X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia ja własnie nie chodze do kliniki niepłodnosci tylko do normalnego ginekologa w szpitalu... na klinike sie podobno jeszcze nie kfalifikuje (staramy sie połtora roku) a zreszta tutaj kliniki sa płatne i to duzo...a robia te same badania co moj GP u siebie czy ginekolog w szpitalu wiec nie widze narazie potrzeby zeby płacic... ale jak bedzie trzeba to zapłace :)

Aszka ja nawet ulotki nie dostałam... nawet opakowania, dostałam w takiej butelecce 8 tabletek, jak spytałam w aptece to powiedział aptekarz ze nie ma ulotki bo pudełko jest juz otwarte bo one pakowane po 40 tabletek sa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana i jak urosło cos? :)

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z dziewczyn tak miala ze brak jakichkolwiek schorzen a mimo to trudnosci w zajsciu w ciaze??

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    Virginia ja własnie nie chodze do kliniki niepłodnosci tylko do normalnego ginekologa w szpitalu... na klinike sie podobno jeszcze nie kfalifikuje (staramy sie połtora roku) a zreszta tutaj kliniki sa płatne i to duzo...a robia te same badania co moj GP u siebie czy ginekolog w szpitalu wiec nie widze narazie potrzeby zeby płacic... ale jak bedzie trzeba to zapłace :)

Aszka ja nawet ulotki nie dostałam... nawet opakowania, dostałam w takiej butelecce 8 tabletek, jak spytałam w aptece to powiedział aptekarz ze nie ma ulotki bo pudełko jest juz otwarte bo one pakowane po 40 tabletek sa.

To nie taka klinika prywatna, jest ona na oddziale ginekologi w szpitalu pisze ze klinika bo najakims liscie mialam ze to klinika :) Na codzien to oddzial ginekologiczny ale 3 dni w tygodniu po 14 jest tom tez oddzial leczenia nieplodnosci, ale nie place tez za badania i konsultacje jedynie za leki ale to grosze sa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    To nie taka klinika prywatna, jest ona na oddziale ginekologi w szpitalu pisze ze klinika bo najakims liscie mialam ze to klinika :) Na codzien to oddzial ginekologiczny ale 3 dni w tygodniu po 14 jest tom tez oddzial leczenia nieplodnosci, ale nie place tez za badania i konsultacje jedynie za leki ale to grosze sa ;)
    rozumiem. U nas jest cos takiego własnie co ja chodze na ginekologie... ale jest to lekarz ginekolog, jakies tam badania robia ale np ostatnie UGS miałam w listopadzie i to moj GP mnie wysłał :P oni robia tylko badania krwi i wywiad... ewentualnie bede miała to HSG albo laparoskopie jesli sie nie uda po 3 cyklach z CLO.... Jak widac co kraj to inna reguła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was tez leje drugi dzień z rzędu...chodz troche sie przejaśnia może będzie ok ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kochanie co u Ciebie???
    Nie udostepniasz wykresu.
    Nie ma jak pisać.
    U mnie też leje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie prowadzę go ...zaznaczam leki ...jestem na bromergonie acardzie i owulka jest sama bez stymulacji ...wrzucam na luz i tak ciągnę..owulka byla w sobotę potw przez gin wiec nie narzekam :)dzis 20 dc objawów zero nawet bolu piersi ... a u ciebie..

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na nic nie liczę bo wiesz ze ja mam jak ty-cycki muszą boleć. A tu nic.
    Cieszyłam się bo miałam pęcherzyk po stronie dobrego jajowodu ale chyba dupa z tego wyszła....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi tu teskno za starymi kolezankami. 90%juz w ciąży...

• Tigana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania, no to teraz na Ciebie pora zeby przejsc na fioletowa strone mocy :)

U mnie wczoraj potwierdzony tylko jeden pecherzyk, wiec weekend bedzie intensywny :D

Szania, a czemu Cie cycki musza bolec? Mnie zazwyczaj od owulacji pobolewaly ale jak bralam Castaganusa to jak reka odjal.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciłam kochana dwie ciążę i w obydwóch przypadkach cycki bolały gdy pojawiało się beta hcg.
    Wiec to byłby znak że się nam udało...

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    rozumiem. U nas jest cos takiego własnie co ja chodze na ginekologie... ale jest to lekarz ginekolog, jakies tam badania robia ale np ostatnie UGS miałam w listopadzie i to moj GP mnie wysłał :P oni robia tylko badania krwi i wywiad... ewentualnie bede miała to HSG albo laparoskopie jesli sie nie uda po 3 cyklach z CLO.... Jak widac co kraj to inna reguła :P

Wydaje mie sie ze najpierw powinno byc HSG zeby sprawdzic droznosc ale rozni lekarze to i rozne zalecenia.
    Ja mialam HSG i przezylam :) nie bylo tak zle a balam sie strasznie po przeczytaniu wypowiedzi w necie bylam przerazona troche bolalo jak podczas okresu, ale to juz pod koniec wprowadzania kontrastu i trwalo to chwilke, po badaniu poszlam na zakupy ;)

No a mnie lekarz GP wyslal tam wlasnie do szpitala i teraz wszystkie badania i konsultacje mi robia tam ;)Jedynie badanie moczu czy krwi to u GP.

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj 17dc i czekam dalej na owu, juz sama niewiem czy ona bedzie,
    Mnie bola ale tylko sutki, tzn. nie ze bola poprostu sa mega wrazliwe, a piersi sa lekko nabrzmiale.
    Mogl sie ten pecherzyk zmniejszyc i zniknac?? I owu nie bedzie??
    Ale mam nadzieje ze owu bedzie na dniach/ godzinach :)
    No a u nas w uk goraco, wkoncu przyszlo lato ;)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje skarby.dzis moj 24dc.bylam dzis u lekarza ktory bedzie wykonywal mi hsg,na wymazie z szyjki.przy okazji zrobil mi usg ktoro wykazalo plyn w zatoce...zawsze przy clo ovu 13 dc mialam a bez clo okolo 15dc...teraz tych pecherzykow bylo tyle ze nie dostalam od mojego gina zastrzyku na pekniecie,a bez zastrzyku moje pecherzyki zadko same pekaly wiec...od 2 dni mialam taki jakby klujacy bol w dole brzucha...tempki nie mierze bo przeciez cykl juz dawno spisalam na straty...i nic juz nie rozumiem? A wy jak myslicie?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania, ok, teraz rozumiem.

pabelka88, moze jednak ktorys pekl sam? zmierz moze temperature jutro? Niejedna ciaza juz tu byla z takiego spisanego na straty cyklu :D

Szania lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z tym ze 13dni temu moje pecherzyki mialy po 13,14,16mm. Chyba ze te sie wchlonely a urosl ktorysyw malenkich ktore byly w lewym jajniku. ..lub po prostu urosla jakas torbielka z niepeknietych pecherzykow i pekla stad plyn w zatoce.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka a byl sex w czasie okoloowulacyjnym?
    Jak byl to niech nie zaskocza Ci blizniaki:)

• Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa choć forum sledze już od jakiegoś czasu, a mianowicie od marca tego roku, kiedy to zaczęłam starać się o dziecko……..niestety bez rezultatu i już po przejściach.
    Mam bezowulacyjne cykle i jak wiele z nas podwyższoną prolaktynę i za niski progesteron i tu lekarz upatrywał przyczynę braku owulacji…biorę Bromergon i Duphastan, dodatkowo w kwietniu brałam także CLO i udało mi się zajść w pierwszym cyklu brania…niestety poroniłam zaraz na początku ciąży…wylądowałam w szpitalu, ale na szczęście odbyło się bez zabiegu (lekarz na 2 m-ce kazał zrobić przerwę z CLO) …..i od tego momentu mój organizm chyba kompletnie zwariował…….duphaton na mnie kompletnie nie działa! Pierwszy cykl po poronieniu trwał aż 44 dni…..dzisiaj jest już 43 dzień kolejnego cyklu a okresu brak (dupka brałam 16-25 dc).
    Dzisiaj byłam u ginekologa i on sam jest zdziwiony że przy dupku nie ma okresu……na usg wszystko w środku ok….ale mówi że na chwile obecną nie zna przyczyny takiego stanu…zlecił mi kolejne badania hormonalne, tj,: FSH, LH, Estradiol i TSH (tarczyce miałam robioną parę miesięcy temu i było ok, ale tak na wszelki wypadek) ..kolejna wizytę mam po 10 sierpnia, bo lekarz idzie właśnie na urlop
    Dostałam doła dziś ……czy któraś z Was miała taką syt., ze nie dział Duphaston i co było tego przyczyną?
    Wszystko tak się wlecze….staramy się dopiero 5 m-cy a ja czuję jakby to było już 5 lat..chyba sobie dzisiaj poryczę..

Biaziczka
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/4b7483ab603db4304a9fddfa85b347d7.
    Laski mozecie zobaczc moj wykres i powiedziec mi co o nim sadzicie boja zglupialam , robilam testy ovulacyjne i jak wyszedl pozytywny juz ich nie robilam a tu nagle parenscie dni potem mialam sluzy plodne bardzo duzo jak nigdy dotad mialam go .

Violączela
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ