X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz musi lekarz zadecydowac, moj np nie przepisal pregnylu.

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przepisał mi pregnyl,żeby wspomóc ciałko żółte. Zastanawiają mnie tylko coraz mniejsze wielkości pęcherzyków monitorowane w tym samym dniu cyklu.

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikq nie sugeruj sie tym ze w jednym cyklu bylo tak a w drugim jest inaczej Organizm to niestety nie komputer i niekoniecznie musi powielac ten sam schemat co z wczesniejszego miesiaca..Masz wiecej jajej wiec tym samym ich wzrost jest wolniejszy ale widac ze reagujesz na clo ladnie..Napewno ktorys jedno lub 2 stana sie dominujace , po pregnylu pekna a reszta sie wchlonie...

aszka, Monikq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, mi sie wydaje jak czytam tutaj dziewczyny ze to roznie bywa, kwestia kilku rzeczy...moze sprobuj zasugerowac lekarzowi zeby jeszcze poczekal? Moze to rozpatrzy.

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2014, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę z nim rozmawiała w czwartek po monitoringu,mam nadzieję,że będzie tak jak piszecie. Lekarz,który wykonywał mi USG teraz nastraszył mnie trochę. Powiedział,że może dojść do sytuacji,że każdy z tych pęcherzyków będzie chciał się stać dominującym i mogą wszystkie bądź większość pęknąć.Wiadomo czym to może grozić w przypadku gdy dojdzie do zapłodnienia.Dlatego się troszkę martwię.

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikq wrote:
    Cześć, mam pytanie do Was.Jestem w trakcie czwartego cyklu z CLO (2 miesiąc starań),w poprzednich cyklach pęcherzyki w 10dc miałam wielkości między 15 a 19mm po jednym na obu jajnikach, W tym cyklu (9dc) duża zmiana na lewym 13,5 12 i 11mm a na prawym 13 i 11mm. Czy nie jest ich za dużo i czy nie są za małe w porównaniu z poprzednimi cyklami? Jestem po histeroskopi i mam lewy jajowód niewidoczny. Dodam,że w czwartek idę na kolejny monitoring czy można będzie podać już Pregnyl.
    nie przejmuj się tą różną wielkością :) ja w jednym cyklu w 13dc miałam dominujący 19mm a w innym cyklu dominujący miałam w 16dc dopiero ok 22mm. Jak masz wątpliwości to pytaj lekarza, ważne by mieć zaufanie do swojego lekarza bo w walce o dziecko dobry lekarz to już połowa sukcesu i może to głupio zabrzmi ale ja Bogu dziękuję, że trafiłam w końcu na lekarza lekarza bo tak pewnie nadal bym chodziła do byłego gina i ciągle słuchała, że jestem młoda i mam czas :P Życzę powodzenia :)
    A Wam moje Clonówki życzę pogodnego i słonecznego dnia pozdrawiam <3 g1527.gif

Monikq lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajem milego :)

• jusstyna Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam wszystkie starające się i wpraszam się do was na forum:)
    Staramy się z mężem już ok 14 miesięcy, ale z clo to dopiero 2 cykl. Nie mam monitoringu więc ciężko z określeniem tych dni. Poprzedni cykl całkowicie nieudany, testy owulacyjne negatywne no i wykres też nie za specjalny. W tym cyklu chyba coś ruszyło bo boli mnie lewy jajnik( w poprzednim cyklu nic nie czułam), no i dzisiaj w 15dc temperatura spadła do 36,10 więc mam nadzieje że to owu, szyjka też wysoko i miękka. Mam natomiast problem ze śluzem niby mam odczucie mokrości ale płodnego śluzu nie widzę. Co o tym myślicie? czy clo na to wpływa? I mam jeszcze pytanie odnoście duphastonu czy podnosi temperaturę, naczytałam się wielu opinii na necie ale wolałabym przeczytać wasze opinie.

jusstyna
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja zaczynam 18 cykl! Właśnie wpadła do mnie @...i znowu od 3 do 7d cyklu CLO
    Witaj jusstyna,ja ogolnie moge pomoc w kwestii sluzu-mnie pomaga siemie lniane,pije do owulki i jest ok.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co do clo, to najwazniejsza tempka i to czy masz wodnisty sluz nie musi byc kremowy. Dla mnie dupek nie podnosi temperatury.
    Powodzenia :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka, szkoda bo miałam nadzieje, że jednak Ci się uda. Ale może teraz się uda. Ja zawsze staram się myśleć pozytywnie w sensie - myślę, że tak musi być i już I Zawsze tak jest - tyle, że raz prędzej raz później... nic, ja czekam na @ - jeszcze ze 3 dni. Tempka troszkę spadła choć dalej jest wyższa 36,9. Piersi mi sie powiększyły i są żyłki, więc pewnie już wkrótce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 13:09

• julita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy wiecie na czym polega "przestymolowanie CLO"?
    wczoraj gin mówił, że należy dobrać dobrą dawkę CLO aby nie doszło do przestymulowania, ale nie przyszło mi do głowy aby zapytać na czym to polega, dopiero po wizycie zaczęłam sie głowić nad tematem, ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Monikq Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaufanie do mojego lekarza mam,inaczej bym się u niego nie leczyła.Mam nadzieję,że zdoła mi pomóc i nie zawiodę się na nim. Staram się nie nastawiać,żeby się nie rozczarować ale czasem to trudne.Dzięki Magda_lena88 za odpowiedź, podniosła mnie na duchu. W sumie jak nie tym razem to następnym :) . Miłego i słonecznego dnia :) <3

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny, czy wiecie na czym polega "przestymolowanie CLO"?
    wczoraj gin mówił, że należy dobrać dobrą dawkę CLO aby nie doszło do przestymulowania, ale nie przyszło mi do głowy aby zapytać na czym to polega, dopiero po wizycie zaczęłam sie głowić nad tematem, ;)
    z tego co ja się orientuję to chodzi o to, że może być czasem za dużo dominujących pęcherzyków i nie wszystkie pękną i robią się torbiele..albo jeszcze w ulotce chyba nawet jest napisane, że może "powiększać" jajowody/jajniki...i w tedy może dojść do pozamacicznej (pozamaciczna też jest wypisana w ulotce) bo jak ma się powiększony jajowód/jajnik to jajeczko zapłodnione czasem nie wędruje dalej ale osadza się właśnie tam bo jest na to miejsce...to tyle jeśli chodzi o moje info. jak się mylę niech mnie ktoś poprawi :)

julita lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena gdzieś chyba wyczytałam, że masz lub miałaś mięśniaka. Dobrze kojarzę?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Magda_lena gdzieś chyba wyczytałam, że masz lub miałaś mięśniaka. Dobrze kojarzę?
    owszem nawet dwa posiadam, były lekarz jak wyszło na jednym z usg, że są takie tam malutkie to w ciągu jednej wizyty kilkakrotnie zmieniał zdanie i raz mówił, że one mogą powodować trudności z zajściem a później donoszeniem ciąży a za chwilę mówił, że nie mają wpływu na to..i mnie wgl. nastraszył :| ale jak trafiłam do obecnego lekarza pierwsze co to się spytałam o te mięśniaki to się zdziwił i jak poszperał dłużej na usg to rzeczywiście są dwa ale takie drobinki i takie, że nie mają wpływu ani na starania, ani na ciąże lekarz mi to tłumaczył, że one nie są "podśluzówkowe" chyba dobrze pamiętam i nie mają wpływu na kształt, i budowę mamcicy, że jej nie deformują więc są niegroźne ale trzeba co jakiś czas spojrzeć czy się nie powiększają póki co od ponad 3 lata są takie same :) nie wiem chyba to dobrze. Teraz przed kolejną @ na wizycie się spytam lekarza jak tam się one mają :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przestymulowanie to jak sie zrobi za duzo pecherzykow, np kilka dominujacych wtedy sie zmniejsza dawke, ale w sumie moze byc tak ze w jednym cyklu sie okaze ze mala dawka dobra a w drugim ze zla i na odwrot i wtedy trzeba to zmniejszyc/powiekszyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:36

julita lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    owszem nawet dwa posiadam, były lekarz jak wyszło na jednym z usg, że są takie tam malutkie to w ciągu jednej wizyty kilkakrotnie zmieniał zdanie i raz mówił, że one mogą powodować trudności z zajściem a później donoszeniem ciąży a za chwilę mówił, że nie mają wpływu na to..i mnie wgl. nastraszył :| ale jak trafiłam do obecnego lekarza pierwsze co to się spytałam o te mięśniaki to się zdziwił i jak poszperał dłużej na usg to rzeczywiście są dwa ale takie drobinki i takie, że nie mają wpływu ani na starania, ani na ciąże lekarz mi to tłumaczył, że one nie są "podśluzówkowe" chyba dobrze pamiętam i nie mają wpływu na kształt, i budowę mamcicy, że jej nie deformują więc są niegroźne ale trzeba co jakiś czas spojrzeć czy się nie powiększają póki co od ponad 3 lata są takie same :) nie wiem chyba to dobrze. Teraz przed kolejną @ na wizycie się spytam lekarza jak tam się one mają :)
    U mnie właśnie wykryto mięśniaka, albo polipa (zdania podzielone bardzo), podobno siedzi w bardzo złym miejscu i moze być przyczyną niepowodzen. W tym miesiącu będę miała histeroskopie, żeby pozbyć się tego dziadostwa!!! :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki...dobry wieczór wszystkim i powodzenia...
    Sysiaa pozbadz sie dziada a może to właśnie on problemem i oby

• Amberla Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniec nadziei, w nocy przyszla mocna @, po 31 dniach. Nowy miesiąc zaczynamy. Tylko nie wiem czy uda się z Clo bo moja lekarka miala operacje wyrostka w czerwcu i jej pewnie jeszcze ze dwa dni nie będzie, a inny mi nie wypisze który nie prowadzi... No zobaczymy, najwyzej wezme Inofolic a jak się uda to Clo...

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ