X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki ? :) Fajnie by było.. Tez bym chciała.. Wczoraj ostatni raz brałam Clo jutro dzwonię do doktorka umówić się na monitoring.. A jak to się w ogóle robi ????

Czekamy na Ciebie :***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Bliźniaki ? :) Fajnie by było.. Tez bym chciała.. Wczoraj ostatni raz brałam Clo jutro dzwonię do doktorka umówić się na monitoring.. A jak to się w ogóle robi ????

Ale chodzi o monitoring !?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin robi ci usg dopochwowe i patrzy czy są pęcherzyki czy pękają czy byla owulka czy nie byla...a to przepisując Clo nie robił usg wczesniej!?

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robił robił.. tylko nie wiedziałam czy teraz też będzie tak samo :)

Czekamy na Ciebie :***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja tez dolaczam sie. Biore juz od wczoraj i jak pisza dziewczyny czuje stukotanie jajnikow. Natomiast na monitoring mam przyjsc w 14 dniu cyklu. To jeszcze troche czasu.

• Another Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak z tego cyklu nic nie będzie. Dwudniowy spadek temperatury. Zastanawia mnie zawsze, dlaczego pomimo wysokiego w miarę progesteronu (i do tego jeszcze przecież biorę luteinę)zawsze mam niskie temperatury w fazie lutealnej o.O

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo troche...ale będzie dobrze....

Wiola tak będzie tak samo...tylko jak jest bliżej owulki to troche boli jak wlozy glowice usg..

• nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po monitoringu mam 3 pęcherzyki 14,14 i 16 mm dostałam zastrzyk "fostimon" czekam kolejne dwa dni kolejne usg i zastrzyk na pękniecie. Miałyście może robiony ten zastrzyk?

ckai9jcgyabb74h4.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej 3 pęcherzyki? super potrójna szansa!!! o zastrzyku pierwszy raz słyszę...kciukam!!!!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja89 wrote:
    Dziewczyny ja po monitoringu mam 3 pęcherzyki 14,14 i 16 mm dostałam zastrzyk "fostimon" czekam kolejne dwa dni kolejne usg i zastrzyk na pękniecie. Miałyście może robiony ten zastrzyk?
    Fostimon 75
    Lek Fostimon zawiera wysokooczyszczoną ludzką urofolitropinę (hormon stymulujący rozwój pęcherzyków płciowych - FSH). Ludzką urofolitropinę uzyskuje się z moczu kobiet po menopauzie, należy ona do grupy hormonów płciowych nazwanych gonadotropinami. U kobiet główną funkcją fizjologiczną tego hormonu jest pobudzanie rozwoju i dojrzewania pęcherzyków płciowych ( pęcherzyki Graafa) w jajnikach. Z dojrzałych pęcherzyków płciowych w czasie owulacji są uwalniane komórki jajowe z jednej z nich po zapłodnieniu powstaje zarodek. W celu uwolnienia komórki jajowej z dojrzałego pęcherzyka płciowego lekarz w odpowiednim czasie zaleci zastosowanie w postaci wstrzyknięcia jeszcze jednego leku - ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG).

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kapturnica, czytałam to już wcześniej zastanawiałam sie czy któras z was może brała bo z tego co czytałam to nie jest często spotykany lek. Zobaczymy jak podrosną pęcherzyki.
    pabelka88 no tak też jestem w szoku. W poprzednim cyklu miałam tylko jeden.
    a ty kiedy testujesz?

ckai9jcgyabb74h4.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja89 wrote:
    dzięki kapturnica, czytałam to już wcześniej zastanawiałam sie czy któras z was może brała bo z tego co czytałam to nie jest często spotykany lek. Zobaczymy jak podrosną pęcherzyki.
    pabelka88 no tak też jestem w szoku. W poprzednim cyklu miałam tylko jeden.
    a ty kiedy testujesz?
    ten lek raczej podawany jest przy stymulacjach do in vitro bo na nich produkuje sie wiele jajek,.zbyt wiele niestety jak na naturalne starania...Obawa ciaz wieloraczych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:01

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo pięknie bliźniaki trojaczki co sie dzieje z latem a to dobrze plodnosc sie poprawia ...ja chodź nie staram sie to dzis mi pow ze mam 2 jajeczka na lewym i prawym po takie 17 mm w czwartek do kontroli czy to peklo....;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)nadzieja ten Fostimon 75 jest podobno bardzo dobry na przyrost pecherzykow rzadko uzywany ale stosuja ..potem pregnyl i bedzie ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:31

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ale to jest gonadotropina FSH a nie hcg przeciez FOSTIMON nie jest na pekniecie ale na wzrost pecherzykow , no chyba ze ja czegos nie wiem...Po dojrzeniu pecherzykow wtedy podaje sie hcg.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:29

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje za 7 dni.
    madziara to u Ciebie tez blizniaki? To nam sie posypia ciaze mnogie...haha i oby!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz widze ze skasowalas juz wpis ehheheheh
    \
    No to jak masz 2pecherzyki Madziara to moze warto zaszalec z mezem??? =D
    Skoro wieszzz ze sa ladne i potem idziesz spr czy pekly??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo mi sie popierd z tym drugim na pekniecie a teraz ginka zapytalam na dyzurze...

Kap nie ma takiej obcji za bardzo sie boje to tylko taka kontrola bo bola mnie te jajniory...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Tak bo mi sie popierd z tym drugim na pekniecie a teraz ginka zapytalam na dyzurze...

Kap nie ma takiej obcji za bardzo sie boje to tylko taka kontrola bo bola mnie te jajniory...
    No to tylko Twoja decyzja nikt na nia nie wplynie,.....Ale skoro sie leczysz to przeciez wiedzac co ci jest i przeciwdzialajac tym chorobom mozna miec dzieci....

pabelka88 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madziara, przez chwilę się bałam uspokoiłaś mnie. Lekarz chciał, żeby moje pęcherzyki jeszcze podrosły dlatego ten lek. Kapturnica lek był podany tylko jednorazowo także myślę, że mój lekarz wie co robi...
    Dziewczyny trzymam za nas mocno kciuki. Mam wielką nadzieje, ze w końcu się uda!! I będziemy mamami :)

ckai9jcgyabb74h4.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ