X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja testuję już w środę ale na pewno data testowania to przysła sobota i niedziela czyli 2-3 sierpnia :) Tempka dalej wysoka, ale biorę luteinę.....
    moze bedzie kropek! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ppusztysta jak dał Ci 100 mg to trzeba sprawdzic na usg bo moze byc masa pecherzyków, ja tak miałam i mi zmniejszył dawke.
    Tez tak myslalam ze bedzie chociasz jedno USG ale nie =/ wogole nie bede miała zadnego.
    Ide we wtorek do mojego GP (lekarz rodzinny) to sie go spytam moze on mi da skierowanie na usg....

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa Clo to dużo. Pamiętam jak zmieniłam lekarza i powiedziałam mu, że poprzedni dawał mi po 2 CLO na dzień to powiedział (pamiętam jak dziś): "Nie wiem czy to jeszcze odwaga, czy już brawura..." i zmniejszył tak, że max brałam 1,5 tab. a poźniej już po 1 tab. Oczywiście z monitoringiem zawsze było. Nie było cyklu bez.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anatolka grunt ze maz leczony, trudno trzba wyleczyc i najwyzej odczekac z <3
    Moj tez teraz problem z zębem i do dentysty chodzi. Na cytomegalie mi powiedział,że jeszcze nie teraz te badanie.

Mi też powiedział, że zleca to badanie na początku ciąży, ale ja chce wiedzieć wcześniej. Dla swojego świętego spokoju. Gdzieś wyczytałam, że mimo tego, że wyjdzie Igg to nie ma gwarancji, że znów się tego nie złapie, ale doczytałam też, że jak się mialo juz kontakt to prawdopodobnieństwo przeniesienia na fasole znacznie spada :) i dlatego chce wiedzieć :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem czemu mi dał 100mg.... moze dlatego ze ja od prawie roku wogole nie mam owulacji?
    Gadałam tez z jedna kolezanka, ona sie leczy w innym szpitalu i tez dostała odrazu 100mg... nie wiem moze w Irlandii lekarze sa odważniejsi? :P

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta, a skąd pewność, że nie masz owulacji skoro nie masz też monitoringu?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania progesteronu w 21dc i tylko raz wyszedl mi podwyzszony(czyli owu byla) a tak to <0.3 czyli owu nie ma.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    badania progesteronu w 21dc i tylko raz wyszedl mi podwyzszony(czyli owu byla) a tak to <0.3 czyli owu nie ma.

Mhm, ok. Po prostu już pomyślałam, że lekarze w Irlandii wróżą (a nie monitorują)czy była owu czy nie... podobnie jak z tym, że po takiej dawce CLO nie będzie cysty... Uważam, że absolutnym minimum powinno być jedno usg na samym początku cyklu 1-3 dc, żeby sprawdzić czy zaczynasz stymulacje w nowym miesiącu z "czystym kontem". Może GP to skuma :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mhm, ok. Po prostu już pomyślałam, że lekarze w Irlandii wróżą (a nie monitorują)czy była owu czy nie... podobnie jak z tym, że po takiej dawce CLO nie będzie cysty... Uważam, że absolutnym minimum powinno być jedno usg na samym początku cyklu 1-3 dc, żeby sprawdzić czy zaczynasz stymulacje w nowym miesiącu z "czystym kontem". Może GP to skuma :)
    Az tak zle nie jest ;) pocisne mojego GP on jest kumaty i naprawde fajny moze sie uda :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestem ciekawa co powiedziałby Twój gin jakby mimo CLO nie było owu. Też się zdarza, że mimo stymulacji nie pęka pęcherzyk. Nam w PL lekarze dają zastrzyki wtedy (pregnyl, ovitrelle). Tylko, żeby dać go w odpowiednim czasie to trzeba podjerzeć jaki jest duży pęcherzyk, ale jak to "wywróżyć" bez usg to nie mam pomysłu ;)

W każdym razie mam nadzieję, że nie będziesz miała potrzeby dowiadywać się :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mam jeden monitoring tylko, ale mysle ze bedzie ok, bo niestety ale moj bierze ze 150 wiec nie wyobrazam sobie chodzic kilka razy bo to by wyszło z 600 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A jestem ciekawa co powiedziałby Twój gin jakby mimo CLO nie było owu. Też się zdarza, że mimo stymulacji nie pęka pęcherzyk. Nam w PL lekarze dają zastrzyki wtedy (pregnyl, ovitrelle). Tylko, żeby dać go w odpowiednim czasie to trzeba podjerzeć jaki jest duży pęcherzyk, ale jak to "wywróżyć" bez usg to nie mam pomysłu ;)

W każdym razie mam nadzieję, że nie będziesz miała potrzeby dowiadywać się :)
    A wiesz ze nie wiem? Mowił ze jak sie po 3 cyklach nie uda to laparo albo HSG :P

Mysle ze jesli leczyłabym sie prywatnie w klinice niepłodnosci to moze byloby troche inaczej. Ale coz... najblizsza klinika 180km odemnie ;)

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do was ja też biore clo od 5 do 9 dnia ale pech chciał że zapomniałam wziąsc pierwszej tabletki w tym piątym dniu więc dopiero wziełam w 6 nie wiecie czy ma to jakieś znaczenie większe lub mniejsze zaznaczam że jest to drui cykl z clo ale bez monitoringu bo lekarz stwierdził że mam przyjsc dopiero w 3 lub 4 cyklu

Paulina 28maluszek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina28makuszek wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do was ja też biore clo od 5 do 9 dnia ale pech chciał że zapomniałam wziąsc pierwszej tabletki w tym piątym dniu więc dopiero wziełam w 6 nie wiecie czy ma to jakieś znaczenie większe lub mniejsze zaznaczam że jest to drui cykl z clo ale bez monitoringu bo lekarz stwierdził że mam przyjsc dopiero w 3 lub 4 cyklu
    nie ma, bo i tak lekarze przepisuja indywidualnie te dni, wiec raczej bez znaczenia.

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie ma, bo i tak lekarze przepisuja indywidualnie te dni, wiec raczej bez znaczenia.
    dzięki za odpowiedz :)

Paulina 28maluszek
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Właśnie ja mam jeden monitoring tylko, ale mysle ze bedzie ok, bo niestety ale moj bierze ze 150 wiec nie wyobrazam sobie chodzic kilka razy bo to by wyszło z 600 zł.

To strasznie dużo. Ja się spotkałam z takimi kwotami za normalną wizytę z usg, cytologią itp. A jak monitorują to Ci, z którymi ja miałam styczność, brali za monitoring 50-70zł...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukałam sobie na internecie i jest prywatny ginekolog u nas w miescie ale USG to koszt 100euro... ogromne pieniadze =/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To strasznie dużo. Ja się spotkałam z takimi kwotami za normalną wizytę z usg, cytologią itp. A jak monitorują to Ci, z którymi ja miałam styczność, brali za monitoring 50-70zł...
    moj za wizyte z cytlogia bierze 270, wiec 150 dla niego to malo :D I dlatego niestety ale raz chodze bo po prostu mnie nie stac wydawac tyle kasy.

• Tigana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta, to przez rok sobie co miesiac badalas progesteron, wiedzalas ze nie ma owulacji i dopiero po takim czasie ruszylas z leczeniem? Dziwne podejscie...

aszka, to faktycznie sporo pieniedzy, ja mam na szczescie monitoringi fundowane z kasy chorych, wiec jedyne za co place to Clo.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja sobie sama tego progesteronu nie badałam, robił mi to moj były lekarz GP i ja wynikow nie widziałam, mówił ze wszystko jest ok.... dopiero niedawno zmieniłam lekarza i on zrobił mi wszystkie badania od poczatku i wysłał do szpitala do ginekologa bo juz rok sie staralismy, i dopiero then GP mi powedział ze nie mam wogule owulacji jak dostał dokumenty od poprzedniego lekarza.
    Gdybym wiedziała ze nie mam owulacji to bym naciskała szybciej na leczenie.

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ