X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zrobil 3 i przerwę jak dluzej bierzesz to potem dluzsza przerwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mowil ze mozna maksymalnie brac 6 miesiecy i pozniej co najmniej 3 miesiace przerwy.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój tez mówił ze można 6miesiecy ale w takim ułożeniu ze 3 później przerwa i znowu trzy. A u mnie pełen luz:) lekarz na urlopie monitoringu nie będzie:) dla mnie to lepiej bo nie ma tego spięcia i nacisku ze sex w określonym czasie. A jak ciąża ma być to będzie a jak nie to nieważne co i jadł bym robiła sobie jej nie wyczaruje. Owocnych nocy życzę♥

nadzieja89 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 6 m-cy, potem miałam 4 miesiące przerwy, teraz mam brać dwa cykle, lekarz stwierdził że więcej nie ma sensu skoro jak widać efektów brak..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, będą na wizycie u mojego lekarza - polecił mi umówić się (prywatnie) do prof. Pawelczyka z Poznania - przyjmuje on też podobno w szpitalu na Polnej. Któraś z Was może polecić tego lekarza? Ile kosztuje wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka lepiej szukaj w google albo w rankingu lekarzy w ovu.

• Mariczka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy do kliniki leczenia niepłodności potrzebne jest skierowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy zadzwonic i sie zapisac ..powiedziec trzeba ze pierwsza wizyta i zabrac na nia wszystkie badania co byly do tych czas robione...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 22:20

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem wlasnie po monitoringu (11dc), drugi cykl z clo, moj prawy jajnik zareagowal hiperstymulacją, mam w nim az 6 pecherzykow, najwiekszy ma 18mm, pozostale mniejsze niz 15mm. Jajnik jest powiekszony. W lewym jajniku nie ma zadnego pecherzyka. Jestem zalamana. W czwartek mam wziac pregnyl na pekniecie, owulacja ma byc w sobote, ale boje sie ze do tego czasu pecherzyki beda tak duze ze rozsadzi mi jajnik, juz teraz mnie niezle boli. Miala tak ktoras? Bardzo sie boje czy sobie krzywdy nie zrobie.

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka a ja z tego co moim lekarzem rozmawialam to dobrze robi, 18 mm a pecheryk powinien byc maks do 22 tzn to sa takie ekstra wyniki. A do czwartku dwa dni, nawet jeden jak srode wliczyc wiec, wg mnie dobrze Ci poradzil. Moze do tego czasu samo Ci peknie :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz aszka. Nie chodzi mi jednak o wielkosc pecherzykow ale o ich liczbe. Jest ich 6 sztuk na jednym jajniku, to jakas ekstremalna ilosc, boje sie ze jak jeszcze troche podrosna to nie wytrzymam z bolu. Naczytalam sie wczoraj o przestymulowaniu jajnikow i wiem jakie to moze byc niebezpieczne. W zeszlym cyklu z clo mialam 3 pecherzyki na jednym jajniku i przed owulacja wilam sie z bolu, a teraz az 6, nie wiem jak to zniose...

mthfr, ana, komórki nk
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie ze zastrzyk nie dziala od razu..on dziala srednio do 42godzin a w tym czasie pecherzyki dalej rosna :) Wg mnie juz powinien ci podac zastrzyk przy pecherzyku 18mm poniewaz zanim strzeli i tak podrosnie nim pik lh bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:37

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka rozumiem Cie, bo mnie tez bardzo bolalo, w takim razie moze mu zasugeruj zeby dal wczesniej ale z tego co czytam to jedne boli i tak bardzo a jedne wcale albo malo.

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica zgadzam sie z Toba, pecherzyki rosna jeszcze po pregnylu, wiec chyba jednak wezme ten zastrzyk dzis wieczorem. Zakladajac ze dzis pecherzyk ma 20mm, to za dwa dni (po pregnylu) bedzie mial 24mm, czyli bedzie w sam raz do pekniecia. Czekajac z pregnylem do czwartku ryzykuję ze w dniu owulki moze juz byc przerosniety.

kapturnica lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy orientujecie się ile powinno wynosić prawidłowe TSH podczas starań o maluszka? Pozdrawiam

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powyzej 1 do 2 takie prawidłowe bardzo jesli chodzi o staranka ale jak miesci sie w normie do 4 od 0.25 to chyba tez nic nie robia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:44

aszka lubi tę wiadomość

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    powyzej 1 do 2 takie prawidłowe bardzo jesli chodzi o staranka ale jak miesci sie w normie do 4 od 0.25 to chyba tez nic nie robia...
    Dziękuję za odpowiedź.

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj endokrynolog twierdzi ze przynajmniej do 2 trzeba zbic. Mimo ze norma jest do 4, to wartosci kolo 4 sa w normie tylko dla starszych kobiet, natomiast w wieku reprodukcyjnym powinno byc ponizej 2. Aczkolwiek znalazlam tu na forum przyklad dziewczyny, ktora w ciaze zaszla majac TSH 18 :O.

U mnie koncowka cyklu i niestety mam juz bole jak na @, wiec zapewne kolejny nieudany...Znowu dwa pecherzyki byly i nici :/

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ten cykl nieudany, bo niska temp, i niedlugo pewnie @ no coz, dalej trzeba probowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie mowie ze do 2 przy staraniach...ja mam 1.34 ....:) chodź to w normie

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ