CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Mój tez mówił ze można 6miesiecy ale w takim ułożeniu ze 3 później przerwa i znowu trzy. A u mnie pełen luz:) lekarz na urlopie monitoringu nie będzie:) dla mnie to lepiej bo nie ma tego spięcia i nacisku ze sex w określonym czasie. A jak ciąża ma być to będzie a jak nie to nieważne co i jadł bym robiła sobie jej nie wyczaruje. Owocnych nocy życzę♥
nadzieja89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja jestem wlasnie po monitoringu (11dc), drugi cykl z clo, moj prawy jajnik zareagowal hiperstymulacją, mam w nim az 6 pecherzykow, najwiekszy ma 18mm, pozostale mniejsze niz 15mm. Jajnik jest powiekszony. W lewym jajniku nie ma zadnego pecherzyka. Jestem zalamana. W czwartek mam wziac pregnyl na pekniecie, owulacja ma byc w sobote, ale boje sie ze do tego czasu pecherzyki beda tak duze ze rozsadzi mi jajnik, juz teraz mnie niezle boli. Miala tak ktoras? Bardzo sie boje czy sobie krzywdy nie zrobie.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
nick nieaktualnyPinezka a ja z tego co moim lekarzem rozmawialam to dobrze robi, 18 mm a pecheryk powinien byc maks do 22 tzn to sa takie ekstra wyniki. A do czwartku dwa dni, nawet jeden jak srode wliczyc wiec, wg mnie dobrze Ci poradzil. Moze do tego czasu samo Ci peknie
-
Dzieki za odpowiedz aszka. Nie chodzi mi jednak o wielkosc pecherzykow ale o ich liczbe. Jest ich 6 sztuk na jednym jajniku, to jakas ekstremalna ilosc, boje sie ze jak jeszcze troche podrosna to nie wytrzymam z bolu. Naczytalam sie wczoraj o przestymulowaniu jajnikow i wiem jakie to moze byc niebezpieczne. W zeszlym cyklu z clo mialam 3 pecherzyki na jednym jajniku i przed owulacja wilam sie z bolu, a teraz az 6, nie wiem jak to zniose...I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Pamietajcie ze zastrzyk nie dziala od razu..on dziala srednio do 42godzin a w tym czasie pecherzyki dalej rosna
Wg mnie juz powinien ci podac zastrzyk przy pecherzyku 18mm poniewaz zanim strzeli i tak podrosnie nim pik lh bedzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:37
-
nick nieaktualny
-
Kapturnica zgadzam sie z Toba, pecherzyki rosna jeszcze po pregnylu, wiec chyba jednak wezme ten zastrzyk dzis wieczorem. Zakladajac ze dzis pecherzyk ma 20mm, to za dwa dni (po pregnylu) bedzie mial 24mm, czyli bedzie w sam raz do pekniecia. Czekajac z pregnylem do czwartku ryzykuję ze w dniu owulki moze juz byc przerosniety.
kapturnica lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:powyzej 1 do 2 takie prawidłowe bardzo jesli chodzi o staranka ale jak miesci sie w normie do 4 od 0.25 to chyba tez nic nie robia..."Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".
Nadzieja umiera ostatnia... -
Moj endokrynolog twierdzi ze przynajmniej do 2 trzeba zbic. Mimo ze norma jest do 4, to wartosci kolo 4 sa w normie tylko dla starszych kobiet, natomiast w wieku reprodukcyjnym powinno byc ponizej 2. Aczkolwiek znalazlam tu na forum przyklad dziewczyny, ktora w ciaze zaszla majac TSH 18
.
U mnie koncowka cyklu i niestety mam juz bole jak na @, wiec zapewne kolejny nieudany...Znowu dwa pecherzyki byly i nici -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny