CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałam
masakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO
może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg
by podpatrzeć co tam i jak tam urosło
wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować..
no nic co ma być to będzie
w końcu musi się udać
3mam kciuki za każdą z Was
-
Ja też tak miewałam. Mnie pomaga tylko jedno - NIMESIL. Czasem nawet 2 saszetki w odstępie 15-30minut. To jest wybawienie dla mnie
Nie wiem czy znasz?
Magda_lena88 wrote:a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałammasakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO
może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg
by podpatrzeć co tam i jak tam urosło
wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować..
no nic co ma być to będzie
w końcu musi się udać
3mam kciuki za każdą z Was
-
Dzwonilam do lekarza..bo od rana okropnie boli mnie brzuch mometami mam wrazenie jakby mi cos tam peklo i uczucie cierpniecia.lekarz kazal jeszcze do jutra brac dupka i rano zrobic jeszcze jeden test,choc dodal ze raczej ciaze wyklucza ale istnieje jeszcze cien nadzieji.dopiero jak test bedzie neg.to odstawic dupka i podjechac po recepte na clo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olka30 wrote:Nimesil powoduje bezpłodność.
Nimesil? Nie ma niczego takiego w ulotce... http://www.doz.pl/leki/p1206-Nimesil Jest pełno różnych działań niepożądanych, ale raczej ze strony układu pokarmowego, ewentualnie jakieś dermatologiczne zmiany w większości. Ja osobiście niczego takiego nie doświadczam. Stosuje rzadko, najczęściej w pierwszym dniu okresu.
Znalazłam jeszcze coś takiego: "NLPZ mogą niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet; działanie to jest przemijające i ustępuje po zakończeniu terapii."
Lek dostałam od ginekologa z resztą. Nie wyobrażam sobie innego łagodzenia bólu miesiączkowego przy endometriozie... Ale pogadam z NIm jeszcze.
-
ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal
aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni
Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwypóźniej CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy
i po wakacjach będziemy już w 3
bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący
udanego tygodnia -
Magda_lena88 wrote:ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal
aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni
Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwypóźniej CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy
i po wakacjach będziemy już w 3
bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący
udanego tygodnia
ja ketonal to chyba brałam raz w życiu - jak mi wycinali ósemkinie chce tego wspominać. Z nimesilem nigdy nie przesadzałam - 1,2 saszetki w pierwszym dniu @. Mnie uprzedzali kiedyś, że jest silny i żeby właśnie brać go jak najmniej, ale ŻADEN z ginekologów nigdy nie wspomniał o takim skutku... Chyba go zaraz wyrzucę
ale przy okazji pogadam o tym z tym nowym ginem w klinice. Wydał mi się kompetentny, chociaż trochę oschły w obyciu (?). Kurcze, żeby człowiek sam się musiał uczyć, żeby lekarza pomęczyć wątpliwościami swoimi...
-
nick nieaktualny