X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Super 😍 to teraz nic tylko działać 😜 trzymam kciuki za was 😘☺️

Ah dziękuję Ci bardzo ❤ ja za Ciebie też trzymam kciuki !

Kinia97 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    I widzisz jak działają te testy owulacyjne 🙈 szkoda kasy i nerwów 😜

Hah no dokładnie 🙈 a wprowadziły tylko niepotrzebny zamęt

Kinia97 lubi tę wiadomość

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego CLO. Jakie są wasze doświadczenia? Po jakim czasie się wam udało? A druga rzecz jaki poziom progesteronu 7dpo powinien być i kiedy go zbadać jeszcze raz ? :)

Ja właśnie kończę drugi cykl - test dziś pokazał jedną kreskę☹️ jakoś przestaje wierzyć już w tę stymulację...

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od lekarzy z Polski i dowiedziałam się, że owulacji nie było 🙄. To był cykl na clo i dodatkowo mam swoje naturalne owulacje, clo miało tylko poprawić jakość komórek jajowych....a tu się dowiaduje ze nie ma cialka zoltego ani płynu w zatoce. Test owu bym mega pozytywny. Do tego był skok temperatury. Dziś 6dpo (po pozytywnym tescie) progesteron 13,5ng (norma do 15,9) estradiol 222pg/ml i już sama nie wiem....ktoś zasugerował że mogę mieć LUF ale w zeszłym cyklu miałam owulacje potwierdzona monitoringiem i progesteronem (20.1ng w 7dpo).
    Nie mam pojęcia w takim razie czy w tym obecnym cyklu owulka była czy nie...w zeszłym dwóch lekarzy też mówiło że nic nie było. Jeden dojrzał resztkę płynu...sama nie wiem.

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Ja właśnie wróciłam od lekarzy z Polski i dowiedziałam się, że owulacji nie było 🙄. To był cykl na clo i dodatkowo mam swoje naturalne owulacje, clo miało tylko poprawić jakość komórek jajowych....a tu się dowiaduje ze nie ma cialka zoltego ani płynu w zatoce. Test owu bym mega pozytywny. Do tego był skok temperatury. Dziś 6dpo (po pozytywnym tescie) progesteron 13,5ng (norma do 15,9) estradiol 222pg/ml i już sama nie wiem....ktoś zasugerował że mogę mieć LUF ale w zeszłym cyklu miałam owulacje potwierdzona monitoringiem i progesteronem (20.1ng w 7dpo).
    Nie mam pojęcia w takim razie czy w tym obecnym cyklu owulka była czy nie...w zeszłym dwóch lekarzy też mówiło że nic nie było. Jeden dojrzał resztkę płynu...sama nie wiem.
    Tak to jest z tymi lekarzami :( Każdy mówi coś innego.. dałabym sobie spokój z mierzeniem temp i testami, bo to dodatkowa presja, a widać że nie zawsze działa. I chodzić faktycznie do jednego lekarza na ten monitoring, bo jak zacznie każdy inaczej gadać to w ogóle zwariujesz :( tez mam teraz taka sytuacje że nie jestem pewna czy tak owulacja w ogóle była, a jak była to kiedy. Jak byłam w 10 dc to były bardzo małe pecherzyki, nie cale 10mm, a jak poszłam do drugiej ginekolog 15 dc to juz nagle był zapadniety pecherzyk, tak jakby ta owulacja była.. niby czułam się jak na owulacje i tez sluz taki miałam, ale jednak to nie jest zawsze wyznacznik. Dlatego zluzowalam, co ma być to będzie 😄

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania żeby sobie odpuścić trochę z ta temp. I testami. Sama przez jakiś czas bardzo skrupulatnie z tego korzystałam. Ale mnie np. Mierzenie temp. W drugiej fazie cyklu bardzo stresowało, jak tylko był jakiś spadek to odrazu miałam cały dzień zrąbany. Z testami to samo, nigdy nie mi nie wychodziły pozytywne. Co tez mnie denerwowało. A jak wiadomo stres nie pomaga w dojściu do upragnionego celu 🙆🏻‍♀️
    Dlatego już zrezygnowałam z obu opcji.😃 wam tez polecam, choć na kilka cykli Się od tego po prostu odciąć, odstawić termometr ‚na półkę’😉

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka który masz dc? Jak się czujesz? Wyczuwasz już 🐒?

Ja to powoli zaczynam żałować ze brałam ten clo. Ten cykl jest straszny, objawy w drugiej fazie prawie wszystkie takie jak przy clo 😫 masakra jakaś, nie wiem czy jeszcze na mnie to działało w tym cyklu czy już mi tak zostanie, jakieś nasilone objawy PMS 😩 nigdy przed clo nie miałam noc takiego. Od tygodnia gdzieś, tak mnie codziennie głowa boli ze dramat, boli mnie podbrzusze, kłują jajniki, do tego jakieś zawroty głowy i wybuchy gorąca 🥵 coś strasznego.
    Dziś mam 29DC. Może jutro zrobię test bo serio coś Mi nie gra 😬

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem. Tempka wskazuje na owu, prog też. I tak muszę czekać co z tego wyniknie. Od następnego cyklu będę pic ziółka o. Sroki nr 3.

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Kostka który masz dc? Jak się czujesz? Wyczuwasz już 🐒?

Ja to powoli zaczynam żałować ze brałam ten clo. Ten cykl jest straszny, objawy w drugiej fazie prawie wszystkie takie jak przy clo 😫 masakra jakaś, nie wiem czy jeszcze na mnie to działało w tym cyklu czy już mi tak zostanie, jakieś nasilone objawy PMS 😩 nigdy przed clo nie miałam noc takiego. Od tygodnia gdzieś, tak mnie codziennie głowa boli ze dramat, boli mnie podbrzusze, kłują jajniki, do tego jakieś zawroty głowy i wybuchy gorąca 🥵 coś strasznego.
    Dziś mam 29DC. Może jutro zrobię test bo serio coś Mi nie gra 😬
    Ja mam 27 dc i cały cykl czułam się też jak na clo, tzn może trochę mniej mnie brzuch bolal, ale tak to wszystko to samo. Powinnam do 30 dc dostac okres z moich obliczeń, ale jak będzie to zobaczymy :) a ty który dc?

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 29DC ale już mam plamienie wiec nawet testu nie robię. Dziś cały dzień mnie mdli, myślałam ze to może ten cykl. Ale znów rozczarowanie 🤪

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Ja dziś 29DC ale już mam plamienie wiec nawet testu nie robię. Dziś cały dzień mnie mdli, myślałam ze to może ten cykl. Ale znów rozczarowanie 🤪
    A przed clo miałaś regularne miesiączki? Może faktycznie ta droznosc Ci pomoże, wiele kobiet po zabiegu zachodzi w ciążę :) u mnie akurat nie pomogło, miałam w sumie drozne jajowody, ale może u Ciebie coś zadziała..

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    A przed clo miałaś regularne miesiączki? Może faktycznie ta droznosc Ci pomoże, wiele kobiet po zabiegu zachodzi w ciążę :) u mnie akurat nie pomogło, miałam w sumie drozne jajowody, ale może u Ciebie coś zadziała..

Kostka , Trzymam kciuki , oby to był Twój cykl 🤫😜🍀
    Kinia, jeszcze jak nie masz okresu to szanse wielkie 🍀🍀🍀

Kostka123, Kinia97 lubią tę wiadomość

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:

Miałam regularne ale dłuższe bo przeważnie 36/38 dni a teraz od początku clo 29/30 dni
    Ja Dziś dostałam okres 😤

No właśnie liczę na ta drożność, ale szybko jej nie zrobię, pewnie gdzieś czerwiec/lipiec dopiero. O ile lekarz uzna ze trzeba zrobić 🙆🏻‍♀️

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Miałam regularne ale dłuższe bo przeważnie 36/38 dni a teraz od początku clo 29/30 dni
    Ja Dziś dostałam okres 😤

No właśnie liczę na ta drożność, ale szybko jej nie zrobię, pewnie gdzieś czerwiec/lipiec dopiero. O ile lekarz uzna ze trzeba zrobić 🙆🏻‍♀️

No ja tez trochę czekałam na droznosc, z powodu covida wszystko wstrzymywali.. niby powinnam dostać 28 miesiączkę według wyliczeń pod względem monitoringu, ale jej brak. Poczekam 2 dni i zrobię test najwyżej. 🤔

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    No ja tez trochę czekałam na droznosc, z powodu covida wszystko wstrzymywali.. niby powinnam dostać 28 miesiączkę według wyliczeń pod względem monitoringu, ale jej brak. Poczekam 2 dni i zrobię test najwyżej. 🤔

A przed clo jak długie miałaś cykle?

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    A przed clo jak długie miałaś cykle?
    30, 40, 50 różnie. Bardzo nieregularne i długie zazwyczaj :)

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    30, 40, 50 różnie. Bardzo nieregularne i długie zazwyczaj :)

A to ciekawe czy chociaż się wyreguluje od tego. Chociaż jakiś plus brania tych tabletek by był 😅

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    A to ciekawe czy chociaż się wyreguluje od tego. Chociaż jakiś plus brania tych tabletek by był 😅
    No po śluzie i bólu brzucha powinnam zaraz dostać, jeżeli rzeczywiście ta owulacja była 14, 15 dc to juz powinnam dostać 😅

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Maranna Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co się u was zmieniło w cyklach z clo?
    Ja brałam od 2. do 6. dc. W 8 DC byłam na monitoringu, było widać kółka pęcherzyków, największy ok 9-10mm, ale moja lekarka nie zauważyła żadnego dominującego. Od 17 dc bolą mnie piersi, ból pojawił się nagle i szybko nabrał na sile. Na wykresie nie widać rozpoczęcia się fazy wyższych temperatur, a dziś jest już 20 dc. Czuję się jak w fazie lutealnejj.
    A jak to wygląda u was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 11:28

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maranna wrote:
    Dziewczyny, co się u was zmieniło w cyklach z clo?
    Ja brałam od 2. do 6. dc. W 8 DC byłam na monitoringu, było widać kółka pęcherzyków, największy ok 9-10mm, ale moja lekarka nie zauważyła żadnego dominującego. Od 17 dc bolą mnie piersi, ból pojawił się nagle i szybko nabrał na sile. Na wykresie nie widać rozpoczęcia się fazy wyższych temperatur, a dziś jest już 20 dc. Czuję się jak w fazie lutealnejj.
    A jak to wygląda u was ?
    Troche małe te pecherzyki jak na 8dc cyklu z clo, ja potrafiłam mieć już nawet 17mm, a teraz w naturalnym miałam w 10dc 10 mm i wychodziło z monitoringu ze 15 dc gdzieś miałam owulacje. To by się zgadzało, bo właśnie dzisiaj w 30 dc dostałam miesiączkę :) możliwe że miałaś później owulacje po prostu, ja zawsze miałam na clo w 14dc.

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ