CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chciałam Wam wysłać zdjęcie, ale nie umiem wkleić... Jak?
Już wiem! Niech się Wam szczęści! To widok z mojego okna sprzed jakiś 20 minut! http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html
Później było nawet 5, ale już mi się nie chciało biec na piętro i robić fotekWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:17
aszka, Tigana, olka30, pabelka88, Another lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Chciałam Wam wysłać zdjęcie, ale nie umiem wkleić... Jak?
Już wiem! Niech się Wam szczęści! To widok z mojego okna sprzed jakiś 20 minut! http://zapodaj.net/5654b9db3db17.jpg.html
Później było nawet 5, ale już mi się nie chciało biec na piętro i robić fotek[/QUOt]
Super az trzy bocianki...to dobry znak -
Witam!!
Jestem nowa na forumwczesniej tylko czytalam na temat stymulacji Clo, To moj pierwszy cykl z CLO i jak narazie dobrze go znosze nie zauwazylam zadnych skurtow ubocznych poza bolem jajnikow, ale to akurat dobrze bo wiem ze pracuja intensywnie
Dzisiaj bylam na pierwszym monitoringu i...endo dobre:) prcherzyk na lewym jajniku 16mm (niestety tylko jeden). Jest to moj 15dc i niewiem czy ten pecherzyk jest ok jak na 15dc? I czy owulacja juz byla czy nie? Sama juz nie wiem wedlug kalendarzyka owu ma byc dzisiaj/jutro ale ok 11/12dc mialam bol jajnikow troche mnie rwalu przez jeden dzien prawie myslalam ze to byla owulacja ale teraz juz nie wiem
Moze to bol jajnikow po clo.
Jak myslicie dziewczyny?
Prosze odpowiedzcie cos bo sama juz nie wiem jak 16mm to owu dopiero bedzie?
Pozdrawiam -
Skoro jest pecherzyk to owu nie bylo. Owu to pekniecie pecherzyka i wydostanie sie jajeczka. Pecherzyk dosc ladny, ze jeden to nie problem
skoro to Twoj pierwszy raz CLO obserwacji to moze zaopatrz sie w testy owu. Pomoga Ci na poczatek
moze z czasem nauczysz sie rozpoznawac sama i nie beda potrzebne. Bedziesz brala cos na pekanie pecherzyka czy gin chce sprawdzic czy organizm sam sobie radzi?
-
nick nieaktualnyVirginia27 wrote:Witam!!
Jestem nowa na forumwczesniej tylko czytalam na temat stymulacji Clo, To moj pierwszy cykl z CLO i jak narazie dobrze go znosze nie zauwazylam zadnych skurtow ubocznych poza bolem jajnikow, ale to akurat dobrze bo wiem ze pracuja intensywnie
Dzisiaj bylam na pierwszym monitoringu i...endo dobre:) prcherzyk na lewym jajniku 16mm (niestety tylko jeden). Jest to moj 15dc i niewiem czy ten pecherzyk jest ok jak na 15dc? I czy owulacja juz byla czy nie? Sama juz nie wiem wedlug kalendarzyka owu ma byc dzisiaj/jutro ale ok 11/12dc mialam bol jajnikow troche mnie rwalu przez jeden dzien prawie myslalam ze to byla owulacja ale teraz juz nie wiem
Moze to bol jajnikow po clo.
Jak myslicie dziewczyny?
Prosze odpowiedzcie cos bo sama juz nie wiem jak 16mm to owu dopiero bedzie?
PozdrawiamOwulacja moze nastapic jeszcze pozniej -stawiam ze nawet do 4 dni.
-
Dziekuje za odpowiedzi bo juz sie pogubilam z ta owulacja, testy owulacyjne juz mam kupilam na ebayu 30
a co tam
Ja lecze sie w UK bo tu tez mieszkam i niewiem czy tu lekarze daja zastrzyk na pekniecie, jak narazie moj lekarznic o tym nie wspomnial.
Ale w 21dc mam isc na badanie krwi na progesterone i zobacze co dalej.
Skoro owu jeszcze nie bylo to czyli nadal mamy "sie starac" tak co 2 dzien?
Ppuszysta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVirginia27 wrote:Dziekuje za odpowiedzi bo juz sie pogubilam z ta owulacja, testy owulacyjne juz mam kupilam na ebayu 30
a co tam
Ja lecze sie w UK bo tu tez mieszkam i niewiem czy tu lekarze daja zastrzyk na pekniecie, jak narazie moj lekarznic o tym nie wspomnial.
Ale w 21dc mam isc na badanie krwi na progesterone i zobacze co dalej.
Skoro owu jeszcze nie bylo to czyli nadal mamy "sie starac" tak co 2 dzien?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny.
Kurcze widze ze kazda ma monitoring tylko nie jami kazali w szpitalu poprostu brac i 21dc robic progesteron czy owu byla. I tak przez 3 cykle i znowu wizyta i HSG jak sie nie uda. Ehh no ciz wazne ze COS sie dzieje bo jajniki pracuja
A tak z objawow niepozadanych... bolaly was stawy po Clo??
KCIUKI -
Monitoring jest wazny przynajmniej na poczatku nowego cyklu po CLo, zeby wykluczyc jakies cysty. Gdyby CI cysta urosla to nie mozesz w kolejnym cyklu brac Clo...
Mi tam trudno okreslic jakies konkretne skutki uboczne po CLo, ostatnio boli mnie glowa ale to pewnie stres i niewyspanie...
Dzis ide podgladac czy cos uroslo
-
nick nieaktualnyTigana wrote:Monitoring jest wazny przynajmniej na poczatku nowego cyklu po CLo, zeby wykluczyc jakies cysty. Gdyby CI cysta urosla to nie mozesz w kolejnym cyklu brac Clo...
Mi tam trudno okreslic jakies konkretne skutki uboczne po CLo, ostatnio boli mnie glowa ale to pewnie stres i niewyspanie...
Dzis ide podgladac czy cos uroslo
Trzymam kciuki za pęcherzykiTigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mieszkam w Angli i mi lekarz od razu powiedzial ze musze zadzwonic i sie umowic na monitoring a pozniej w 21dc na badanie krwi, wiec to chyba tez zalezy na jakiego lekarza sie trafi.
Ja trafilam na dobrego juz w przychodni bo od razu skierowal mnie na badania do kliniki przy czym zaznaczyl ze jest to pilne i mialam po miesiacu juz pierwsza wizyte w klinice
Tam tez trafilam na doswiatczonego lekarza, ktory zlecil dokladne badania mi i mojemu mezowi, mialam tez hsg.
Wsumie nie ma zadnego problemu zdrowotnego, hormony ok,badania hsg wykazaly ze tez ok owulke mam u meza tez badania wykazaly ze ok. Wiec w sumie nie wiadomo w czym problem moj lekarz powiedzial ze taka zdrowa para jak my powinna szybko miec dzieciaczka ale coz jakos nie wychodzi.
Po roku tych wszystkich badan zaczelam z Clomidem wlasnie mam pierwszy cykl, zobaczymy ale wiaze z nim wielkie nadzieje :)Bardziej kontroluje tez moj cykl, wczesniej wychodzilismy z zaozenia ze co bedzie to bedzie, ale po roku wydalo mi sie dziwne ze jakos nic nie wychodzi
Czekam co dalej na Clo a jak i to nie wypali to zobaczymy ale chyba zostanie mi juz tylko inseminacja.Ppuszysta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny