CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Plesaure ja bym sie nie zgodziła. Ja zaskoczylam w 7-8 cyklu- lekarz wyrazil zgodę bo nie bylo problemów z torbielami. Zaskoczyło dopiero w cyklu kiedy inaczej wzielam duphaston - bo fajna pani endokrynolog mi tak polecila :)Moze warto zrobić przerwe a potem wrocic?
-
nick nieaktualny
-
Tak, zbadany. Wyniki książkowe. Z nim jest wszystko ok. Gorzej ze mną. Mam PCOS, hashimoto i podejrzenia o endometriozę. Wczoraj dostałam okres i rozpoczęłam odpoczynek od starań. Odstawiam wszystkie leki.
Amberla brałaś aż 7-8 cykli? Naczytałam się, że można tylko 6... Ja sobie sama ułożyłam plan, że we wrześniu chce iść na badanie drożności jajowodów i jeszcze raz CLO przyjąć.Marzec x 2 -
Tak ten zastrzyk jest na pęknięcie dostałam go w poniedziałek rano a we wtorek już miałam ten śluz jestem na clo 3 mies w niedzielę miałam dwa pęcherzyki jeden 25mm a drógi 30mm i endo prawie 8. lekarz kazał zacząć robić testy owu właśnie od wtorku i starać się i jak zrobiłam we wtorek po 13 to od razu wyszedł pozytywny.. nigdy nie miałam owulacji także nie wiem a jak robiłam kiedyś testy owu to zawsze mi negatywy wychodziły.. i się zastanawiam teraz czy ten wynik nie jest przekłamany...Dodam że mam policystyczne jajniki..
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Wyniki nie wyszły źle. Są dobre ale FSH i LH wskazują na PCOS. To wiedziałam
Reszta wyników w normie. Są ok.
Janiki nic się nie ruszyły. Śpią. Nie ma ani jednego pęcherzyka. Na dodatek moje endometrium wynosi 2,3 mmZa małe
Wcześniejszy monitoring tydzień temu był lepszy. Endometrium miałam ładne, a teraz szkoda gadać i w jajnikach coś było ehh.
Następny monitoring w poniedziałek. Może do tego czasu coś się ruszy chociaż wątpię. Nawet myślałam by kupić sobie winko i pić kieliszek dziennie lub kupić Dong Quai. Chyba się przejdę do zielarskiego i zapytam coś o zioła na estrogeny.
Dr powiedział, że jak w poniedziałek tak samo nic się nie będzie działo, będę brała cały CLO nie pół tak jak brałam, a jak to nie pomoże to przepisze coś innego. Sam miał nie tęgą minę jak mi mówił, ale pocieszył, że się nic nie dzieje i będziemy działać dalej do skutku
Ale mi smutnoCzekamy na Ciebie :***
-
wioleta4444 wrote:Hej dziewczyny
Wyniki nie wyszły źle. Są dobre ale FSH i LH wskazują na PCOS. To wiedziałam
Reszta wyników w normie. Są ok.
Janiki nic się nie ruszyły. Śpią. Nie ma ani jednego pęcherzyka. Na dodatek moje endometrium wynosi 2,3 mmZa małe
Wcześniejszy monitoring tydzień temu był lepszy. Endometrium miałam ładne, a teraz szkoda gadać i w jajnikach coś było ehh.
Następny monitoring w poniedziałek. Może do tego czasu coś się ruszy chociaż wątpię. Nawet myślałam by kupić sobie winko i pić kieliszek dziennie lub kupić Dong Quai. Chyba się przejdę do zielarskiego i zapytam coś o zioła na estrogeny.
Dr powiedział, że jak w poniedziałek tak samo nic się nie będzie działo, będę brała cały CLO nie pół tak jak brałam, a jak to nie pomoże to przepisze coś innego. Sam miał nie tęgą minę jak mi mówił, ale pocieszył, że się nic nie dzieje i będziemy działać dalej do skutku
Ale mi smutnowioleta4444 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Editt, to wynikałoby że to owulacja właśnie. Potwierdzona i śluzem i testem. Działajcie. Wydaje mi się, że te zastrzyki na pęknięcie zaburzają wyniki testów ciążowych jeśli zrobi się go za wcześnie, ale owu chyba nie. Chociaż ekspertem nie jestem
Działajcie. Powodzenia
-
Hej Dziewczyny, tak sobie zaglądam na "swoje stare" wątki i już nie widzę "starych" twarzy, to dobry znak
Jeśli chodzi o zastrzyk na pęknięcie, to on zawsze będzie pokazywał pozytywny test owulacyjny, w końcu po to on jestPokaże też pozytywny test ciążowy, bo w zastrzyku jest hcg.
Edit, pęcherzyki są świetne, a już na pewno ten mniejszy, myślę, że jest ogromna szansa na owulację, jednak totalnie nie rozumiem po co lekarz kazał robić testy owulacyjne, przecież wiadomo, że po zastrzyku będzie pozytywny.. No chyba, że miał jakieś wątpliwości co do poprawności podania zastrzyku i chciał się upewnić, że on na pewno jest w Twoim organizmie.
Pozdrawiam wszystkie clo-staraczki. Mi clo nie pomogło co prawda, ale przez 6 cykli przeżywałam dokładnie to samo, co Wy teraz. Powodzenia! -
scarllet wrote:Na razie po 1 tab. Wlasnie troche wynikla beznadziejna sytuacja, bo lekarz kazal mi jutro przyjechsc na monitoring ale w godzinach mojej pracy, a ja nie moge sie wyrwac. I dopiero w piatek sie wybiore a to bedzie juz 16 dzien cyklu. Przypuszczam ze jezeli wyhodowalam pecherzyk, to cos na pekniecie bedzie potrzebne, bo z tym nieraz wlasnie mialam problem i cysty w efekcie. Mam nadzieje ze ten 16 dzien to bedzie w sam raz. A u ciebie nie szukaja innych przyczyn? A maz?
Maz sie badal i zdrowy jak kon, moja gin twierdzi ze mam blokade psychiczna i sie za bardzo nakrecam wiec ten cykl potraktowalismy na totalnym luzie. Fakt jest taki ze w poprzednich cyklach chyba za bardzo sie spinalam i myslalam tylko o tym ze robimy dziecko ;p , teraz chce poprobowac pare cykli bez lekow i jak to nie pomoze to ide na badanie na droznosc jajowodow.
Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
-
Hej, pisalam wam wiadomość ale mi tel padl i nie wysłał.. Teraz tez pisze z Tel a nie lubię, wiec wiecej napisze wieczorem. W każdym razie pokrótce - ja staralam sie razem dwa lata. Niecaly rok na luzie, potem na poważnie. U mnie zaskoczyło w 7-8 cyklu z CLo - wiec nie bez lekow. Zaskoczylo dopiero w drugim cyklu jak inaczej wzielam dupka- później - bo tak radzila pani endokrynolog w przeciwieństwie do mojego gina. Dodam ze mam niedoczynność tarczycy i policystyczne jajniki. Cli dostalam na nie rosnące jajeczka. Byl regularny monitoring i badanie temp i śluzu. Dodam ze problem tkwil tez w partnerze - miał 4,5 % plemnikiw o prawidlowej budowie! Jego bliźniak z żoną starali sie ok 5 lat a u nich żona nie miała żadnych problemów. Bliźniak miał taki sam problem. I co? Przestali brać leki na nadciśnienie i pi 9 miesiącach - 96% prawidlowych! Inne parametry w porządku. Dodam ze w cyklu którym sie udało wzielam clo juz wg planów ostatni raz i od niechcenia bo przejmowalam sie czym innym - z dnia na dzień stracilam prace i przejmowalam sie operacja korekty wzroku ktora mnie czekala... Wiec myslalam o czym innym i moze to też pomoglo....
-
nick nieaktualnyNie wiem co za cholerstwo mnie wzielo. Zaczelo sie strasxliwym oslabieniem kilka dni temu. A teraz pojawilo sie zapalenie jamy ustnej i infekcja intymna. I to akurat w momencie kiedy trzeba wzmozyc starania. A tu ani buzi ani nic
jestem wsciekla. Myslicie ze to przez clo?
-
morelka wrote:Pabellka88 testuj testuj i wysylaj bociana dalej
właśnie mi to spokoju nie daje...iść na tę betę czy czekać? -
Myślisz ze 8dpo ovt i 9dpo pregnylu wynik może coś pokazac?
jutro 20na28dc...chyba poczekam...chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:57