. Od dzisiaj biorę duphaston no i za 10 dni według zaleceń mam testować. Mdli mnie dzisiaj i myślę ,że to właśnie po progesteronie chociaż zazwyczaj nic mi nie było. Myślę też nad zrobieniem proga, ale to bym musiała dopiero w poniedziałek iść. Nie wiem czy robić czy nie, bo co mi w sumie da ta wiedza. Tak samo jak chciałam sprawdzić czy pregnyl jeszcze na testach będzie wychodził no ale znowu nie wiem czy jest sens bo tylko test zużyje , a do glownego testowania i tak jeszcze daleko.
    A Ty jak tam? Lepiej się czujesz? Kiedy planujesz testować?

Wysłany: 30 października 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Patrycja ja dzisiaj mam 18 dc. Myślę że owulacje była gdzieś sobota/niedziela chociaż przy tych 3 pęcherzykach to w sumie nie wiadomo. Od dzisiaj biorę duphaston no i za 10 dni według zaleceń mam testować. Mdli mnie dzisiaj i myślę ,że to właśnie po progesteronie chociaż zazwyczaj nic mi nie było. Myślę też nad zrobieniem proga, ale to bym musiała dopiero w poniedziałek iść. Nie wiem czy robić czy nie, bo co mi w sumie da ta wiedza. Tak samo jak chciałam sprawdzić czy pregnyl jeszcze na testach będzie wychodził no ale znowu nie wiem czy jest sens bo tylko test zużyje , a do glownego testowania i tak jeszcze daleko.
    A Ty jak tam? Lepiej się czujesz? Kiedy planujesz testować?
    Ja tez nie wiedziałam czy zrobić proga. A naczytałam sie później tez o ciałku żółtym i zrobiłam tez estradiol dla świetego spokoju Za jednym kluciem. Chyba więcej proga nie będę robić bo to któreś badanie już które pokazuje ze z lutealna u mnie jest ok a gorzej z początkowa faza. No ale po to są właśnie wspomagacze owu.
    Przeziębienie tak sobie, jest lepiej tzn zeszła gorączka. Ale katar meczy mnie niemożliwie.
    Czyli testujesz w przyszła sobotę?
    Mnie tez ciekawi czy ovi jeszcze jest. Dziś jest 10 dpo czyli 12 dzień po podaniu zastrzyku. I nawet myślałam czy dziś nasiusiac i się przekonac ale się wstrzymałam. Teraz to już chyba nie ma sensu. Poczekam chyba do terminu @, który przypada w sobotę. W piątek zapewne zacznę plamić.

• Kessi_91 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak testuje w sobotę choć już myślałam nad piątkiem bo to będzie 27dc a u mnie cykle zazwyczaj 29/30 dni mają. Zobaczę jak będzie z objawami bo u mnie zazwyczaj od ok 26/27 dnia są plemienia tzn taki śluz w środku zabarwiony na różowo plus piersi przestają mnie boleć na jakieś 4 dni przed okresem.
    12 dni po zastrzyku chyba już nic nie powinno być, u mnie w zeszłym cyklu 10 dni po już było biało na teście.

Wysłany: 30 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Tak testuje w sobotę choć już myślałam nad piątkiem bo to będzie 27dc a u mnie cykle zazwyczaj 29/30 dni mają. Zobaczę jak będzie z objawami bo u mnie zazwyczaj od ok 26/27 dnia są plemienia tzn taki śluz w środku zabarwiony na różowo plus piersi przestają mnie boleć na jakieś 4 dni przed okresem.
    12 dni po zastrzyku chyba już nic nie powinno być, u mnie w zeszłym cyklu 10 dni po już było biało na teście.
    Moja Fl trwa 13 dni ale na 12 a czasem 11 dzien mam już plamienia właśnie śluz różowy. I piersi tez zaczynaja mniej bolec ale czuje je do 2/3 dc. Strasznie się denerwuje.

Wysłany: 30 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole wkurzam się ze coś mi się znów przypaletalo. Od wczoraj mam ślinotok. Wiem ze to głupio i obrzydliwie brzmi ale mam tyle śliny w buzi ze masakra. Na początku myślałam ze to przez jabłko bo zjadłam kwaśne. Ale trwało aż nie poszłam spać. I od rana to samo. A teraz to już masakra. Naprawdę jakiś gorszy czas mam-,- chyba sobie czekoladę otworze i zjem ja cała 😃😃😃

‹‹ 3312 3313 3314 3315 3316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ