X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak schodzi to powinno byc lepiej. Trzymam kciuki.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam wysłać zdjęcie, ale nie umiem wkleić... Jak?

Już wiem! Niech się Wam szczęści! To widok z mojego okna sprzed jakiś 20 minut! http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html

Później było nawet 5, ale już mi się nie chciało biec na piętro i robić fotek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:17

aszka, Tigana, olka30, pabelka88, Another lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Chciałam Wam wysłać zdjęcie, ale nie umiem wkleić... Jak?

Już wiem! Niech się Wam szczęści! To widok z mojego okna sprzed jakiś 20 minut! http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html

Później było nawet 5, ale już mi się nie chciało biec na piętro i robić fotek :)[/QUOt]
    Super az trzy bocianki...to dobry znak :)

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!
    Jestem nowa na forum ;) wczesniej tylko czytalam na temat stymulacji Clo, To moj pierwszy cykl z CLO i jak narazie dobrze go znosze nie zauwazylam zadnych skurtow ubocznych poza bolem jajnikow, ale to akurat dobrze bo wiem ze pracuja intensywnie :) Dzisiaj bylam na pierwszym monitoringu i...endo dobre:) prcherzyk na lewym jajniku 16mm (niestety tylko jeden). Jest to moj 15dc i niewiem czy ten pecherzyk jest ok jak na 15dc? I czy owulacja juz byla czy nie? Sama juz nie wiem wedlug kalendarzyka owu ma byc dzisiaj/jutro ale ok 11/12dc mialam bol jajnikow troche mnie rwalu przez jeden dzien prawie myslalam ze to byla owulacja ale teraz juz nie wiem :( Moze to bol jajnikow po clo.
    Jak myslicie dziewczyny?
    Prosze odpowiedzcie cos bo sama juz nie wiem jak 16mm to owu dopiero bedzie?
    Pozdrawiam ;)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po CLO w poprzednim cyklu brania owulacja była parę dni później niż naturalnie, więc może tak jest u ciebie..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam kochane i w dalszym ciągu mocno kibicuję!!!!!

Tigana lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jest pecherzyk to owu nie bylo. Owu to pekniecie pecherzyka i wydostanie sie jajeczka. Pecherzyk dosc ladny, ze jeden to nie problem :) skoro to Twoj pierwszy raz CLO obserwacji to moze zaopatrz sie w testy owu. Pomoga Ci na poczatek :) moze z czasem nauczysz sie rozpoznawac sama i nie beda potrzebne. Bedziesz brala cos na pekanie pecherzyka czy gin chce sprawdzic czy organizm sam sobie radzi?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    Witam!!
    Jestem nowa na forum ;) wczesniej tylko czytalam na temat stymulacji Clo, To moj pierwszy cykl z CLO i jak narazie dobrze go znosze nie zauwazylam zadnych skurtow ubocznych poza bolem jajnikow, ale to akurat dobrze bo wiem ze pracuja intensywnie :) Dzisiaj bylam na pierwszym monitoringu i...endo dobre:) prcherzyk na lewym jajniku 16mm (niestety tylko jeden). Jest to moj 15dc i niewiem czy ten pecherzyk jest ok jak na 15dc? I czy owulacja juz byla czy nie? Sama juz nie wiem wedlug kalendarzyka owu ma byc dzisiaj/jutro ale ok 11/12dc mialam bol jajnikow troche mnie rwalu przez jeden dzien prawie myslalam ze to byla owulacja ale teraz juz nie wiem :( Moze to bol jajnikow po clo.
    Jak myslicie dziewczyny?
    Prosze odpowiedzcie cos bo sama juz nie wiem jak 16mm to owu dopiero bedzie?
    Pozdrawiam ;)
    takie pikanie jajnikow to nic, mam nadzieje ze nie bedziesz jak ja czuła pękania (bol do szyji) natomiast jak będzie pękać to na pewno poczujesz :) Owulacja moze nastapic jeszcze pozniej -stawiam ze nawet do 4 dni.

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu odpoczywam od Clo i Pregnylu. Zastanawiam się czy nie odpuścić sobie też monitoringu? Wyjazd i odpoczynek, czuję że tego potrzebuję. Może na luzaka się uda? Pozdrawiam Was wszystkie i życzę owocnych starań :)

graphics-babies-956580.gif

aszka lubi tę wiadomość

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi bo juz sie pogubilam z ta owulacja, testy owulacyjne juz mam kupilam na ebayu 30 :P a co tam :)
    Ja lecze sie w UK bo tu tez mieszkam i niewiem czy tu lekarze daja zastrzyk na pekniecie, jak narazie moj lekarznic o tym nie wspomnial.
    Ale w 21dc mam isc na badanie krwi na progesterone i zobacze co dalej.
    Skoro owu jeszcze nie bylo to czyli nadal mamy "sie starac" tak co 2 dzien?

Ppuszysta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    Dziekuje za odpowiedzi bo juz sie pogubilam z ta owulacja, testy owulacyjne juz mam kupilam na ebayu 30 :P a co tam :)
    Ja lecze sie w UK bo tu tez mieszkam i niewiem czy tu lekarze daja zastrzyk na pekniecie, jak narazie moj lekarznic o tym nie wspomnial.
    Ale w 21dc mam isc na badanie krwi na progesterone i zobacze co dalej.
    Skoro owu jeszcze nie bylo to czyli nadal mamy "sie starac" tak co 2 dzien?
    zalezy jak pecherzyk urosnie, ale tak trzeba sie starac, co 2 dzien wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikq a odpusc moze na luzaku pojdzie :)

Monikq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Kurcze widze ze kazda ma monitoring tylko nie ja :( mi kazali w szpitalu poprostu brac i 21dc robic progesteron czy owu byla. I tak przez 3 cykle i znowu wizyta i HSG jak sie nie uda. Ehh no ciz wazne ze COS sie dzieje bo jajniki pracuja :)

A tak z objawow niepozadanych... bolaly was stawy po Clo??

KCIUKI

• Tigana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring jest wazny przynajmniej na poczatku nowego cyklu po CLo, zeby wykluczyc jakies cysty. Gdyby CI cysta urosla to nie mozesz w kolejnym cyklu brac Clo...

Mi tam trudno okreslic jakies konkretne skutki uboczne po CLo, ostatnio boli mnie glowa ale to pewnie stres i niewyspanie...

Dzis ide podgladac czy cos uroslo :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Monitoring jest wazny przynajmniej na poczatku nowego cyklu po CLo, zeby wykluczyc jakies cysty. Gdyby CI cysta urosla to nie mozesz w kolejnym cyklu brac Clo...

Mi tam trudno okreslic jakies konkretne skutki uboczne po CLo, ostatnio boli mnie glowa ale to pewnie stres i niewyspanie...

Dzis ide podgladac czy cos uroslo :)
    No własnie tez tak słyszałam ale gin w szpitalu powiedział ze oni nie robia bo po co? (mieszkam w Irlandii), jakby mnie cos bolalo to sie zgłosic. No coz...moze bedzie ok.

Trzymam kciuki za pęcherzyki ;)

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce napisane zeby byl przynajmniej jeden monitoring ale wlasnie lekarze np w Anglii, i innych krajach nie zalecaja.

• Tigana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w Niemczech i chodze dwa razy w cyklu, na poczatku zeby wykluczyc cysty przed nowym braniem i w polowie zeby zobaczyc co uroslo ;)Tak ni zalecila lekarka.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • mieśka84 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    oby, sie zobaczy,a wczesniej tez bylas na clo?
    tak byłam na clo, przed pierwszą ciążą 5 lat temu
    zaszłam w ciąże w cyklu po odstawieniu clo, a miałam z nim cztery cykle

aszka, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

PCO
    0176854cfe4dc3063e64c5997ba27637.png
    0039d04da9.png
    baby3.gif

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Angli i mi lekarz od razu powiedzial ze musze zadzwonic i sie umowic na monitoring a pozniej w 21dc na badanie krwi, wiec to chyba tez zalezy na jakiego lekarza sie trafi.
    Ja trafilam na dobrego juz w przychodni bo od razu skierowal mnie na badania do kliniki przy czym zaznaczyl ze jest to pilne i mialam po miesiacu juz pierwsza wizyte w klinice :)
    Tam tez trafilam na doswiatczonego lekarza, ktory zlecil dokladne badania mi i mojemu mezowi, mialam tez hsg.
    Wsumie nie ma zadnego problemu zdrowotnego, hormony ok,badania hsg wykazaly ze tez ok owulke mam u meza tez badania wykazaly ze ok. Wiec w sumie nie wiadomo w czym problem moj lekarz powiedzial ze taka zdrowa para jak my powinna szybko miec dzieciaczka ale coz jakos nie wychodzi :(.
    Po roku tych wszystkich badan zaczelam z Clomidem wlasnie mam pierwszy cykl, zobaczymy ale wiaze z nim wielkie nadzieje :)Bardziej kontroluje tez moj cykl, wczesniej wychodzilismy z zaozenia ze co bedzie to bedzie, ale po roku wydalo mi sie dziwne ze jakos nic nie wychodzi :/
    Czekam co dalej na Clo a jak i to nie wypali to zobaczymy ale chyba zostanie mi juz tylko inseminacja.

Ppuszysta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieska ja mam nadzieje, ze mi sie tez moze poszczesci.
    Viriginia, ja tak samo jak nie wyjdzie to inseminacja.

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ