SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet, chyba będziemy testować dzień po dniu... Ja 11.07.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałam :( masakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO :) może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg :) by podpatrzeć co tam i jak tam urosło :) wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować.. :P no nic co ma być to będzie <3 w końcu musi się udać :) 3mam kciuki za każdą z Was ;)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miewałam. Mnie pomaga tylko jedno - NIMESIL. Czasem nawet 2 saszetki w odstępie 15-30minut. To jest wybawienie dla mnie :) Nie wiem czy znasz?

Magda_lena88 wrote:
    a do mnie wczoraj w końcu koło godz. 22 wpadła @ i z takimi fajerwerkami, że mąż chciał pogotowie wzywać..ale udało się na przeciwbólowych przetrwać do rana..a ból był taki, że aż wymiotowałam :( masakra jakaś...no ale od jutra na nowo zaczynam CLO :) może jeszcze przed wyjazdem na wakacje uda mi się "wcisnąć" do lekarza na usg :) by podpatrzeć co tam i jak tam urosło :) wg. OF kolejna @ ma być dopiero ok. 1/2 sierpnia ale jeśli CLO przyspieszy owulkę to może po powrocie z urlopu będę testować.. :P no nic co ma być to będzie <3 w końcu musi się udać :) 3mam kciuki za każdą z Was ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też tak miewałam. Mnie pomaga tylko jedno - NIMESIL. Czasem nawet 2 saszetki w odstępie 15-30minut. To jest wybawienie dla mnie :) Nie wiem czy znasz?
    pierwsze słyszę :) nie znam ale poczytam w necie :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    pierwsze słyszę :) nie znam ale poczytam w necie :)

Ja jestem wierna mu już pewnie 8 lat. Żadne no spy. Nic. Tylko to :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza..bo od rana okropnie boli mnie brzuch mometami mam wrazenie jakby mi cos tam peklo i uczucie cierpniecia.lekarz kazal jeszcze do jutra brac dupka i rano zrobic jeszcze jeden test,choc dodal ze raczej ciaze wyklucza ale istnieje jeszcze cien nadzieji.dopiero jak test bedzie neg.to odstawic dupka i podjechac po recepte na clo.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie boli i nie wiem czy to normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka a moze jednak....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka jest twarda jak kamien.... chyba nie taka powinna byc po peknieciu pecherzyka.czuje ze jutro znowu dowiem sie ze urosla cysta...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimesil powoduje bezpłodność.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Nimesil powoduje bezpłodność.

Nimesil? Nie ma niczego takiego w ulotce... http://www.doz.pl/leki/p1206-Nimesil Jest pełno różnych działań niepożądanych, ale raczej ze strony układu pokarmowego, ewentualnie jakieś dermatologiczne zmiany w większości. Ja osobiście niczego takiego nie doświadczam. Stosuje rzadko, najczęściej w pierwszym dniu okresu.

Znalazłam jeszcze coś takiego: "NLPZ mogą niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet; działanie to jest przemijające i ustępuje po zakończeniu terapii."

Lek dostałam od ginekologa z resztą. Nie wyobrażam sobie innego łagodzenia bólu miesiączkowego przy endometriozie... Ale pogadam z NIm jeszcze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal :| aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni :)
    Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwy :P później CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy :) i po wakacjach będziemy już w 3 :D bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący :P
    udanego tygodnia :) g10158.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go miałam od neurologa i mnie o tym uprzedzał, więc zaprzestałam stosowania, ale oczywiście każdy robi jak zechce :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja np. jak byłam młodsza to na bóle miesiączkowe brała ketonal :| aż do czasu jak mi koleżanka powiedziała, że on może wpływać w późniejszym okresie na problemu z zajściem w ciąże, tak jej powiedział jej lekarz i od tego czasu już go nie biorę a nawet @ zrobiły się mniej bolesne to co teraz było to jakiś wybryk...drugi raz w życiu tak miałam..mam nadzieję, że ostatni :)
    Ja od dziś zaczynam na nowo kurację z CLO to będzie już 5 cykl z tym lekiem ale nie z rzędu bo wcześniej w ubiegłym roku brałam 2 cykle CLO od 5 do 9dc i w 2 cyklu pojawiła się fasolka..jednak odeszła później miałam 4 cykle przerwy. Później znowu CLO od 5 do 9dc...później cykl przerwy :P później CLO od 3 do 7 dc i teraz mam drugi z rzędu cykl CLO od 3 do 7dc może taki drugi z rzędu okaże się szczęśliwy :) i po wakacjach będziemy już w 3 :D bo na bliźniaki nie liczę bo po CLO mam zawsze jeden dominujący :P
    udanego tygodnia :) g10158.gif

ja ketonal to chyba brałam raz w życiu - jak mi wycinali ósemki ;) nie chce tego wspominać. Z nimesilem nigdy nie przesadzałam - 1,2 saszetki w pierwszym dniu @. Mnie uprzedzali kiedyś, że jest silny i żeby właśnie brać go jak najmniej, ale ŻADEN z ginekologów nigdy nie wspomniał o takim skutku... Chyba go zaraz wyrzucę :) ale przy okazji pogadam o tym z tym nowym ginem w klinice. Wydał mi się kompetentny, chociaż trochę oschły w obyciu (?). Kurcze, żeby człowiek sam się musiał uczyć, żeby lekarza pomęczyć wątpliwościami swoimi...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki...co u was....slychac ;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Hey kobitki...co u was....slychac ;)
    )-:

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 co jest?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi tydzień do testu. Zobaczymy co z tego wyjdzie, nie nastawiam się już ani na tak ani na nie. Przestałam mierzyć temp. Nie chce skakać do góry z radości jak temp będzie szła w gore a potem się rozczarować.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję w sobotę albo niedzielę ;) Dziś 29 dzień!

• nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela ilodniowe masz cykle?

ckai9jcgyabb74h4.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ