Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lusia30 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 19 stycznia, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem po drugim cyklu wspomaganym przez lek clostilbegyt 50 mg. Byłam ostatnio u ginekologa i pęcherzyk był ładnej wielkości, dodatkowo sam pęknął więc nie trzeba było wspomagać kolejnym środkiem. Wg USG byłam już po owulacji. Z mężem przytulaliśmy się co 2 dni. I wydaje mi się że znowu nic bo nie mam żadnych objawów wskazujących na zajście w ciąże... Mąż wyniki ma OK. Czy któraś tez z Was tak miała? Nie wiem co w takim przypadku czy będę musiała dalej brać ten lek czy zgłosić się do kliniki niepłodności... poradzicie proszę :)

  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 19 stycznia, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem po drugim cyklu wspomaganym przez lek clostilbegyt 50 mg. Byłam ostatnio u ginekologa i pęcherzyk był ładnej wielkości, dodatkowo sam pęknął więc nie trzeba było wspomagać kolejnym środkiem. Wg USG byłam już po owulacji. Z mężem przytulaliśmy się co 2 dni. I wydaje mi się że znowu nic bo nie mam żadnych objawów wskazujących na zajście w ciąże... Mąż wyniki ma OK. Czy któraś tez z Was tak miała? Nie wiem co w takim przypadku czy będę musiała dalej brać ten lek czy zgłosić się do kliniki niepłodności... poradzicie proszę :)

    Hej, ja jestem już w trakcie 5 cyklu na clo. Mam stosować 6 cykli. Tez pecherzyki ładnie rosną i same pękają. Narazie nie idziemy jeszcze do kliniki, zobaczymy co będzie jak skończymy z clo. A Tobie proponuje jeszcze konsultacje z dotychczasowym lekarzem, niech zdecyduje czy masz kontynuować terapie z clo czy próbuje coś innego, a może on już nie ma innych pomysłów i sam zaproponuje udanie się do kliniki.
    A który masz dzień cyklu?

  • Natalyna Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 19 stycznia, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem ile lat się staracie wspomagając różnościami.... u mnie 4,5 roku. Wszystkie badania wporządku, mąż ok, drożność ok, endometriozy nie ma - miałam laparoskopię . Najpierw walczyłam z lekko podniesioną prolaktyną (bromergon), potem z lekko podniesionym cukrem ( coś na m..nie pametam nazwy ;), miałam kilka cykli z samą luteiną, kilka z lametta i luteiną, kilka z zastrzykami ovitrelle, teraz mam drugi cykl z clo + luteina....takie trochę szukanie dziury w całym, ale nie protestuje... in vitro nie biorę pod uwagę chociaż taka sugestię dostałam w dużej, znanej, cieszącej się powodzeniem klinice niepłodności, a mój sprzeciw był sygnałem dla Pana doktora, ze więcej się nie spotkamy. Poklepał męża po ramieniu, spojrzał z litościa mi w oczy i się pożegnaliśmy ;) Tak, było mi smutno do granic. Wróciłam do mojej Pani naprotechnolog i nie mam wyjścia jak Jej ufać ( naturalnie jeszcze odwiedziłam doskonała specjalistkę w Krakowie - jakieś 500 km od mojego miejsca zamieszkania - i Ona właśnie poleciła mi moją Panią doktor).
    Myślę, ze warto ufać swojemu lekarzowi i bez skrepowania pytać, czy ma jeszcze jakiegoś "asa" w rękawie w razie czego ;) Heh ....boję się odrobinę, że u mnie asy się kończą.... ale na zapas się nie będę martwić. Jeszcze 2 sykle z clo.

    ...optymistka co miesiąc tracąca nadzieję.
    W końcu musi się udać? prawda?
    p.s. Macie jakiś sprawdzony sposób na nie myślenie o "tym" ;)?

  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 19 stycznia, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się nieco ponad rok. U mnie niby wszystkie wyniki Ok, nie robiłam jeszcze na insulinooporność i zastanawiam się czy może to być to. Bo żadnych symptomów nie mam. Ale już nie wiem co może być nie tak🤷🏻‍♀️ Mąż tez wyniki Ok.
    Jadę już 5cykl na clo, do tego biorę olej z wiesiołka i niepokalanek.

    a co do nie myślenia o tym, to ja nie mam sposobu 😅 nie ma dnia bym o tym nie myslala 😤

  • Lusia30 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 20 stycznia, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 24 dzień cyklu. Ogólnie od dziecka mam problemy z tarczyca choruje na niedoczynność Hashimoto, ale wyniki TSH, FT3, FT4 mam ok. Dziewczyny a jakie macie objawy że owulacja nastąpiła? Bo ja poza śluzem to nie mam żadnych innych objawów owulacyjnych... po zażywaniu tabletek clo też nie mam żadnych objawów, kiedy to inne dziewczyny mają... ehhh :/ a olej z wiesiołka i niepokalanka jak wspomaga dodatkowo?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 10:37

  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 20 stycznia, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poza temperatura podwyższona i śluzem to nie mam objawów owulacji 😜
    Poczytaj trochę w necie o niepokalanku i wiesiołku bo maja dużo właściwości, z pamięci nie jestem w stanie napisać na co dokładnie pomagają ale jest dużo pozytywnych opinii na temat tych ziół.
    Z tego co pamietam to wiesiołek jest na śluz, bierze się go tylko od początku cyklu do owulacji później już Nie. A niepokalanek reguluje cykl i łagodzi objawy pms a także reguluje hormony. dużo kobiet pisze ze właśnie dzięki niepokalankowi zaszło w ciąże.wiec stwierdziłam ze nie zaszkodzi spróbować 🙊 dopiero pierwszy cykl biorę. (7dc)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 17:48

  • Lusia30 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 22 stycznia, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Ja poza temperatura podwyższona i śluzem to nie mam objawów owulacji 😜
    Poczytaj trochę w necie o niepokalanku i wiesiołku bo maja dużo właściwości, z pamięci nie jestem w stanie napisać na co dokładnie pomagają ale jest dużo pozytywnych opinii na temat tych ziół.
    Z tego co pamietam to wiesiołek jest na śluz, bierze się go tylko od początku cyklu do owulacji później już Nie. A niepokalanek reguluje cykl i łagodzi objawy pms a także reguluje hormony. dużo kobiet pisze ze właśnie dzięki niepokalankowi zaszło w ciąże.wiec stwierdziłam ze nie zaszkodzi spróbować 🙊 dopiero pierwszy cykl biorę. (7dc)


    A niepokalanek to pijesz zioła czy zażywasz go w tabletkach? :) i o ile temperatura Ci się podwyższa?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 13:59

  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 22 stycznia, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja jutro zaczynam drugi cykl z Clo.

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 22 stycznia, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    A niepokalanek to pijesz zioła czy zażywasz go w tabletkach? :) i o ile temperatura Ci się podwyższa?

    Ja akurat biorę w tabletkach bo tak mi wygodniej i nie lubię zbytnio pic żadnych ziolek 😅 a temperatura to tak o 0,2 skacze przeważnie 🙂

  • Lusia30 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 23 stycznia, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No dziewczyny ja jutro zaczynam drugi cykl z Clo.

    Ja trzeci cykl bo dzisiaj dostałam okres ehhh....

  • Lusia30 Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 23 stycznia, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Ja akurat biorę w tabletkach bo tak mi wygodniej i nie lubię zbytnio pic żadnych ziolek 😅 a temperatura to tak o 0,2 skacze przeważnie 🙂

    Też bym wolała w tabletkach :) możesz podać nazwę jaki kupujesz? Bo na necie ich pełno 🙈

  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 23 stycznia, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Też bym wolała w tabletkach :) możesz podać nazwę jaki kupujesz? Bo na necie ich pełno 🙈


    Olej z wiesiołka firmy GAL, jest 150 kapsułek w opakowaniu.😊

  • Landrynka25 Przyjaciółka
    Postów: 210 46

    Wysłany: 24 stycznia, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam 😊 jestem pierwszy cykl na clo i mam pytanie owu mialam 18 dc i jestem 6 dpo. I od tak 4 dni odczuwam lekki ból miesiączkowy który trwa dloslownie chwilę. Czy to jest jakiś skutek uboczny clo? Monitoring w 15 dc wykazał że wszystko jest ok.

  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 24 stycznia, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Cześć wam 😊 jestem pierwszy cykl na clo i mam pytanie owu mialam 18 dc i jestem 6 dpo. I od tak 4 dni odczuwam lekki ból miesiączkowy który trwa dloslownie chwilę. Czy to jest jakiś skutek uboczny clo? Monitoring w 15 dc wykazał że wszystko jest ok.
    Ja też miałam taki ból.nie jest to efekt brania cło. Może zrób 7dpo progesteron żeby wiedzieć że owu była ?

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 24 stycznia, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Cześć wam 😊 jestem pierwszy cykl na clo i mam pytanie owu mialam 18 dc i jestem 6 dpo. I od tak 4 dni odczuwam lekki ból miesiączkowy który trwa dloslownie chwilę. Czy to jest jakiś skutek uboczny clo? Monitoring w 15 dc wykazał że wszystko jest ok.

    Hej, ja w moim pierwszym cyklu z clo tez tak miałam 🙂 na szczęście każdy kolejny cykl ( u mnie już 5😪) przechodzę lepiej. Już bez tego bólu menstruacyjnego. Jedyne co meczy mnie od początku to wybuchy gorąca 🥵 od pierwszego dnia brania clo do owulacji.

  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 26 stycznia, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka jak tam? 😅 kiedy monitoring? 😊

  • Kostka123 Przyjaciółka
    Postów: 178 36

    Wysłany: 26 stycznia, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj w tym miesiącu bez monitoringu, aktualnie siedzę z covidem na kwarantannie 🤣 jakoś w tym miesiącu wyjątkowo tym nie żyje i nawet się cieszę, że się obejdzie bez tych monitoringow, już trochę miałam dosyć 🤪 trzymam sobie dietę, chudne i jakoś czas leci 😆

    Kinia97 lubi tę wiadomość

    🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Kinia97 Koleżanka
    Postów: 169 14

    Wysłany: 26 stycznia, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Ojoj w tym miesiącu bez monitoringu, aktualnie siedzę z covidem na kwarantannie 🤣 jakoś w tym miesiącu wyjątkowo tym nie żyje i nawet się cieszę, że się obejdzie bez tych monitoringow, już trochę miałam dosyć 🤪 trzymam sobie dietę, chudne i jakoś czas leci 😆

    O masz 😃to szybkiego powrotu do zdrowia życzę 🙂
    ja w tym miesiącu tez bez monitoringu bo gin ma urlop akurat 😀 i tez trochę sobie odpuściliśmy w tym cyklu. W sensie staramy się dalej ale bez presji 😆 miesiąc odpoczynku 😅 Nie mierze temperatury i aż tak o tym nie myśle😅ale zobaczymy jak będzie pod koniec cyklu 🤣

  • AnetaSarna40 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 26 stycznia, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania Clostilbegyt 50mg. 3 opakowania po 10 tabletek każde. Data ważności 11 2024. Kupiłam w Polsce ale okazało się że zaszłam w ciążę zanim zaczęłam kurację. Niestety przepisy w Polsce zabraniają zwrotu leków do apteki.

    Lusia30 lubi tę wiadomość

  • Kostka123 Przyjaciółka
    Postów: 178 36

    Wysłany: 27 stycznia, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    O masz 😃to szybkiego powrotu do zdrowia życzę 🙂
    ja w tym miesiącu tez bez monitoringu bo gin ma urlop akurat 😀 i tez trochę sobie odpuściliśmy w tym cyklu. W sensie staramy się dalej ale bez presji 😆 miesiąc odpoczynku 😅 Nie mierze temperatury i aż tak o tym nie myśle😅ale zobaczymy jak będzie pod koniec cyklu 🤣
    Mi to tak szczerze już się nie chce 🤣 jak na razie stało mi się to jakoś obojętne, może dlatego że mam sporo innych spraw do załatwienia na ten moment i jakoś o tym nie myślę. 🤪 zaraz czeka mnie przeprowadzka, plus stary zmienia robotę, to też jakoś tak człowiek o tym myśli. 😆

    🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
‹‹ 3385 3386 3387 3388 3389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego