X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia ja własnie nie chodze do kliniki niepłodnosci tylko do normalnego ginekologa w szpitalu... na klinike sie podobno jeszcze nie kfalifikuje (staramy sie połtora roku) a zreszta tutaj kliniki sa płatne i to duzo...a robia te same badania co moj GP u siebie czy ginekolog w szpitalu wiec nie widze narazie potrzeby zeby płacic... ale jak bedzie trzeba to zapłace :)

Aszka ja nawet ulotki nie dostałam... nawet opakowania, dostałam w takiej butelecce 8 tabletek, jak spytałam w aptece to powiedział aptekarz ze nie ma ulotki bo pudełko jest juz otwarte bo one pakowane po 40 tabletek sa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana i jak urosło cos? :)

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z dziewczyn tak miala ze brak jakichkolwiek schorzen a mimo to trudnosci w zajsciu w ciaze??

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    Virginia ja własnie nie chodze do kliniki niepłodnosci tylko do normalnego ginekologa w szpitalu... na klinike sie podobno jeszcze nie kfalifikuje (staramy sie połtora roku) a zreszta tutaj kliniki sa płatne i to duzo...a robia te same badania co moj GP u siebie czy ginekolog w szpitalu wiec nie widze narazie potrzeby zeby płacic... ale jak bedzie trzeba to zapłace :)

Aszka ja nawet ulotki nie dostałam... nawet opakowania, dostałam w takiej butelecce 8 tabletek, jak spytałam w aptece to powiedział aptekarz ze nie ma ulotki bo pudełko jest juz otwarte bo one pakowane po 40 tabletek sa.

To nie taka klinika prywatna, jest ona na oddziale ginekologi w szpitalu pisze ze klinika bo najakims liscie mialam ze to klinika :) Na codzien to oddzial ginekologiczny ale 3 dni w tygodniu po 14 jest tom tez oddzial leczenia nieplodnosci, ale nie place tez za badania i konsultacje jedynie za leki ale to grosze sa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    To nie taka klinika prywatna, jest ona na oddziale ginekologi w szpitalu pisze ze klinika bo najakims liscie mialam ze to klinika :) Na codzien to oddzial ginekologiczny ale 3 dni w tygodniu po 14 jest tom tez oddzial leczenia nieplodnosci, ale nie place tez za badania i konsultacje jedynie za leki ale to grosze sa ;)
    rozumiem. U nas jest cos takiego własnie co ja chodze na ginekologie... ale jest to lekarz ginekolog, jakies tam badania robia ale np ostatnie UGS miałam w listopadzie i to moj GP mnie wysłał :P oni robia tylko badania krwi i wywiad... ewentualnie bede miała to HSG albo laparoskopie jesli sie nie uda po 3 cyklach z CLO.... Jak widac co kraj to inna reguła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was tez leje drugi dzień z rzędu...chodz troche sie przejaśnia może będzie ok ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kochanie co u Ciebie???
    Nie udostepniasz wykresu.
    Nie ma jak pisać.
    U mnie też leje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie prowadzę go ...zaznaczam leki ...jestem na bromergonie acardzie i owulka jest sama bez stymulacji ...wrzucam na luz i tak ciągnę..owulka byla w sobotę potw przez gin wiec nie narzekam :)dzis 20 dc objawów zero nawet bolu piersi ... a u ciebie..

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na nic nie liczę bo wiesz ze ja mam jak ty-cycki muszą boleć. A tu nic.
    Cieszyłam się bo miałam pęcherzyk po stronie dobrego jajowodu ale chyba dupa z tego wyszła....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi tu teskno za starymi kolezankami. 90%juz w ciąży...

• Tigana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania, no to teraz na Ciebie pora zeby przejsc na fioletowa strone mocy :)

U mnie wczoraj potwierdzony tylko jeden pecherzyk, wiec weekend bedzie intensywny :D

Szania, a czemu Cie cycki musza bolec? Mnie zazwyczaj od owulacji pobolewaly ale jak bralam Castaganusa to jak reka odjal.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciłam kochana dwie ciążę i w obydwóch przypadkach cycki bolały gdy pojawiało się beta hcg.
    Wiec to byłby znak że się nam udało...

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    rozumiem. U nas jest cos takiego własnie co ja chodze na ginekologie... ale jest to lekarz ginekolog, jakies tam badania robia ale np ostatnie UGS miałam w listopadzie i to moj GP mnie wysłał :P oni robia tylko badania krwi i wywiad... ewentualnie bede miała to HSG albo laparoskopie jesli sie nie uda po 3 cyklach z CLO.... Jak widac co kraj to inna reguła :P

Wydaje mie sie ze najpierw powinno byc HSG zeby sprawdzic droznosc ale rozni lekarze to i rozne zalecenia.
    Ja mialam HSG i przezylam :) nie bylo tak zle a balam sie strasznie po przeczytaniu wypowiedzi w necie bylam przerazona troche bolalo jak podczas okresu, ale to juz pod koniec wprowadzania kontrastu i trwalo to chwilke, po badaniu poszlam na zakupy ;)

No a mnie lekarz GP wyslal tam wlasnie do szpitala i teraz wszystkie badania i konsultacje mi robia tam ;)Jedynie badanie moczu czy krwi to u GP.

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj 17dc i czekam dalej na owu, juz sama niewiem czy ona bedzie,
    Mnie bola ale tylko sutki, tzn. nie ze bola poprostu sa mega wrazliwe, a piersi sa lekko nabrzmiale.
    Mogl sie ten pecherzyk zmniejszyc i zniknac?? I owu nie bedzie??
    Ale mam nadzieje ze owu bedzie na dniach/ godzinach :)
    No a u nas w uk goraco, wkoncu przyszlo lato ;)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje skarby.dzis moj 24dc.bylam dzis u lekarza ktory bedzie wykonywal mi hsg,na wymazie z szyjki.przy okazji zrobil mi usg ktoro wykazalo plyn w zatoce...zawsze przy clo ovu 13 dc mialam a bez clo okolo 15dc...teraz tych pecherzykow bylo tyle ze nie dostalam od mojego gina zastrzyku na pekniecie,a bez zastrzyku moje pecherzyki zadko same pekaly wiec...od 2 dni mialam taki jakby klujacy bol w dole brzucha...tempki nie mierze bo przeciez cykl juz dawno spisalam na straty...i nic juz nie rozumiem? A wy jak myslicie?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania, ok, teraz rozumiem.

pabelka88, moze jednak ktorys pekl sam? zmierz moze temperature jutro? Niejedna ciaza juz tu byla z takiego spisanego na straty cyklu :D

Szania lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z tym ze 13dni temu moje pecherzyki mialy po 13,14,16mm. Chyba ze te sie wchlonely a urosl ktorysyw malenkich ktore byly w lewym jajniku. ..lub po prostu urosla jakas torbielka z niepeknietych pecherzykow i pekla stad plyn w zatoce.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka a byl sex w czasie okoloowulacyjnym?
    Jak byl to niech nie zaskocza Ci blizniaki:)

• Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa choć forum sledze już od jakiegoś czasu, a mianowicie od marca tego roku, kiedy to zaczęłam starać się o dziecko……..niestety bez rezultatu i już po przejściach.
    Mam bezowulacyjne cykle i jak wiele z nas podwyższoną prolaktynę i za niski progesteron i tu lekarz upatrywał przyczynę braku owulacji…biorę Bromergon i Duphastan, dodatkowo w kwietniu brałam także CLO i udało mi się zajść w pierwszym cyklu brania…niestety poroniłam zaraz na początku ciąży…wylądowałam w szpitalu, ale na szczęście odbyło się bez zabiegu (lekarz na 2 m-ce kazał zrobić przerwę z CLO) …..i od tego momentu mój organizm chyba kompletnie zwariował…….duphaton na mnie kompletnie nie działa! Pierwszy cykl po poronieniu trwał aż 44 dni…..dzisiaj jest już 43 dzień kolejnego cyklu a okresu brak (dupka brałam 16-25 dc).
    Dzisiaj byłam u ginekologa i on sam jest zdziwiony że przy dupku nie ma okresu……na usg wszystko w środku ok….ale mówi że na chwile obecną nie zna przyczyny takiego stanu…zlecił mi kolejne badania hormonalne, tj,: FSH, LH, Estradiol i TSH (tarczyce miałam robioną parę miesięcy temu i było ok, ale tak na wszelki wypadek) ..kolejna wizytę mam po 10 sierpnia, bo lekarz idzie właśnie na urlop
    Dostałam doła dziś ……czy któraś z Was miała taką syt., ze nie dział Duphaston i co było tego przyczyną?
    Wszystko tak się wlecze….staramy się dopiero 5 m-cy a ja czuję jakby to było już 5 lat..chyba sobie dzisiaj poryczę..

Biaziczka
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/4b7483ab603db4304a9fddfa85b347d7.
    Laski mozecie zobaczc moj wykres i powiedziec mi co o nim sadzicie boja zglupialam , robilam testy ovulacyjne i jak wyszedl pozytywny juz ich nie robilam a tu nagle parenscie dni potem mialam sluzy plodne bardzo duzo jak nigdy dotad mialam go .

Violączela
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ