X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla przykro mi...teraz napewno sie uda!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam plan Madziu :) 10.07 mam zabieg i pozbędę się problemu mam nadzieję :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również czekam teraz na @ bo chyba tez się nie udało w tym cyklu. Wszystko mnie boli jak na okres wiec nie robię sobie żadnych nadziei :/

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa to teraz szczęście i do Ciebie się uśmiechnie! Zyczę Ci powodzenia w pierwszym cyklu zaraz po zabiegu!
    Morelka nie mów hop ! Ja obstawiam szczęśliwe zakonczenie!

Sysiaaaaa, Madziara lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, a może nie dziękuję, żeby nie zapeszać :)

Madziara lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Przeczytałam całe Wasze forum i widzę, że nie jestem z tym problemem sama. O dziecko staramy się prawie 3 lata. W zeszłym roku się udało- niestety na krótko, bo ciąża obumarła. Strasznie to przeżyliśmy (szczególnie ja). Niby wszystko z nami dobrze, a się nie udaje. W kwietniu br. miałam HSG, żeby wykluczyć ewentualne wady w budowie macicy. Wszystko dobrze- jajowody drożne, macica prawidłowego kształtu, wielkości etc. W maju rozpoczęłam pierwszy cykl z Clo + pregnyl (na poprawę owulacji, jakość jajeczek). Pełna nadziei, że się uda. Niestety nie udało się. W czerwcu 2 cykl z clo i również nic. Wielka rozpacz. Obecnie jestem po 3 "kuracji" Clo. W niedzielę jadę do lekarza, bo musi coś być nie tak skoro się nie udaje tyle czasu. Niech szuka. Pozdrawiam Was serdecznie. Przygarniecie? :-)

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście witamy ;) i powodzenia ..nie jesteś sama...

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia :)
    g61008.gif

Sysiaaaaa, Madziara, pabelka88 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im nas tu więcej tym razniej,chociaz w serduchu mam nadzieje ze z miesiaca na miesiac bedzie nas tu ubywało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:45

Magda_lena88, Anatolka, scarllet lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • misia9333 Nowa

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny opisze wam moja historie
    Staramy sie o malenstwo 2 lata. W maju zmienialam lekarza robilam badania mam niedoczynnosc tarczycy i duzo testosterinu. Dostałam clo 8 czerwca mialam miec owulacje pożniej brałam luteine od 10 czerwca przez 10 dni 3 razy dziennie. Skonczylam brać 19 czerwca czekałam na @ i do tej pory jej nie mam. Wczoraj około 17 dostałam plamienie jedno razowe myslalam ze@ sie rozkreca, ale do tej pory cisza. Jutro jade do gin i sie dowiem co i jak. Chciałabym wiedzieć co Wy o tym myslicie?

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest ta bezradność. Biorąc ślub 4 lata temu nawet nie pomyślałam, że Nas to spotka. Bo przecież co może być łatwiejsze od "zrobienia dziecka". Tylu ludziom wokół się udaje, a Nam nie. Człowiek ma poczucie, że jest jakiś "wadliwy". Ja jestem w 12 dc. Miałam nie liczyć, zapomnieć, a znowu się nakręcam :-/ I znowu nadzieja...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia9333 wrote:
    Staramy sie o malenstwo 2 lata. W maju zmienialam lekarza robilam badania mam niedoczynnosc tarczycy i duzo testosterinu. Dostałam clo 8 czerwca mialam miec owulacje pożniej brałam luteine od 10 czerwca przez 10 dni 3 razy dziennie. Skonczylam brać 19 czerwca czekałam na @ i do tej pory jej nie mam. Wczoraj około 17 dostałam plamienie jedno razowe myslalam ze@ sie rozkreca, ale do tej pory cisza. Jutro jade do gin i sie dowiem co i jak. Chciałabym wiedzieć co Wy o tym myslicie?
    A czy miałaś potwierdzone brak ciąży przed odstawieniem Luteiny? Robiłaś betę czy tset?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że zawitała do mnie dzisiaj moja "przyjaciółka" @ to w tym cyklu wracam do was po kilkumiesięcznej przerwie. Po prawdzie tylko na miesiąc, bądź dwa, bo to ostatnie miesiące u mojego gina, a potem już niestety pozostaje mi klinika leczenia niepłodności. Postanowiłam, za namową mojego gina, spróbować jeszcze raz z CLO po laparoskopii, chociaż boję się cholernie że endometrioza znowu przez to odrośnie :( No ale zobaczymy po tym miesiącu. Widzę tu wiele nowych twarzy, ale są tu też "stare" znajome, więc pewnie mnie niektóre z was skojarzą :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia9333 wrote:
    mam nadzieję, że przed odstawieniem luteiny robiłaś test albo betę hCg by wykluczyć ciąże, bo gwałtowne odstawienie może być nawet przyczyną poronienia czego Ci nie życzę..
    A u mnie 6dc jutro ostatni dzień z CLO a jakoś w tym cyklu nie czuję jajników..zobaczymy czy coś się obudzi później i czy uda się wpaść na usg przed wyjazdem by zobaczyć czy wgl. coś urosło.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:41

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Monikq Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia9333 wrote:

Ja akurat nie biorę luteiny tylko duphaston ale działanie mają praktycznie takie samo. Mój gin w trakcie naszych starań zaleca mi przyjmowanie średnio od 18dc aż do dnia miesiączki.Dziwi mnie trochę,że brałaś ją tylko przez 10 dni. Myślę,że powinnaś zrobić test przed jego wizytą. Powodzenia :)

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no to trzeba zrobic test ciazowy. Powodzenia :)
    31 latka czasami jest tak ze mimo ze masz clo nie zachodzisz w ciaze, wtedy np sa rozne czynniki dajmy na to ze trzeba jeszcze dorzucic leki na lepsze powstawanie pechyrzykow itd, inseminacja itd.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 <3

olka30 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

• kaarafka Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie po pierwszym cyklu z CLO na razie cisza. Z pęcherzyka, który ładnie wyrósł zrobił się torbiel,nie pękł, chociaż miałam podany Ovitrelle 1 ampułkę. Zdarzyło się którejś z Was coś takiego? Może dawka za mała... Teraz czeka mnie HSG, bo jeszcze nie miałam

Kurczę, już od dawna spodziewałam się, że o dzidzię trzeba będzie powalczyć (policystyczne jajniki, podejrzenie endometriozy), ale jak zaczęliśmy się starać to myślałam że jakimś cudem pójdzie jak z płatka. Ale widzę że trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Fajnie, że jest to forum. Podnosi na duchu, zwłaszcza te piękne suwaczki dziewczyn, którym się udało. Życzę nam wszystkim takich :-)

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka dziękuję za zwrócenie uwagi na inne czynniki. Tylko, że niby ze mną wsio ok ( z mężem również). Od marca jeżdżę do ginekologa, który zajmuje się niepłodnością. Raz udało nam się naturalnie (niestety smutny koniec), dlatego lekarz na razie nie zakwalifikował Nas na inseminację, bo nie ma podstaw. Przebadani jesteśmy. Raczej za bardzo chcę:-/ Chociaż, gdybym dostała 100% zapewnienie, że inseminacja się powiedzie, to bym się zdecydowała i w najbliższą niedzielę.
    Dobrze, że znalazłam to forum, bo rzeczywiście razem raźniej.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ