CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
CzekamyNaDrugie wrote:Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego CLO. Jakie są wasze doświadczenia? Po jakim czasie się wam udało? A druga rzecz jaki poziom progesteronu 7dpo powinien być i kiedy go zbadać jeszcze raz ?
Ja właśnie kończę drugi cykl - test dziś pokazał jedną kreskę☹️ jakoś przestaje wierzyć już w tę stymulację...Ja
Pcos w obrazie USG
Sonohsg✔️
3x iui nieudane
Marzec 23' start invitro
On
Wiek 35 lat -
Ja właśnie wróciłam od lekarzy z Polski i dowiedziałam się, że owulacji nie było 🙄. To był cykl na clo i dodatkowo mam swoje naturalne owulacje, clo miało tylko poprawić jakość komórek jajowych....a tu się dowiaduje ze nie ma cialka zoltego ani płynu w zatoce. Test owu bym mega pozytywny. Do tego był skok temperatury. Dziś 6dpo (po pozytywnym tescie) progesteron 13,5ng (norma do 15,9) estradiol 222pg/ml i już sama nie wiem....ktoś zasugerował że mogę mieć LUF ale w zeszłym cyklu miałam owulacje potwierdzona monitoringiem i progesteronem (20.1ng w 7dpo).
Nie mam pojęcia w takim razie czy w tym obecnym cyklu owulka była czy nie...w zeszłym dwóch lekarzy też mówiło że nic nie było. Jeden dojrzał resztkę płynu...sama nie wiem.👩 39 lat
👨 37 lat
2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
2011- 👦
2013- 👦
10.08.2020- 10tc 💔
18.10.2020- 5tc 💔
Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
AMH 3,85
Homocysteina 6,6
B12 601
Kwas foliowy 30
Wit.D 39
Zespół antyfosfolipidowy - brak
KIR BX
05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego
Walczymy dalej... -
aeniołek wrote:Ja właśnie wróciłam od lekarzy z Polski i dowiedziałam się, że owulacji nie było 🙄. To był cykl na clo i dodatkowo mam swoje naturalne owulacje, clo miało tylko poprawić jakość komórek jajowych....a tu się dowiaduje ze nie ma cialka zoltego ani płynu w zatoce. Test owu bym mega pozytywny. Do tego był skok temperatury. Dziś 6dpo (po pozytywnym tescie) progesteron 13,5ng (norma do 15,9) estradiol 222pg/ml i już sama nie wiem....ktoś zasugerował że mogę mieć LUF ale w zeszłym cyklu miałam owulacje potwierdzona monitoringiem i progesteronem (20.1ng w 7dpo).
Nie mam pojęcia w takim razie czy w tym obecnym cyklu owulka była czy nie...w zeszłym dwóch lekarzy też mówiło że nic nie było. Jeden dojrzał resztkę płynu...sama nie wiem.🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
Tez jestem tego zdania żeby sobie odpuścić trochę z ta temp. I testami. Sama przez jakiś czas bardzo skrupulatnie z tego korzystałam. Ale mnie np. Mierzenie temp. W drugiej fazie cyklu bardzo stresowało, jak tylko był jakiś spadek to odrazu miałam cały dzień zrąbany. Z testami to samo, nigdy nie mi nie wychodziły pozytywne. Co tez mnie denerwowało. A jak wiadomo stres nie pomaga w dojściu do upragnionego celu 🙆🏻♀️
Dlatego już zrezygnowałam z obu opcji.😃 wam tez polecam, choć na kilka cykli Się od tego po prostu odciąć, odstawić termometr ‚na półkę’😉
-
Kostka który masz dc? Jak się czujesz? Wyczuwasz już 🐒?
Ja to powoli zaczynam żałować ze brałam ten clo. Ten cykl jest straszny, objawy w drugiej fazie prawie wszystkie takie jak przy clo 😫 masakra jakaś, nie wiem czy jeszcze na mnie to działało w tym cyklu czy już mi tak zostanie, jakieś nasilone objawy PMS 😩 nigdy przed clo nie miałam noc takiego. Od tygodnia gdzieś, tak mnie codziennie głowa boli ze dramat, boli mnie podbrzusze, kłują jajniki, do tego jakieś zawroty głowy i wybuchy gorąca 🥵 coś strasznego.
Dziś mam 29DC. Może jutro zrobię test bo serio coś Mi nie gra 😬 -
Ja już sama nie wiem. Tempka wskazuje na owu, prog też. I tak muszę czekać co z tego wyniknie. Od następnego cyklu będę pic ziółka o. Sroki nr 3.👩 39 lat
👨 37 lat
2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
2011- 👦
2013- 👦
10.08.2020- 10tc 💔
18.10.2020- 5tc 💔
Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
AMH 3,85
Homocysteina 6,6
B12 601
Kwas foliowy 30
Wit.D 39
Zespół antyfosfolipidowy - brak
KIR BX
05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego
Walczymy dalej... -
Kinia97 wrote:Kostka który masz dc? Jak się czujesz? Wyczuwasz już 🐒?
Ja to powoli zaczynam żałować ze brałam ten clo. Ten cykl jest straszny, objawy w drugiej fazie prawie wszystkie takie jak przy clo 😫 masakra jakaś, nie wiem czy jeszcze na mnie to działało w tym cyklu czy już mi tak zostanie, jakieś nasilone objawy PMS 😩 nigdy przed clo nie miałam noc takiego. Od tygodnia gdzieś, tak mnie codziennie głowa boli ze dramat, boli mnie podbrzusze, kłują jajniki, do tego jakieś zawroty głowy i wybuchy gorąca 🥵 coś strasznego.
Dziś mam 29DC. Może jutro zrobię test bo serio coś Mi nie gra 😬🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kinia97 wrote:Ja dziś 29DC ale już mam plamienie wiec nawet testu nie robię. Dziś cały dzień mnie mdli, myślałam ze to może ten cykl. Ale znów rozczarowanie 🤪🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:A przed clo miałaś regularne miesiączki? Może faktycznie ta droznosc Ci pomoże, wiele kobiet po zabiegu zachodzi w ciążę u mnie akurat nie pomogło, miałam w sumie drozne jajowody, ale może u Ciebie coś zadziała..
Kostka , Trzymam kciuki , oby to był Twój cykl 🤫😜🍀
Kinia, jeszcze jak nie masz okresu to szanse wielkie 🍀🍀🍀Kostka123, Kinia97 lubią tę wiadomość
-
Kostka123 wrote:A przed clo miałaś regularne miesiączki? Może faktycznie ta droznosc Ci pomoże, wiele kobiet po zabiegu zachodzi w ciążę u mnie akurat nie pomogło, miałam w sumie drozne jajowody, ale może u Ciebie coś zadziała..
Miałam regularne ale dłuższe bo przeważnie 36/38 dni a teraz od początku clo 29/30 dni
Ja Dziś dostałam okres 😤
No właśnie liczę na ta drożność, ale szybko jej nie zrobię, pewnie gdzieś czerwiec/lipiec dopiero. O ile lekarz uzna ze trzeba zrobić 🙆🏻♀️
-
Kinia97 wrote:Miałam regularne ale dłuższe bo przeważnie 36/38 dni a teraz od początku clo 29/30 dni
Ja Dziś dostałam okres 😤
No właśnie liczę na ta drożność, ale szybko jej nie zrobię, pewnie gdzieś czerwiec/lipiec dopiero. O ile lekarz uzna ze trzeba zrobić 🙆🏻♀️
No ja tez trochę czekałam na droznosc, z powodu covida wszystko wstrzymywali.. niby powinnam dostać 28 miesiączkę według wyliczeń pod względem monitoringu, ale jej brak. Poczekam 2 dni i zrobię test najwyżej. 🤔🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:No ja tez trochę czekałam na droznosc, z powodu covida wszystko wstrzymywali.. niby powinnam dostać 28 miesiączkę według wyliczeń pod względem monitoringu, ale jej brak. Poczekam 2 dni i zrobię test najwyżej. 🤔
A przed clo jak długie miałaś cykle? -
Kinia97 wrote:A przed clo jak długie miałaś cykle?🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kinia97 wrote:A to ciekawe czy chociaż się wyreguluje od tego. Chociaż jakiś plus brania tych tabletek by był 😅🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Dziewczyny, co się u was zmieniło w cyklach z clo?
Ja brałam od 2. do 6. dc. W 8 DC byłam na monitoringu, było widać kółka pęcherzyków, największy ok 9-10mm, ale moja lekarka nie zauważyła żadnego dominującego. Od 17 dc bolą mnie piersi, ból pojawił się nagle i szybko nabrał na sile. Na wykresie nie widać rozpoczęcia się fazy wyższych temperatur, a dziś jest już 20 dc. Czuję się jak w fazie lutealnejj.
A jak to wygląda u was ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 11:28
-
Maranna wrote:Dziewczyny, co się u was zmieniło w cyklach z clo?
Ja brałam od 2. do 6. dc. W 8 DC byłam na monitoringu, było widać kółka pęcherzyków, największy ok 9-10mm, ale moja lekarka nie zauważyła żadnego dominującego. Od 17 dc bolą mnie piersi, ból pojawił się nagle i szybko nabrał na sile. Na wykresie nie widać rozpoczęcia się fazy wyższych temperatur, a dziś jest już 20 dc. Czuję się jak w fazie lutealnejj.
A jak to wygląda u was ?🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍