X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W HSG raczej nie wyjdą zmiany na macicy, chyba że są wyjątkowo duże.. Do tego to bardziej usg, a jak nie widać na usg to laparoskopia.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Czyli nic złego się nie dzieje. Uff. Już myślałam, że znowu coś ze mną nie tak. Trochę się zaniepokoiłam, bo nigdy mnie nie bolały, a po poronieniu nawet piersi przed okresem mnie nie bolały. Od kiedy biorę Clo i Luteinę wszystko się zmieniło. Olka30 ja w poprzednim cyklu i w tym mam takie :-/
    Skoro jesteście tak miłe, to powiedzcie mi jeszcze czy podczas badania HSG wyszłyby ewentualne zmiany w macicy, np. polipy, mięśniaki etc.? W kwietniu miałam to badanie, wszystko ok. Może coś "urosło" od tamtej pory? Boję się takich akcji, bo ja nigdy nie myślałam, że będę się faszerować hormonami :-(
    Podczas badania HSG nie zawsze wychodzą jakieś zmiany na macicy. Jestem tego przykładem. Bardziej wiarygodnym i dokładnym badaniem jest histeroskopia. Mi HSG nie pokazało nic, a teraz wyszło na zwykłym USG dopochwowym, że siedzi mięśniak albo polip i właśnie przez histero będę miała usuwane to dziadostwo

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się każdej wizyty u gin, żeby nie wyszło coś złego :-/ Szkoda, że nie jesteśmy z tego samego miasta, byśmy rowerkami pośmigały dla relaxu ;-) No nic. Trzeba wierzyć, że za rok o tej porze będziemy śmigały, ale z... wózkami :-)

Sysiaaaaa, aszka lubią tę wiadomość

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Boję się każdej wizyty u gin, żeby nie wyszło coś złego :-/ Szkoda, że nie jesteśmy z tego samego miasta, byśmy rowerkami pośmigały dla relaxu ;-) No nic. Trzeba wierzyć, że za rok o tej porze będziemy śmigały, ale z... wózkami :-)
    Wiesz lepiej się przebadać niż później żałować, że nie zrobiło się wszystkiego :) Takie moje zdanie. Jak coś jest nie tak, to ciąży nie będzie, a jak się wyjdzie na prostą to są dużo większe szanse. Ja już bym z wózkiem pochodziła albo najpierw poleżała w domu z dużym brzuchorem :)

olka30, 31-latka lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    popieram, na pewno bedziemy i za rok my zaciazone :D

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam urodzić na wiosnę (sama jestem wiosenna). W tym roku miało się to marzenie spełnić niestety nie udało się. Ale wierzę, że wiosna 2015 będzie należała do Nas dziewczyny!

• olka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie wierzę w takie gadanie, w tamtym roku było mówione, że rodzimy w tym roku, w tym roku już na pewno nie urodzimy, równie dobrze możemy nie urodzić w następnym roku. Cele warto mieć, ale trzeba być też realistą, więc warto brać pod uwagę, że może się nie udać.

Magda_lena88, kapturnica lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa a czy Ty masz jakieś objawy tego polipa? (np. obfitszy okres, bóle itp.). Jeżeli możesz, to napisz coś więcej.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Sysiaaaaa a czy Ty masz jakieś objawy tego polipa? (np. obfitszy okres, bóle itp.). Jeżeli możesz, to napisz coś więcej.
    Prawdopodobnie moim jedynym objawem jest brak ciąży :( Okres mam normalny i nie odczuwam żadnego dyskomfortu z jego powodu

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    , mam takie pytanko do was poniewaz pierwszy cykl biore clo i mozecie mi pomoc co mam myslec o swoim cyklu bo nigdy nie czułam jakos szczegolnie chwili owulacji i tak sie zastanawiam czy jak 2 dni temu mocno zaczeło mnie kłóć tak dziwnie w podbrzuszu jakby jajniki (nawet podczas nocnych zabaw z mezulkiem mnie tam pobolewało mocniej.)a test ovu robiłam i tak do konca nie byłam pewna czy pozytywny bo był duzo mocniejszy niz w poprzednich dniach .i wczoraj tez takie kłucie szczypanie pobolewanie czułam.
    pomożecie czy to owulacja była czy moze bedzie a dodam ze ostatnio miałam cyklie po 42 dni . a niestety jestem poza polska i nie moge isc na monitoring.

4b7483ab603db4304a9fddfa85b347d7.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:36

Violączela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    A ja tam nie wierzę w takie gadanie, w tamtym roku było mówione, że rodzimy w tym roku, w tym roku już na pewno nie urodzimy, równie dobrze możemy nie urodzić w następnym roku. Cele warto mieć, ale trzeba być też realistą, więc warto brać pod uwagę, że może się nie udać.
    samo nic sie nie zrobi, jak kobieta stara sie rok i nadal nic to powinna zrobic badania, facet i szukac innych rozwiazan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violączela wrote:
    czesc dziewczyny
    , mam takie pytanko do was poniewaz pierwszy cykl biore clo i mozecie mi pomoc co mam myslec o swoim cyklu bo nigdy nie czułam jakos szczegolnie chwili owulacji i tak sie zastanawiam czy jak 2 dni temu mocno zaczeło mnie kłóć tak dziwnie w podbrzuszu jakby jajniki (nawet podczas nocnych zabaw z mezulkiem mnie tam pobolewało mocniej.)a test ovu robiłam i tak do konca nie byłam pewna czy pozytywny bo był duzo mocniejszy niz w poprzednich dniach .i wczoraj tez takie kłucie szczypanie pobolewanie czułam.
    pomożecie czy to owulacja była czy moze bedzie a dodam ze ostatnio miałam cyklie po 42 dni . a niestety jestem poza polska i nie moge isc na monitoring.

Patrzylam na wykres, masz sluz i objawy byc moze jestes w trakcie owulacji. Jak masz cykle 42 dni to mozesz jeszcze poczekac -masz czas.

• violączela Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    violączela wrote:
    czesc dziewczyny

Patrzylam na wykres, masz sluz i objawy byc moze jestes w trakcie owulacji. Jak masz cykle 42 dni to mozesz jeszcze poczekac -masz czas.

tylko wiesz aszka takie cykle około 42 dni to miałam bez zadnych leków a jak pierwszy raz brałam clo to podobno skraca sie cykl , a moze sie myle ???

Violączela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie 3 dni a tu tyle nowych clonowek :-) chociaz pewnie wszystkie wolalybysmy zeby forum zamarlo, z powodu braku czasu i nadmiaru ibowiazkow przy bobasku. Karaafka mamy te sama sytuacje. Pcos. Endomeyrioza. Tez wzielam ovitrelle i tez nie pekl mi pecherzyk. Lekarz twierdzil ze nie zrobi sie z niego cysta ale ja w to nie wierze :-( juz zbyt wiele razy widzialam je na usg. No ale czekam na @.

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Może jest w tym i trochę racji, ale ja po tym co przeszłam (co przechodzę) wolę wierzyć, że następny rok będzie lepszy i że wreszcie doczekam się upragnionego dziecka. Takie myślenie daje mi siłę do tego aby jutro rano wstać. Kiedyś musi się udać.

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violączela wrote:
    czesc dziewczyny

4b7483ab603db4304a9fddfa85b347d7.png

Ja bym zrobiła jeszcze raz test ovu i ewentualnie wybrała się na monitoring,żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda. Powodzenia :)

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violączela niekoniecznie, ja tez mam dlugie cykle i poki co nie widze zeby mi to skrocilo, to tylko przyspiesza owulacje, czyli powinno tez i przyspieszac okres ale niekoniecznie bo zalezy jak lekarz zapisal clo. Bo jak zalozmy bralas-zalozmy od 7 do 13 to juz i tak owulacja powinna byc mniej wiecej 25 na oko, itp itd A tutaj sa tez dziewczyny gdzie biora od 3 d.c wiec na pewno te beda miec wczesniej. Własnie zerknelam na Twoj wykres i prawie trafilam z tymi datami :D wiec spokojnie wg mnie mozesz jeszcze poczekac, ale mozesz byc i w trakcie owu juz, bo sa niskie temperatury po owu sa wysokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:35

• violączela Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikq wrote:
    Ja bym zrobiła jeszcze raz test ovu i ewentualnie wybrała się na monitoring,żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda. Powodzenia :)
    ok dzieki za odp . niestety jestem w uk i ty tak sobie nie moge pojsc kiedy chce na monitoring bo jak sie pytałam ostatnio o wizyte u gina to najblizszy termin za 2 miesiace wiec lipa .zostaje mi cierpliwosc i obserwacja samej siebie i czas pokarze co to bedzie po tych lekach , dodam ze jeszcze oprucz clo lekarz kazał mi pic inofolic i witaminy sobie kupiłam prenatal pro baby.

Violączela
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Violączela niekoniecznie, ja tez mam dlugie cykle i poki co nie widze zeby mi to skrocilo, to tylko przyspiesza owulacje, czyli powinno tez i przyspieszac okres ale niekoniecznie bo zalezy jak lekarz zapisal clo. Bo jak zalozmy bralas-zalozmy od 7 do 13 to juz i tak owulacja powinna byc mniej wiecej 25 na oko, itp itd A tutaj sa tez dziewczyny gdzie biora od 3 d.c wiec na pewno te beda miec wczesniej. Własnie zerknelam na Twoj wykres i prawie trafilam z tymi datami :D wiec spokojnie wg mnie mozesz jeszcze poczekac, ale mozesz byc i w trakcie owu juz, bo sa niskie temperatury po owu sa wysokie.

mi lekarz przepisał 1tabletke dziennie od 6dnia przez 5 dni. ale widze ze w tym cyklu jakos sluzu mam mniej i trudno mi go okreslic , w porownaniu z poprzednimi cyklami.

Violączela
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Clo skróciło cykl, wcześniej miewałam i do 45 dni a z CLO 29. W tym cyklu biore Clo i Castaganus i miałąm trochę później owulację, ale za to piersi mnie w ogóle nie bolą a zazwyczaj po owulce była tragedia.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ