X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    A ja mam takie pytanie :) czy któraś z Was biorąc CLO od 3 do 7 dc miała może wczesną owulację powiedzmy ok 10/13dc?? Bo ja przy CLO od 5 do 9 dc miałam owulację ok 15/16dc a przy 3-7dc miałam ok 16/17dc potwierdzone usg a w tym cyklu jakoś dziwnie bo dziś dopiero 10dc a kłuje mnie prawy jajnik, dodatkowo czuję, że mam bardzo wilgotno (sorrki za dosłowny opis) i temp. poszła w dół..no nic, pewnie okaże się wszystko za kilka/kilkanaście dni :) ale będę wdzięczna za odp :) i życzę Wam cudownego tygodnia :) g61185.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdym cyklem miałam szybciej na clo mozliwe ze jajeczkujesz albo lada dzień będziesz:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za taką pozytywną odp <3 myślę, ze przy tej Naszej walce Każdej z Nas takie pozytywne słowa są potrzebne :) są naszą opoką :) dziś dzwonię do lekarza i może uda mi się wcisnąć na usg przed urlopem :)
    A tak wgl. dziś z mężem świętujemy 7 lat naszego związku :) więc to musi być cudowny dzień :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    hej :)
    A ja mam takie pytanie :) czy któraś z Was biorąc CLO od 3 do 7 dc miała może wczesną owulację powiedzmy ok 10/13dc?? Bo ja przy CLO od 5 do 9 dc miałam owulację ok 15/16dc a przy 3-7dc miałam ok 16/17dc potwierdzone usg a w tym cyklu jakoś dziwnie bo dziś dopiero 10dc a kłuje mnie prawy jajnik, dodatkowo czuję, że mam bardzo wilgotno (sorrki za dosłowny opis) i temp. poszła w dół..no nic, pewnie okaże się wszystko za kilka/kilkanaście dni :) ale będę wdzięczna za odp :) i życzę Wam cudownego tygodnia :) g61185.gif
    ja tak biore i mialam pozniej ale dlatego ze ja mam w ogole dłuuuugie cykle, wiec jak masz krotkie powiedzmy do 30 dni to wg mnie jest bardzo prawdopodobne ze mozesz miec i 1o dc, chociaz to ze jajnik kłuje nie musi oznaczac owulki a dopiero jej nadejscie :)

Witam
    s0814.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:24

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Sysiaaaaa jak będziesz już po histeroskopii, to proszę opisz wrażenia :-) Mam skierowanie na to samo...
    A powiedz mi czemu dostałaś skierowanie? Lekarz coś widział u Ciebie czy tylko diagnostycznie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się was zapytać , czy po kilku cyklach z clo jajniki zaczynają same pracować ?? chodzi mi o to czy po paru cyklach z clo gdy jajniki są pobudzone same podejmują pracę bez wspomagania??
    :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Dziewczyny chciałam się was zapytać , czy po kilku cyklach z clo jajniki zaczynają same pracować ?? chodzi mi o to czy po paru cyklach z clo gdy jajniki są pobudzone same podejmują pracę bez wspomagania??
    :)
    Przez jakiś okres pewnie mogą występować owu, ale raczej nie jest to na dłuższą metę. Na pewno zależy też dlaczego bierzesz to CLO.... Jeżeli masz PCO to na pewno Cię to skutecznie nie wyleczysz :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie mam PCO.. Choć były takie podejrzenia ostatnio gin oglądał jajniki i nie było nic co na to by wskazywało. heh.. moje jajniczątka są strasznie leniwe

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Nie nie mam PCO.. Choć były takie podejrzenia ostatnio gin oglądał jajniki i nie było nic co na to by wskazywało. heh.. moje jajniczątka są strasznie leniwe
    No to może :) Chyba nikt nie zna odpowiedzi :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem chciała bym być facetem normalnie.... :D

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    czasem chciała bym być facetem normalnie.... :D
    E tam... Wyobraź sobie te 9 miesięcy noszenia bobo pod sercem, mężczyźni tego nie przeżyją na własnej skórze :)

CLOnówka22 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka zależy od organizmu na pewno wg mnie 2-3 mies może byc ale podobno później można wrocić do clo znowu. Ja czytałam wczoraj w końcu te 350 stron tego tematu i są takie różne historie, różne objawy i dziewczyny pisały że też wracały np i dopiero zaszły czyli trzeba próbować.

A mi troche niedobrze, a na pewno nie jestem w ciazy :D bo dopiero po owu niby, w sumie na ten cykl nie liczę bo mam dziwny wykres, chociaz lekarz mówił żeby nie patrzeć na to podczas brania clo bo mogą występować różne dziwactwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    E tam... Wyobraź sobie te 9 miesięcy noszenia bobo pod sercem, mężczyźni tego nie przeżyją na własnej skórze :)
    Racjaa!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po CLO straszne poty oblewały! i brakowało mi tchu.. :)

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A powiedz mi czemu dostałaś skierowanie? Lekarz coś widział u Ciebie czy tylko diagnostycznie?
    Byłam wczoraj u lekarza i coś tam malutkiego mam.Nie wiadomo co to i bardzo małe. Niby to nie powinno być powodem niemożności zajścia w ciążę, ale dla mojego uspokojenia dostałam skierowanie na HSC.

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Byłam wczoraj u lekarza i coś tam malutkiego mam.Nie wiadomo co to i bardzo małe. Niby to nie powinno być powodem niemożności zajścia w ciążę, ale dla mojego uspokojenia dostałam skierowanie na HSC.
    No to bardzo fajnie, że masz możliwość zajrzenia do wewnątrz :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa a powiedz mi jeszcze ile dni będziesz leżeć w szpitalu? Mi gin powiedział, że 2 dni w ICZMP w Łodzi. Jak będziesz po wszystkim, to opisz co i jak ;-)Obserwuję i widzę, że idziemy łeb w łeb- najpierw HSG a teraz HSC :-)

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No to bardzo fajnie, że masz możliwość zajrzenia do wewnątrz :)
    He he nie wiem czy tak fajnie :-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Sysiaaaaa a powiedz mi jeszcze ile dni będziesz leżeć w szpitalu? Mi gin powiedział, że 2 dni w ICZMP w Łodzi. Jak będziesz po wszystkim, to opisz co i jak ;-)Obserwuję i widzę, że idziemy łeb w łeb- najpierw HSG a teraz HSC :-)
    Na godzinę 8 mam się zgłosić do kliniki i koło godziny 14 tego samego dnia wychodzę do domku.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    He he nie wiem czy tak fajnie :-)
    Może sam zabieg nie fajny, ale lepiej zajrzeć co i jak. Mi dodatkowo powiedziano, że mam małą macice, więc nawet dziadostwo 1 cm jest dla mnie ogromne

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ