X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet, chyba będziemy testować dzień po dniu... Ja 11.07.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałam :( masakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO :) może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg :) by podpatrzeć co tam i jak tam urosło :) wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować.. :P no nic co ma być to będzie <3 w końcu musi się udać :) 3mam kciuki za każdą z Was ;)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miewałam. Mnie pomaga tylko jedno - NIMESIL. Czasem nawet 2 saszetki w odstępie 15-30minut. To jest wybawienie dla mnie :) Nie wiem czy znasz?

Magda_lena88 wrote:
    a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałam :( masakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO :) może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg :) by podpatrzeć co tam i jak tam urosło :) wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować.. :P no nic co ma być to będzie <3 w końcu musi się udać :) 3mam kciuki za każdą z Was ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też tak miewałam. Mnie pomaga tylko jedno - NIMESIL. Czasem nawet 2 saszetki w odstępie 15-30minut. To jest wybawienie dla mnie :) Nie wiem czy znasz?
    pierwsze słyszę :) nie znam ale poczytam w necie :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    pierwsze słyszę :) nie znam ale poczytam w necie :)

Ja jestem wierna mu już pewnie 8 lat. Żadne no spy. Nic. Tylko to :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza..bo od rana okropnie boli mnie brzuch mometami mam wrazenie jakby mi cos tam peklo i uczucie cierpniecia.lekarz kazal jeszcze do jutra brac dupka i rano zrobic jeszcze jeden test,choc dodal ze raczej ciaze wyklucza ale istnieje jeszcze cien nadzieji.dopiero jak test bedzie neg.to odstawic dupka i podjechac po recepte na clo.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie boli i nie wiem czy to normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka a moze jednak....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka jest twarda jak kamien.... chyba nie taka powinna byc po peknieciu pecherzyka.czuje ze jutro znowu dowiem sie ze urosla cysta...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimesil powoduje bezpłodność.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Nimesil powoduje bezpłodność.

Nimesil? Nie ma niczego takiego w ulotce... http://www.doz.pl/leki/p1206-Nimesil Jest pełno różnych działań niepożądanych, ale raczej ze strony układu pokarmowego, ewentualnie jakieś dermatologiczne zmiany w większości. Ja osobiście niczego takiego nie doświadczam. Stosuje rzadko, najczęściej w pierwszym dniu okresu.

Znalazłam jeszcze coś takiego: "NLPZ mogą niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet; działanie to jest przemijające i ustępuje po zakończeniu terapii."

Lek dostałam od ginekologa z resztą. Nie wyobrażam sobie innego łagodzenia bólu miesiączkowego przy endometriozie... Ale pogadam z NIm jeszcze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal :| aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni :)
    Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwy :P później CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy :) i po wakacjach będziemy już w 3 :D bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący :P
    udanego tygodnia :) g10158.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go miałam od neurologa i mnie o tym uprzedzał, więc zaprzestałam stosowania, ale oczywiście każdy robi jak zechce :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal :| aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni :)
    Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwy :P później CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy :) i po wakacjach będziemy już w 3 :D bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący :P
    udanego tygodnia :) g10158.gif

ja ketonal to chyba brałam raz w życiu - jak mi wycinali ósemki ;) nie chce tego wspominać. Z nimesilem nigdy nie przesadzałam - 1,2 saszetki w pierwszym dniu @. Mnie uprzedzali kiedyś, że jest silny i żeby właśnie brać go jak najmniej, ale ŻADEN z ginekologów nigdy nie wspomniał o takim skutku... Chyba go zaraz wyrzucę :) ale przy okazji pogadam o tym z tym nowym ginem w klinice. Wydał mi się kompetentny, chociaż trochę oschły w obyciu (?). Kurcze, żeby człowiek sam się musiał uczyć, żeby lekarza pomęczyć wątpliwościami swoimi...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki...co u was....slychac ;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Hey kobitki...co u was....slychac ;)
    )-:

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 co jest?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi tydzień do testu. Zobaczymy co z tego wyjdzie, nie nastawiam się już ani na tak ani na nie. Przestałam mierzyć temp. Nie chce skakać do góry z radości jak temp będzie szła w gore a potem się rozczarować.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję w sobotę albo niedzielę ;) Dziś 29 dzień!

• nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela ilodniowe masz cykle?

ckai9jcgyabb74h4.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ