CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie jednak z tego cyklu nic nie będzie. Dwudniowy spadek temperatury. Zastanawia mnie zawsze, dlaczego pomimo wysokiego w miarę progesteronu (i do tego jeszcze przecież biorę luteinę)zawsze mam niskie temperatury w fazie lutealnej"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
nadzieja89 wrote:Dziewczyny ja po monitoringu mam 3 pęcherzyki 14,14 i 16 mm dostałam zastrzyk "fostimon" czekam kolejne dwa dni kolejne usg i zastrzyk na pękniecie. Miałyście może robiony ten zastrzyk?
Lek Fostimon zawiera wysokooczyszczoną ludzką urofolitropinę (hormon stymulujący rozwój pęcherzyków płciowych - FSH). Ludzką urofolitropinę uzyskuje się z moczu kobiet po menopauzie, należy ona do grupy hormonów płciowych nazwanych gonadotropinami. U kobiet główną funkcją fizjologiczną tego hormonu jest pobudzanie rozwoju i dojrzewania pęcherzyków płciowych ( pęcherzyki Graafa) w jajnikach. Z dojrzałych pęcherzyków płciowych w czasie owulacji są uwalniane komórki jajowe z jednej z nich po zapłodnieniu powstaje zarodek. W celu uwolnienia komórki jajowej z dojrzałego pęcherzyka płciowego lekarz w odpowiednim czasie zaleci zastosowanie w postaci wstrzyknięcia jeszcze jednego leku - ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG).
-
dzięki kapturnica, czytałam to już wcześniej zastanawiałam sie czy któras z was może brała bo z tego co czytałam to nie jest często spotykany lek. Zobaczymy jak podrosną pęcherzyki.
pabelka88 no tak też jestem w szoku. W poprzednim cyklu miałam tylko jeden.
a ty kiedy testujesz? -
nadzieja89 wrote:dzięki kapturnica, czytałam to już wcześniej zastanawiałam sie czy któras z was może brała bo z tego co czytałam to nie jest często spotykany lek. Zobaczymy jak podrosną pęcherzyki.
pabelka88 no tak też jestem w szoku. W poprzednim cyklu miałam tylko jeden.
a ty kiedy testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:01
-
nick nieaktualnyNooo pięknie bliźniaki trojaczki co sie dzieje z latem a to dobrze plodnosc sie poprawia ...ja chodź nie staram sie to dzis mi pow ze mam 2 jajeczka na lewym i prawym po takie 17 mm w czwartek do kontroli czy to peklo....
pabelka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madzia ale to jest gonadotropina FSH a nie hcg przeciez FOSTIMON nie jest na pekniecie ale na wzrost pecherzykow , no chyba ze ja czegos nie wiem...Po dojrzeniu pecherzykow wtedy podaje sie hcg.........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:29
-
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:Tak bo mi sie popierd z tym drugim na pekniecie a teraz ginka zapytalam na dyzurze...
Kap nie ma takiej obcji za bardzo sie boje to tylko taka kontrola bo bola mnie te jajniory...pabelka88 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Madziara, przez chwilę się bałam uspokoiłaś mnie. Lekarz chciał, żeby moje pęcherzyki jeszcze podrosły dlatego ten lek. Kapturnica lek był podany tylko jednorazowo także myślę, że mój lekarz wie co robi...
Dziewczyny trzymam za nas mocno kciuki. Mam wielką nadzieje, ze w końcu się uda!! I będziemy mamami