Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet
    Postów: 2399 1449

    Wysłany: 26 lutego, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto jak się czujesz? Czekasz do niedzieli czy idziesz wcześniej do lekarza?

    [*] 11.2019 córeczka 6mcż

    wwgz90bvlsv4tht1.png
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 26 lutego, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Foto jak się czujesz? Czekasz do niedzieli czy idziesz wcześniej do lekarza?

    Idę jutro do innego lekarza, zobaczymy co powie. Czy już widać w USG, że nic z tego nie będzie, czy jest szansa. Zrobiłam wczoraj betę, jutro zrobię ponownie, zobaczę czy spada. Nie krwawię, nie plamię, objawy ciążowe nie minęły. Psychicznie mocno średnio.

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • Evli Autorytet
    Postów: 2399 1449

    Wysłany: 26 lutego, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto80 nie puszczam ✊✊✊
    Ja w piątek odbieram wyniki sekcji 😓

    [*] 11.2019 córeczka 6mcż

    wwgz90bvlsv4tht1.png
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 26 lutego, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Foto80 nie puszczam ✊✊✊
    Ja w piątek odbieram wyniki sekcji 😓

    Dziękuję Evli, przyda się! 😘
    Daj znać jak wyniki. Smutne bardzo, ale mimo wszystko warto wiedzieć. Cieszę się, że teraz u Ciebie wszystko w porządku 😘

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • Tortie Koleżanka
    Postów: 58 9

    Wysłany: 26 lutego, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto bardzo trzymam kciuki!!
    Oby beta nie spadała. W końcu musi być dobrze i liczę na same pozytywne wieści w tym wątku.

    Foto80 lubi tę wiadomość

    Dwa lata starań
    24 cs
    PCOS
    3 cykle z Clo -> zakończone torbielą
    Obecnie 1 cykl przerwy od stymulacji i ruszam z Lamettą

    Badanie nasienia bardzo złe wyniki :c
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 27 lutego, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i sytuacja nie jest optymistyczna, nie ma serduszka i proporcje pęcherzyka i ciałka żółtego świadczą o nieprawidłowościach w rozwoju. Stwierdziła, że mogę tydzień poczekać i jak nie poronię samoistnie przyjść po tabl poronne, albo pojechać do szpitala. Prawdopodobnie pojadę do szpitala w nd bo mam już zaklepane miejsce, w pon zrobią mi USG i jeśli się potwierdzi stan, dadzą leki. Do nd mam zwolnienie, więc szpital mi je przedłuży. Wizyty prywatne szarpią po kieszeni, a miałam ich ostatnio nie mało. To drugie moje poronienie więc trzeba zrobić badania genetyczne itp. :( smutno

    zrobiłam dziś drugą betę, więc zobaczę jaka tendencja, czy spadła od wtorku

    Wiadomość wyedytowana przez autora 27 lutego, 17:40

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 27 lutego, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i powiedziała, że musiało być serduszko, bo by pęcherzyk i ciałko tak nie urosło, nie rozwijało by się, co mnie trochę zastanawia...aż tak się nie znam...

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • Evli Autorytet
    Postów: 2399 1449

    Wysłany: 27 lutego, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto tule :* przykro mi... trzymaj się jakoś..
    Tak jak piszesz szpital w niedziele to chyba najlepsze rozwiązanie skoro masz już miejsce, zbadają Cię jeszcze raz i nie będziesz już bulić za wizyty.

    [*] 11.2019 córeczka 6mcż

    wwgz90bvlsv4tht1.png
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 27 lutego, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przyrostu praktycznie nie ma, z wtorku beta 63598, dziś 64167.

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • Evli Autorytet
    Postów: 2399 1449

    Wysłany: 27 lutego, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no taka piękna beta była i progesteron i ....
    Jednym słowem te badania są do d***
    Przykro mi kochana 😓

    Wiadomość wyedytowana przez autora 27 lutego, 22:26

    [*] 11.2019 córeczka 6mcż

    wwgz90bvlsv4tht1.png
  • Foto80 Przyjaciółka
    Postów: 112 28

    Wysłany: 27 lutego, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś trzeba będzie sobie poradzić ze stratą, niestety 😔
    Ciężki czas przede mną...
    Evli dziękuję

    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    40r.ż., Łódź
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 367 228

    Wysłany: 28 lutego, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto strasznie mi przykro☹️ wierzyłam że będzie u Ciebie wszystko dobrze. Ale kochana nie załamuj się! W koncu nam wszystkim się uda a nasze maleństwa wynagrodzą nam te wszystkie niepowodzenia i smutki.

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20 Pierwszy cykl z Clo+ovitrelle+luteina ☹️
    02/20 Drugi cykl stymulowany ☹️
  • Olalala92 Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 28 lutego, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robiłyście może z krwi badania na przeciwciała przeciwplemnikom? P/C
    To się w głowie nie mieści, owulacje mam piękne, zawsze grube endometrium, laparoskopia wszystko ok, bez żadnych ognisk i zrostów, jedynie to prolaktyna po MTC 24 krotnie wyższa, leden lekarz mi ją zbijał, drugi kazał się nie przejmować. Proszę was doradźcie jakie badania jeszcze mogłabym porobić :( progesteron, insulina, homocysteina, haschimoto, tsh, wszystko jest ok... Niedługo chyba w depresję wpadnę.

  • i_ka Autorytet
    Postów: 903 558

    Wysłany: 28 lutego, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala92 wrote:
    Dziewczyny czy robiłyście może z krwi badania na przeciwciała przeciwplemnikom? P/C
    To się w głowie nie mieści, owulacje mam piękne, zawsze grube endometrium, laparoskopia wszystko ok, bez żadnych ognisk i zrostów, jedynie to prolaktyna po MTC 24 krotnie wyższa, leden lekarz mi ją zbijał, drugi kazał się nie przejmować. Proszę was doradźcie jakie badania jeszcze mogłabym porobić :( progesteron, insulina, homocysteina, haschimoto, tsh, wszystko jest ok... Niedługo chyba w depresję wpadnę.
    A u męża wszystko ok? Warto zrobić te przeciwciała. Warto jeszcze zrobić AMH, może problemem jest slaba jakość komórek jajowych.

    Czekamy na Ciebie córeczko ❤️
    oar89jcgzyqkxd26.png

    12.12.2019 mamy ❤️
    BetaHCG - 7dpt 61,21; 9dpt 177,4; 11 dpt 465,05; 14 dpt 1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    Zostały ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    22.07. 2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    09.17 - pocz. starań; 09.18 Invimed
    Endometrioza I st., HSG - ok,
    AMH 8.18-1,39, 1.19-1,89, 8.19-1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Olalala92 Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 28 lutego, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u męża wszystko ok, robił w maju badania.
    Zwrócę uwagę również na AMH i na te P/C :)

  • Tortie Koleżanka
    Postów: 58 9

    Wysłany: 28 lutego, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto strasznie współczuję. Czekałam na wieści od Ciebie :c mam nadzieję, że w szpitalu trafisz na odpowiedni personel.

    Olalala92 a gdzie się leczysz? W klinice?

    U mnie w przyszłym tygodniu partner idzie wreszcie na badania nasienia. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok, bo już trochę u mnie problemów wyszło i wystarczy że ja biegam po lekarzach.

    Foto80 lubi tę wiadomość

    Dwa lata starań
    24 cs
    PCOS
    3 cykle z Clo -> zakończone torbielą
    Obecnie 1 cykl przerwy od stymulacji i ruszam z Lamettą

    Badanie nasienia bardzo złe wyniki :c
  • Olalala92 Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 28 lutego, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najpierw leczyłam się u ginekologa, on leczył mi prolaktyne po MTC, udało się zajść w ciążę ale nawet nie widziałam pęcherzyka w macicy tylko testy i beta pozytywna. Później przeszłam do kliniki zrobili mi laparoskopie i niestety mój lekarz się zwolnił z tej kliniki i teraz zupełnie nie wiem co robic. Wrócę chyba do tamtego gina który leczył mi prolaktyne po MTC i zacznę stymulacje CLO. Nie wiem co robić naprawdę... :(

  • AgataAgatka Znajoma
    Postów: 21 8

    Wysłany: 28 lutego, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie w 14dc. Doktor powiedział, że są 2 pecherzyki dominujące i niedługo powinna być owulacja. Nie powiedział nic o zastrzyku. Ma nadzieję, że same pękną. Byłam zapisana jeszcze na poniedziałek, ale powiedział żebym nie przychodziła tylko mam zbadać progesteron 7dpo. Trochę mnie to zasmuciło, bo chciałam mieć pewność że jest wszystko ok. Jeżeli będzie następny cykl to mam brać 1/4 tabletki, bo dobrze zareagowałam już na pół tabletki

  • Tortie Koleżanka
    Postów: 58 9

    Wysłany: 28 lutego, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala92 wrote:
    Tak najpierw leczyłam się u ginekologa, on leczył mi prolaktyne po MTC, udało się zajść w ciążę ale nawet nie widziałam pęcherzyka w macicy tylko testy i beta pozytywna. Później przeszłam do kliniki zrobili mi laparoskopie i niestety mój lekarz się zwolnił z tej kliniki i teraz zupełnie nie wiem co robic. Wrócę chyba do tamtego gina który leczył mi prolaktyne po MTC i zacznę stymulacje CLO. Nie wiem co robić naprawdę... :(

    A jakiś inny polecany lekarz z tej kliniki? W sumie możesz też spróbować u tego poprzedniego o ile masz do niego zaufanie i wydawał się sensowny.

    Dwa lata starań
    24 cs
    PCOS
    3 cykle z Clo -> zakończone torbielą
    Obecnie 1 cykl przerwy od stymulacji i ruszam z Lamettą

    Badanie nasienia bardzo złe wyniki :c
  • Tortie Koleżanka
    Postów: 58 9

    Wysłany: 28 lutego, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataAgatka ja bym na Twoim miejscu mimo wszystko poszła sprawdzić czy pękły, ale może jestem przewrażliwiona na tym punkcie bo mi pęcherzyki nie pękają i robią się torbiele.

    Dwa lata starań
    24 cs
    PCOS
    3 cykle z Clo -> zakończone torbielą
    Obecnie 1 cykl przerwy od stymulacji i ruszam z Lamettą

    Badanie nasienia bardzo złe wyniki :c
‹‹ 3346 3347 3348 3349 3350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)